onsdag, desember 16, 2009

1-2-3...Nå fanger jeg deg!


Juleferie og påskeferie er høgsesong for speling hjå oss, og kanskje hjå deg også. Det kjem kanskje ikkje som ei bombe at eg, i tillegg til mykje anna, også samlar på gamle spel.

For 25 kr vart dette spelet mitt i dag. Sjølvsagt kjøpt på Fretex, som alle dei andre gamle spela våre. Spela er ikkje til pynt, men i bruk ofte. Eg anar ikkje når spelet er i frå, men prisen vitnar iallefall om at det er leeeeenge sidan.

Eg har aldri sett eit slikt spel før, aldri høyrt om Spika, og aldri før sett liknande brikkar. Har du sett dette spelet før?

Dette Tivolispelet er 7-åringens favoritt. Ein skyt ut klinkekuler og får antal poeng definert av der kula landar.

7-åringen syns det er hysterisk løye når eg berre får 10 eller 15 poeng, medan han som oftast er meir treffsikker og får 100 og 75 poeng.

Når han var mindre var dette fiskedam spelet ein stor favoritt. Spelet er tysk, men det gjer ingenting. Fiskane er representative for norske fiskar også ;)

Eg må visst komme tilbake med gavetips i morgon. I dag strakk ikkje tida til. I kveld skal eg ut på byen med to gode venninner. Håpar berre sylta forkjøla ungar søv godt, slik at eg får kose meg litt utandørs for ein gongs skuld :)

Ha ein fin kveld :)

19 kommentarer:

Dizzydi sa...

Det første spil ligner lidt en tidlig udgave af ludo :)

Hyggeligt :)

God jul fra Diane

Ida Susanne sa...

Så morro det må være å ha så mange av de "gamle" spillene! Er jo en fantastisk sjarm over disse! Husker den med fiskene du viser på et par bilder her, elsket det da jeg var liten! Men det nyeste spillet ditt er det værre mer*skratt* Utrolig skjønne tegninger, men jeg har aldri hørt om spillet før, noe som kan ha noe mer å gjøre at jeg "bare" er 24 år. Men er sikkert kjempe morro når man skjønner reglene og sånn, følger kanskje en herlig bruksanvisning med:) Fretex og bruktbutikker er GULL! Elsker gjenbruk:)
Ha en herlig spilledesember, super koselig at noen beholder disse nydelige tradisjonene. Det værste jeg ser er familier/barn som kun sitter ved pc`en,tv`en, eller alle disse rare lommespillene og "spiller" bort dyrebare timer hele ferien, det gjør vondt i magen min når jeg hører om dette! Julen er tid for familie og holde på tradisjonene, og ikke minst å skape tradisjoner-sammen:)
Hugs.

Åpent hus sa...

koselig med sånne gamle spill! ha en fin luftetur på byen, mamma! :)

Min Stil - Eva sa...

Så gøye spill! Var artig å se igjen det gamle fiskespillet, likte det godt da jeg var liten. 123 og tivoli spillet har jeg aldri sett før, men nå ønsker jeg meg tivolispill :) hehe, 4åringen min hadde nok likt det!

Kos deg på byen! :)

Christine C sa...

Så mange gamle og koselige spill :) Jeg hadde et slikt fiskespill da jeg var liten, og husker at det var veldig populært.

Ha en fortsatt fin førjulstid, og kos deg i kveld!

Medusa sa...

Steik så kult spel.
Det må vist vere en god del år gammalt.

Anemone sa...

Hei!

Går det ikke an å være med på Frk.Amaryllis-konkurransen lenger? Jeg prøvde å legge inn en kommentar der, men det gikk ikke. Jeg tror den blir 39,3 cm hvertfall! Hihi!

Nina sa...

Hei ;). Brått og plutselig fikk jeg se en kommentar inne på Budeie-bloggen min. Der har jeg ikke sjekket kommentarene egentlig. Du hadde lagt igjen en kommentar om et babyteppe og at du skulle sende meg en mail. Jeg er jo litt svimmel og distré, men kan ikke huske å ha sett noen mail fra deg i mailboksen. Jeg sjekket spam-boksen, bare for å være sikkert på at jeg ikke hadde oversett noe. Hvis du fortsatt er interessert, så er det i hvert fall ikke solgt ;).

