onsdag, oktober 06, 2010

Som etsa inn...


Enkelte interiørreportasjar etsar seg liksom inn i hjernebarken og ligg der for evig og alltid. Ja, eg går i grunnen ut i frå at alle har det slik med ting dei likar godt eller fell for? Ein slik reportasje er for meg denne reportasjen frå Stokkøya, der verdas kulaste strandbar er plassert i verdas vakraste omgjevnader. Bildene eg viser er knipsa av ein reportasje frå Interiørmagasinet (frå i fjor eller forfjor kanskje?), men staden og arkitekturen har blitt presentert i fleire andre magasin.


Strandbaren med sin moderne arkitektur ser jo aldeles malplassert ut med småbruket og fjella i bakgrunnen. Likevel passar den så godt inn at det er heilt fascinerandes. Noko så stilig, noko så inspirerandes og så ufatteleg tøft. Eg syns det er heilt aldeles fantastisk kva dei har fått til her ute, og har utruleg lyst til å reise på ferie dit rett og slett. Staden er eit eldorado for dykkarar, og eg som har snorkla i Aqabagulfen  kunne jo lett ha ført dykking opp på mi "Been there - done that"- liste, he he.

På heimesida til staden står det at strandbaren har fleksibel stengetid alle dagar alt etter kor mange hyggelege gjestar dei har. Eg diggar filosofien!


Det eg først la merke til reint interiørmessig, eller eksteriørmessig vert det vel i denne samanheng, er at stolane på strandbaren er URBAN-stolen til Ikea. Den finst desverre ikkje i oransje lengre, men derimot i lyseblå og kvitt. Dette var første gong eg såg denne stolen brukt utandørs, men i ettertid har eg sett mange rundt om i Stavangers flotte hagar, og eg har jammen likt det eg har sett. Urban er også knallfin brukt innandørs, og eg vurderer å bytte ut Gilbert med Urban ;)


Hugsar du også denne reportasjen, eller er det berre eg som fall pladask for baren og staden?

Tusen hjerteleg takk for alle herlege kommentarar på loppeinnlegget i går, og alle andre kommentarar som eg desverre ikkje rekk takke for slik eg burde. Alle dei kjekke orda og det faktum at de faktisk gidd skrive til meg, sjølv om eg er verdas dårlegaste medbloggerske, gjer meg lukkeleg glad. Tusen millionar takk!

Ha ein fin kveld og ei god natt. I morgon er det allereie torsdag!

28 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Linda!
Måtte berre kommentere på denne! Kan absolutt anbefale ferie i området. Faren min kjem ca et kvarter ifra Stokkøya, vi ser over dit fra feriehuset vårt. De e masse flott natur i området og e du gla i sjøen så e de heilt topp. Vi he ikkje vør ved strandbaren enda. Men dreiv å vurderte om de kunne ver nøke om vi omsider skulle få fingeren ut til et bryllup........
Nattakos fra Helene

Mona. sa...

Hei!
Har ikke kommentert her før, men nå ble sammentreffet litt for stort :) Har selv nettopp flyttet til Stavanger og hvilket området reiser jeg til når jeg reiser hjem en tur? Jo, Stokkøya/Stokksund (som fastlandsdelen heter). Artig :) Kan absolutt anbefale strandbaren. Alltid god og fersk mat. Og subhusene er verdt et besøk for en natt eller to.

- Mona.

Den gode feen sa...

Så kjekt, Helene. Ja, du skal ikkje sjå vekk frå at eg dukkar opp der ein dag, he he. Sjølv om eg garantert legg snorkel og svømmeføtter igjen heime hi hi.. Som bryllupslocation må jo berre vere PERFEKT!

Nattakos tilbake :)

Den gode feen sa...

Mona: så artig. Velkommen masse til Stavanger. Eg har budd her i 2.5 år nå, og trivst betre for kvar dag som går ;) Klem klem

shinedesign sa...

Åja, dette stedet kan jeg varmt anbefale! Nydelig plass, for ungene også. Maten, stranden, alle detaljene og det spesielle miljøet er virkelig flott!

http://www.stokkoy.no/

Dorteas lille verden sa...

Stokkøya er bare et steinkast fra her jeg bor, men jeg har aldri vært og besøkt øya.....Må nok ta meg en tur, for alle som har vært der skryter vilt og uhemmet. Maten skal visstnok også være førsteklasses:)

Mollie sa...

Ja, jeg føyer meg inn i rekken her. Stokkøya er et utrolig kult sted! Strandbaren er også veldig bra, maten har hvertfall vært topp når jeg har vært der, og utsikten og stemningen når man sitter der er helt magisk....både i stille sommervær og i ruskevær, da er det panorama rett ut i havet :-) og en laaaaang sandstrand man kan rusle på og plukke skjell og høre på bølgene....herlig!

mi-rachel sa...

herlighet!
denne repotasjen har eg nesten drømt om.
for et sted.
vil dra der!
og nå vet jeg hvor det er!
takker!

skjerstad sa...

Hei på deg :) Jeg har feriert på stokkøya siden jeg var 16 år ( det året jeg traff mannen min ) nå er jeg 38 ;) Jeg har svigermor og svoger der ute , og mannen min har masse slekt :) Det er et herlig sted ! Absolutt å anbefale :) strandbaren er helt fantastisk !!

Ha en fin dag i morgen :)
Klem fra Janne :)

Anonym sa...

jeg husker godt en reportasje fra dette stedet - men nok ikke akkurat denne du viser fram, for jeg husker mere opp de "leilighetene" de har til leie i tilknytning til det hele - UTTROLIG FLOTT!! Både konseptet, designet og utførelsen - jeg har et ønske om igjen ta med meg familien på utflykt i Norgesland i 2012 - så da kanskje er dette stedet??!

