Over her ser de magasina eg fekk tilsendt frå Marie omtalt i forrige post. Eg har ikkje hatt tid til å studere dei i detalj enno, men Living and More er kjempebra :) Skal sjå om eg ikkje får knipsa nokre bilete frå reportasjar i bladene ein dag.
I dag tenkte eg å komme med oppskrift på RUSSEDESSERT. Av og til - oftast på søndagane- lagar eg skikkeleg tradisjonell mat i heimen, og denne gong var det desserten som var av det tradisjonelle slaget. Farmor lagde ofte russedessert til oss då me var små, og det er kjempegodt :)
I mangel på heimelaga ripssaft, brukte eg Herviks ripssaft denne gong, og det fungerte veldig greit.
Kok opp 3 dl saft, 4 dl vatn, 2-3 ss sukker og 6-7 ss semulegryn. Rør heile tida. Dette skal koke ca 10-15 min til dess det har fått grautkonsistens
Den ferdig kokte saftgrauten avkjølast litt (eg satte den ut på trappa i 10 min), før den hellast oppi miksmasteren.
I miksmasteren skal blandinga piskast til den er luftig, porøs og avkjølt.
Eg syns personleg at russedessert er best nypiska og lunken med kald vaniljesaus på. At fargane er heilt nydelege gjer jo desserten berre ekstra god :) Vel bekomme :)
I huset går ting på fram, men eg sparar på før og etterbileta til ting er heilt ferdige :)
Eg syns personleg at russedessert er best nypiska og lunken med kald vaniljesaus på. At fargane er heilt nydelege gjer jo desserten berre ekstra god :) Vel bekomme :)
I huset går ting på fram, men eg sparar på før og etterbileta til ting er heilt ferdige :)
Ha ei flott veke. Hurra for mars månad og vår i anmarsj!!
Å, ja...russedessert er kjempegodt.
SvarSlettDetta må eg legge meg på minnet....Me hadde dessert i går òg,ferdigkjøpt sjokoladepudding og vaniljesaus....hm.
Her må skjerpings til....
Gos mandag!
Så kjempegod ut den desserten:) Veldig koselig blogg du har! Regna med det var godt med ei uke fri ja. Her starter jeg selv opp i jobb i morgen etter å ha vært hjemme i permisjon i ett år. Blir spennende:)
SvarSlettHa ei fin uke:)
den desserten så god ut altså :D og så herlig farge på både den og kjøkkenmaskinen din :D
SvarSlettMmmm.. denne desserten husker jeg fra jeg var lita. Fikk lyst til å prøve å lage en dag. Flott kjøkkenmaskin du har! :) Lekre blader du har fått kjøpt i ferien.
SvarSlettden desserten så utrolig god ut! nam nam!
SvarSlettHØres utrolig godt ut!! Ha en flotte uke!! Klem fra Anette
SvarSletttakk for oppskrift på russedessert, det så virkelig godt ut, så den skal jeg lagre og prøve en gang jeg får andledning!! Du får kose deg masse med bladene du har fått:) Jeg fikk boken sjarmerende gjennbruk idag og sitter her og storkoser meg, kan ikke få sett nok iden. Ha en videre fin dag!!!
SvarSlettmmmm..russedessert er barndomsminne det :) knallgod den som mormor lagte, ja!!
SvarSlettTakk for oppskrift, forresten! nå skal den garantert prøvast her og :)
Så lekker den desserten så ut. Jeg kunne godt tenke meg å prøve en slik. Blir helt søtsyk her jeg sitter med kaffekoppen og kjekke blogger...
SvarSlettGleder meg til å se etterbildene...
Ha en god flott dag. Nå skinner sola også.
russedessert er jo galgodt.
SvarSlettdet må jeg lage en dag!
Spennande dessert! Men eg må seie eg likar den Kitchen Aid-maskina di veldig godt, har vore på utkikk etter ei slik kjøkkenmaskin, men er usikker på om bollen er stor nok?
SvarSlettSidan eg no ser at du har erfaring med den, kva synes du? kan ein bake med ca ein liter væske i den bollen?? eller meir?? Veit at den tek ca 4,8 liter??eller?
Ellers vart eg litt misunneleg på spennande nye interiørblad, gler meg til litt bilete derifrå...
Spennande dessert! Men eg må seie eg likar den Kitchen Aid-maskina di veldig godt, har vore på utkikk etter ei slik kjøkkenmaskin, men er usikker på om bollen er stor nok?
SvarSlettSidan eg no ser at du har erfaring med den, kva synes du? kan ein bake med ca ein liter væske i den bollen?? eller meir?? Veit at den tek ca 4,8 liter??eller?
Ellers vart eg litt misunneleg på spennande nye interiørblad, gler meg til litt bilete derifrå...
Spennande dessert! Men eg må seie eg likar den Kitchen Aid-maskina di veldig godt, har vore på utkikk etter ei slik kjøkkenmaskin, men er usikker på om bollen er stor nok?
SvarSlettSidan eg no ser at du har erfaring med den, kva synes du? kan ein bake med ca ein liter væske i den bollen?? eller meir?? Veit at den tek ca 4,8 liter??eller?
Ellers vart eg litt misunneleg på spennande nye interiørblad, gler meg til litt bilete derifrå...
Du viser da akkurat mine favorittblader! De har jeg alle lest! Mange fine inspirasjoner i Living&More.
SvarSlettHilsen fra Pillepalle
Dette var topp min svigermor prater stadig om en eller annen avdødd nabo som lagde russedessert og det var så godt... Men aldri har hun fått det senere så tror du jeg skal imponere nå eller. Så fin farge du har på din Kitchen Aid. Den var virkelig lekker.
SvarSlettMmmm! Dette så godt ut og jeg kommer tilbake for å skrive ned oppskriften.
SvarSlettDette skal prøves ut til helga når Eplekarten er kommet hjem!
Tjolahopptjolahei!
Mmmm, ble med ett godtesjuk her...
deili dessert, og deilie bilder!! tror jammen jeg må lage den desserten i dag...
SvarSlettÅ så herlig dette så ut og så flått at du deler denne oppskriften med oss. :0) Dette må vi prøve. Nå er det vi som har vinterferie og akkurat nå skinner solen også og ingen snø! Det er så fint atte. Nå skal vi ut på ridetur :0)
SvarSlettdesserten din så skikkelig søt ut, koselig at du deler detaljert oppskrift :) hylla med flaggbanneren i innlegget under var kjempefin! skjønner at du er lykkelig over å ha fått flaggene :)
SvarSlettRussedessert e kjempegodt,fekk lyst å prøva den:)Kor har du kjøpt dei tøffe,svarte rammene?
SvarSlettRussedessert er en av mine absolutte favorittdesserter...jeg har ikke laget den med ripssaft. Det skal jeg sannelig prøve meg på.
SvarSlettDen flaggrekken du fikk var sannelig flott. Du er heldig!
Hei anonym.
SvarSlettHeilt enkle svart rammer er kjøpt hos Clas Ohlson :)
Den desserten så utrolig god ut, tenkte å prøve å lage den. Men så oppdaget jeg at semulegryn er laget av hvete, noe ikke min miste sønn tåler. Vet du om det går an å erstarte det med noe annet som er glutenfritt?
SvarSlett