Hei ho, må denne natten bli god, den 17. natten i Blåfjell - eller hvor man måtte oppholde seg ;).

Blå-hvit samlemani sa...

Koselige spill. Jeg hadde et likt fiskespill da jeg var liten. For noen pr siden fikk jeg kjøpt et nytt fiskespill på nettet, det er ikke like koselig som det gamle, men med trefisker...

Jammen er Fretex kjekt!

ha en fin dag!
Kristin

Ninaschar sa...

God jul til alle Feene!

Ble nostalgisk av å lese ditt siste innlegg, så utrolig mange fine gammeldagse spill!! For noen artige funn:)

Jeg ville bare si at jeg har forelsket meg totalt i din blogg :)
Fant den sent i høst i den evige inspirasjonsjakten, og har siden da vert innom oftere og oftere! Nå er jeg såpass oppdatert at jeg kan bare gå inn å lese dine siste Fe-innlegg:)

Du har en hjertevarm, humoristisk og inspirerende blogg! Synst det er fantastisk at noen ønsker å invitere til en kikk på ens dagligliv og alt det måtte by på! Huset deres er fantastisk, såvel som alle dine søte småfeer :)

Som eksempel kan jeg meddele at etter inspirasjon fra deg, tok jeg endelig skrittet til å male benkeplaten på kjøkkenet vårt som jeg har HATET! Sambo synst det var en dårlig ide, men etter jeg viste han deres, da var det grønt lys :)

Du har de skjønneste innlegg om hus, hjem, inspirasjon og dagligliv i en hærlig mix :)
Ønsker deg en god jul & jeg gleder meg til Fe-oppdateringene i 2010!!!

Janne sa...

Spill er alltid en hyggelig aktivitet. Kan legge bort alt som heter pc, mob, og mail... endelig:)

Nå er det snart juleferie:)

Det blir stor stas.

K-Janne

Lilliannes verden sa...

Åh, så skjønt! :)
Heilt utruleg kva ein kan finne i gjenbruks-butikkar :D

Minmill sa...

Selvfølgelig går det an å kjøpe spill på Fretex. De gamle spillene er jo så sjarmerende å se på og ungene elsker dem jo. Bør vel dra innom der på vei hjem i dag for å se om det ligger noen spill der.

Tror ikke jeg har kommentert så mye hos deg i det siste. Men vil si at dine pepperkakehus er helt fantastiske. Vi har ikke laget enda, men bør gjøre det snart...før julen er over iallefall.

Kos deg med førjuls pusleriene. Klem Minmill

Anonym sa...

Åååå, så fin kirke i forrige innlegg. Sånn hadde min bestemor, men vi har bare noen deler igjen. Har du en gammel variant eller kan man få kjøpt sånne fremdeles? Forresten så har du en superfin blogg.
Mvh Malin

Fattigfolket sa...

Det var flotte spill. Deilige tegninger. Og for en god idé å se etter slike på Fretex. Me like!

Marie

Den gode feen sa...

Malin: så kjekt at bestemor di også hadde slik. Eg kjøpte mi kirke på QXL i fjor før jul. Søk der inne. Budrunden eg var med i var intens, så eg trur eg betalte 620 for kirka, men etterpå gjekk dei for rundt 300 syns eg å hugse :) Masse lukka til!

AnnaJohanna sa...

Ååå, slikt fiskedam spill hadde jeg når jeg var liten. Hadde glemt det ut helt til jeg så det her hos deg nå. Takk for at du delte disse bildene med oss!!!

Klem Johanna

Pia sa...

Kult med de gamle spillene! Det går mye i spilling hos oss også, dog med nyere versjoner. Men fiskedam er jo en klassiker, da! Ha ei flott helg!

sol sa...

Et slikt fiskespill kan jeg huske fra jeg var liten, var nok en av vennene mine som hadde det. Vi hadde i hvert fall mye moro med det!

Related Posts with Thumbnails