mandag, juni 06, 2011

Lygeblogging på sitt beste?


Du som ikkje bloggar sjølv kan lett få eit feil bilete av oss som sit bak dataskjermen og skriv bloggeinnlegg etter bloggeinnlegg. Det virkar for eksempel kanskje som om me har det sååååå ryddig. Heile tida.  Dette inntrykket tenkte eg at eg skulle rette opp litt i dag. Alle dei skjønne bloggedamene eg har møtt opp gjennom tidene ler saman med meg når me diskuterer kor greit det er å berre kunne:
* rydde eit lite hjørne
*knips knips knips med fotoapparatet
*last opp
*publiser
...
 Og vips: 
Eit ryddig hjørne frå slagmarka er publisert til folket. At det ser ut som ei slagmark rundt det ryddige hjørnet er det få eller ingen som veit ;)

Bloggejenter er, heldigvis får eg legge til, heilt normale jenter. Bloggesmåbarnsmødre er, heldigvis får eg legge til her også, heilt normale småbarnsmødre. Eg er også heilt normal. På godt og vondt.

Over og under her er det nokolunde ryddig i tallerkenhylla på Almas rom. Ryddig fordi eg skulle ta bilete av den store soppen som Herr Fe hadde laga i snekkarboden. Hadde eg publisert berre desse to bileta, kunne de lett fått inntrykk av at her er det blåst. Vell. Rull lengre ned i innlegget...
Eit par steg tilbake og livlig leik med Sylvanian openberrar seg.  Her i huset går det knapt an å gå ein meter utan å vere redd for å trakke sund ein eller annan liten duppedings. Vondt gjer det også. Betre vert det ikkje av at mammo bloggar om rotet i stadan for å rydde opp i det. Betre vert det heller ikkje av at pappaen ligg på sofaen, klimprar på gitaren og ser film. Det er viktig å kose seg, og leve og nyte litt. Ryddig og blåst kan eg ha det den dagen eg er pensjonist...


Nå håpar eg at bloggejentene, og kanskje helst bloggesmåbarnsmødrene, kjenner seg litt igjen. Ellers byrjar eg lure på om eg kanskje ikkje er normal likevel, he he. Det er best eg byrjar rydde. Pittelitt.

God natt :)

66 kommentarer:

Flittige Fruer sa...

Så herlig innlegg :) Så ærlig og så sant. Kjenner meg godt igjen og trakk lett på smilebåndet. Skjønne bilder.

Mari

Supersnuppa sa...

Haha, så artig at også DU har det sånn! Hva er vel herligere enn barn som leker seg, sprer leker utover alt mens mor smårydder vei når hun beveger seg gjennom huset. Ryddig rot som svigermor sier:)

Jeg liker fargene dine så godt!
Herlig å se uredde kombinasjoner.

Ha en fortsatt fin kveld!
klem

Randi sa...

Hehe, slik er det her også! Fort gjort å trakke på noe. Særlig lego, og det er vondt det!!!

an-magritt sa...

Helt HÆRLIG!
Ekte og ærlig, slikt liker jeg! ♥

Hanne Mette sa...

Herlig! Akkurat sånn er det. Godt du setter ord på det.
Jeg tenker som så at leker i alle fall er "rent" rot og det ser ut som ungene storkoser seg. Ikke bare et hus men et hjem. Jeg liker det.
Klem fra Hanne Mette

hapel sa...

Det er så fint å se andres rot, jeg blir så glad, så glad! For akkurat sånn er det hos oss også, selvfølgelig! Det gjør meg glad på samme måten som jeg blir glad av å høre at andres barn krangler, våkner altfor tidlig, ikke liker fisk osv. Alt som får meg til å føle meg normal!

Tonje sa...

Phu godt å høre :)

Moccamamma sa...

Joda, denne bloggesmåbarnsmora kjenner seg igjen :) Av og til lurer en på hvor man skal starte for å få et rent hjørne å ta bilde av :)

Her tusler også lillebror på snart to rundt med smokk blandt alle Sylvanianduppedingsene på storesøsters rom. Føler meg litt tryggere når munnen er plugget :)

Små lekebiler er også ganske vonde å tråkke på, i tillegg til at de har bananskalleffekt.......

Moccamamma :)

Beate sa...

Takk og lov for at det ikke bare er meg.

Postet nettopp et innlegg med akkurat samme tema.

Klem fra en småbarnsmor til en annen.

smileull sa...

TAKK OG LOV! For eit herleg innlegg! Det er SÅ godt å sjå litt av alt som er rundt søkaren også iblant... Hihihihihi!

Mette sa...

