torsdag, januar 07, 2010

Eit aldri så lite funnDenne boka frå 1982 er eg jammen glad for at havna i handlekorga før jul. Det er vel ingen som vert sjokkert når eg fortel at eg fann den på Fretex. Burde snart kreve rabatt på Fretex, så mykje som eg omtalar butikken ;)
Boka er ei sy og strikkebok for barn forfatta av Gundi Heine og Jutta Hoffmann-Barthel (ISBN 82-516-0903-8). Plagga er ganske utdatert når det gjeld farge, stoffval og sånn. Sjå berre på desse quilta jakkene og vesten ;) For ikkje å snakke om det heimesydde regntøyet på første bilde. Lekkert *knis* Men med ørlite modernisering er oppskriftene kjempefine. Sånn som denne jakka med hus, sol, måsar og tre på. For ikkje å snakke om jakka i flettestrikk.


Eg elskar perlestrikk. Har alltid gjort det. Og håpar eg ein vakker dag får tid til å strikke denne jakka. Søtt skjerf også forresten

Leikehusvegger i køysenga hadde vore lukka for meg som liten. Også ein idè som lett kan gjerast up to date :)


Og slik ei posebukse må Alma få seg til sommaren. Mønsteret er berre i str 68, men som de ser av mønsterskissa, så er dette visstnok ein enkel sak å få til å sy buksa.


Med vinteren og knakande snø utfor døra får eg alltid utruleg lyst til å kose meg inne med strikketøy og skiløp på TV. Det gjorde mamma kvar vinter, og ho trylla fram det eine fine plagget etter det andre. Eg kjenner at eg er veldig klar for ein tur på garnbutikken i morgon gitt. I stadan for skiløp, får eg heller sjå på Dr. Phil eller noko slikt. Det gjer nok same susen ;) Strikkar du forresten?


Ynskjer dåko alle ein flott kveld!

33 kommentarer:

Rita sa...

Så heldig du er! Dette var en skikkelig skatt!

g u r o sa...

Ja, dette var jo eit kjempefunn! Mange minner frå barndommen som kom...hihi! Mamma var formingslærar på denne tida, og vi hadde ganske mange slike sydde og strikka klesplagg av ulike slag.

Men den perlejakka var jo heilt skjønn! Den kunne jo vore ny, dansk design... ;)

Eg må få mamma til å sjekke om ho har/har hatt denne boka...det er ganske mange andre handarbeidsbøker frå den tida eg har fått før, i alle fall. :)

Kos deg med strikking og sånn!
-eg har planlagt strikkeshopping på laurdag, for no må 4-åringen ha ny, tjukk ullgenser, og det ganske fort i sprengkulda!

mykstart sa...

Har samme boken jeg også, fant den på loppis for noen år siden.. og gud så deilig det er å gjøre sånne kupp!

Vil tru det er berre å forlenge mønsteret litt, og så legge til litt i sidene. Kjem ei lignande bukse i mi sybok om litt.. men den er for litt større jenter. Hjelp, snart er eg ferdig.. både skummelt og kjekt!

Tone sa...

Morsomt med slike "gamle skatter".
Strikkingen min går i rykk og napp, men akkurat nå har jeg en kjole/tunika til meg selv på pinnene. Med den kulda som er nå om dagen, hadde det vært deilig å fått den ferdig snart ;)
Ha en fortsatt fin torsdagskveld!

nr13 sa...

Dette var et kupp ja:) Likte godt posebuksa skulle gjerne vært flinkere på symaskina... har ikke egen maskin, men mammas blir lånt til tider, men går helst i rett frem søm, som å legge opp gardiner ol :) Strikke gjør jeg heller ikke, annet en sitteunderlag; rettstrikk, ykt garn og tykke pinner... tålmodighet hva er det? hehehe. Er så heldig at jeg har en mamma, ei svigermor og ikke minst ei svigerinne som strikker veldig mye fint til ungene:) Kanskje en dag.. har jo veldig lyst selv, men den tålmodigheten...
Kos deg med denne, så får vi kanskje se resultatet snart :)

Ninas magiske t-skjorte sa...

