torsdag, desember 10, 2009

På tørk


Desse små pepperkakehusa står på tørk på kjøkkenøya. Eg benytta meg av pepperkakedronninga Lisbeth sitt gode råd om å gje små pepperkakehus i adventsgåve.
Eg har lyst til å gje lærerane til eldstemanns klasse ei julehelsing. Er dette vanleg eller heilt teit? Han går i 2. klasse så eg er ikkje spesielt erfaren med slikt enno. Om ein gjer gåva, så er det vel greit å gje den utan at dei andre elevane merkar det (vil ikkje lage press på andre). Korleis ordner ein det reint praktisk? Glad for alle synspunkt her.

Ha ein god dag, det som er igjen av den ;)

41 kommentarer:

FlorasFrue sa...

Det er en fantastisk gave! Ikke vær redd for det, ungene vil bare syns at du er en utrolig flink mor :)
Kjersti

Idun // Breidablikk sa...

Eg synes det er ein koseleg tankje! Eg plar gi ei julehelsing til dei kjekke damene i bhg åt poden.. Eg har berre ein son - som ikkje har byrja skulen enno, so korleis slikt føregjeng der veit eg ikkje.. I bhg hos oss er det ikkje vanleg, så dei tilsette vart heilt satt ut fyrste gongen, men veldig glade!
Og eg synes at vil man gje ei gåve, so gjer ein det. Du kan evt levere det i ein pose på lærarrommet om du ikkje vil annonsere det? Eg gav posen med alle gåvene til ei av dei tilsette og ba ho sette det i ansattgarderoba med beskjed om at alle måtte huska gåva si.. (alle pakkane var namn på..)

*klem*

Rosemary and thyme sa...

Jeg syntes du skal gi gavene.
Er sikker på at lærerne vil sette stor pris på det!
Det er bare å finne en gylden anledning!!!
Du er som alltid flink, og det er ikke vanskelig å se at du har omtanke for andre også.
Blir derimot mange pepperkakehus når alle dine barn har begynt på skolen,hvis det blir en tradisjon dette, he he...

Ha en fin ettermiddag!

Klem Tove

Minnelita sa...

Hei. Vi bruker å gi gaver til lærerne. Tror kanskje vi er de eneste som gir i klassen, men synes det er trivelig å gi en liten ting til en trivelig lærer. Har vel noe å si at ungene er glade i lærerne også. Fine pepperkakehus forresten ;D

Anonym sa...

Hei.

Jeg har selv 3 barn i skolen og har laget pepperkakehus til alle. Eldste går nå på vidergående. Ungene spør hvert år mine barn om de tror mammen lage iår også.Til og med på ungdomsskolen måtte jeg ned med. Det har blitt en tradisjon. Vi bor også i Stavanger. Eller takk for en fin blogg. Har dessverre ingen selv.
Lykke til. R.E.

Annikken sa...

Foreldrene mine pleide alltid å gå en liten oppmerksomhet til lærerne våre. Det hadde jeg på en måte helt glemt. Men kom på det nå!

Lærerne ble veldig glade, og det er en fin måte å takke flinke lærere på. Tror de pleide å gi den på juleavslutningen for foreldre. Har selv lærervenninner nå - og vet at de setter sååå pris på hyggelige mail og oppmerksomhet:)

Den gode feen sa...

Tusen takk for gode råd alle saman.

R.E: så spennande at det vart godt mottatt. Men har dei huset i klasserommet eller?

Jannicke sa...

Jeg har gitt lærerene til våre barn en oppmerksomhet til både jul og sommer. Mange av de andre elevene gjør det samme, men ikke alle. Uansett gjøres det ikke i det skjulte, men høytidlig den siste skoledagen ;o)
Læreren til minstemann pleier å sende personlig hilsen med takk i posten til elevene, det er stas! Pepperkakehusene kan du trygt gi i gave!! Det er absolutt ikke teit! Jeg hadde blitt jublende glad!
Klem J.

Monica sa...

Jeg har ikke skolebarn enda, men jeg gir til barnehagen før jul. Syns det er hyggelig jeg, så jeg stemmer for å gå for magefølelsen din: Gi :) Ellers har jeg laget pepperkakehus her selv i dag, skal hente ungene snart, måtte bare steke og lime først, så skal de få pynte...tror jeg...(hvis ikke jeg gir dem en annen task så jeg kan fullføre verket mitt selv hehe). Jeg hadde ingen mal dog så huset mitt er IKKE på langt nær så søtt som ditt. Jeg brukte en Ritz-eske som mal....funket ikke 100% *flau*

mykstart sa...

Her er det vanlig å gje gåve til læraren til jul. Også i barnehagen. Kjekk tradisjon. :-) Så kjøyr på! Husa er superfine!

