mandag, mai 04, 2009

Hagearbeid står ikkje øvst på to-do-lista, då husmaling er førstepri i år. Dessutan er ikkje jernamangelanemi med alt det inneber, samt at ein diger mage heilt forenlig med å stå på hovudet i "åkeren". Det heile toppa med pollenallergi gjer hagearbeidet maksimalt herleg, he he ;)

Men eg klarar ikkje halde meg heilt borte, og har allereie mange planar og idèar. Somme av dei utførte også. Erteblomstrane i sinkbøtta kjøpte eg som ferdige spirer på Plantasjen, og i ei anna potte står jordbærplantene eg fjerna frå eit nå nedlagt bed. Det er nesten godt med regnet som kom i dag. Lufta vert rensa opp i, og pollenallergien mykje betre :)

I det siste har eg bestilt ein del hagebøker, og tenkte å vise dåko eit knippe bilder eg fall for.

Eg elskar buksbom:

også i kjegleform:
For ikkje å snakke om honningroser. I Bergen planta eg rosa Helenae Lykkefund ved inngangsdøra, og skal ha ei her i hagen også :) Kanskje ved porten som på dette bildet. Synd den ikkje er remonterandes, og blomstrar berre ein gong i sesongen...

Er de andre i full gong med hagearbeidet eller?

18 kommentarer:

mette sa...

jeg sier bare, hadde jeg hatt 1% av den hagekunnskapen der... noe jeg ikke har, så jeg trenger inspirasjon, TAKK for det!! go uke:)

♥bagatellar♥ sa...

Er i full gang, men med så mykje som her er å ta igjen etter 17 år så å sei uten vedlikehald tek det tid.... Har planta sommarblomar og det har aldri skjedd så tidleg før, me har eit utruleg nydeleg vær så har våga hoppe i det for i år:-) Ønsker deg god bedring og håper allergien ikkje vert alt for ille, eg var så heldig(mot normalt) at den så å seie forsvann ved mine to svangerskap og har holdt seg borte sidan(bank i bordet). Har du forsøkt floradix mot jernmangel? Det hjalp meg uansett kva legane sa.. :-) Dei er jo ikkje så glade for sånne naturmiddel...

Jannicke sa...

Herlige og inspirerende bilder :o)

Jobber litt jevnt og trutt i hagen ja.
Plenen er allerede klipåpet en gang + kalket.
Nå når regnet ser ut til å vedvare en stund her vest skal jeg også gjødsle litt...
Har også plantet litt i krukker og kar, det er den koseligste jobben!
Men den største hafejobben vi har i år, er terrassen/solplassen... Det blir kjekt når den er ferdig :o)
Ha en flott hageuke (blir nok en våt opplevelse denne uken er jeg redd).
J.

Anita sa...

Oj, for nogen flotte bilder du viser!!...kan eg spørre hvilken bok du viser fra...Det drivhuset du ser så vidt på siste bilder, minner meg litt om det som er på vei inn i min hage..(gleder meg masse...)..trenger litt ideer om hvordan vi skal gjøre rundt det....

-Ada-

Min Still By Maia sa...

Vakkert! Jeg drømmer om en hage, men må nøye meg med verandaen så lenge. SKjønne puter du viser i innlegget under.

KLEM

Guttemamma sa...

Jeg er i gang,ellers synes jeg det ser ut som du har full kontroll også...:-)
Anette

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Ja, skjønner at det ikke er på pri lista da ....men rart med det , noe blir det alltids, nesten umulig å la være - ikke sant ??

Vi malte huset i fjor , så heldigvis ikke slike prosjketer her i år... Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke hadde spes god tid til hage ( og det har jeg ikke....) men med sola kommer lysten , og til å være i beg av mai , så har jeg MYYYYE !

Lykke til med alt , mage, pollen og dagene min venn . Her prises også litt regn , så kan man kanskje halvere allergimed. til i morgen ;)

Natta natta

ps putene under her var såååå fine

perler på en snor sa...

Jeg synes og at buksbom er skikkelig fint. nydelige bilder du viser, kjenner at arbedslyst siger på:)

☆Therese sa...

