søndag, juli 31, 2011

Dømt til å mislukkast?

Teppe under salongbordet er risikosport med små born i huset. Iallefall små born som får lov til å ta med drikke og knask til sofakroken. Eg veit ikkje kor mange gonger eg har kjøpt inn golvtepper. Golvtepper som akkurat fekk plass i vaskemaskinen, men som til slutt vart så fulle av flekker som ikkje lot seg fjerne at dei til slutt havna i dunken. Solbærsaft er til dømes kvite-golvteppe-dreparen nummer ein. Heldigvis har eg aldri investert i dyre golvtepper, men derimot så billige tepper at bruk og kast kan forsvarast reint økonomisk.

Etter å ha vore teppelaus i lange tider på grunn av overnemde "kvardagsproblem" satsar eg på ny frisk. Dette Ikea-teppet er så råfint, og forhåpentlegvis så genialt at flekker knapt viser. Eit forbod mot mat og drikke framfor TV'en er også innført, men eg er redd dette er eit forbod som er dømt til å mislukkast. Herr Fe er ikkje akkurat overbegreistra. Han syns det var fint og sånt, men han er nok meir realistisk enn meg. Enn så lenge er iallefall flekkfritt teppe herved blogga :)  

Korleis gjer du det med golvtepper og born som er glad i mat og drikke all over the place?

Håpar helga har vore fin for deg. Me har blant anna bevega oss opp gjennom og nedover fjellsider, ete mykje god mat og eg byrjar sjå enden på strikketøyet mitt. Gammalt garn til nytt prosjekt er derfor funne fram. I morgon er det ei ny jobbveke, men eg satsar på fine ettermiddagsturar til strender med piknikkboksen full av god mat.

God natt 
♥♥♥

34 kommentarer:

Sigyn sa...

Tepper og små barn er en vanskelig kombinasjon.. jeg har et gammelt teppe som ikke flekkene vises for godt på... så satser jeg på å bytte når 3åringen blir litt større..:) kjempefint teppe du har kjøpt!

Frk.Virrum sa...

Gratulerer med teppet jeg også liker godt, og har to av selv. Veldig fornøyd, skitt syns ikke. Bare husk å støvsuge under...der alt faller gjennom. Eneste obs obs er at minsten min opptil flere ganger har snublet i teppekanten som er litt "høy".
Ønsker deg en fin uke!

Anonym sa...

Har det vel som deg, det har vært x antall tepper her i huset også.. men det der fra ikea holdt lenge, flekker synes ikke, helt til vi fikk valp og bæsjen var ikke lett å få vekk..*LOL*

klem fra frufjeldhammerskaos som må være anonym fordi blogger ikke samarbeider! *S*

deconordic sa...

Vi måtte kaste det fine teppet vårt fra Hilmers hus da vi skulle flytte nå, vurderte å leie tepperenser hos malerhandler (noe som er et hett tips), men vi endte opp med å kjøpe et nytt og billigere teppe istedenfor. Slitasjen er jo ganske høy også med barn i huset ;)

Billigere tepper med høyere utskiftningsfrekvens eller jevnlig leie av tepperenser er tingen? Eventuelt kapitulere på teppefronten?

Bless by Tone sa...

kjører uten teppe foreløpig, det kommer når tida er inne. Tone

Hege sa...

Jeg har gitt opp inntil videre men må innrømme at det rykker litt i teppefoten når jeg ser bildene dine. Knallfint teppe som ser ut til å tåle litt cheerios og ostepop m.m....! Ha en fin uke - jeg skal tilbringe neste uke på det som jeg har forstått fra bloggen er "din" øy - vakre Halsnøy!

Supersnuppa sa...

Jeg har rett og slett ingen tepper!
Og jeg har forsøkt meg på matforbud for å berge sofaen også, til ingen nytte. Her i huset på pynten er det både barn, hun, venner og en arbeidsmann som lorter til. Menmen. Det er den første flekken som er verst...

Jeg har til stadighet lyst på et teppe under stuebordet, det er noe lunt og samlende over det. Men det blir nok ikke med det første...

Tvi tvi for deg og ditt teppe:)
Ha en flott arbeidsuke!
klem

Marianne på landet sa...