Du er sa normal, sa normal! Herlig innlegg! ;-)

MissBuckle sa...

Jepp. Sånn er det alltid :-)

Tok noen bilder av kjøkken/stue like etter full rengjøring. Så helt perfekt ut. Det gjør det aldri ellers :-)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Jeg ble så distrahert av de fine bøkene om Jason i hylla at jeg ikke legger merke til hverken sopper, rot eller noe som helst! Trodde det bare var meg som husket Jason og Gudrun fra BarneTV. *lykkelig sukk* Takk for det gjensynet ;)

Og jeg tror jeg venter med å bli interiørblogger til jeg har flyttet og leiligheten ser litt mindre ut som en bod..hihi.

Er det ikke helt normalt å ha en iglo i stuen hvor Tingeling spiller gitar, spiser yoghurt og ser på Barbie og de tre musketerer på en gang? Hmmm... ;D Det er hverdagen i min stue (sammen med tretusen pappkartonger, poser og generelt rot. Du er ikke alene ;) *♥*

mali-mo sa...

Hehhehehe ;) GJETT om eg kjenner meg igjen ja ;)

Her har det også spredd seg en generell latskap i forhold til huslige sysler. Følgende samtale fant sted for ett minutt siden;

mannen; har den ene lyspæren vært gått på kjøkkenet kenge?
jeg: jepp
Mannen; nå har den andre gått og?
Jeg; jepp
Manne; Åja, du visste det?
Jeg; jepp
Mannen; Ser på konen bak laptopen. Skifter lyspære. Gliser og rister på hodet.
Jeg: Flott! (leser bloggoppdatering hos feen ;))

Huff ;)

victoria (huset i byen) sa...

Å joda du er så normal som det går ann, og det er alltid deilig å se når andre bloggere letter litt på sløret og viser hvordan det egentlig er bak kulissene, da kjenner man at man puster litt lettet ut over at vi alle sammen med små barn har det samme kaoset til tider....
klem victoria

Gunnhild sa...

hehe..nå glemte jeg hva jeg skulle skrive..for jeg leste mali-mo sin kommentar.. *ler*

her har vi grunnen til at jeg ikke er nib medlem..jeg har så lite hus, at jeg ikke har noen steder å gjemme unna rotet, så jeg får tatt bloggebilder av fine ting med luft rundt ;D

KROnPRINSESSENE sa...

Kjekt innlegg om realiteten ;)
Men jeg må faktisk ha det ryddig rundt meg når kvelden kommer...
Sikkert jeg som ikke er
normal hi, hi.
Herlige bilder av god lek forresten, og fin sopp!!!
Klem May Helen

Fargebarn sa...

Godt å sjå at det ikkje berre er hos oss det ser slik ut ;)
Med ungar i hus...og meg, så blir det ofte litt rot! Og det skal det være!

penny sa...

Betryggende å se at der kan være rot hos andre også - koselig rot.

Mona sa...

Ahhhhhhh, så mange vi er!!!!!! Trodde det var bare meg som ikke hadde strøkent hjem:) I dag etter jobb skal ikke jeg stresse hjemover for å vaske hus. Jeg skal kooooooose meg med litpia hele kvelden!!!!!
Takk for oppmuntring!!!!

Livet på Bakkerud Gård sa...

Hihihi...for et herlig innlegg!! Lenge siden jeg har kommentert hos deg nå, MEN dette synes jeg er herlig :) Vet akkuat hvordan dette er!!!

Kos dere!!

Klem

Yvonne sa...

hehe ja akkurat det med ryddingen så tror jeg både rike og fattige har det slik du. men jeg får mer lyst til å rydde når jeg ser gode idéer eller flotte ryddige rom, rart med det men er jeg hos noen som har det forferdelig rotete så får jeg lyst til å ryddet da og hehe.

Ha en fin dag!!

Anonym sa...

Her må vel dette sitatet passe: "Se nøye så skal du øyne det store i det små" Hilde

Vingesus og Julebrus sa...

Det er godt vi er fleire som tråkker på små duppedingser og får vondt...Hihi!!
Jau, då vi er nok ganske normale alle sammen, sjølv om det er mange som virker som superdamer og overmennesker der ute i bloggeverden!!

Ha ein flott dag! KLEM!

alma sa...

Fantastisk bra at du poster slike innlegg. Trenger slike innlegg når en har lest x-ant blogger hvor alt er like striglet og rent. Kan lure på hvordan det er mulig å ha det så ryddig hele tiden og hvis jeg ser over datamaskinskjermen er det ganske åpenbart at jeg ikke har skjønt hvordan det er mulig enda.Thihi. Tror jeg kunne ha stilt i eget mesterskap i høye kneløft og vært et naturtalent :)
Ha en fin dag!
Katrine :)

En støvel og en sko sa...

