tirsdag, juni 30, 2009

Trapp i sving

Nå har eg desverre eit litt dårleg før-bilete, men mange undervegs :) Me har byrja på prosjekt trapp. Den styggaste trappa som eksisterar på jord. Skreiv litt om trappa i dette innlegget.

Før mikroen vart født ( i god tid før) malte Herr Fe kinapanelet som dei øggli teppebekledde trinna var omgjeve av. Det vart straks ørlite betre. Me kjøpte også eit trinn av eikeparkett, og i dag sagde me det til og testa det ut :) Trinnet satt som eit skudd, så i morgon skal me ut for å kjøpe resten av trinna. Trur de ikkje det vert bra?

Før (om det skulle vere noko tvil):

Etter:
Følg med for oppdatering i morgon :)
PS! Litt oppdatering då eg ser at eg var litt tilbakehalden med info i utgangspunktet. Me vurderte å fjerne både teppe og panelen (kallast det korea eller kina panel mon tru), for så å slipe den gamle trappa ned og male den kvit. Eg har lese i ein svensk blogg om ei som tilsatte litt sand i kvitmalingen for å hindre at trinna vart for glatte - og vurderte derfor å gjere det samme. Men me valgte lettaste løysinga, ikkje fjerne noko som helst. Berre male og legge nye trinn oppå teppetrinna. Eiketrinna har eg tenkt at me skal behandle med kvitpigmentert olje, så vert den ikkje så gul. Sukk, så kjekt det skal bli når dette vert ferdig :)

20 kommentarer:

BO sa...

Knallfint! Da var veldig bra! Teppet var jo nydelig... :-)

Mamma Millan sa...

Jättefint..vilken skillnad!!

~~♥Kram Millan ♥~~

små og store drømmer sa...

Så fint det ble.
Blir morro å se det ferdige resultatet.
Klem

Linn Anita sa...

Flinke dere er... Gleder meg til å følge med på trappeutviklingen... :)

Bjørkis...... sa...

Så fint det blir, skulle nesten tro dere hadde kjøpt ny trapp.
Klem fra Bjørkis.....

torleif ann karin sa...

Dette blir knallfint. Gleder meg til sluttresultatet...
Klem Ann<3

Min Verden Hanne sa...

Wow, så fint. Jeg føler med deg. Her i vår gamle trapp var det grønt gulvbelegg. Nå har vi kork. Det er greit, men ditt ble finere. God at stolene er gode. Presegårdsroser er herlig, men de blomstrer bare en gang - men desto finere når de er der. Jeg har flere og har kjøpt også andre historiske roser. Blir nok flere av dem på meg også. Mine tre Maidens blush står sprekkeferdige. Gleder meg! Hanne

mali-mo sa...

FOR en forandring....vi diskuterte akkurat prosjekt trapp idag...urk. MEd to lag linoleum, gummibelegg-kanter og knallgule platevegger. Juhu, ALT blir en forbedring? Jeg har lyst til å slipe og male mine, men er redd det skal bli veldig glatt og farlig? Hva tror du?

Jannicke sa...

Veldig bra!!
Gøy for meg å se,
vi skal nemlig snart i gang med trappeoppussing vi også ;o)

Klem J.

annhelen sa...

Trappa ble som ny. Det blir kjempefint, gleder meg til å se resten. Har selve en mørk furutrapp som skal få tilsvarende behandling.

Veronika sa...

Kjempefint. Mamma og pappa har akkurat gjort det samme med sin trapp. Sånne ferdige-eiketrinn er bare supert.

Lykke til med resten.

Anonym sa...

Stooor forskjell- det blir jo kjempefint:-)
Klem Hege.

marte sa...

Det blir jo bare knallfint. Selv har vi planer om teppe;) Grå sisal. Trappen er bratt og full av støv HELE tiden. Har grå skifer i gangen....så ser jo for meg at det blir bra...

Harmonisk lykke sa...

For en smart løsning! Og det blir jo kjempe bra! Gleder meg til å se det ferdige resultatet.
Ha en super sommer!
//Christine

Guro sa...

Hei!
Det blir kjempefint! Vi har kommet frem til samme konklusjon som dere. Vi har ei trapp i samme kategori ("verdens styggeste"), med brun ekkel nålefilt i hvert trinn. Prøvde å fjerne nålefilten, men den er nok limt fast med verdens sterkeste lim tror jeg, for den sitter bom fast... Nå har vi bestilt inn samme laminat som vi har lagt i stua, og Hr. Hobbykrok har vært travel hver kveld med å male trappa hvit. Tror det blir en stor forskjell!
Håper dere har tid til å kose dere også nå :O)

Klem fra Guro

Anonym sa...

Hei!
Gratulerer med den lille skjønne!
Så superfint og enkelt det var med de nye eiketrinnene:) Vi har en gammel furutrapp som jeg også hadde sett for meg hvitmalt:)Men med skikkelig beige/brunt 70-tallsteppe med masse lim under, er det ikke noe jeg gleder meg til å gå på og fjerne, så dette virket mye mer fristende. Kan jeg spørre hvor man får kjøpt disse ferdige trinnene og om de er dyre?
Herlig blogg du har forresten:)
Sommerhilsen fra Nina:)

Den gode feen sa...

Hei og takk for kommentarar :) Trinna kostar 440 kr på Byggmakker her i byen. Er sikker på at eg har sett dei til 299 kr, så eg var litt overgidd over prisen hos BM. Men når eg ikkje kjem på kor eg fann dei billigare, så vert det altså Byggmakker eg kjøper dei hjå. Ha ein fin dag!

Perlehvit sa...

Knallfin trappa kommer til å bli når dere er ferdige da! Gleder meg til å se bilder av hele trappa!!!

:)

Jordbæret sa...

Nydelig! Det blir knallfint! Veldig artig å se før- underveis- og etter- bilder ;)

Linda sa...

Kjempefin trapp. Akkurat samme prosjekt har vi også planlagt. Foreløpig bare lagt ett trinn, da vi har ett trinn ned til stua. Men hele trappa til 2. etage er ment å bli likedan.

Related Posts with Thumbnails