søndag, juni 06, 2010

Emmeline og Bodil BO på terassen


I dag har eg jammen kosa meg. Emmeline er i byen for å gå på Whitney Houston konsert i kveld, og i dag kom ho på kaffeslabberas på terassen vår. Bodil Bo og familien har vore i Kristiansand i helga, og svinga innom på veg heim. BO-familien var her på lunsj på torsdag, så dagens besøk var ein kjempekjekk overraskelse. Me fekk oss ei kjekke pratetid på terassen medan ungane leika rundt oss. Herleg. Tusen takk for skamkjekt besøk jenter :)

Eg serverte rabarbrapai, vaniljekrem og brownies ++. Det artigaste var då eg skulle finne fram til oppskrifta på paien. Eg visste at eg hadde blogga den ein gong og googla derfor "Den gode feen rabarbrapai". Trur de eg fann innlegget mitt? Neidadu, det har eg sikkert sletta, men eg fann fram til Hildes strikkeri-hekleri-hurra (som forøvrig er ein kjempekjekk blogg). Hilde har heldigvis spart på oppskrifta eg ein gong blogga. Heilt supert Hilde, eg tok meg den frihet å sakse frå bloggen din ;) 
Nå klarer jeg ikke finne oppskriften i bloggen til Den Gode Feen, så jeg tillater meg å skrive den ned her:


Skyll av rabarbraen og kutt opp i ca. 2 cm store biter (Eg pleier dra av det ytterste laget på stilkane). Bruk så mye rabarbra at du dekker bunnen av ei ildfast form. Strø et par spiseskjeer sukker over.

Bland til en smuldremasse (eg pleier doble eller tredoble denne oppskrifta):


1,5 dl havregryn (du verden så god samvittighet man får av denne kaka…)
1,5 dl hvetemel
100 gram smelta smør
1 dl sukker

Fordel smuldredeigen over frukten. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter. Serveres for eksempel med vaniljeis, og er også veldig god dagen etter.

Ei utruleg enkel og god kake :)


Clas Ohlson er ein butikk eg med jamne mellomrom er innom for å kjøpe malekostar, rammer og akrylmasse og slikt. Innimellom skjuler det seg ein del skattar der. Det prikkete serveringsbrettet har eg blogga før, men i går fann eg desse små skjærefjølene i rosa og turkis til 19 kr per stykk. Det heile passar super saman med RICE og andre melaminprodukt. Kjekt, fargerikt og fresht.

Ein herleg søndag går mot slutten. Håpar du som er innom også har hatt ei flott helg. Ha ein fin kveld, klem frå Linda

Oppdatering: Eg har fått godkjenning frå Krabbelure om å lenke til dette fantastiske innlegget. Ta turen inn til henne og NYT bildene frå den fantastiske hagefesten ho har hatt. Eg vart direkte lamslått over dei fine blomsterkransane, stemningen og dei nydelege bileta.

27 kommentarer:

sigrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Har en drøm... sa...

Så kos med terassebesøk i det fine været:) Deilig servering!
Regner med at skravla gikk;)

Klem Line

sigrid sa...

Så kjekk ein dag..
Herleg oppskrift!!

Berre at rabarbraen må vekse litt til fyrst :-)

Snertne sneller og små nøster sa...

Så ut til at dere hadde d veldig trivelig, og så koselig å få bloggevenninner på besøk da :-)

Syns jeg drar kjensel på duken jeg ;-)

Ha ei flott uke og klem fra Siv

Tonje sa...

Den oppskriften så jammen god ut, takk for at du legger den ut:-) Og jeg tror jeg skal ta meg en tur på clas ohlsson, de brettene var søte!

Den gode feen sa...

He he he Siv. Det stemmer. Eg virra rundt og lurte på kor dukane mine hadde tatt vegen. Eg tenkte skitt la gå og slengte dynetrekket ditt på bordet. vart det ikkje fint? Tusen takk igjen.

Skravla den gjekk, det skal eg love dåko, he he he.

fru Pink sa...

Nam, den så god ut! Må prøves snarest:) (..selv om en skikkelig lavkarboøkt venter påfølgende egentlig..)
Hørtes kos ut med besøk av så kjekke damer! :)
Gratulerer m artikkel (FIN!) og nominasjon også, moromoro med sånt!
Klem herfra!

fru Pink sa...

...påfølgende UKE.. skulle det stå, da!

Krabbelure sa...

- Det var jamme kjekt med en raskt rabarbra-oppskrift, for jeg har jammen blitt stolt eier av en sådan akkurat i disse dager. Den har en historie som nok skal serveres på bloggen om en stund, den også! Tusen millioner takk for din super-skjønne kommentar på mitt hagefest-innlegg. At du, som er så superflink, liker det jeg gjør, varmer mer enn du aner.
You made my day! ;) Klem.

cissemosse sa...

Fikk lyst til å prøve rabarbara-oppskriften jeg også! Men er det slik at rabarbara skal plukkes før 1.juni eller noe slikt????

Kan jeg spørre om en annen ting også? Hva har du malt kjøkkenbenkene dine med og holder det sånn tålelig bra?

Hadde blitt overlykkelig for svar!

Krabbelure sa...

Hei igjen! - Til det du spurte om hos meg, - ja, det er greit. Hvis du likte det godt, så kanskje andre gjør det også...hi..hi...
Igjen, tusen takk. Ha en fortsatt god kveld!

Hilde C. sa...

Hahaha, nå fikk jeg meg en god latter! Jeg lette opp og ned i bloggen din etter oppskriften, og følte meg nesten litt frekk da jeg tilslutt endte med å skrive den ned i min egen blogg. Godt at du fant den igjen når du hadde bruk for den ;-) Det er en super oppskrift som jeg har brukt mange ganger. Takk for at du publiserte den på bloggen din i utgangspunktet :-)

Haust sa...

Det ser ut til å ha vore eit svært triveleg lite sommarselskap! :) Her vart det også rabarbrapai i dag - ein skikkeleg sommarfavoritt!

Ynskjer deg og dine ei god veke!

Marta / Livet på landet sa...

Tusen takk for utrolig søte ord inne hos meg!:) Så koselig at du ville legge meg til på bloggrollen din da! Slikt blir jeg alltid glad for!
Skulle du få lyst å lage havrekonfekt en dag, må du bare rope ut! Så skal jeg skrive ned oppskriften til deg:)

Har fulgt bloggen din en god stund, og blir alltid glad når det kommer nye innlegg:)
Blir imponert over hvor kreativ du er, og inspirert av alt det fine du lager:)
Så stå på videre!!!:)
Klem!

jordbærpiken sa...

Ser ut som dere hadde en koselig dag! :) Du viser så koselige sommerbilder fulle av deilige farger. Takk for all inspirasjon! :) Ønsker deg en strålende uke.

Rosemary and Thyme sa...

Dette ser ordentlig koselig ut.
Og så mye godt som du disker opp med...

Fargerike skjærebrett!
Jeg pleier også å snoke litt rundt i den butikken når jeg er innom!

Ha en fortsatt fin kveld, Linda!
Klem Tove

salige lavendel sa...

Dette så koselig ut og serveringen hørtes fryktelig fristende ut!

FruFly★Heidi sa...

Så utrolig koselig det høres og ser ut! Og så artig at du svinger deg sånn i media om dagen, du fortjener hvert eneste godord, Linda:) Klem H

Prinsesse Elin sa...

Hei hei
Høres ut som det virkelig ble vellykka. Jeg hadde flere ting som skulle gjøres så jeg får heller bli med neste gang, Linda.
Me snakkast;)

camillaslykke sa...

Hei, det så ut som et koselig besøk:)

Og den paien skal jeg faktisk lage en dag..

Ha en god mandag, klem

Odins lille hjørne sa...

Så koselig!! Kjekt selskalp er det beste, og då flyg tia!! Den rabarbra paien, så nydelig ut, og virka veldig lettvindt.. humm trur e lure den med meg før e går ut her fra...

g u r o sa...

Det ser sååå kosleg ut!
Når rabarbraen er klar i hagen min, skal eg teste ut paien din... Den såg utruleg god ut! :)
Ha ei super veke!

BO sa...

Da var kjempekoselig og veldig godt!!! :-)
Snakkast!!!

Helle Thorsøe Nielsen sa...

God kveld søde Linda,

Sikke et dejligt indlæg - sommerstemningen når helt her til Danmark, hvor vi ellers har haft regn- og gråvejr hele dagen. Jeg glæder mig sådan til solskinsdage, hvor pigerne kan plaske i badebassinet i haven, og vi kan spise solmodne jordbær dagen lang. Det varer sikkert ikke længe nu :)

Nu jeg er forbi, vil jeg tillade mig at gøre opmærksom på min nye give away med gavekort til den skønne webshop Ankerliving, der fører de lækreste mærker. Ved jo ikke, om du har lyst til at være med i trækningen, men da du har deltaget i give away hos mig før, så ville jeg lige nævne den. Håber, det er ok, og at du ikke opfatter det som alt for frembrusende af mig.

Ha en fin uge.

KH Helle

Hege sa...

Så fantastisk flott!!!! Jeg har tenkt i flere dager at jeg må lete opp oppskrift på rabarbrapai- så har du den her! Glitrende- det var nok en mening med at jeg skulle komme innom bloggen din:).

Takkar:)

Emmeline sa...

Hei skjønne Fe med den skjønneste Fefamilie EVER:) Tusen takk for superduperkoselig kakebesøk på en søndag formiddag. Jeg har fått mange fine ekstragram som jeg nå kan bryne meg på, og det gjør jeg jammen med glede for dette var KNALLKOSELIG:)
I dag har jeg laget rabarbrapaien din her hjemme også-VELDIG GOD:) Du er bare super, både på bloggen og i virkeligheten og jeg ler ganske høyt for meg selv av det vannvittige bildet av meg og Bodil. Tenker jo at det trolig så helt vannvittig ut i hele sin helhet siden du trykker bare denne delen:) hehehehe! Hils Øyvind og gjengen og joda---det ble en uforglemmelig tragisk konsert med Whitney... Tror jeg skal melde meg som hennes personlige AKAN kontakt, tror jeg skal få nok å gjøre da gitt! KLEM

LillaLykke sa...

Dette så helt nydelig ut! :)
Ønsker dere en herlig dag!

Related Posts with Thumbnails