mandag, mars 09, 2009

9. mars 2009

To Mailegkaniner kosar seg i ein ny glaskarm på jenterommet.
Tenkte eg skulle vise litt bilete med resultat frå oppussinga som har føregått på og i huset vårt etter jul.. Me har skifta lekter, isolasjon, plater og bordkledning på heile huset. Me har bytta ut alle vindu med nye, og me har skifta ut dei to ytterdørene våre. Det er blitt så lunt og godt i huset etter at alle trekkfulle vindu er skifta ut med nye med betre isolasjonsegenskapar. Heilt herleg.

I og med at me har eit hus frå 50-tallet så prøver me gjennomføre ein stil på huset som passar til byggeår, stilepoke og ikkje minst vår eigen smak. Me er kjempenøgde med arbeidet som er utført, med resultatet og ikkje minst med at snekkarane i dag pakka sakene sine. FERDIG!

I og med at det regna sånn i ettermiddag, tok eg bilete av ytterdørane innanfrå :) Me har to like ytterdørar som er plassert med eit par meters mellomrom. Ei hoveddør, og ei dør inn til bakgangen. Diverre gjekk det ikkje an å skaffe til veie like dørar som dei originale (tre breide parallelle ståande glasfelt), men det vart fint med desse også. Bilete teke i bakgangen i ettermiddag:


Eg manglar bilete av nye vindu, og nytt rekkverk på terassen, men det får eg vise ein anna dag.

Innandørs har det ikkje skjedd dei heilt store endringane, sett vekk frå at me har fått større opning mellom kjøkken og stove.

Bilete frå undervegs i prosessen, der bærebjelkar framleis står på plass:
Og bilete frå resultatet (listverk i opning skal malast minst eit strøk til altså ):
Snekkarane har lagt ned eit bredt eikebord på gulvet i opninga, og eg er usikker på kva me skal gjere med den. Er for gale å male over - vil bli veldig slitasje her. Samstundes så er det litt for mørkt slik det er nå. Vurderer difor å beise den lysare. Nokon som har erfaring med slikt?

Det einaste me ikkje har skifta ut utvendig er altandøra frå kjøkkenet og ut i bakhagen. Gjett om eg angrar på det nå, nå som alt anna er nytt. Denne vil eg difor ein vakker dag erstatte med ei dobbel skyvedør. Det vil bli bra :)

Ja, dette vart ei lita oppdatering på ting som har føregått i huset i det siste. Beklagar så masse at eg er supertreig med å svare på kommentarar og slikt for tida. Tida strekk ikkje heilt til, men satsar på at det tar seg opp igjen etterkvart.
Ha ei flott veke!
PS! Eg skal oppdatere bloggen oftare framover :)

20 kommentarer:

Tante Mimmi sa...

Oy så flott! Fekk lyst å flytte inn!;)
Me har og eit 50-tals hus og har tenkt slik som dykk- kjekt å prøve å ta vare på noko av sjarmen!
Grunnen til at eg stoppa opp i dag og måtte legge att ein kommentar var at då eg vaska golva laurdag stogga eg brått ved dørkarmen inn til ungane- "har eg såå stygg dørkarmar" tenkte eg
..men så minnast eg noko som vart sagt om slitasje...men fiiine kan eg vel ikkje sei at dei er! Eg får fylgje med om du får svar!!! ;)
Takk for titten!

Ingrid sa...

Så lyst og fint det er hos dere! :) Virkelig mye jobb dere har lagt ned, ser det ut til!

Ha ei flott uke!

Gunhild sa...

Skal si det er hvitt og fint hos deg.... Liker den hvite stilen når den ikke er så shabby.
Jeg har jo nå et nesten ferdig gjestehus i en helt annen stil enn dette. Men jeg føler det er litt traust om du forstår.
En liten vri må til :)
Fine lamper og trancherbord du har. Ønsker meg lamper a la dette i klart glass til kjøkkenkroken.

Emmeline sa...

Ååååå herlig innlegg Feen. Herlig!
Dette er grunnen til at jeg er med i fanklubben din. Ser de lyse rommene, de lekre løsningene...Den kjekke åpningen mellom stue og kjøkken og det NYDELIGE hvite gulvet og tenker AAAAHHHH dette kan vi LIKE;) Veldig fint. OG i vinduskarmen sitter Maileg kaninene både i ballkjole og hverdagskjole og ser så yndige og skjønne ut og er bare prikken over ien syns jeg;) Veldig koselig!
Må si som Gunnhild over her at trancherbordet ditt er FANTASTISK koselig, og lampene kommer virkelig til sin rett over der;)
Tenker at det må være HERLIG å ha snekkere som er ferdig, som pakker sammen og forsvinner... Med velgjort arbeid bak seg. Virkelig flott syns jeg!
Jeg har inside informasjon om min egen snekker. Han har satt ut et rykte om at han skal støpe gulv på hytten vår til helgen. Men så vet jeg at han skal på fest til min svigerinne den helgen også... Et heidundrande party med over 100 gjester ( nei hun ligner ikke på broren--han som ligger på sofaen her og sover og som hadde DØDD om han måtte bli feiret med 100 gjester) Vel...Ut ifra mine beregninger blir der derfor MINIMALT med støping denne helgen også. Og vi kan begynne å se langt etter påskeferie på sørlandet.
(Sukk) Du vet; Jeg er mer eller mindre klar her hjemme allerede. Med egg og alt i kurven min. Gule lys og malingspann og nye knotter og layout for skoskap og det hele.
Og Keep calm svindler har skrevet tilbake og viser seg å ikke være svindler likevel...Så da er jeg kanskje klar med plakaten i sekken neste uke også! Sukk.
Og dobbeltsukk.
Jaja. Det er lov å drømme;)
Takk for titten og som vanlig takk for STOR plass i kommentarfeltet;) klems til heile familyen

Liv Elin sa...

