lørdag, april 16, 2011

Lappar på trammen


Etter ein haust og vinter sterkt prega av at den eine sjukdomen omtrent avløyste den neste hjå dei søte små, må eg sei at eg prisar våren og varmare tider hjartleg velkomen.
Det er heilt fantastisk for tida. 
Ingen har feber *bank i bordet*, det er varmt og godt. Ja, rett og slett heilt herleg. Dei to minste elskar å leike i hagen, og vil helst vere ute frå morgon til kveld. Der er det full aktivitet både i leikehus og sandkasse og sutling med vatn i bøtter og spann (jada, masse søskenkrangling og sutring også). Eldstemann og kompisane leikar med ball, syklar eller leitar etter insekt og småkryp (og masar om å få lov å gå inn og spele PS3).


Noko av det kjekkaste eg visste i barndomen var når mamma overraska oss med nysteikte lappar i hagen, og denne gleda vil eg at mine også skal få oppleve. I dag fann eg derfor fram oppskriftsboka mi frå ungdomsskulen. Som de kan sjå av oppskriftsboka så er den velbrukt og full av flekker og basert på slitasjen av boka er det tilsynelatande sånn cirka tohundre år sidan eg gjekk på ungdomsskulen... Denne oppskrifta gjev altså verdas desidert beste lappekaker (sveler). Trust me :)


Aller helst skal lappar steikast på steiketakke, men steikepanne dug det også. Middels varme og steiking til kakene er nøttebrune på begge sider.


Eit brett fullt av lappekaker og syltetøy, plastkoppar og eplejuice vart servert i hagen til vill jubel. Jippi :)


I rein optimisme fann eg fram både strikketøy, lesebriller og lesestoff, men det fekk eg visst aldri tid til. Pytt pytt, det kjem ein dag i morgon også :)


God natt klem frå feens residens :)

21 kommentarer:

  1. Lapper er noe av mine gode barndomsminner også. Alltid like gøy å bli overrasket med ny varm hjemmebakst! Fremdeles den dag i dag;) God helg, og ikke minst, god påske!! :-)

    SvarSlett
  2. Takk for tipset! Det sa veldig godt ut. Sa deilig at varen har nadd dere ogsa!!!

    ha en veldig fin paske!
    klem Mette

    SvarSlett
  3. Så godt å bli minnet på sånne små 8store) gleder...
    Herlig lesing og fine bilder.
    Og ja, fikk vann i munnen også ;)
    Ha en fin søndag også.
    Klem

    SvarSlett
  4. Lapper, eller sveler som vi kaller det, er bare så godt. Vi fikk steketakke til bryllupet, og den er i bruk flere ganger i uka. Steker pannekaker (det går super fort), egg og bacon, lapper, fiskekaker, hamburgere og altmulig på min .... smart investering, spør du meg...
    GOD PÅSKE til deg og dine

    SvarSlett
  5. Høres ut som en koselig dag. Ingenting er som gode barndomsminner :)

    SvarSlett
  6. mmmm! Bokmerker denne ;)

    SvarSlett
  7. Å, flinke deg! Forstår godt at lappane blei sett pris på! Ha ein flott påske!

    Klem

    SvarSlett
  8. SÅ kjempe-koselig, Linda! Vet du; lapper har jeg vel ikke laget siden ungdomsskolen, tror jeg;)) Det går mest i vafler her. Takk for tips!

    Ha en riktig FIN påske!!

    STOR klem
    Anette:)

    SvarSlett
  9. Jeg fikk også lapper hjemme hos farmor...har ikke folk smakt ferske lapper så vet de ikke hva de har gått glipp av ;) Deilig!! Jeg steker også i panna hjemme. Takka står hos pappa og skal hit etterhvert. Egen sjarm å bruke den da, men vi bor litt trangt og den tar plass...
    Farmor brukte en slags krem på lappene. Tror hun blandet smør, sukker og eggeplomme...har ikke oppskriften i hodet...dritgodt var det hvertfall (exuse my trøndersk ;))

    Nå tar vi påskeferie og fyker til trøndelagen...får se om geologen får fisket litt. Han bruker å lure seg ut noen turer når vi er der oppe...Ha ei deilig påske sammen med familien! Ses plutselig! :)

    SvarSlett
  10. Åh, for ett koselig barndomsminne. Her er det grove vafler som er den store favoritten og fortæres med glede.

    Har du slutta med eplabutikken din forresten?

    Ha en deilig påske med dine små feer.

    Klem NL

    SvarSlett
  11. Anonym8:21 a.m.

    mmmmm .... Det så GODT ut ...!
    Tror jeg kopierer deg idag og lager dette
    til mine terrassegjester idag :)

    Fin søndag :) klem til deg

    SvarSlett
  12. Tusen takk alle saman :)

    NL: Neida, eg har ikkje slutta heilt. Har berre ikkje tid til å lage for salg nå når eg er i full jobb igjen :) Men det kjem, det kjem - har jo ferie nå vettu :)

    Klem klem

    SvarSlett
  13. Den oppskriften skal prøves i dag!:)
    God søndag til deg og de fine småfeene :)

    SvarSlett
  14. Lapper er aldri feil ! :) Den gamle oppskriftboken din minner veldig om min egen flekkede gamle oppskriftbok ! ;)
    Skjønne lysblå bakeboller du hadde der også da - er litt svak for den isblå faren selv !

    Ha en fin palmesøndag !
    klem <3 Liv Elin

    SvarSlett
  15. Dette så godt ut, og veldig fint presentert! Ha en fin søndag videre.

    SvarSlett
  16. Sånne lapper pleide vi å steke hjemme hos meg også! Vi kalte dem rømmepletter, noe som er litt underlig siden det ikke var et spor av rømme i dem. Tror det var meningen at man skulle ha det oppå eller noe. Ønsker deg og dine en god påske :)

    SvarSlett
  17. Lapper har jeg enda ikke prøvd å lage, selvom hele familien her elsker det. Så tusen takk for oppskriften, her skal det bli lapper i påsken kan du tro. God påske til deg fra meg

    SvarSlett
  18. Nam:) Kor har du kjøpt de bakebollene?? de var knallfine:) Digger bloggen din:)

    SvarSlett
  19. Takk for tips! Disse skal prøves ut i påsken :))

    SvarSlett
  20. Ragnhild10:44 p.m.

    Kjempegode lappar, var så fristande at eg måtte prøve, eg laga dei med vanlig melk, ikkje surmelk, er det det du brukar eller? Har laktoseinntoleranse i fam så kan ikkje bruke surmelk, så denne oppskrifta var super:-) tusen takk.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen ei lita helsing til meg. Eg set utruleg stor pris på kvar og ein av dei :)