Med to "små" unger i hus fant eg ut at gulvtepper egentlig var å kaste penger i do....men det er ikkje sjelden eg er inne på tanken å invistere i ett nytt teppe til å ha rundt omkring... og eg veit lysten på golvteppe vinner til slutt!
Merkelig kordan smuler, drikke og anna mat finner veien til både stoffsofa og golv og golvtepper sjølv om en har forbud både på det eine og det andre...nesten som en lurer på om det er mannen som sniker seg til å heve forbudet når en ikkje ser ;)

Ditt nye teppe ser i alle fall ganske slitesterkt ut, så eg håper du får beholde det ei god stund -
det ga i alle fall meg lyst på et golvteppe ;)

God ny veke!


Marianne

Mildrid sa...

Har bare to tepper. Et veldig billig fra IKEA under sofabordet og et fra Pappelina i gangen. Det i gangen tåler "alt" siden det er av plast, mens det fra IKEA kan lett byttes ut.

Helle sa...

Synes det er såpass mye lunere med tepper enn uten at vi har vasket flekker så lenge det går. etterhvert har vi gitt opp og investert i et nytt. Vi er nå på teppe 3 i stuen, - alle innkjøpt på Ikea. :)

Ps. det gule garnet var veldig lekkert. Farge, type?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, vi har rett og slett valgt bort tepper...Men deres var stilig. Lykke til med å holde unna solbærsafta.

Fjasevas Huset sa...

Haha, jeg har tenkt at det må bare være meg som er litt slack i oppdragelsen, for d ser ut som alle klarer å fikse det derre med tepper under salongen, og d eneste som funker hos oss er plast. Jeg gidder nemlig ikke å løpe etter kidsa med klut hele dagen lang, og si nei til ditt og datt.. Finnes viktigere ting:-) men godt p høre at andres barn også har det slik at de får spise ved sofaen:-)
Tipper jeg har hatt sånn ca 7-8 sofa tepper uten å overdrive. Huff, det er mange det:-)
Likte utrulig godt det du har og har sett på det selv til d nye huset!! Spennende å se om d funker.
Klem

Anonym sa...

Hvordan har du behandlet gulvet ditt? Er akkurat sånn jeg vil ha mitt furugulv. Hvitt men me kvistene synlige :)

Yvonne sa...

heisann:) her i huset har vi hatt en del tepper vi og... noen under spisebordet mens andre under salongbordet. men nå her vi ikke teppe på noen av stedene på grunn av hundene. og siden jeg ikke er noen teppefan. men for all del det finnes mange fine tepper. og jeg synes det ser fint ut men jeg får det ikke til å bli praktisk med to unger som griser og to hunder som røyter:P


Ha en fin ny start på en ny uke:)

Den gode feen sa...

Hege; så knallkjekt at du skal til Halsnøy. Då må du kosa deg maks, og så kryssar eg fingrane for at de får fint vèr.

Anonym: Gulvet er slipa ned. Beisa med 3-4 strøk Trestjerners vannbasert kvit beis - og så lakka med eit par strøk vannbasert gulvlakk frå samme leverandør. Lukka til :)

Tusen takk alle saman :)

Kine sa...

Så fint med små barnehender på bildet av teppet! :)
Vi har ikke teppe, det blir for mye søl og jeg hadde blitt g a l! Men når guttene er litt større blir det tepper ifleng! :) Det er helt nødvendig i kalde norge :) Fin uke til deg og dine!

Den gode feen sa...

Helle: garnet er eit Fretexfunn. Garnlappen er borte, men det ser ut til å vere rein ull :)

nfoto.no sa...

Haha, du skriver så kjekt! Har ikke barn selv, så her kan jeg ikke komme med noen gode tips! Men teppet var veldig fint.

Vennlig hilsen Nfoto

Erica sa...

Very pretty pictures!

affordable insurance

Huset med de ni sa...

Høres ut som et kjent problem *blink*

Selv har jeg nylig kjøpt inn nytt ikea teppe. Ett langhåret rosa og jeg er superfornøyd.
Opp igjennom har jeg også prøvd utallige tepper, fra lyse til mørke....
Persisk var vel det beste frem til det jeg har nå.
7 barn, hvit sofa og salongteppe...det byr på utfordringer.

Lykke til med nytt teppe .

Helena

StrikkePia sa...

Vi har bare filleryer vi.
Har riktignok ikke barn, men hund. Og han drar endelig med seg nok møkk inn, så fine tepper kan vi ikke ha. Må være noe som tåler vask. :-)

Anita sa...

Bloggen dine er utroleg inspirerande og det var veldig dumt at eg ikkje kunne vere i Aasen-tunet tidlegare i sommar, men der var mannen min på jobb, og då måtte jo nokon vere heime med dei søte små.