Haha priceless!

Min magiske t-skjorte sa...

haha, priceless!

tubakk sa...

Hallo. Som du kan sjå på bloggen min, held eg på med opprydding. Eg har nettopp funne ei kjekk bok, ei av dei første eg fekk då eg starta å sy på 80-talet. Stor overrasking å sjå boka på bloggen din, då. Skal nok finne noko fint her, ja.

IfraLahell sa...

Sånne bøker er bare helt herlige å komme over! Har en haug med gamle strikkeoppskrifter liggende i kjelleren her. Masse fint å strikke- selvom det jo er litt utdaterte farger og stiler!! Herlige bøker- du er god på å finne fine ting på Fretexen ;)

Kos deg i vinterkulda!!

Klem

BO sa...

Den siste posebokso var jo nett lik som den eg kjøpte frå Miniature til min datter...
Sikkert billigare om du syr!!! Til meg!!! :-) :-)

Ugla sa...

Den boka er kul, jeg fikk kjøpt den på et loppemarked i høst.
Men har ikke laget noe basert på den enda og med den prosjektlista jeg har så blir det vel ikke på en stund heller. Men jeg gleder meg til å se hva du får til :-)

Ugla sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ugla sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

strikker INGENTING og det er ikke for jeg ikke kan strikke, det kan jeg!! Men som sagt har jeg nok ikke strikekt siden jeg strikka en nydelig kjole til vesla da hun skulle bli født. Har alltid blitt så kjei etter å ha strikket bolen og en arm, at det blir med det - samme hvilken str jeg strikker i. MEN det er nok 20 år siden jeg prøvde meg på slike store prosjekter!! Har nå fryktelig lyst til å strikke til tant ungene mine, svigerinna mi ønsker seg tynn tynne ulljakker - de hun har arva etter meg ( jeg fikk av noen gammeltanter og arva til mine barn) er blitt for små...MEN mamma, som jo må skaffe garnet sier det er en for stor oppgave - de er jo 2 stk tvillinger og er ikke noe gira på å strikke en en gang....

en-to-tre-på det fjerde skal det skje sa...

Så utrolig fin! Den ble jeg skikkelig misunnelig på. Synes du skal ta bilder av alle sidene i boka og legge ut her, så vi andre kan nyte godene vi også:) hehe. Fikk lyst til å gå på fretex å se om jeg fant en sånn bok jeg også.

Nooria sa...

Åh, der var det mye fint! Den var du heldig med :-).

Haust sa...

Oi, så flott bok! Eg likte særleg godt perlestrikkjakka! Og ja, eg strikkar, men det visste du nok. No om dagen er den ei heilt enkel ribbestrikka ullbukse til Minsten det går i.

Ha ein fortsatt god torsdagskveld...

g u r o sa...

Jippi! Mamma har boka, og no skulle ho leite etter den for meg... ;) Takk for at du viste meg den!

Janne sa...

Ååå sp moro, elsker sånne bøker som gjør at man bare vi sette igang med noen nytt med en gang;)

Ha en fin helg.

K-J

Jannike sa...

Heldige du :-D
Mamma laget faktisk et sånt forheng til meg når jeg var liten :-D!!!!! Kan huske det var stas. Kan forøvrig også huske at jeg klippet masse hull i det en gang jeg var sint på mamma... uff

Tilonino sa...

Du finner mye fint du på Fretex :) Var mye koselig i den boka. Hva skal du strikke nå da? Jeg strikker på en kjole fra boka til Tine Solheim. Men det er et evighetsprosjekt. Men jeg koser meg med det foran peisen innimellom alt annet som helst må gjøres først. Får ikke ro til å strikke eller sy når det er andre huslige ting som roper etter å bli sett. Ha en fin dag i morgen. Det er herlig med snø i Stavanger :) tine

HønePøne sa...

