lørdag, mai 29, 2010

Noko godt til kaffislaberaset


Pavlova slår aldri feil. Enklare og betre kake til kaffislaberaset skal du leite lenge etter.

Her er oppskrift om du vil forsøke deg:

Den gode feens Pavlova

Marengsbunn:
5 eggekviter
2 dl sukker
1/2 ts salt

Vaniljekrem:
ein liten boks kremfløyte (~3 dl)
ein pakke ferdig vaniljekrem
1 ss sukker

Topping:
Friske bær (eg brukte jordbær og blåbær)
evt melisdryss/raspa sjokolade

Start med å piske eggekvitene saman med saltet, og tilsett sukkeret litt etter litt. Pisk i 5-10 minutt til ein kvit stiv krem. På eit bakepapir teiknar du ein runding som definerer størrelsen på kaka. Eg teiknar rundt ein tallerk. Snu bakepapiret slik at teikninga er på baksida, men likevel synleg gjennom papiret. Bre den ferdigpiska margensblandinga utover papiret slik at det fyller ut inni ringen du teikna. Lage ei lett forsenkning  i midten (plass til fyllet). Margensbotnen skal nå tørke i ovnen ved 100-125oC i 1.5-2 timar.


Pisk kremen stiv saman med sukkeret. Når den er ferdig blandar du i vaniljekremen og heller det ferdige fyllet oppi marengsen.

Til slutt legg du oppå masse friske gode bær og skal du gjere det ekstra lekkert påfører du eit lett melisdryss.

Marengsen kan gjerne lagast dagen før servering. Om du lagar den like før kaka skal serverast må du passe på at den er heilt avkjølt før du har på fyllet. Fyllet har du på like før servering, gjerne medan gjestene tar seg eit glas iskald plommesaft på terassen ;)

Ha ein herleg Grand Prix laurdag ;)

23 kommentarer:

  1. Åh, mmmmm... Pavlova er jo berre supergodt! Alltid! Har du prøvd med litt sjokolade i marengsen (evt. fyllet)? Det er også godt til avveksling i blant..hihi!

    Ha ein strålande laurdag!

    SvarSlett
  2. Å ja, pavlova er en av mine favorittkaker, og særlig nå når det nærmer seg sommer :)

    Ha en flott helg!

    SvarSlett
  3. Anonym3:27 p.m.

    Mmh, det så herlig ut! :)

    SvarSlett
  4. Lurt med en spiseskje maizena og en teskje edikk i eggedosisen. veldig godt med pasjonsfrukt på toppen.

    SvarSlett
  5. så godt ut, og hørtes enkelt ut.....kanskje til og meg JEG kunne klart lage den, så veeeeeldig fristende ut :) mmmm

    SvarSlett
  6. Hadde det ikkje vore for at husbond allerede har laga gelè til vår "gran prix-grillings", trur eg jammen meg at eg skulle prøvd meg på denne.

    Eg får notere det meg bak øyret til neste gong! :o)

    SvarSlett
  7. Anonym4:13 p.m.

    Mmmm den skal jeg prøve engang!

    Klem Kristine

    SvarSlett
  8. Åhhh, uhmmmmm! Den så deilig ut, jeg elsker marengs!

    ha en fin kveld!
    Klem J

    SvarSlett
  9. Mmmm, skulle gjerne hatt den kaka til Grand Prix-sendinga i kveld. ☺ Ha en riktig god helg!

    SvarSlett
  10. Takk for herleg og enkel oppskrift ! Den skal testast ut ;) Kanskje vert den å eta på Patina sin kafè i sommar.... ??? Ha ein super grand prix kveld !

    SvarSlett
  11. Pavlova er topp !! Kos doke då heldig-griser !! Hehe

    SvarSlett
  12. No skal eg sanneleg rase ut på kjøkkenet og lage pikekyss. Ei kake blir i meste laget for oss her i kveld, men du sette meg på ideen om pikekyssa. Dei går ned på hødkant hos dei små hos oss. Og i kveld skal dei få lov til å sjå litt på den store songfesten.

    Men du - plommesaft? Lagar du sjølv? I så fall lurer eg på om du har oppskrift.

    Ha ein flott melodiøs kveld med kake og kos. Det ser rett og slett fantastisk lekkert ut på kjøkkenbenken din.

    SvarSlett
  13. Det var en fin kake det! Har faktisk aldri smakt denne jeg... spørs om ikke jeg må gjøre noe med det i løpet av sommeren:) Og bodyen i innlegget under.. De er så KULE!! Nesten en grunn til å få flere barn! ( men bare nesten, hihi) Og ikke minst utrolig søt gutt som har den på seg:) Ha en super helg!

    SvarSlett
  14. Ja den kaken er kjempegod!! Ha en fin gram prix kveld du også ;)

    SvarSlett
  15. Kaka så utrolig deilig ut! Tror jeg må forsøke å lage en slik en dag.

    Ha en deilig familiehelg!
    Klem NL :)

    SvarSlett
  16. Anonym8:23 p.m.

    Ohh my.... Linda, du er genial - DET der, det MÅ jeg simpelthen prøve mig på at lave - det ser vanvittigt lækkert ud :-)

    Kram fra DK
    Maria

    SvarSlett
  17. Nam nam, den så herlig ut! :)

    SvarSlett
  18. ÅÅÅååååå guuuud va gott de såg ut,,, mums.... å så fina foton,,, du har en härlig blogg!

    Kram josse

    SvarSlett
  19. Looks yum! Love your blog, love the pictures but I can't read your text!! I will keep looking though. So gorgeous! Thank you.

    SvarSlett
  20. Jeg har prøvd slik Pavlova nå og jeg er egentlig litt.. skuffet. Det smakte mye mindre av marengsen enn jeg trodde. Det eneste gode var i grunnen bærene og vaniljekremen, som jeg likegjerne spiser alene. Gjør kanskje noe galt jeg da, siden marengsen smaker null.
    Elsker forresten den flasken med fin kork <3

    SvarSlett
  21. Den kaka er jo så god - og så ser den så herlig ut også! Takk for oppskriften :)

    SvarSlett
  22. Nam, nam! det både SÅ godt ut og HØRTES godt ut!

    Denne må prøves!

    klem Nina

    SvarSlett
  23. Anonym9:27 p.m.

    Hei,hei:)
    Utrulig fine retrostoffer du har brukt.. Like bloggen din.
    Denne kaken har du gjort i en annen variant enn meg, jeg prøver ;)
    Ha en fin kveld, klem Maria :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen ei lita helsing til meg. Eg set utruleg stor pris på kvar og ein av dei :)