tirsdag, august 03, 2010

SommarsyslerDu og du kor eg har kosa meg dei siste vekene. Beklagar så masse at det har vore så stille her i bloggen, men eg har hatt behov for å berre konsentrere meg om familien, feriegjester, og rett og slett late meg litt. Det er lenge til neste gong me kan kutte ut å bruke vekkerklokke, så eg prøver å nyte kvart sekund. I dag logga eg meg inn for første gong på over ei veke og må berre få takke så inderleg for alle dei herlege kommentarane de legg igjen!


Nå kjenner eg at bloggelysta er tilbake, og slår derfor til med eit bilderikt innlegg og ei oppdatering på litt av sommarsyslene mine/våre.


Dukketeppet eg heklar til Alma er inni sluttfasen. Eg heklar stavmasker rundt kanten, alle trådar er festa (somme har eg heldigvis festa undervegs medan eg hekla) og eg håpar at teppet kan takast i bruk ganske så snart. Fargerikt og fint vert det og akkurat passe stort til ei dukkeseng/dukkevogn :)

Eg har alltid vore utruleg fascinert av sommarfuglar. I ungdommen, då eg tok biologi på gymnaset, starta eg å samle på dei. Med heimelaga håv fanga eg alskens lekre sommarfuglar, og preparerte dei sirleg. Hobbyen har lege brakk dei siste 10-15 åra, men nå har eg fått heile fe-familien med på sommarfugljakt. Så snart me har anledning og sola skin, så dreg me ut på tur med kvar vår håv.  Utruleg kjekt for både liten og stor, og spesielt engasjerande og kjekt for 7.5-åringen (noko som var heile poenget med å ta opp igjen hobbyen).


Fangsten har vore god, men som oftast slepp me fangsten fri igjen. Me samlar nemleg berre nokre få av kvar art. Vel heime igjen slår me opp i den fantastiske sommarfuglboka, og finn ut kva dagens fangst er for noko. Prepareringa har vore så som så, men øving gjer mester ;)


Den fantastiske sommarfuglboka eg snakkar om kom ut i fjor, og er ei informativ praktbok over Norges Sommerfugler. Eg kjøpte både boka og insektskassen til å oppbevare samlinga i i nettbutikken Natur og fritid.


Emmeline hadde ein herleg bloggpost her hin dagen, om realitetsblogging. Avslutningsvis i innlegget oppfordra ho oss andre, og her kjem litt realitet frå dette huset. Minstemann er inni sin verste slenge-alt-utover-periode og huset ser til ei kvar tid ut deretter. Dette skapet (vel, er egentleg eit nattbord) i stova ser ideelt sett slik ut: 


Men så kjem Simon fykande i raskt tempo, tømmer skapet for korger, bleier og stelleteppe og klatrar inn. Det er god akustikk i skapet, så her inni ropar han maaaaammmaaaaaa så høgt han klarar, og me andre held på å flire oss skvett ihjel.

Som de kanskje skjønar av dagens første bilde, så har fleire seglbåtar blitt produsert i seine kveldstimar. Det var så mange forespørslar at me fann ut at me lagar ei ladning til. Eplabutikken oppdaterast ganske så snart.


I dag pakkar me håvar, sommarfuglbok, redningsvestar og klær & klut og reiser på ein siste ferietur før sommarfereien er over. Kryss fingrane for at me alle får oppleve gode sommartempraturar og badeliv før hausten kjem.

Ha ein flott tirsdag og ei god veke!

17 kommentarer:

Talentina sa...

flotte seilbåter og flott hekleri:D

Olstad sa...

Fortsatt god sommer, så søt veslebror er når han krabber inn i skapet en hyggelig hverdagsskildring.

Krabbelure sa...

Heisann! Så gøy at dere har sansen for sommerfugler. Det er Krabbeluremor også betatt av, og en av mine drømmer er akkurat å lære meg å fange å preparere dem. Kanskje en dag er det på tide med enda en hobby...he..he.. som om det ikke var nok fra før. Ha en fin dag.

