mandag, februar 14, 2011

Og jula varer helt til påske ;)


Beklagar manglande oppdatering her inne for tida, men eg er råka av alvorleg drittlei-bloggen-virus. På dagtid fyk kvart minutt til jobb, fritidsaktivitetar og kos med ungane. På kveldstid drar eg beina godt oppunder meg i sofakroken og kosar meg med film, strikketøy og Herr Fe.  Eg ofrar bloggen knapt ein tanke, og det er i grunnen veldig deilig :)


I kveld fekk eg derimot lyst til å vise dåko eit minipiniprosjekt eg har fullført. For å fyr i omnen brukar me tennbrikker, som eg syns er ei genial oppfinning. Boksen tennbrikkene finst i er derimot ikkje av dei finaste boksane på jord. Eg har derfor tapetsert boksen med ein lekkersmekker tapetrest eg var så heldig å få i posten av KristinR. Nå vart boksen brått endra til eit lite dekorelement - så gøy. Hadde eg hatt fyrstikkesker liggande hadde eg jammen tapetsert ei av dei også i samme stil, men det får bli ved eit anna høve.


He he, det er vel fleire av dåko som trur det har rabla for meg når eg sette ungane i gong med pepperkakedeig og kakeformer i helga. Det har seg slik at dei to eldste elskar å bake pepperkaker, og då dei fann ein boks med kjøpedeig i skapet vart dei yre av begeistring.


Her i huset luktar det altså jul i huset i midten på februar, men så lenge ungane er lukkelege, og eg får meg nokre minutt med beina høgt i sofaen (minstemann sov), er det meste lov. I motsetjing til før jul, viser ungane særs lita interesse for å ete kakene, hi hi. Kanskje like greit å vente til november/desember med neste ladning?


Både morsdag og valentinesdag har passert utan at eg har fått gratulert dåko med dagen - Håpar alle har kost seg desse dagane, slik som eg har gjort.

I kveld bles det meir enn eg likar ute. Det høyres omtrent ut som om det er orkan i kasta. Huttemegtu.  Takpappen er flerra av leikehuset til småfeane, og eg er redd heile taket skal lette og fyke av gårde. Lurer meg på om eg ikkje må ut på ei lita befaring før eg legg meg for natta :) Det er ikkje så nøye med takpappen egentleg, for me har planlagt å legge nytt skikkeleg tak på hytta, berre at nå vert det prosjektet framskunda litt i tid. Nei, som eg bablar, eg må komme meg i seng :)


Ei finfin veke til deg som stikk innom her, og ei riktig god natt!

22 kommentarer:

Ann-Sofi sa...

Hei! Eg likar bloggen din kjempegodt! Du lagar og ordnar og finn på så mykje kjekt. Og ikkje minst deler det med meg og monge andre! Tusen takk altså:) Eg har lagt meg til som følgjar og gler meg til å vere med vidare. Håper du kjem over lei-av-å-blogge-for-tida. Kos deg i sofaen så lenge;)

Fru Hansen sa...

Kjempeflott vedoppfyringsboks :) Jeg holder på med prosjekt med tapetprøver som jeg fikk i posten idag, og tenkte å dekorere brikettboksen jeg også :)

Ha en finfin uke :D

String sa...

I just stumbled on your blog via Bybor. What a great blog-I will be back!!

Elisabeth sa...

Her har også vesla vært i sving med pepperkakeformer i dag. Mine horn ble til hjerter, menn, damer og hester i hendene på henne. De blir fine med makrell i tomat på i morgen :)

Emmeline sa...

Så utrolig koselig å se et livstegn fra Fefamilien:) Jeg forsøkte faktisk å ringe deg her en dag, for jeg begynte alvorlig å lure på hvor du var blitt av.... Men der er du, med retrotapet og greier;) Tror vi sliter med samme virus--- Det kjennes sånn!!
Godt å se deg iallefall og NYDELIGE bilder som alltid. Du inspirerer:)

Anonym sa...

Hei igjen, det var en super idé med den boksen, prøver å gjemme den vekk, men nå blir det kanskje tapet på min og :) Tusen takk for inspirasjonen!
Og ja, det er skummelt med den vinden, jeg lurer alltid på hvor mye som skal til for at et av de høye trærne ved huset vårt faller ned, men de har tålt mye til nå.
Forstår godt at du trenger en blogg-pause innimellom med alt det du holder på med.. Klem fra Kristin B.

lise sa...

