tirsdag, desember 21, 2010

Plastic Fantastic ??

To av våre elskede småfear har astma, og me har kome fram til at me skal kjøpe juletre i plast i år.... Helsa til elsklingane går jo sjølvsagt framføre estetikken, og eg legg vekk alle mine fordommar utan å måtte blunke.

I den samanheng har eg eit spørsmål til deg. Kor kjøper eg dei finaste falske juletrærne, og har du til og med sett nokon gode tilbod i det siste? Aller helst skal treet ikkje sjå så veldig sånn perfekt amerikansk julete ut, meir som ei gresen gran frå dei djupe norske skogar, he he. Akkurat det vert nok vanskeleg ser eg for meg. Men som sagt - har du gode tips til meg, så vert eg jublandes glad :)

Nå skal eg og eldstemann ut for å handle litt julegåver heilt på tampen. Han vil bruke litt oppsparte midlar på gåver til oss andre i familien, så det vert koseleg.

Ha ein fin fin kveld!

PS! Bildet er lånebilde frå Country Living.

24 kommentarer:

Unknown sa...

Hei!
Kjekt å følge bloggen din, du er meget flink til dette!

Eg kan nevna Bohus, der hadde dei veldig fine tre i fjor huskar eg. Kanskje dei er like fine i år?

Lykke til i leitinga og ønsker deg ei hyggelig jul!

Hege sa...

Jeg vet at Living har falske juletrær nå, selv kjøpte jeg et hos en fargehandler for mange år siden, og det er velbrukt :-) Syns det er like fint som et ekte tre, jeg :-)
Lykke til med julehandel og juletre jakt!

Anonym sa...

Så et helt fantastisk tre på SIA. Det var i Sverige, vet ikke om de har butikker i Norge. Lys var inkludert. Prisen var nokså stiv, 4000+.

Marit

Anonym sa...

Prøv Bærheim i Sandnes.

NL sa...

Så ett fint plastikk tre på Home&Cottage - det kosta ca 2000kr syns jeg huske.

Lykke til med innspurten :)

Fru R. sa...

Hei
Så et plastikk tre fra SIA på en blogg, husker ikke hvem, veldig fint. Ellers har jeg sett mange fine på Living. De ser mer og mer ekte ut.
Vurderer plastikk tre til neste år vi også.
Klem

Marte sa...

Heisann:)
I blomsterbutikken der eg jobber har vi hatt Sia sine tre i plast i år, dei ER fine, med lys...
Kanskje du finn i Stavangerområdet..
Lykke til!

Marte

Beate :-) sa...

Home & cottage hadde et veldig flott tre, men litt dyrt... Det ganske verdt en investering siden man kan bruke det år etter år?

Anonym sa...

Hei:
Har selv et kunstig tre fra Plantasjen som jeg synes ser "ganske norskt" ut. Ikke for tett og med en grønnfarge som gjør at det ser ganske så ekte. Grei pris var det også.

Utrolig koselig blogg du har forresten.
God jul!

Trine

Mammadragen sa...

Europris!!!

Unknown sa...

Jeg prøvde plasttre i fjor... men likte det ikke - så i år har jeg heller gått for en litt utradisjonell løsning, og er mye mer fornøyd enn jeg var med plasttreet (som nå har fått et nytt hjem hos noen andre som ikke er så trekresne som jeg er, hehe). Her er vår «julekvist»: http://madebypetchy.blogspot.com/2010/12/our-somewhat-alternative-x-mas-tree.html

MARIAHS sa...

Hei. Lykke til med jakten på tre:) Her har vi et annerledes "juletre",gå inn på bloggen min så får du se hvordan vi har det.. Jeg har selv alvorlig astma ( i 26år)så vil jeg bare du skal huske at det er mange av oss som ikke tåler sånne fine juleblomstene.. Her er de som Norges Astma og Allergiforbund mener er for astmatikere/allergikere:
De typiske juleplantene som oftest forårsaker allergiske reaksjoner er julestjerne, juleglede og løkplanter som svibler, liljer og tulipaner.
Men ikke fortvil,
Norges Astma og Allergiforbund sier ja til; julekaktus, ildtopp, azalea, alpefiol. gloriosa, orkideer, guzmaia og kristtorn. Men merk at azalea kan ha sterkt duft, men finnes også i duftfrie utgaver.

Ha en fin jul alle sammen:)

Anonym sa...

Må berre legge igjen ein link eg fann i leitinga etter nett det same som deg. I år har vi fått prøve med edelgran for å sjå om det er betre enn gran, men kjenner på lukta allereie at det blir plastik her neste år. MEN må alle plast-tre sjå so uekte ut?! Det må vel vere ei eller anna interiørdame ute i verda som lagar eit "norsk-skogstre"...
Sjekk ut denne linken i allefall: http://www.artificial-juletre.nl/product/detail/iowa120 (sjølv om det nok er i seinaste laget for årets juletre...). Inga erfaring med dei, men kjem til å notere adressa for neste;)
God jul til deg og dine Linda, ei glede å lese bloggen din!

