tirsdag, februar 17, 2009

Narcisser

Når det gjeld blomstrar så har eg faste tradisjonar etter årstidene. Kvar vinter/vår har eg narcissar (pinseliljer) og blå perleblomstrar i hus. Andre blomstrande tradisjonar er sjølvsagt ranunklar, rosa peonar, Dronning Ingrid og stokkroser. Nå står narcissane i full blomst og sprer god lukt (aaaatsjoo) i stova. Nydelege er dei!
Huset er på halv åtte her for tida. Alle møblane står sentrert i midten av romma, då snekkarane skifter ut vindu, lister og styrer på. Men det vert så bra, at det er jammen verdt rotet. Det vert lite interiørblogging for tida med andre ord :)


Me har etterisolert huset, skifta blordkledning og nå vinduene, og merker kor mykje varmare det er inni hus. Varmepumpa står på mykje lågare temperatur enn før, men likevel er det varmt og godt. Herleg.

Så snart dei er ferdig med å byte ut vinduene, så er det ytterdørane som står for tur. Med innebygde spot'ar, som utebelysning i taket over inngangspartiet, og nytt rekkverk på terassen vert det bra. Til slutt :)

7 kommentarer:

Frk Mille sa...

Disse var nydelige. Kjekt med litt som spirer i stua. Får litt vårfølelse da.

Emmeline sa...

Høres så DEILIG ut å fornye kledning og vinduer, for ikke å snakke om etterisolering...
Her er det KALDT og spesielt trekker det fra vinduene. Vi merker det jo dobbelt så godt nå når vi har A: Flyttet sofaene inn i stuen som ikke har peis.
B: Flyttet begge sofaene med ryggene mot hvert sitt trekkfulle vindu. Med andre ord: A pluss B er lik IKKE NOE SJAKKTREKK;) Dermed hadde vi besøk av varmepumpemann her hos oss forleden.
Varmepumpemannen så seg rundt i huset, så litt på villabebyggelsen rundt huset og VIPS så var varmepumpeprisen SKYHØY!!

Jeg forsøker å begrense shoppingen min for tiden... Jammen santen klarte jeg likevel å slenge et fuglehus og en lykt i posen hos First Floor her i dag... Herligheten, jeg er helt håpløs; Hva skal jeg med enda et fuglehus?? Jeg har to fra før??
Tenkte at jeg får legge noen små kyllinger foran fuglehuset og så er det liksom påskepynt. Veldig dyr sådan.....

Nei nå må jeg jo bare få si at Narcissene var skjønne. Jeg har bare perleblomst og små påskeliljer på kjøkkenet for tiden... Men det er likevel VÅR.

Mannen ligger i øyeblikket og BRØLER av latter foran skjermen...
Det er Manshow ( grusomt) og nakenlæreren instruerer klassen i anatomi! Jeg kan ikke se på det der tullet engang, syns det er SÅ grusomt!!! Er glad det ikke er min mann som står naken foran hele det norske folk på tirsdagskvelden...

Jaja nok mas fra meg, ha en superfin tirdag og kos deg i varmt og nytt hus. KLem

Tone sa...

Nå kan våren bare komme!! Har bare flere tonn snø på utsiden her som må smelte først.... Det er koselig med spoter i taket over inngangspartiet, det har vi også.
Så deilig at dere får unnagjort dette nå, på denne tiden av året:-)

Prinsesse Elin sa...

Hallo vennen
Vinterferie er deilig...skjønner deg godt:O)
Har ikke kjøpt meg noen vårblomster enda. Planen var klar i helga men ble spolert så da får jeg gjøre det denne helga.
Her er alle parkert og mor er alene og syker seg opp til å begynne å bære småbarn igjen. he he
De er jo så herlig i den alderen. Av en eller annen grunn har jeg en liten frøken på jobb som har funnet ut at navnet mitt er mimmi. Hun strekker hender og roper mimmi-mimmi....
Så kansje det nye navnet må bli mimmi.
Sliter med å få bloggen til å funke i kveld. Innleggene mine vises ikke bare side menyene....merkelige greier. Nå skal jeg surfe videre i det uendelige blogglandia. God klem til dere alle:O)

ST sa...

nydelige blomster!!

Monstermønster sa...

Moro! Samme tradisjon har jeg. Synes det er godt med litt vårfølelse i vinduskarmen når det er snø og slaps ute.

lilleba sa...

Hei på deg !
Googlet på Narcisser, og kom til din blogg :)
I dag fant jeg en potte jeg satte ut etter avblomstring for snart ett år siden, og vet du hva ? Det var grønne spirer i potta !! Hvem skulle tro at disse skulle ha klart seg gjennom en hard, kald vinter på østlandet ??
Jeg må vel kanskje ta potta inn igjen nå, for å drive dem fram. Så har jeg kanskje glede av dem i påsken i år også !! Moro å lese om dine narcisser på din blogg :)

Related Posts with Thumbnails