mandag, mars 02, 2009

I'm back

Sukk, så herleg det har vore med vinterferie og eit lite avbrekk i frå alt det hektiske. Me har kosa oss masse med venne- og familiebesøk, turar og hagearbeide :) Sol og vårstemning fleire av dagane gjer godt for kropp og sjel. Berre synd ei veke fyk så fort.

Over her ser de magasina eg fekk tilsendt frå Marie omtalt i forrige post. Eg har ikkje hatt tid til å studere dei i detalj enno, men Living and More er kjempebra :) Skal sjå om eg ikkje får knipsa nokre bilete frå reportasjar i bladene ein dag.


I dag tenkte eg å komme med oppskrift på RUSSEDESSERT. Av og til - oftast på søndagane- lagar eg skikkeleg tradisjonell mat i heimen, og denne gong var det desserten som var av det tradisjonelle slaget. Farmor lagde ofte russedessert til oss då me var små, og det er kjempegodt :)



I mangel på heimelaga ripssaft, brukte eg Herviks ripssaft denne gong, og det fungerte veldig greit.

Kok opp 3 dl saft, 4 dl vatn, 2-3 ss sukker og 6-7 ss semulegryn. Rør heile tida. Dette skal koke ca 10-15 min til dess det har fått grautkonsistens

Den ferdig kokte saftgrauten avkjølast litt (eg satte den ut på trappa i 10 min), før den hellast oppi miksmasteren.

I miksmasteren skal blandinga piskast til den er luftig, porøs og avkjølt.
Eg syns personleg at russedessert er best nypiska og lunken med kald vaniljesaus på. At fargane er heilt nydelege gjer jo desserten berre ekstra god :) Vel bekomme :)

I huset går ting på fram, men eg sparar på før og etterbileta til ting er heilt ferdige :)
Ha ei flott veke. Hurra for mars månad og vår i anmarsj!!

23 kommentarer:

  1. Å, ja...russedessert er kjempegodt.
    Detta må eg legge meg på minnet....Me hadde dessert i går òg,ferdigkjøpt sjokoladepudding og vaniljesaus....hm.
    Her må skjerpings til....
    Gos mandag!

    SvarSlett
  2. Så kjempegod ut den desserten:) Veldig koselig blogg du har! Regna med det var godt med ei uke fri ja. Her starter jeg selv opp i jobb i morgen etter å ha vært hjemme i permisjon i ett år. Blir spennende:)

    Ha ei fin uke:)

    SvarSlett
  3. den desserten så god ut altså :D og så herlig farge på både den og kjøkkenmaskinen din :D

    SvarSlett
  4. Mmmm.. denne desserten husker jeg fra jeg var lita. Fikk lyst til å prøve å lage en dag. Flott kjøkkenmaskin du har! :) Lekre blader du har fått kjøpt i ferien.

    SvarSlett
  5. den desserten så utrolig god ut! nam nam!

    SvarSlett
  6. HØres utrolig godt ut!! Ha en flotte uke!! Klem fra Anette

    SvarSlett
  7. takk for oppskrift på russedessert, det så virkelig godt ut, så den skal jeg lagre og prøve en gang jeg får andledning!! Du får kose deg masse med bladene du har fått:) Jeg fikk boken sjarmerende gjennbruk idag og sitter her og storkoser meg, kan ikke få sett nok iden. Ha en videre fin dag!!!

    SvarSlett
  8. mmmm..russedessert er barndomsminne det :) knallgod den som mormor lagte, ja!!
    Takk for oppskrift, forresten! nå skal den garantert prøvast her og :)

    SvarSlett
  9. Så lekker den desserten så ut. Jeg kunne godt tenke meg å prøve en slik. Blir helt søtsyk her jeg sitter med kaffekoppen og kjekke blogger...

    Gleder meg til å se etterbildene...
    Ha en god flott dag. Nå skinner sola også.

    SvarSlett
  10. russedessert er jo galgodt.
    det må jeg lage en dag!