Hei!
Så morsomt! Nå kom jeg rett tilbake til barndommen min på 80-tallet! Mamma sydde masse klær til oss tre små, og vi hadde et slikt køyesengforheng! Husker vi kunne rulle opp døra og knyte den fast med to bånd, slik at den holdt seg oppe.

Min mor strikket også mens hun så ski på TV. Jeg slår ofte på skirenn bare for å høre de koselige skirennlydene =) hehe!

Her er det lite strikking... jeg er litt for utålmodig til det.. Har masse uferdige prosjekt, og noen få som er ferdig... ;) (heldigvis er mamma fortsatt ivrig på strikkefronten) Hekling og symaskin er derimot stas. Fremgang er stikkordet!
Superkjekt innlegg! (som vanlig)

Klem, Madeleine

Linda sa...

ååå sånn posebukse må jeg prøve meg på. Den var kjempekul!

Camilla sa...

Den boka har mamma og! Og eg og syster mi var så heldige at vi hadde eit slik forheng på køyesenga vår - om enn ikkje så avansert.

Her sit eg og ser på strikketøyet. Veit at så snart eg tek i pinnane, så kjem betennelsen i albogen attende...

Guro sa...

Hehe, lekre farger ja! Når det er sagt så var egentlig bildet med jakken i perlestrikk ganske up to date sånn som den er. Boka ser ut til å være et kupp. Det lønner seg å kunne se forbi farger og stoffvalg.
Vet du, jeg har sluttet å strikke. Sist gang jeg strikket noe var i 2007... Det er ikke bevisst, selv om jeg alltid har foretrukket å hekle. Jeg synes strikk er så fint! Men jeg hører til kategorien utrolig-treg-snegle-fart-strikker, så jeg tror rett og slett det er tålmodigheten jeg mangler...
Ønsker deg ei god helg!

Nina B. sa...

Stilig bok :)
Den posebuksa var jo bare herlig! Er så utrolig søtt på også, akkuratt som modellen med det fine skjerfet, jakka og posebuksa ;)

Jeg har ikke kommet lenger enn skjerfstrikking, men kunne godt tenke meg å prøve noe annet!

Nina B.

Hanne Mette sa...

Det var litt av et funn. Ble inspirert til å ta frem symaskinen jeg også. :)

Må forresten få skryte av den flotte bloggen din. Er innom nesten daglig men er dårlig på å legge igjen kommentarer.

Marthe sa...

Åh! Den boka der ønsker jeg meg! Det er så kjekt å kunne lage eget til barna. Er vokst opp med en mamma som har sydd og strikket masse til oss ungene. Det var jo ikke så populært kanskje da vi ble litt større! Nå har jeg akkurat startet å utforske symaskinen, og jeg kjenner at dette kan bli et livslangt vennskap!

Anita sa...

Her strikkes det vettu. Planen er å få ferdig hobbyrommet mitt og da skal det syes også.
Flink å planlegge i teorien,den skal eg ha. Nett det med skirenn og mamme som strikke, det huskar eg og så godt :)
Godt nyttår til deg og dine.

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅ!!! Kjære Linda, kan du på nåke slags vis få lagt ut mønsteret til den påsebokso til oss lesara? Va berre kjempe fiiiiin :)

Helsing trufast lesar utan blogg frå Stord ;)

Den gode feen sa...

Kjære trufast lesar frå Stord. Eg har desverre verken scannar eller anna tilgjengeleg nå i permisjonen. Men dersom du klikker på bildet, så ser du veldig tydeleg korleis mønsteret er. Det skal gå an å sy etter den skissa. Håpar du klarar det, eller evt sjekker om du finn buksa på biblioteket :) Klem frå Linda

KRISTIN sa...

Den grå strikkejakka var no berre heilt knall!! Den som kunne strikke....Sukk!!

IJ sa...

..sluttar meg til dei andre: kjempeartig bok!! Og det morsomaste er jo at f.eks posebuksa er høgaste barnemote - nett no!! Den sugla eg over fleire gonger sist sommar på "Berthas Oldebarn" på Sletten!! Får kanskje heller prøve å sy den sjølv, då?

Related Posts with Thumbnails