torsdag, oktober 23, 2008

Kugalskap

Eg har i lang tid vore på utkikk etter ordentlig kunst. Hjå oss er det stort sett bilder frå Ikea eller eigenkomponerte bilder og fotografi som har råda. Desverre. Eg har lyst å dekorere veggene mine med kunst eg vert glad av, og som eg ikkje vert lei av. Eg har kome til det stadiet i livet at eg vil kjøpe skikkelege ting, i staden for rusk og rask. Kanskje eg er i ferd med å bli vaksen, ha ha.
Eg diggar desse bileta frå kunstaren Gunilla Holm Platou. Illustrasjonane er fargerike, humoristiske og dei sit på netthinna lenge etter at du har sett bildene. Det over har tittelen NATTROS ;) Medan dette har tittelen KULING (er det ikkje tøft?)
Tittelen på bildet under er NATTEVÅK I:

Og til sist viser eg ABC...

Som de skjønar går det ku'er igjen både i bilder og titlar. Alle bildene i dette innlegget er lånt frå/kan kjøpast hjå Artgate.no .
På Artgate skriv dei dette om kunstnaren: Gunilla Holm Platou er kjent fra tv-programmene Hit 40 og Hit Awards, hun har jobbet som kunst- og designreporter i Kanal 24, og hun har hatt stor suksess som maler og for sine ku- motiver. Ikkje så rart spør du meg :)

Ha ein fin fin dag :)

14 kommentarer:

elisabeth sa...

Hun husker jeg som programleder i flere programmer, og da hun sluttet på TV, for å male kuer!!!!! Jepp, jommen sa jeg smør...må innrømme jeg ikke hadde helt troen, men det har vist seg at både klovner og kuer er lett å like og lett å selge...kanskje vi kjenner oss igjen i det enkle...
Ha en herlig Møøøøøøende dag;)

Nina sa...

Jeg også har sååååå sans for Gunilla. Jeg har generelt sett sans for kuer, men sånn er det vel når man har 100 % bondeblod som renner i årene. Har jo både våningshus og fjøs - men ingen ku :(. Har i grunnen veldig lyst på en ku eller fem, men det må da bli i neste liv. Jeg har gått og tenkt litt på å kjøpe det alfabetet....jeg er jo småskolelærer og den q-en er jo så morsom.

Gunilla har blogspotadresse også:
http://gunillaholmplatou.blogspot.com
Ha en fin dag da ;0).

Lena sa...

Såååå ku-le bilder!!!!! Digger damer med litt humor, så disse falt litt i smak, gitt!

Klaffen sa...

Ja som vi digger Gunilla. Skolevenn fra ungdoms skolen, som bare har fått fart i livet! Helt herlig!!!! Har du sett de store kuene som står rundt eller? Like store som "orntli" kuer - helt rått!

☆Therese sa...

Stilige bilder :O) Blir glad av å se på dem ja! Tror jeg liker bildene; Kuling og Nattevåk best.
Hm - vet ikke helt hvor jeg kunne plassert slike bilder hjemme hos meg, men stilige er de.

En fin fin dag til deg og.

tinemor sa...

Kule bilder!
Jeg har kjøpt kunst på fineart.no.
Det er nettauksjon, og her kan du få nummererte trykk til en fin pris.
:-)

Størhuset sa...

Ja de er så glade de bildene, har silklet på noen lenge jeg også. får ønske meg det i gave engang. Men har fjøset fullt av ku da, så jeg får sett glade kuel lell!

mali-mo sa...

Hehee. Kuer er fine de. Selv har jeg en ting med dalahester. De svenske i tre vet du;)

Kunst ja...mine vegger er helt tomme. Har aldri greit å henge opp noe her, kun et speil. Har veldig vurdert et av de flotte bildene fra bryllupet vårt, og tenker det kanskje kan bli i den nye gangen (når den tid kommer).

Har du sett innom FineArt? My der, også fullt mulig å gjøre reale kupp hvis man er i nærheten av en pc litt ofte.

Henriette sa...

Artige ku bilder. Kjekt med bilder med litt humor.

Eg har og kome til det stadiet i livet at eg vil ha noko på veggen som eg ikkje går lei av, og som ikkje heng overalt. Det er berre så dumt at kunst ofte kostar litt.......Har kjøpt eit par bilder dei siste åra, men det er ikke så mukje på veggene hos meg enno. Eg ventar til eg finn noko eg verkelg likar:)

Ha ein flott dag;)

Ida sa...

Kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Etter vi flyttet inn i ny leilighet (for 2 år siden), føler jeg fremdeles at veggene er udekorerte. Vi har lett hyller opp og ned etter passende bilder - og ville ikke ende opp med vanlige IKEA-bilder eller plakater.

Fant forøvrig to ganske søte løsninger. Ene er til barnerommet: Jeg kjøpte tre 3D(?) rammer. I den ene la jeg en strikkegenser (babystrl) som han brukte i navnefesten, den andre hans første sko (tøfler blir det vel egentlig - robeez) og i den siste ett bilde av ham med en liten søt bamse i. Ble veldig søtt og fint til barnerommet. I stuen tredde jeg to lerret med ett fint stoff jeg fant. På stoffet kan man enten brodere eller lage forskjellige sjablonger, eventuelt applikere mønster. Blir litt personlig og spesielt!

Utenom det DIGGET jeg ku-bildene. Skikkelig morsomt - som du sier: Man husker dem :-) Bilder med en form for mening :-)Også med utgangspunkt i ku'er da..hihi :-)

Ha en flott dag!

Kort og Søm sa...

Ja, de bildene var fine/morsomme!
Kunne godt tenke meg det med de kuene som var oppi luften! :o)

Mangler litt på veggene her også...

Ann Helen sa...

Husker henne! Og liker, som deg, bildene utrolig godt! Med fare for å være veeeldig politisk ukorrekt så må jeg bare si (..veldig lavt..) at je gliker marianne aulies klovnebilder også jeg da! Når de kom syntes jeg de var storartet som fargeklatter og humørspredere i interiøret. Men interessen har dalt litt etter masseproduksjon til Bohus og diverse mediestunt, altså..

Kubildene er helt knall!

Ragna sa...

Har veldig sansen for ku-bildene hennes, hun har en fantasisk sans for humor. Liker også boka Kupermann med venner med bildene i og med tekster fra Dag Evjenth. Tekstene er passe rare og morsomme de også og passer sånn sett bra til bildene :-)

Sine sa...

Tøffe kubilder. Jeg har også kjøpt kunst på FineArt i tillegg til å være med i bedriftkunstforening. Da vinner vi bilder hvert 3. år.

Related Posts with Thumbnails