Kjempeflotte bilder !
Så lyst og fint med hvitt som hovedfarge - og holder med dere i å prøve å holde stilen huset ble bygget i !:)

Ellers vet jeg veldig godt hvordan det er å få tiden til strekke over alt sammen ....blir fort litt for lite tid til blogging! ;)

Ha en flott kveld

L i Husrom & Hjerterom

Nina sa...

Så lyst og fint. Det er så godt når ting faller på plass og man kan få byggeplassen ut av huset. Til lykke med det nye kjøkkenet ;). Er litt nysgjerrig på hva slags hus du bor i? Sånn eksteriørmessig... Har du noe innlegg påd det?

Frk Mille sa...

For et lekkert hus. Det er så fint med hvite gulv, men husbonden her blir ikke med på det. Nå skal vi pusse opp kjellerstuen snart så jeg jobber med å få gjennomslag for dette der. Ser du også bor i Stavanger, hvor i distriktet bor du?

Jannicke sa...

Du har et nydelig hus!!
Ser du liker Olli og Olliver ;o)
Det gjør jeg og!
Har du lyst å vinne noe fra henne,
så prøv gjerne lykken hos meg!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Guuud, så deilig det må være med klissnye vinduer og dører, ser utrolig flott ut. Dessuten sikkert himmelsk deilig å slippe trekk.
Forstår utmerket godt at det er herlig når snekker har pakket sakene og forsvunnet.

Her er det svære spor etter snekkeren enda, altanen er full av plankebiter, men skal ikke klage en cm, vil gjerne ha han på besøk igjen ser du. Han stod i stuen med en stor rynke i pannen og sa så greit: her bør du få nye vinduer og taklister, de du har er feil. Han har så rett så rett, men er et ork å tenke på mer oppussing må jeg innrømme. Men blir veldig motivert av å se hos deg da, så fiiiiint.

Eik, hmmm, eik er tricky... blir lett veldig spygrå om den behandles feil.
Har slipt ned et eikebord (3 ganger før jeg ble fornøyd, puhhh)og behandlet det med Jotun Panellakk i fargen antikk hvit. Deretter lakket jeg over med vanlig matt klarlakk. Ble sånn hvitskurt inntrykk.
Men kjøp deg en eikeplanke da og prøv deg frem, mulig den helt hvite antikk lakken gi et hvitere inntrykk, den som heter lut ble spygrå/grønn så den anbefaler jeg ikke.
Ha en fin dag !

mi-rachel sa...

s u p e r f i n t!!!!

☆Therese sa...

Jeg kan flytte rett inn!!!! Ingen tvil der.

Det ser herlig, lyst og trivelig ut.
Ha en super duper dag!!

Haust sa...

Det ser rett og slett kjempelekkert ut! Og så må det vere herleg med dør frå kjøkkenet ut i bakhagen!

Ha ein god dag! :)

Karna sa...

Oj her var det skjedd mye, og sååå fint det var med den store åpningen inn til kjøkkenet.

Blir gøy å se vinduer og rekkverk også....

Kos deg med "nytt" hus!

BO sa...

Så bra da vart! Knallbra! Gler meg til å sjå fleire bilete, spesielt frå utsida av dei to dørene! Kjempefint med den opninga!
Kosa dåke i varmt hu! Her må me tulla oss inn i tepper...
Snakkast!

MonjaHelene sa...

Så utrolig flott dere har det!Lekkert med hvite gulv.Stilig kjøkken!Dere har vært veldig dyktige og omtenksomme med opp-pussing av 50-tallshuset.Driver å pusser opp et 80-tallshus vi kjøpte for ikke så lenge siden,sukk...,mørke treverk og tapeter som preget og ikke minst var veldig populært i den perioden .Ble veldig inspirert av de flotte bildene du viser ifra hjemmet ditt!:)Liker forøvrig veldig godt bloggen din.:)

Noralill sa...

Dørene var kjempefine! og så utruleg kjekt med større opning mellom kjøkken og stove, der fekk du meg til å tenke meg om....

Den eikelista hadde eg malt utan å stusse, for det går heilt fint. Finnes så mykje god maling for tida...(eg har malt dørstokkar i heile huset)

Ha ein fin dag vidare!

home 4us sa...

Nydelig hus. Så gjennomført i stilen, det likte jeg:)

Lykkelita sa...

Så fint, lyst og trivelig det er hos deg.
For en jobb dere har gjort, kan tanke meg det er godt at det nærmer seg slutten nå:)
Ha en fin dag:)

Merete sa...

wow, så knallfint det er blitt hos dåke!! kvitt, lyst og triveleg!! og berre det at det er varmare og mindre trekkfullt gjer jo alt så mykje betre, særleg med små born i hus ;)
Gler meg til å sjå huset etter oppussing når vi kjem til Stavanger neste gong..veit ikkje heilt kor tid for vi har framleis ikkje fått time...
Hels gjengen din og ha det bra så lenge!! klem frå oss til alle saman:)

Anonym sa...

Så flott det er!! Har en sånn jobb foran oss på huset.. og jeg gruer meg til å sette igang, det blir dyrt!

Related Posts with Thumbnails