onsdag, mai 26, 2010

Snacksy snacksskål


I dag var eg innom Fretex (Mariero) ein tur. Lenge sidan sist var det også, for i det siste har eg heller levert ting inn der og ikkje tatt noko med heim. Men i dag fann eg nokre fine varp, og deriblant denne knalltøffe skåla frå Figgjo.


Kvar gong eg ser slike skåler og potter med ansikt på så kjem eg til å tenke på ein auksjon eg var i i Bergen i studietida. Det var auksjon heime i ei privatadresse.


På kjøkkenet i denne leiligheten stod det rekke og rader av ansiktspotter. Blomsterpotter med ansikt på, der stetten på potta liksom er halsen til ansiktet. Nydelege ansiktspotter av keramikk. Så vanvittig fine. Det kan hende eg overdriver, men eg syns å hugse at det var minst 10 slike potter på det vesle kjøkkenet.
Eg har aldri sett maken til desse, men lurer på om dei kan ha vore laga av den svenske keramikaren Lisa Larson.  Veit du om andre kunstnarar som har laga ansiktspotter med litt sånn retro uttrykk, så vert eg hoppandes glad :) Eg får dei nemleg ikkje ut or hovudet før eg veit det eksakt :)


Den vesle skåla eg kjøpte i dag er ei snacksskål. Snacks kan vere så mangt. Og i dag er fargeblyantar i fine fargar snacks for meg. Sunn snacks med andre ord, he he.


Min kjære tusenkunstnar og livsledsager ;) har fått ferdigstilt enno eit sett med veggelefantar. Det er jo så herleg med alle desse fine tilbakemeldingane og det gode salget, så me får nesten blod på tann. Heldigvis tar me det i roleg tempo utan stress, ellers hadde det ikkje vore kjekt lengre. Eg var imidlertid litt rask på labben og knipsa bilder før eg fekk reinskjært kanten rundt, men det er fiksa nå.

Avslutningsvis vil eg anbefale alle å gå innom bloggen til Emmeline og kikke på bildene frå gårsdagens interiørreportasjetips herifrå. Rett Hjem har enno ikkje lagt ut PDF'en så vidt eg kan sjå, men kven treng Rett Hjem når ein har Emmeline ;) Vel bekomme.

God natt klem til deg frå meg!

PS! Elefantane er visst allereie solgt, men fleire er på veg. Dersom du vil kjøpe elefantsett og har bestemte fargevalg kan du sende meg ein e-post. 

16 kommentarer:

Lappesola sa...

Kjempekul skål. Et skikkelig kupp.

Klem fra Sol

Hyttehuset sa...

Stilig skål. Eg diggar typen og dekoren, og har sjølv noko liknande eg har fått fatt i på Fretex. Eg diggar Fretex også!

Takk for tips om bilete ;-)

Rosemary and Thyme sa...

En herlig ansiktspotte.
Du kan prøve å google på Bjørn winblad. Vet han har laget noen slike potter, vaser og kopper.
Lykke til!!!

Flotte elefanter;)

Ha en fin morgendag,
klem Tove

Samy Fit sa...

Kjempemorsom skål og finfine elefanter! :)

Du har fått award på bloggen min. :)

snakkemunn sa...

Å, der er så kjekt å finne noe man liker og er så fornøyd med. :))

En støvel og en sko sa...

Hei Linda!
Uff, jeg fikk helt vondt i magen av beskrivingen av denne auskjonen. Det er så trist når folk oppfører seg sånn. Forstår godt at du ikke har glemt dette.
Kjekt at du fant denne skåla nå. Veldig fin med fargeblyanter i!
Ha en fin dag!
Klem, Sølvi

Anita sa...

Stilig skål, artig med slike funn.
Hmm, hvis du trenger koppar med ansikt så trur eg Emmeline har noken ha,ha.

Inger Lise Libakken sa...

Hei på deg - lenge siden sist! Jeg følger fortsatt med deg selv om jeg ikke kommenterer så ofte. Jeg tror også det kan ha vært Winblad-krukker du så den gangen. Her er en adresse: http://porcelaensbutikken.dk/group.asp?group=2240
Klem

Christine C sa...

Kjempesøt krukke da :)
Skjønner godt at elefantsalget har tatt av, de er jo knallfine!

Ha en flott dag.

Nina B. sa...

Så stilig skål.
Minner meg om barndommer, lurer på om vi hadde en lignende hjemme? Hmmm...får visst hjemom og lete litt i kjelleren ;)

Ha en fin dag videre. ☺

Nina

Nina sa...

Figgjo <3 <3 <3
Jeg har salt- og pepperbøsser i lignende svart/hvit-design.

Datteren min på 14 har tre ønsker for tiden. Enten en elefant - som kan bo i låven. En egen sau - eller en bjørn. Vi vurderer å legge ferien til en dyrepark med andre ord ;)! Mannen din har virkelig svung på elefantformen!

Bente sa...

Hei Linda - så artig snackse-hode - han hadde et uttrykk i øynene som om han hadde avfunnet seg med sin halshugde tilværelse som fargeblyantholder:) Fargeblyanter er jo så absolutt god snacks - hvertfall for øyet;)

Jeg kommer ikke på noen andre hodepotter, men erindrer at jeg har sett noe brukt som potteskjuler med en husfred i - som et krusete hår - kanskje det var Bjørn Wiinblad??

Lille mor hilser forresten tilbake:)

Ha en fin torsdag - klem fra Bente.

bicocacolors sa...

Hei på deg Linda

...so beautiful ♥!
Elena

Scandinavian Retro sa...

Råkul figgjo skål! Veldig typisk figgjo: enkelhet, humor og praktisk funksjon i ett. Ha en riktig flott dag!

IJ sa...

Eg har ei høg blomsterpotte, dvs med fot. Og altså eit ansikt! Nydeleg blå keramikk, laga av ei dame frå Haugesund. Før hadde ho verkstad på kaien - men dette er vel minst 15 år sidan..;-)
Eg veit ho laga både dame og herreansikt. Kan det vere henne, sidan det var laga i keramikk? Eg hugsar desverre ikkje namnet hennar, men sender deg gjerne eit bilde av blomsterpotta mi, om du vil!

Dilli sa...

Stilig Figgjo krukke!

Related Posts with Thumbnails