Det er jammen godt å bli påmint. Etter en kvelds surfing rundt om i interiørbloggland, kan en bli helt deppa av alle disse fine interiørbildene. Phu, dette innlegget var medisin for meg :-) Takk!
Klem

Unknown sa...

*busted*
tror kanskje alle kjenner seg igjen, med mindre de er perfekte ;)
fint innlegg :)

Camilla sa...

Hi hi hi:-) Moro!

I de dype skoger sa...

Ah, det var godt å se.. Jeg har nesten utviklet angst for rot etter å sett på alle disse interiørbloggene og hvor pent og pyntlig det ser ut hele tiden..

Men nå kan jeg ta det litt mer med ro skjønner jeg! Godt å se litt bilder fra "virkeligheten" også :)

kjersti sa...

For å si det sånn, da er vi flere mammaer som ikke er helt normale, hihi;)
Det er deilig å se litt rot, her hjemme ligger fortsatt briotogbanen +++ på stuegulvet etter gårsdagens lek.
Uff, er vel bare å sette igang med å rydde litt;)

KLEM

by BeaTell sa...

Signerer denne jeg også!!

;P

karna sa...

Herlig innlegg ,-) Til og med hos meg kan det se ryddig ut på denne måten. Og ingenting er vondere en å tråkke på en liten legokloss i godt fart, men alle aldre har sin sjarm.

Karma sa...

Hvis du lurer, du er heeeelt normal. Rot båade her og der er veldig normalt her hjemme. Og mesteparten er gjerne mannens rot:)

Klem Kaja :)

-Frøken M- sa...

Verre er det med oss som ikke orker å rydde et hjørne av huset engang.. Her tas bildene på platten ;)

Kine sa...

Det er så GODT å se at du ikke alltid har det like ryddig!

Titt Tei sa...

Synes nå ikke det var så gale :-). Har alltid fått høre at leker ikke er rot, og Sylvanianlekene er såå utrolig søte! Kjekt med litt liv og alltid kjekt å lese på bloggen din!!

Anita sa...

Hei

Godt å se at alle ikke har det like ryddig hele tida. Her er det når det skal knipses på badet at ting ryddes unna for det meste. Som regel er det ryddig rundt omkring, men akkurat badene er håpløse tilfeller. De er også de som stormryddes når vi får besøk. ;)

Ha en super dag!

Elin sa...

TUSEN TAKK!

Du fikk deg herved en ny følger. ;-)


Så godt med slike innlegg for en uryddig mamma. :-D

Unknown sa...

Ja, det kan være lett å få feil inntrykk. Men det er som du sier bare å vri litt på kamera så ser man realitetene :o)
Synes det er flott at du viser litt av hvordan det "egentlig" er i de fleste hjem (inkludert her)
Klem

Hannesin sa...

Ha ha, ler godt med deg. HURRA for "lygeblogging"!

Mitt motto, "vi lever ikke i et visningshjem"

Ha ei fin uke :)

Hanne

Bettum Villa sa...

Hi hi, så sant som det er sagt!
Jeg bor i en evig slagmark av rot..

Klem Madelén

Hildemor sa...

Hihi, herlig innlegg,
tror vi alle har det sånn ja,
hvertfall her hos oss.
Kule sopp:)
Klem Hilde

Ellen W. sa...

Haha, jeg må le av din forfriskende ærlighet. Det er klart at selv de mest hardbarka interiørmammabloggere tråkker i leketøy som ligger strødd overalt, og har flekker både her og der hvor det helst ikke skal være flekker. I alle fall ikke når man skal legge opp inspirerende bilder av heimen. Uten å tråkke på noens tær vil jeg nok påstå at en slik bloggpost nok senker skuldrene på mang en leser med småbarn i huset. Og tusen takk skal du ha for det!

Britt sa...

Takk for den! Har mange ganger lurt på hvordan mange klarer å ha det så ryddig, jeg lar heller være å knipse bilder på alagmarken... Så de gangene jeg legger ut bilder er det helt blåst i huset. Ser jo nå at det ikke er nødvendig!

Ann Elin sa...

litt rot skal det da være, er bare sunt det, selv om jeg alltid irriterer meg over at det sørens tørkestativet vårt som kommer med på x antall bilder. heldigvis kan man også beskjære bildene!!

HeiltA4 sa...

*ler* Heilt fantastisk!

Veronica sa...