Anita

Marita sa...

Vi kjøpte det dyreste plastreet på Plantasjen for tre år siden (pga egen allergi) og jeg har klart å lure folk til å tro det er ekte! Veldig fornøyd!
Lykke til i jakten
ps. akkurat nå er det et innlegg i bloggen av treet med close-up ;o)

Knitgirl sa...

Her i byen har vi en butikk som heter Løwini. De selger veldig veldig fine kunstige trær, men jeg tror nesten det er hvor mye man er villig til å gi, prismessig som avhenger av hvor fint treet er. Det fineste jeg har sett lå på over 5000 kr....Men det betaler seg jo da, skal ikke sååå mange julefeiringer til før man har tatt det inn:-)Selv fikk jeg fryktelig lyst på kunstig tre etter å ha lest at det er opptil 40 000 småkryp inni julegrantrærne vi tar inn, og nå oppfordres folk også til å sjekke trærne for flått!!

Ønsker deg og alle de nyedelige barna ei riktig god jul!!Du er en evig inspirasjonskilde, og jeg synes du blir bare flinkere og flinkere til å blogge spennende. Fotograferinga de er også blitt så utrolig flott:-) Klem fra Malin

Emmeline sa...

I følge min søster.... som har kjøpt falskt tre i år... og som har inspisert ikke mindre enn 17 (!) butikker for å finne det perfekte treet, så endte hun på Living. Der har de noen til en tusenlapp som er veldig fine.... Lykke til med jakten;)

- sa...

Hei Gode Fe! :-)
LIVING selger veldig "norske" trær (ikke amerikanske), med kongler og all ting:-) Prisen varierer med str. på trærne. Men tror ikke prisen er veldig ille. Mener det minste treet (150cm?) koster 399. I vanlig høyde (180) mener jeg prisen ligger på nærmere 1500-2000? Veldig flotte er de hvertfall. Ta turen innom www.living.no og bla i nett-katalogen. Der ligger der bilder. Jeg har selv kjøpt meg et tre fra BOHUS i dag - "swiss alpins". Dette er et stort tre. 210 høyt og i tillegg med 500 lys. Fint å slippe de fordømte** ledningene hvert år!!:-) Dette treet betalte jeg 2300kr for. Jeg er kjempe fornøyd. Lykke til med valget!
Hilsen Vilde

s a n s k u :) sa...

exactly for the same reason we have a plastic tree as well. the tree smell can come from candles. there really is yucky stuff in those fresh trees in the forest. if people only knew...

not a clue where to buy cute fake trees in norway. good luck! i gave up and bought an ordinary one.

Fargebarn sa...

Hei! Me har og vurdert plasttre. HAr sett et fint med lys på obs bygg til rundt 1800 kr. Ellers hadde de noen greie på Plantasjen og Living. Verdt å sjekke ut.

Englehagen sa...

Plantasjen har ellers så vet jeg Europris har,men de er jo mye billigere og ikke så store.Jeg er vant til plast for broren min tåler ikke juletre.Når det er pynta og klart er det ingen som ser at det er plast:)

Therese sa...

Du er utrolig god til å skrive må jeg si. Kosler meg med bloggen din jeg. :)

Når det gjelder plasttre har vi et fra plantasjen som er både norskt, vilt og ekte ut. Ikke er de så dyre heller.
Lykke til i jakten på det perfekte (plast)juletreet. ;)

SNILLPIKE♥ sa...

Heisan

Jeg var over på Halsnøy (bor på Sunde) og kjøpte tre på butikken, BUKETTEN. Et nydelig trær, til en ikke alt for vond pris, 2.600. 230 cm høyt.

En god veninne har kjøpt på Bohus, veldig fint det òg.

Lykke til med juletrejakten, og en koselig julefeiring til deg og dine kjære. Klem ann helen

Sidsel Veierland sa...

Har et plasttre fra Plantasjen, en venninne har et likedan fra Bohus (dyrere) - etter 3-4 år med opp og ned pakking - er treene så slitte og stygge at de må byttes ut - uansett kvalitet og pris ...

Anonym sa...

Eg har arva eit plasttre etter mommor, og det er liksom...akkurat passe stort, og kjekt at det minner meg om mommor:)
Men...eg såg nåken makalaust gresne tre på Europris!! (er det for mykje greiner, så kan jo alltid det "justerast" ;)
god Jul!
Trultemor

trultemor.sier.no

Related Posts with Thumbnails