    SvarSlett
  11. Spennande dessert! Men eg må seie eg likar den Kitchen Aid-maskina di veldig godt, har vore på utkikk etter ei slik kjøkkenmaskin, men er usikker på om bollen er stor nok?

    Sidan eg no ser at du har erfaring med den, kva synes du? kan ein bake med ca ein liter væske i den bollen?? eller meir?? Veit at den tek ca 4,8 liter??eller?

    Ellers vart eg litt misunneleg på spennande nye interiørblad, gler meg til litt bilete derifrå...

    SvarSlett
  12. Spennande dessert! Men eg må seie eg likar den Kitchen Aid-maskina di veldig godt, har vore på utkikk etter ei slik kjøkkenmaskin, men er usikker på om bollen er stor nok?

    Sidan eg no ser at du har erfaring med den, kva synes du? kan ein bake med ca ein liter væske i den bollen?? eller meir?? Veit at den tek ca 4,8 liter??eller?

    Ellers vart eg litt misunneleg på spennande nye interiørblad, gler meg til litt bilete derifrå...

    SvarSlett
  13. Spennande dessert! Men eg må seie eg likar den Kitchen Aid-maskina di veldig godt, har vore på utkikk etter ei slik kjøkkenmaskin, men er usikker på om bollen er stor nok?

    Sidan eg no ser at du har erfaring med den, kva synes du? kan ein bake med ca ein liter væske i den bollen?? eller meir?? Veit at den tek ca 4,8 liter??eller?

    Ellers vart eg litt misunneleg på spennande nye interiørblad, gler meg til litt bilete derifrå...

    SvarSlett
  14. Du viser da akkurat mine favorittblader! De har jeg alle lest! Mange fine inspirasjoner i Living&More.

    Hilsen fra Pillepalle

    SvarSlett
  15. Dette var topp min svigermor prater stadig om en eller annen avdødd nabo som lagde russedessert og det var så godt... Men aldri har hun fått det senere så tror du jeg skal imponere nå eller. Så fin farge du har på din Kitchen Aid. Den var virkelig lekker.

    SvarSlett
  16. Mmmm! Dette så godt ut og jeg kommer tilbake for å skrive ned oppskriften.
    Dette skal prøves ut til helga når Eplekarten er kommet hjem!

    Tjolahopptjolahei!


    Mmmm, ble med ett godtesjuk her...

    SvarSlett
  17. deili dessert, og deilie bilder!! tror jammen jeg må lage den desserten i dag...

    SvarSlett
  18. Å så herlig dette så ut og så flått at du deler denne oppskriften med oss. :0) Dette må vi prøve. Nå er det vi som har vinterferie og akkurat nå skinner solen også og ingen snø! Det er så fint atte. Nå skal vi ut på ridetur :0)

    SvarSlett
  19. desserten din så skikkelig søt ut, koselig at du deler detaljert oppskrift :) hylla med flaggbanneren i innlegget under var kjempefin! skjønner at du er lykkelig over å ha fått flaggene :)

    SvarSlett
  20. Russedessert e kjempegodt,fekk lyst å prøva den:)Kor har du kjøpt dei tøffe,svarte rammene?

    SvarSlett
  21. Russedessert er en av mine absolutte favorittdesserter...jeg har ikke laget den med ripssaft. Det skal jeg sannelig prøve meg på.

    Den flaggrekken du fikk var sannelig flott. Du er heldig!

    SvarSlett
  22. Hei anonym.
    Heilt enkle svart rammer er kjøpt hos Clas Ohlson :)

    SvarSlett
  23. Den desserten så utrolig god ut, tenkte å prøve å lage den. Men så oppdaget jeg at semulegryn er laget av hvete, noe ikke min miste sønn tåler. Vet du om det går an å erstarte det med noe annet som er glutenfritt?

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen ei lita helsing til meg. Eg set utruleg stor pris på kvar og ein av dei :)