Haust sa...

Nydeleg innlegg frå ende til annan! Dukketeppet er heilskjønt; heldige Alma! :)

Nyt seinsommaren!

NL sa...

Åh, jeg elsker fargene på teppet du hekler :) Holder selv på med ett krakktrekk i vanlige oldemorruter. Kjekt feriearbeid :)

Da har jeg bestilt en søt seilbåt med prikkete seil til soverommet - tror det blir perfekt pynt.

Hils mannen å si at smykketreet han lagde passet perfekt til utstiiling av hårpynt i frisørsalongen.

Ha en deilig sommerdag,
Klem NL

Hem sa...

Ååå jag bara älskar och titta in här!
du visar alltid så mycket fint! :):):)
Sötaste kramar,,Annaleena

MusMei sa...

Da her jeg endelig kommet tidsnok til å kjpe to av båtene dine!! Hurra!! De skal få stå i vinduet bak daybeden vår!
En fortsatt nyedlig ferie til deg og dine!

FruFly★Heidi sa...

Jeg blir glad hver gang jeg ser at du har nytt innlegg! Fargerikt og idèrikt som vanlig! De båtene er grådig fine! Og for å ikke snakke om lillegull som kryper inni skapet..:) Klem fra Heidi

HusmorDronninga sa...

Da va litt av eit knakandes fint teppe du hekla må eg sei! Nydelige fargar, og nok ein gong sku eg ønske at mine forfedrar lærte meg å hekle i barndommen...

Men korleis preparerer ein sommarfuglar egentlig? Eg går ut i fra at dei ikkje blir lagde på sprit :P

Klemmar frå
HusmorDronninga - Kjersti

Allis i Eventyrland sa...

Så gøy med sommerfuglene! :)

i mitt lille rekkehus sa...

Jippi:) Nå ble jeg sååå glad for at du lagde flere seilbåter!!! Jeg kunne ikke la de seile fra meg denne gangen, og kjøpte 2 stk i herlige stoffer og farger. Blir nok en liten gutt som blir fornøyd her! Håper de passer i rammelisten på rommet.

Ps: jeg kjøpte mine to i to omganger, men bare send de i samme pakke!

Super glad klem fra Hilde, som digger bloggen din...

Solveig sa...

Har lest bloggen din lenge - den er berre så koseleg. Fekk kjøpt den siste seglbåten din og er glad for det. God ferie.

Kaspara sa...

Heisan Linda
Alle trenger en liten bloggpause til tider og du er vel en av de absolutt flittigste på innleggssiden.
Seilbåtene du og mannen din lager er superfine!
Likte så utrolig godt bildet der lillemann er i ferd med å krabbe inn i de utrolig sjarmerende nattbordet.
I går da jeg var hos mitt kjære tantebarn (datteren til Nr.9)som er 9 år yngre enn meg og nesten naboen min skvatt jeg til, for på barnerommet til halvtåringen hang det tre elefanter fra Linda!!! Mitt tantebarn var storveis fornøyd og det var halvtåringen også som stadig tittet på sine flotte elefanter.
Ha glade dager, Linda!
Klem fra kaspara

Hege Elisabeth sa...

Nydelig hekleteppe!!
Sikkert kjempekjekt for ungene å fange sommerfugler tenker jeg:), kos dere videre!

Huldra sa...

Blogging tar tid (selv om vi later som det ikke gjør det til våre bedre halvdeler.. ;) ), så jeg skjønner godt man må ha litt pauser innimellom. Likevel var det veldig godt å se innlegget ditt her nå. :)

Herlige sysler du/dere har hatt i sommer. Ja jeg lurer også på hvordan man egentlig preparerer sommerfuglene..?

Ønsker deg en riktig god uke videre. :)

Ani sa...

Hei. Hvor har du funnet oppskrift på teppet? Jeg leter med har ikke funnet.

Anonym sa...

Ja, jeg lurer også på oppskrift på teppet. Prøvde å se utifra bildet, men noe har jeg gjort feil..

Related Posts with Thumbnails