Hei hei! Begynner med putene under her jeg; syntes de er kanllfine! Du har brukt så fine stoffer :)

Vi skal også male huset i år..... Noen råttene plank må byttes ut osv. Nå er vi ferdige å vaske og skrape huset, så må nok sambo`n bytte plank (jeg er helt håpløs på sånt) før vi kan finne frem malingen - gleeeder meg til vi er ferdige med det!
Litt pusling i hagen har det blitt, klarer ikke helt å la være :O)
Ser ut som du har kjøpt deg en fin bok! Skjønne bilder du viser. Jeg liker også buksbom, har planer om å plante noen i år!

Lykke til videre, med hage, mage, allergi og husmaling (du har vist nok å pusle med...) :O)
Klem

Monica sa...

takk for inspirasjon... er i gang med hagearbeid ja... men er ikke så kejmpemye som blir gjort foruten å luke å pynte litt, klippe trær og busker og slikt...ellers er vel det meste klart! Liker å ha det fint til 17 mai:) Ønsker deg en nydelig tirsdag:)

Torills blogg sa...

Joda litt hage har det blitt av storesøster. Jeg malte hus (les litt husmaling) og hun var så ivrig i blomsterbedene (les 2 bed)Storebror klippet plen, for min bedre halvdel er som halve Norge bitt av høysnuebasillen. Det seg være alt grønnt, tror jeg. Rennende nese, øyne, nysing, ca 40 om gangen og den evinnelige øyekløen. Kjenner du deg igjen :))
Ellers så gleder vi oss til sommeren. Stranden på Skorvaberget er klar til bruk. Ordnet og ryddet av du vet hvem :))))

Ramme Alvor sa...

Flotte bilder. har kjøpt meg ei Lykkefund rose i år, spent på kor stor den klarar å verte på eit år. Klar over at den ikkje remoterar men ein kan vel la ein anna plante leve saman med henne og få blomstring andre tider på sommaren også :)

Gler meg voldsomt til frodigheita skal begynne, her er meld snjo så eg ehld litt att enno :)

Lykkelita sa...

Ikke noe særlig med hagearbeid her i gården - akkurat kvitt snøen, plenen er kalket og gjødslet og bedene er klargjorte, men utplantingen må vente.. det er litt kaldt ennå...
For noen fine bilder du viser, skulle ønske pengebok og kunnskap var fyllt til randen. Men jeg suger til meg inspirasjon og kunnskap fra alle dere hageentusiaster i bloggverden.
Så fortsett gjerne å dele:)
Klem!

Cathrine Aksnes sa...

er litt igang.. :) buksbom er vakkert. har det som hekk.. å skal fortsette med den rundt på tomta. ha en flott dag :)

Drømmen om en eplehage sa...

Hage ja, her går det trått, men eplefjerten er og henter 25m med hekk i dette øyeblikk. Det blir med tiden!

Roser skal i jorden her også, men må finne de rette først bare;) Er ikke så god på hage jeg, men planlegger å bli det! Det går om man bestemmer seg, sant?

Ha ei strålende uke med minimalt med høysnue!
Klem

Alven sa...

Hei :-)

Jeg er heller ikke i full gang med hagen...er kaldt her..og ikke har jeg så veldig "grønne" fingre heller desverre.. men skal plante ut noen blomster når det blir varmere :-) Og ikke minst pynte ute :-) det er jeg god på :-) Når er termin?

Tussilago sa...

her er vi i full gang...selv om våren nok har kommet senere her nord enn hos deg;) Jeg syns du er flink jeg...alle ting tatt i betraktning. Halve jobben er jo dessutenå hente inspirasjon, spør du meg...og der er du kjempegodt igang;)
Vi malte hus hele sommerferien i fjor...så i år skal det ikke males...det er jo en kjempejobb, det er da man oppdager hvor mange krinkelkroker og høyder huset har.

God helg til deg...g lykke til med alt! Tussilago

Anonym sa...

HEI

Kjempefin blogg du har, og nydelig kjøkken med hvitt og turkis!!

Lurte bare på hvor du har fått tak i obelisken du har over erteblomstene dine. Jeg har også sådd erteblomster og trenger en obelisk de kan klatre i ;0)

Søndagshilsen Tussi

Related Posts with Thumbnails