Ingrid sa...

Jeg tror lærere, som alle oss andre, blir takknemlige og glade for en slik oppmerksomhet. Alle liker jo å bli satt pris på i den jobben de gjør.
Du kan jo sende med gutten huset siste skoledagen? Evt. levere den selv om du bruker å hente/bringe ham. Tror ikke det er noe problem om de andre ser det.. de er jo bare 2. klassinger ennå. Litt lengre opp i klassene ville det kanskje kommet kommentarer som at man "smisker med læreren" og slikt...

Kjempekoselig gave!! :) Har du laget malen for pepperkakehusene selv?

Ida sa...

Så fine de er, og for en utrolig god idé:-) Pleier alltid å ha med noe til barnehagen i julen - som regel baker jeg noe, slik at alle barna på avdelingen (der er bare 18) og voksne kan smake - så får de selvsagt beholde den julepyntede kurven :) Kanskje jeg skal kopiere ditt forslag her i år :-) Jeg tipper det hadde slått an.

Har du tenkt å pakke dem i cellofan? Iallefall selges det billig billig billig på plantasjen!

Klem fra Ida

ps. bruker du sukker til 'limingen' eller bare melisglasur?

Line sa...

Så utrolig koselig gave å gi til lærerne :) Jeg hadde blitt helt rørt hadde jeg fått et slikt pepperkakehus!

Anonym sa...

En flott ide dete da.å pepperkakehusene var jo bare nydelige.
har en utfordring til deg på bloggen min:)Klem

DUNNISMoR sa...

Nydelege peparkakehus...reine ingeniørkunsten, spør du meg!
Trur garantert læraren vert veldig glad for dette, det hadde eg vorte:) Synest det er ein fin tradisjon og tenker det må vere opp til kvar enkelt om ein vil gje noko til bhg-personell/lærarar eller ikkje. Sjølv brukar eg å lage såpe, karamellar og liknande, og det vert alltid like godt motteke. I år veit eg ikkje kva det vert til...må innrømma at eg ikkje har tenkt på det før eg las innlegget her...spørst om det vert tid...vel, julekort skal dei i alle fall få, både i bhg og på skulen.
Ha ein fin kveld!

Noralill sa...

Som lærar, vil eg seie at dette høyres ut som ein fin ting å gjere...:))

Knallfine hus forresten!

Anonym sa...

Lærerne kommer til å bli kjempeglade og rørte;) Helt fantastiske hus!! Marit:)

Tina sa...

Her er det helt vanlig, men så bor jeg på vestkanten i Oslo og her er det vel litt tendenser til å prøve å overgå hverandre... Men en slik liten ting tror jeg lærerene synes er veldig hyggelig!!!

Anonym sa...

Hei igjen.

Ja, de har huset i klasserommet. Har også gitt de pepperkaketre.Så knuser de det og spiser det siste skoledag før juleferien. Det gleder de seg til i hele desember.Må jo si at husene du har laget er fantastisk fine. R.E.

g u r o sa...

Dei herlege husa dine minner om nokre sinkhus eg har sett..hihi! ;) Men sjølvsagt har dine hus betydelig meir forseggjort dekor på...

Slike gåver er kjekt både å gi og få, og eg syns du er raus og utruleg kosleg! :) Ville sett stoor pris på ei slik gåve frå "mine" barnehagebarn, i alle fall! Hm, kanskje eg skal fikse det til barnehagekollegane mine? God idè!

Ha ein strålande kveld!

Anonym sa...

Hei!

Desse husa var utruleg flotte!:) Vi lærarar set stor pris på å få ei ekstra merksamd i ny og ne, så berre ver frimodig! Det kan vere lurt å gjere det litt diskré...:) Sist jul fekk eg og resten av teamet på trinnet sjokolademandlar i skjønne posar av ein elev, og vi vart so glade! Det er godt å bli sett pris på:)

Læraren

Min Still By Maia sa...

Fantastisk flotte hus du har laget! Lærerene blir sikkert kjempe glad for en så fin gave!

Håper du vil sende inn et av dine fine bilder til Inspirasjonsguiden.
(Ta en titt på bloggen min.)

Klemmer fra Maia

Susanne sa...

Det er alltid kjekt å med ei oppmuntring i ein travel kvardag - både for den som får og den som gjev. På vegne av lærarstanden ropar eg eit rungande JAAA TAKK! :D

Og berre so det er sagt, husa var verkeleg kjempeflotte!

Anonym sa...

Helledussen så skjønne hus! Hadde blitt kjempeglad viss eg hadde fått eit!!!
Me pleier gje ei lita gåve t lærarane som takk... men det er ikkje mange lærargåver. Berre stas for eleven og læraren med gåve i klasserommet.
SuMa

Margrethe sa...