Veldig morsomt med det nattbordet du har malt i lilla. Det står tre slike nattbord hjemme hos mormor, har alltid syns de var så rare, men jeg må si at i lilla var de veldig fine..kanskje jeg må på forhøre meg om å arve en slik en :)

RumahKami sa...

Åhhh så deilig å lese at andre har rot også i huset sitt :D :D nå blir kvelden min bedre.. takk for et herlig innlegg ! Jeg følger deg videre jeg.. :)

Det verden trenger... sa...

Åååå, så deilig å se!! :-)Sjarmerende rot da, må en si:-)

snødronningen sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ,så herligt å høre at dere fantastiske bloggere også har det rotete,jeg kjenner meg igjen,

og smiler av innlegget,har til og med latt vær å blogge pga jeg ikke har det ryddig nok til å ta bilde,

men nå har jeg fått noen nyttige tips,som kommer til å bli flittig fremmeover.

er fast leser av bloggen.gleder meg allerede til neste inlegg.
mange klemmer hege

La luz del norte sa...

Hehe! Vi trenger sånne innlegg med jevne mellomrom, ja! :) Stor klem til deg!

Janet sa...

Herlig, herlig! Jeg syns du hadde det pent selv om det var bittelitt rot også jeg. Hihi. Så mange fine ting, og da blir det jo bare koselig rot. Slik det skal være foro at det skal se levelig ut. Takk :)

soisses-dasleben sa...

you made me smile. you`re so RIGHT!!! ;)

Unknown sa...

Hærlig!

*stort smil*

Nå ble jeg lettet!

Ruthe :-D

Anonym sa...

du er søt (og dette gjorde godt å høre....)

Mamma Kathrine sa...

TAKK TAKK LINDA!
Den der trengte jeg, akkurat nå. :)

g u r o sa...

Du er så herleg, Linda! :) Blir så GLAD av å lese bloggen din! -og når eg no ser at responsen på dette innlegget er ganske massiv, betyr det vel at det er fleire enn meg som kan kjenne seg att. ;)

Det er stor forskjell på rot og skit, og eg prøvar å halde det sånn nokonlunde reint i heimen.. Så får rotet berre slenge til neste gong vi inviterer til selskap..for DÅ ryddar eg! :)

Ta vare på kvardagen, med leik og moro og skjønn gitarklimpring!
Klem

Mie - Mies Tidsmaskin sa...

Dette tenker jeg det var mange som ble glad for å lese! :)

helen og gutta sa...

hahaha, helt herlig :-)

Signe sa...

Hihi, du har så rett :)
Og en finfin torsdag til deg!

wendysinfamilie sa...

He He du har nok helt rett og er nok helt normal..
Fant deg hos foreldremanualen :-)
Mange flotte innlegg har kost meg en stund her inne hos deg.

Hilsen mammablogger/altmuligblogger meg

Liv-Inger sa...

Hihi, det har vel ant meg at dette er tilfellet for mange interiørbloggere. Men godt å få det dokumentert. ;-)

Hyggelig å lese i bloggen din. Fant veien inn via Foreldremanualen. :-)

Anonym sa...

Hei, hei,

jasåmenn, kjenner meg igjen. Men det er koselig å ha det sånn også da!
Og så lurer jeg på hvilket Sylvanian hus barna dine har, det er jo tre etasjer, det har jeg ikke sett før? Er det noe gammelt? Har du tips til hvor man kan finne det?

På forhånd takk fro hjelpen!

Gunhild

Den gode feen sa...

Hei Gunhild.
Huset i tre etasjar er kjøpt i to pakkar (nytt). Dei to nederste er ein butikk og restaurant (department store) kjøpt i ein pakke, medan det på toppen er enkeltståande (men som høyrer til på toppen). Innvikla forklaring, men huset på toppen kan brukast åleine, eller som øverste etasje om du kjøper dei under. Sylvanian er rådyrt, men jammen vert det leika mykje med. God helg :)

Anonym sa...

Hei, tusen takk for flott forklaring;-) Ja, helt enig i at det er dyrt, men jeg har et håp om at det skal bli sånn hos oss som hos en venninne av meg, hvor hennes barn leker med hennes gamle sylvanian ting... Så koselig da! For det er jo gode ting, og koselige leker, så da lønner det seg jo;-)

koselig å følge med på bloggen din!

Gunhild

Bodil sa...

Hihi, ja det viser jo at vi er normale folk!!
Men jeg er en person som liker å ha det ryddig rundt meg, men med små barn i hus må en både gi og ta...det er et hjem for meg!!!

Klem Bodil

Related Posts with Thumbnails