Kjenner til problematikken. Teppet vårt havna på verandaen i fjor haust, og då snøen kom vart det liggande ute, det fekk under tvil komme innigjen i vår ein gong etter ein omgang med tepperens.

Men for å unngå saft og drikke i sofaen problematikken har alle kvar si flaske, men vi har også kjøpt koppar frå Tupperware med lokk og eit lite hol til sugerør som ikkje sølar, vel og merke dersom lokket er sikkeleg satt på (har boma på den).

Riktig god jobbveke til deg.

Anita

Fargebarn sa...

Sliter med det samme her. Vi har det sorte og hvite i striper fra Ikea under sofabordet...allerede mange flekker på, tross at barna sjelden spiser der. Kun når vi har kaffigjester det er godkjent å spise i sofaen. Under kjøkkenbordet eller spisebordet, har jeg ikke prvød meg på teppe en gang. Det er ut som mesteparten av maten havner på gulvet etter hvertmåltid på kjøkkenet. Har ei på 1,5 år som skal gjøre alt selv.
Men er du på jakt etter billige prøveprosjektteppe, har jeg et par liggende du kan få ;)

Katrine sa...

Flott teppe:) Håper det varer en stund:)
Vi kjører mørkt teppe både under salongbord i stuen og tv-stuen. Slik at kaffeflekker og annet ikke synes. Venter noen år til, så bytter vi de ut med litt lysere:)

Ha en fin uke!!

Klem fra
Katrine

Torill sa...

har ein mann som VIL ha teppe under sofabordet, og eg seier nei. Har ikkje teppe for det er stadig søl og kliss under bordet. Har ei fillerye ut på golvet i staden

Eg ... sa...

eg trur ag har det styggaste teppet i bloggverda. Det var ein gong fint - heilt lyst med svarte snirklar... perfekt til den raude sofaen. Men kven kjøper kvitt teppe når ein har ungar på 4 og 1 år? Hallo, lissom ;-)

På høg tid å skifte ut... teppet ditt såg flott ut. Kanskje eg må ein tur på ikea snart :-)

fin fin kveld

Myke minutter sa...

Vi har aldri hatt et gulvteppe vi, men i det siste har jeg tenkt mye på å anskaffe et til å ha under sofabordet. Men så har vi to små i den verste "søle-alderen" så det er sikkert dømt til å mislykkes ja :) Av samme grunn ble det skinn forrige gang vi kjøpte sofa. Interessant å høre andre småbarnmødres teppeerfaring :) Skal nok tenke meg om litt enda en gang før det blir noe teppe her da ;)

Linda sa...

Vi har ikke hatt gulvteppe i det hele tatt, men kjøper kanskje ett nå når yngstebarnet nærmer seg 8 år....

Penelene sa...

For å si den sånn, Feen: dette teppet har jeg under stuebordet og spisebordet og har hatt det i alle år. flekker forsvinner på magisk vis og smulene "holder seg på plass" i teppet til støvsugeren kommer :) Teppet er genialt.
Det var dessuten lekkert hos deg!

sMarte sa...

Hei! Hvor er teppet fra? Er på utkikk etter et akkurat likt! Det var fra Skeidar. Men kun sett bilde av det på nett da. Teppet ditt ser utrolig bra ut :)

Anonym sa...

Har alltid hatt fine tepper i stuene. Her i huset er det veldig greit: Det er på kjøkkenet man spiser. Det er jo ikke noe å diskutere om man vil ha det slik syns nå jeg.... Foreldre bestemmer!!!

Anonym sa...

Tepperenser er tingen. Vi er to familier som har kjøpt en ilag, så da er det ikke så farlig med søl hverken på tepper, sofa eller i bilen. Tepperenser koster rundt 5.400,- og varer (forhåpentligvis) evig.

Unknown sa...

Nå var det så mange kommentarer her at jeg rakk ikke lese alle så tilgi meg om jeg gjentar et tips som allerede er sagt. Men jeg har ihvertfall tenkt å kjøpe sånn plastmatte (gjennomsiktig) som de selger på ikea og ha under stolen til vår lille 2-åring. Noe slik som i Sne-bloggen....akkurat sånn faktisk :-)

veronica sa...

Hei,
Fant plutselig bloggen din. Koselig at du skriver på nynorsk! Gleder meg til å titte litt mer på alle de koselige innleggene dine.
Ville bare si at VANISH spray (rosa flaske) har fjernet rød vin og blåbær youghurt på 1-2-3 hos oss. PUFF! så var det borte vekk:-)
Ha en strålende dag!
Hilsen
Veronica
www.hjelpjegerblittmamma.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails