søndag, august 22, 2010

Den store stygge ulvens sjokoladekake

Som dei fleste andre ungar her på jord, så elskar også ungane her i huset å bake. Eldste og yngstemann er mest opptekne av å smake på deigen, medan midtimellomen er oppteken av heile prosessen ;) Kvar helg seier minifeen: "kan issje me baga någe, mamma?" Eg drar alltid litt på svaret. Det er ikkje det at eg sjølv ikkje likar å bake, men det store aberet når det gjeld denne kjekke sysselen, er at eg helst ikkje skal ete så mykje usunt.


I slike tilfelle er det om å gjere å bake noko som ikkje er så ubeskriveleg godt at ein ikkje klarar styre seg, he he. I dag fann eg fram ei oppskrift frå eit gammalt Mamma-blad. Oppskrifta stammar frå Mikke Mus kokebok som kom ut i dei glade 80-åra (fleire som hugsar den?). Kaka skal nytast utan glasur og her såg eg ein anledning til å spare nokre kaloriar ;) Kaka såg knallgod ut som den var, og her får du oppskrifta også:


Me brukte ei lita spiseskei bakekakao i stadan for kokesjokolade (manko i skaphyllene), men resultatet vart toppers likevel.


Den observante legg merke til at Alma framleis brukar bursdagskrona si, trass i at det snart er 3 månadar sidan ho fylte år ;) Bursdagskrona er perfekt som kokkehue og som hatt sånn på generell basis også, meinar Alma.

Når kaka var ferdigsteikt vart det fest i leikehytta i hagen. Nysteikt sjokoladekake og saft og kjekke naboungar på besøk er perfekt på ein søndag ettermiddag. Tilbakemeldingane var at det var den beste sjokoladekaka dei hadde smakt på åresvis, så veit de det ;)
Eg sjølv forsøkte å ignorere kakelukta og aktiviserte meg med å setje oppskrifter frå ulike magasin i oppskriftspermen min.


Reportasjar laga av Paul Løwe et al. er så utruleg delikate at eg samlar på alle eg kjem over. Paul Løwe har forresten ein super blogg du kan finne her.


Eg veit ikkje kor lurt det er å  kikke på kakeoppskrifter når ein prøver unngå ete denslags, for denne ostekaka her ser då aldeles ubeskriveleg god ut:

Nei, takke meg til eit eple og litt grønn te. Og ein perm med oppskrifter i system.

Ha ei flott komande veke!!

Klem frå Linda

28 kommentarer:

Murmels mamma sa...

Klart jeg husker :D
Jeg elsket den boka!!
Se her;
http://cathny.blogspot.com/2009/08/noen-andre-som-husker-denne.html

Fru Fly * Heidi sa...

Jeg må innrømme at jeg fikk mer lyst på sjokoladekaken enn eplet og teen... Jeg har akkurat samme dilemma og drar litt på svar om baking for tiden:) All ære til deg for selvdisiplin - og god uke deg deg og dine fine. Klem Heidi

Ellen sa...

Ah, barnekakebaking!Alltid et dilemma, for jeg synes det er HELT umulig å la vær å både slikke bollen og spise kaka etterpå....
Men det er jo så koselig å bake sammen med småttisene!Må nok lære selvbeherskelse jeg og...

Fargeheimen sa...

Åh, den kakeboka har eg.
Og den er jo like kjekk å bruke i dag ja. God mat i den. :)

Men min datter som går på ketolysediett har ei knallgod bringebærkakeoppskrift.
Du finn den her: http://spitsylife.blogg.no/1282124141_fryst_bringebrkake.html

Den er sunn og smakar kjempegodt. :)


Ha ein fin kveld vidare. :)

Drømmedama sa...

Nammm namm kaka så snadder ut.
Boken er 'ny' for meg men kanskje jeg skulle tatt en titt i den, sikkert noen av mine venner som er flinke på kjøkkenet som har den..

Herlige bilder av gode hjelpere:-)
Klem fra meg:-)

Bettum Villa sa...

Jeg har min bok fra da jeg var liten og den er verdt sin vekt i gull. Herlige bilder og oppskrifter.
Lurer på hvor mange kunder jeg har på jobben min som spørr etter den boka, men den er dessverre ikke mulig å få tak i lenger.

Klem Madelén

Kristine sa...

Mmmm ser deilig ut!

Har foresten en jente på 3 som også er veldig glad i bursdagskrona si. Den kan brukes til det meste!

almaPalma sa...

Eg og hadde den kokeboka! Vi har den forresten enda, og ungane elskar å sjå i den og finne ut kva dei vil lage.:)
For ein fin søndag de har hatt! Avslutning med fest i leikarhytta høyrest kjempe kjekt ut!
Vi har hatt bursdagsfeiring her og litt for mykje kake på meg.. Flink du som klarer å styre unda!
Ha ei fin veke.:)

giraffmamma sa...

Den boka har oppskrift på verdens enkleste muffins og sukkerbrød hvis jeg ikke husker feil! En grei kokebok det, for voksne også :)
Og en bursdagskrone blir aldri for gammel! Her i huset samler ungene på de, de tar bare litt plass......
Kjøp inn mye vannmelon, nam nam, så orker du ikke kake ;)

MissLucy sa...

haha, den boka har jeg fremdeles stående blant kokebøkene :-) Storeulvs sjokoladekake funker ennå den!

Ugla sa...

Er det ikke helt vanlig å bruke krona som kokkehatt fram til neste år og en ny kommer i hus? :-)
http://kokeboka.blogspot.com/2007/10/riktig-bekledning.html
Her brukes de til de er utslitt :-)
Ha ei riktig fin uke!

ABE sa...

Så disiplinert du har vært! Deilkate bilder og nå ble ihvertfall jeg kakehungrig.

En fugl i hånden sa...

Jamen Linda, hvor er du slem sådan at friste med kage. Jeg starter ellers på en frisk med sundt mad og sådan i denne uge. Efter et par omganges sygdom herhjemme er der røget lovlig meget kage, slik og usundt mad indenbords... Men måske bare et enkelt lille stykke chokoladekage senere... eller en bolle med smør ;)

Ha' en fin dag. Dejligt med nyt indlæg fra dig igen.

KH Helle

Karoline sa...

Jeg regner med du har Ingrid Espelid Hovigs bok "Helt enkelt baking"? Den har hvertfall Paul Løwe stylet, så om du ikke har den er den et must i bokhylla ;) Masse herlige oppskrifter, og nyyydelige bilder!

Jeg er forøvrig helt enig i at man bør bruke krone til alle anledninger! :)

by BeaTell sa...

Mmm, deilige fristende bilder!!
Misunner deg kjøkkenmaskinen jeg da :D hihi.... så lekker farge!

Ha en fin uke du også!!

Mette sa...

mmmm... kake...! Ja, det er ikke lett a holde seg unna fristelsene! Jeg lagde hjemmelaget is i gar. GUD! DET var godt! Heldigvis er maskinen min bare lant, sa jeg ma levere den tilbake sa snart som mulig. Et "forferdelig" apparat ;-)

ha en fin mandag!

Susanne sa...

Det kallar eg eit skuleeksempel på sjølvdisiplin! ;) Kaka såg nydeleg ut, men grøn te og eple er ikkje så verst det heller.

the Folding chair sa...

Den kokeboka har jeg i kjøkkenhylla enda! Lenge siden jeg har bakt de 7 dvergenes muffinser nå, men den oppskriften var flittig i bruk i min barndom.

Nin sa...

Nah...Gode minner av den kokeboka der!Yndlingsoppskriften min som ung frøken var de 7 dvergenes muffins!!!Den hadde vært noe å få i hus igjen..

Hanne Mette sa...

Om jeg husker Mikke Mus kokebok! ♥ Såklart! Den store stygge ulvens sjokoladekake har jeg bakt mange ganger da jeg var liten ja.
Ble helt vemodig her faktisk.

Jeg er forresten også på eple og te til fordel for alt som er godt opplegget... det er kjedelig...

Skjønne bilder av skjønne unger. Må le litt av Alma i bursdagskrona si. :)

Klem fra Hanne Mette

Odins lille hjørne sa...

For en hærlig liten kokk!! hehe!! Jeg har en gang lest oppsktifter til jeg ble kvalm.... hehe Men kaken så god ut!!

Brigg sa...

heheh..her og...HVEEER helg spør hun om hun kan få bake. Med hode på skakke og store øyne. Bake? njaaa..kanskje etterpå sier jeg og håper hun skal glemme det. Og mikke mus kokeboken husker jeg!! oj, så den var velbrukt. lurer på hvor den er i dag...hmm.. jeg fikk iallefall lyst å bake kake nå. hehe..

god tirsdag til deg fru fee. hverdagen er vel i full gang nå. jeg har perm litt til. så i dag er det babysynging. heidå!

Albertines verden sa...

Heisan. Mikke Mus kokeboka er fortsatt i full drift her hjemme. Sliten og med eselører. Jeg fikk den til jul da jeg var 10-11 år, og jeg husker jeg ble kjempeglad. Sjokoladekaka til den store styggen ulven har vært prøvd, ja, men den store favoritten før og nå er muffinsene til Snøhvit og de syv dvergene. ;0) Ha en fortsatt fin uke. Albertine

Albertines verden sa...

Heisan. Mikke Mus kokeboka er fortsatt i full drift her hjemme. Sliten og med eselører. Jeg fikk den til jul da jeg var 10-11 år, og jeg husker jeg ble kjempeglad. Sjokoladekaka til den store styggen ulven har vært prøvd, ja, men den store favoritten før og nå er muffinsene til Snøhvit og de syv dvergene. ;0) Ha en fortsatt fin uke. Albertine

Penelene sa...

Så vittig!! Det var den eneste kaka som ble servert i mine bursdager. Pappa bakte. Mamma har til dags dato aldri bakt en kake, så jeg er seff. blitt helt motsatt og baker altfor mye. Som deg skal ikke jeg heller spise så mye usunt - den 3barnsmagen sitter temmelig godt :(

mette sa...

næmenn guri så sjønne småfolk! det der var noen flotte bilder, fikk lyst til å vekke barna å bake her jeg sitter :) go helg!

lillpastill sa...

Baking er stas, men ikke alltid like enkelt når man samtidig prøver være sunn.. Hoho.. Jeg holder på å lage perm med oppskrifter til min mor, søster og meg selv, denne permen din så jo bare nydelig vakker ut, hvor kan jeg få kjøpt en slik en tro?

Ha en fin fin helg
Klem fra meg

skb sa...

Eg baka Store stygge ulvens sjokoladekake utruleg mange gonger då eg var liten. Boka har eg framleis, og no vart eg inspirert til å tørke støv av den og bake med småttisane mine.
God helg! Håpar de er ferdig med alskens sjukdom for ei lang stund framover.

Related Posts with Thumbnails