Pauline sa...

Skal jeg bare føye meg inn i rekken av utflytta Stoksundinger og si at dette er et flott sted..??.. tror det! ;-)

IJ sa...

Å ja!! Har lest fleire reportasjar frå denne plassen - og diggar det! Fantastisk beliggenhet, arkitektur og filosofi!!

Må nok dit ein gong ja:-)

Renate sa...

Hei:)
Jeg har fulgt med på bloggen din en god stund, som så mange andre, og synes dette innlegget var veldig artig å se. Jeg er oppvokst i Åfjord kommune, hvor Stokkøy ligger, og har vært der flere ganger som barn og ungdom - men faktisk ikke etter at strandbaren har kommet. Dette innlegget ga meg faktisk litt hjemlengsel, siden jeg nå bor i Oslo - laaangt hjemmefra...
Men nå som det er bygget bro ut til Stokkøya (før måtte man ta ferge), er det absolutt ingen unnskyldninger for å ikke dra på et besøk neste gang jeg er på hjemlige trakter! Tror nok ikke du vil bli skuffet om du tar deg en tur dit nei:)

grønn sa...

Ser det er mange som har vært inne og anbefalt dette supre stedet, og jeg må vel bare hive meg med jeg og... Jeg har og vært helt betatt siden jeg så de første reportasjene fra dette feriesenteret på Stokkøya - og i vår tok vi turen dit! Herlig sted for små og store!! Vi var på stranda stort sett hele helga. Ungene storkoste seg, og det gjorde jo vi voksne og... i flotte omgivelser og med super mat! Vi skal ihvertfall tilbake!

Kathrine 'Glimt' sa...

aldri vært der... men husker godt repotasjen du har knipsa fra her ja ;)
Lest mer enn en gang og er i bunken med 'keep'

g u r o sa...

Her må eg også få skyte inn nokre ord... Forresten nesten komisk at såå mange av "lokalbefolkninga" følger med på bloggen din...trudde ikkje det budde så mykje folk der ute! Hihi.. :)

Eg og mannen var der på kjærastetur i fjor sommar. Herleg! Så flott å gå tur der, rusle på stranda eller langs grusvegen, bu på hotell med herleg design, ete god, god mat på fancy strandbar i havgapet...og berre vere kjærestar!
Takk for påminninga! :)

Ønskar deg ein fin torsdag og ei herleg helg! :)

Nina B. sa...

Denne reportasjen husker jeg også.
Førsteinntrykket ble litt "hæ?", men jo mer jeg så, jo mer likte jeg det. Farger og liv, helt i vannkanten. Fantastisk!

NinaB

Katarina sa...

Å jeg husker,å jeg husker!! Fantastisk sted :-)))

Hanne Mette sa...

Denne reportasjen var en av de som "festet" seg hos meg også. Utrolig lekkert og med de mest fasinerende kontraster.
Løøøøve it!♥

Klem fra Hanne Mette

Hundremeterskogen sa...

Jada, det bladet ligger fortsatt i hylla mi her ;)

Jeg anbefaler på det sterkeste å ta turen til Stokkøya,det er et fantastisk sted! Nyyydeig sandstrand, og flotte omgivelser :) Ta med ungene å lei dere en hytte!

Klemmer

Anonym sa...

hei
det var litt morsomt. såg ein reportasje for ca 1 år sidan sjølv, og sidan ha eg surfa innom heimesida deiras. dei har bla.a. fått nokon prisar for byggverka eller konseptet sitt. ser aldeles vidunderleg ut.

Karen sa...

Ikke bare at stokkøya og maten på strandbaren er bra, men det er mange andre fine steder på Fosen som er verdt å besøke også. Så ferietur til Fosenhalvøya, med en dag eller to i Trondheim i tillegg, er å anbefale! Vi bruker ca 12 timer på å kjøre Stavanger- Trondheim hvis du lurte...

Anonym sa...

tenkte bare eg måtte informera deg om någe eg fant i toves antik og brukt butikk idag (i langgaten 62 og 64) eg fant nemligt ein pakke med 5 (tror eg) sånne halve julakuler! te 200 i orginalembalasje! løp og kjøp! har åpent fra 11 te 14 på lørdager.. :) go helg!

Anonym sa...

tenkte bare eg måtte informera deg om någe eg fant i toves antik og brukt butikk idag (i langgaten 62 og 64) eg fant nemligt ein pakke med 5 (tror eg) sånne halve julakuler! te 200 i orginalembalasje! løp og kjøp! har åpent fra 11 te 14 på lørdager.. :) go helg!

Anonym sa...

Nydelig natur...det er lykke, det er ro...fergetur over til Linesøya er også verdt å ta med seg hvis man er i de trakter...passer for hele familien-stor og liten eller hvis man bare vil være to:)Vi har vært der mange ganger.....med en pappa som er fra Linesøya har mang en barndomsferier blitt tilbrakt på land og på vann:)

Ha ei flott helg!!

Julie:)

Anonym sa...

Nydelig mat, vakker natur som i Lofoten og subhusene var flotte å bo i!
Anbefales på det sterkeste!

GAWO sa...

Det er nok mange som liker seg på strandbaren på Stokkøya :-)
Om du har lyst til å besøke bloggen min så kan du lese om min opplevese på Stokkøya:

http://on2wheels-gawo.blogspot.com/

Anonym sa...

Fikk så lyst til å legge ved denne linken også - fra arkitektene for Strandbaren og sublugarene. Vanvittig flott sted!

http://inhabitat.com/2010/10/08/subhus-amazing-norwegian-hotel-built-into-the-ground/

Mvh husenfryd <3

Related Posts with Thumbnails