lørdag, mai 29, 2010
Noko godt til kaffislaberaset
Pavlova slår aldri feil. Enklare og betre kake til kaffislaberaset skal du leite lenge etter.
Her er oppskrift om du vil forsøke deg:
Den gode feens Pavlova
Marengsbunn:
5 eggekviter
2 dl sukker
1/2 ts salt
Vaniljekrem:
ein liten boks kremfløyte (~3 dl)
ein pakke ferdig vaniljekrem
1 ss sukker
Topping:
Friske bær (eg brukte jordbær og blåbær)
evt melisdryss/raspa sjokolade
Start med å piske eggekvitene saman med saltet, og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk i 5-10 minutt til ein kvit stiv krem. På eit bakepapir teiknar du ein runding som definerer størrelsen på kaka. Eg teiknar rundt ein tallerk. Snu bakepapiret slik at teikninga er på baksida, men likevel synleg gjennom papiret. Bre den ferdigpiska margensblandinga utover papiret slik at det fyller ut inni ringen du teikna. Lage ei lett forsenkning i midten (plass til fyllet). Margensbotnen skal nå tørke i ovnen ved 100-125oC i 1.5-2 timar.
Pisk kremen stiv saman med sukkeret. Når den er ferdig blandar du i vaniljekremen og heller det ferdige fyllet oppi marengsen.
Til slutt legg du oppå masse friske gode bær og skal du gjere det ekstra lekkert påfører du eit lett melisdryss.
Marengsen kan gjerne lagast dagen før servering. Om du lagar den like før kaka skal serverast må du passe på at den er heilt avkjølt før du har på fyllet. Fyllet har du på like før servering, gjerne medan gjestene tar seg eit glas iskald plommesaft på terassen ;)
Ha ein herleg Grand Prix laurdag ;)
Åh, mmmmm... Pavlova er jo berre supergodt! Alltid! Har du prøvd med litt sjokolade i marengsen (evt. fyllet)? Det er også godt til avveksling i blant..hihi!
SvarSlettHa ein strålande laurdag!
Å ja, pavlova er en av mine favorittkaker, og særlig nå når det nærmer seg sommer :)
SvarSlettHa en flott helg!
Mmh, det så herlig ut! :)
SvarSlettLurt med en spiseskje maizena og en teskje edikk i eggedosisen. veldig godt med pasjonsfrukt på toppen.
SvarSlettså godt ut, og hørtes enkelt ut.....kanskje til og meg JEG kunne klart lage den, så veeeeeldig fristende ut :) mmmm
SvarSlettHadde det ikkje vore for at husbond allerede har laga gelè til vår "gran prix-grillings", trur eg jammen meg at eg skulle prøvd meg på denne.
SvarSlettEg får notere det meg bak øyret til neste gong! :o)
Mmmm den skal jeg prøve engang!
SvarSlettKlem Kristine
Åhhh, uhmmmmm! Den så deilig ut, jeg elsker marengs!
SvarSlettha en fin kveld!
Klem J
Mmmm, skulle gjerne hatt den kaka til Grand Prix-sendinga i kveld. ☺ Ha en riktig god helg!
SvarSlettTakk for herleg og enkel oppskrift ! Den skal testast ut ;) Kanskje vert den å eta på Patina sin kafè i sommar.... ??? Ha ein super grand prix kveld !
SvarSlettPavlova er topp !! Kos doke då heldig-griser !! Hehe
SvarSlettNo skal eg sanneleg rase ut på kjøkkenet og lage pikekyss. Ei kake blir i meste laget for oss her i kveld, men du sette meg på ideen om pikekyssa. Dei går ned på hødkant hos dei små hos oss. Og i kveld skal dei få lov til å sjå litt på den store songfesten.
SvarSlettMen du - plommesaft? Lagar du sjølv? I så fall lurer eg på om du har oppskrift.
Ha ein flott melodiøs kveld med kake og kos. Det ser rett og slett fantastisk lekkert ut på kjøkkenbenken din.
Det var en fin kake det! Har faktisk aldri smakt denne jeg... spørs om ikke jeg må gjøre noe med det i løpet av sommeren:) Og bodyen i innlegget under.. De er så KULE!! Nesten en grunn til å få flere barn! ( men bare nesten, hihi) Og ikke minst utrolig søt gutt som har den på seg:) Ha en super helg!
SvarSlettJa den kaken er kjempegod!! Ha en fin gram prix kveld du også ;)
SvarSlettKaka så utrolig deilig ut! Tror jeg må forsøke å lage en slik en dag.
SvarSlettHa en deilig familiehelg!
Klem NL :)
Ohh my.... Linda, du er genial - DET der, det MÅ jeg simpelthen prøve mig på at lave - det ser vanvittigt lækkert ud :-)
SvarSlettKram fra DK
Maria
Nam nam, den så herlig ut! :)
SvarSlettÅÅÅååååå guuuud va gott de såg ut,,, mums.... å så fina foton,,, du har en härlig blogg!
SvarSlettKram josse
Looks yum! Love your blog, love the pictures but I can't read your text!! I will keep looking though. So gorgeous! Thank you.
SvarSlettJeg har prøvd slik Pavlova nå og jeg er egentlig litt.. skuffet. Det smakte mye mindre av marengsen enn jeg trodde. Det eneste gode var i grunnen bærene og vaniljekremen, som jeg likegjerne spiser alene. Gjør kanskje noe galt jeg da, siden marengsen smaker null.
SvarSlettElsker forresten den flasken med fin kork <3
Den kaka er jo så god - og så ser den så herlig ut også! Takk for oppskriften :)
SvarSlettNam, nam! det både SÅ godt ut og HØRTES godt ut!
SvarSlettDenne må prøves!
klem Nina
Hei,hei:)
SvarSlettUtrulig fine retrostoffer du har brukt.. Like bloggen din.
Denne kaken har du gjort i en annen variant enn meg, jeg prøver ;)
Ha en fin kveld, klem Maria :)