Så fin boksen ble! Jeg har vært inne på tanken selv, har en del blafre-papir som ikke er blitt brukt til noe, og nå ser jeg jo hvor mye penere boksen blir!

Ta vare på deg selv og dine, masse klemmer fra Lise

Unn Gøril sa...

Jula varer definitivt til påske, har ingen planer om å ta ned de røde julegardinene før da. Men det er kanskje mer et resultat av latskap?

Boksen ble kjempekul, så mentalt sett har jeg tenkt å kopiere ideen din. Praktisk sett er jeg usikekr på om jeg får ut fingeren.

Ønsker deg ei strålende uke :-)

Siri sa...

Så fine bilder!
Jeg har helt de tennbitene i et høyt glass jeg - men en tapetrest gjorde jammen meg susen!

Ha en fin dag med tulipaner og pepperkaker.

ReVinyl sa...

Så smart å gjøre det med den træge boksen OG l i k e r at du tar ungene med på pepperkakebaking nå. Hvorfor ikke ;)

Du ha jo blogget i mange år, og kan tenke meg at det gå opp og ned med gleden ved det innimellom. Fornuftig å ta seg pauser da istedenfor å truge seg til å skrive innlegg. Da bli det hverfall ikke morro. Jeg har akkurat begynt å blogge og har gjort det nesten hver dag. Er å bitt av basillen. Men jeg ser er det er dumt, for hvis jeg skal holde på en stund gå jeg jo tom for innlegg...

Takk for inspirasjonen du gir meg :) Klæm

Christine C sa...

Det ble en staselig tennbrikettboks! Holdt på å kjøpe med meg en boks til å ha brikettene i her om dagen, men nå skal jeg jammen bruke din gode ide i steden :-) Ha en fin dag - koselig å se et innlegg fra deg igjen.

Randi sa...

Smart løysing på tendbrikettane! Vert kopiert, må berre få tid.. Og du, blogginlegga er verdt å vente på ;) Kos deg med det som gir energi!

Elins Strikkeri sa...

Stilig og lurt påfunn!! Likte så godt luene i forrige innlegg, lurte på om det finns mønster som er å få kjøpt eller om det er egendesigna?? Ha ein finfin dag:))

Den gode feen sa...

Hei hei alle og tusen takk for kjekke kommentarar :)
Elins strikkerier: oppskrifta er egendesigna, men eg er sikker på at du finn oppskrifter der ute om du googlar litt rundt.

Ha ein fin dag!

Ceropegia sa...

Kjempekul tapet du har brukt!!
Har også en plan om å lage noen slike, håper det ikke bare blir med tanken;) De er jo fine med dekor!!Men ingen spesiell pryd uten;)

Landcharm sa...

Det er lov å holde bloggen på avstand innimellom, livet består av så uendelig mange andre ting også. Boksen med tennbrikker ble iallefall stilig! Ha en fin dag!

Veronika sa...

Hei!
Super ide! Peismannen har vært hos mæ idag for å montere peis og pipe! Trur jammen den tapetserte tennbrikettboksen skal stå klar når det blir klart for å fyre i peisen:)
Ha en super kveld!

Toril Smenes sa...

Heia!

Kos med et innlegg igjen, og veldig smart å pimpe tennbrikettboksen på den måten!

Hvor kommer de søte, blå vasene fra? *vilha*!

Den gode feen sa...

Toril Smenes: Eg trur vasane er frå Søstrene Grene. Dei er ganske gamle, så eg håpar du finn deg slike ein dag :) Linda :)

Kristine sa...

Bøtta med opptenningsbriketter ble kjempefin. Gjorde sånn med min til jul selv. Kjempekjekt.
Elsker å følge med på bloggen din. Klem Kristine

Torill sa...

Så koselig innlegg her hos deg:) Tennbrikkene blei jo kjempefine og dekorative:)

Pepperkaker no er jo genialt!!! Så koselig, ungar elsker jo å baka♥

Ein kjempekoselig blogg du har, kikkar alltid innom deg;)

Ha ein fin kveld♥
Klem♥

Fauna design sa...

Ååå, nå fikk jeg en skikkelig AHA-opplevelse når jeg så løsningen din på "stygge opptenningsbrikketter-problemet", har slite med det selv også.

Du har mange inspirerende idèer :-) Liker å stikke innom her på min bloggrunde!

Related Posts with Thumbnails