Jeg brukte gi pepperkakehus til jul da jeg hadde tid til å bake slikt (les: på videregående) - det er skikkelig koselig. Lærere er viktige mennesker som fortjener hilsener!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ÅÅ vilka sötisar!!!

Kram Millan ♥

RA/finetingtingeling sa...

God kveld :) Lurte på en ting, hvor er det fine svart/hvittstripete teppet ditt fra? Det du har på kjøkkenet? :-)
PS: Nydelige pepperkakehus!

Anonym sa...

Jeg er lærer selv, og hadde blitt overlykkelig over en så koselig gave! Vi er ikke så bortskjemte med frynsegoder...

Cherry Blossom Blog sa...

Ååååh, dette må være de søteste pepperkakehusene noen sinne! De var helt nyyydelige! Så flink du er!!!
Skulle gjerne hatt en hel by av disse husene :)
Heldige de som får disse, tror ikke det kan bli feil :)
God kveld til deg! Klem*

Anette og jentene sa...

Min 3-klassing har gitt en liten gave til læreren hver jul. Vi har gitt sjokolade, tenker at det er greit med noe spiselig. ;)
Datteren min tar med pakken på skolen, så pakker læreren opp siste dagen før jul. Foran klassen, er bare koselig.

Janne sa...

Så fine gaver.. helt sikkert noen som blir veldig glad for de:)

Nydelig små pepperkakehus.

Ha en fin helg:)

Anonym sa...

Hei Linda.
Mine unger har alltid gitt en liten ting til barnehage skole personell. Det være seg en god bodylotion, en håndkrem, twistpose osv. Vi har holdt på den skikken til de ble så store at det var "Pinlig" hehe... Ønsker deg og dine en fantastisk førjulstid :)
Klem fra Linn H.

Anonym sa...

Hei!
Jeg er lærer selv, og har som regel fått noen julegaver hvert år, fra elever der heimen har tid og ressurser til dette. Det er jo så koselig at foreldrene og ungene setter pris på oss!
Jeg synes det er flott at du tenker på at det ikke skal bli et press for andre, det har vi av og til opplevd hos oss. Vi pakker ikke opp foran klassen, men passer på å vise giverne at vi setter pris på omtanken, og å understreke at det ikke er nødvendig. Det er en fin balansegang!

En av elevene jeg har nå gjør det forresten slik at han kommer med gavene om morgenen, før skoleklokka har ringt. Han synes nok det er litt flaut at mammaen hans har ordnet med gave :)

CoffeeCup sa...

Hei:)


Kjempe fine peppekakehus!!

mali-mo sa...

Nydelige hus!!!

Har tenkt på hva jeg skulle gi ii barnehagen i år...kanskje et slikt pepperkakehus er noe å satse på..må bare øve litt først, hehe, tror ikke de blir helt i denne klassen, men...

Syns det var en flott tanke. Vet ikke helt hvordan det gjøres på skolen, jeg, men i barnehagen gav jeg gave til personalet siste dagen før lillemalien sin juleferie ifjor (hun hadde ekstra lang ferie). Skal gjøre det samme i år. Jeg la også ved et kort der jeg hadde skrevet en litt personlighilsen til hver og en, litt om hvordan jeg opplevde at de hadde gjort en god jobb med lillemalien...de ble så himla glade!!! Gjorde det samme til sommeren...og det komme rjeg til å fortsette med.

God helg Linda!

Olstad sa...

Kjempe gave.

God helg.

Torhild Reidardatter sa...

jeg ville blive så glad hvis det var mig der fik en slik hilsen fra en af mine elever.
Diskret : du kan aflever gaven på skolen kontor- ( så giver de de videre til den lærer det gælder)
Rigtig god for jul

Anita fra hjerterommet sa...

utrolig lekkre peppekake hus, sikkert mange som hadde blitt glad for et slikt:)

Merete sa...

Husene dine er nydelige! Har noen pakker deig liggende til "modning", og nå tror jeg vi snart er klare for å bake dem ut!
Jeg pleier også å sende med ungene mine en hilsen til barnehageansatte og lærere som de har hatt mest med å gjøre. Det vil si at jeg har gjort det i til og med siste klasse på barneskolen.
Det har vært smykker jeg har laget, brente mandler i kremmerhus, votter mm. Hva det blir i år er ennå på planleggingsstadiet.
Har ikke tenkt tanken på at det kan legge press på andre, men jeg ser jo det når det nevnes her.
Synes det er en koselig tradisjon for å vise barnehagetanter og lærere at vi setter pris på jobben de gjør med ungene våre.

Ingunn sa...

Så utrolig fine hus!!!

Hit kommer jeg igjen.

Ha en fin uke.

Ingunn

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg

Related Posts with Thumbnails