lørdag, april 02, 2011

Nytt prosjekt på pinnane


For ei tid sidan las eg at flinke Knitgirl (bloggekompis heilt sidan starten i 2003) har byrja å strikke ei fantastisk fin jakke. Altså jakka Baby and Children Cable Yoke Jacket  designa av Kyoko Nakayoshi. Mønsteret kan kjøpast Ravelry, og flaks for meg så hugsa eg både brukanamn og passord inn der.
Det er lenge sidan eg kjøpte garn frå Strikk Innom, men til dette prosjektet fann eg det perfekte garnet i den finaste sarte rosa fargen. 100% Peruvian Highland Wool frå Cascade Yarns. Einaste aberet måtte vere at ulla ikkje er superwash, som det heiter så fint på norsk. Handvask er det einaste som kan brukast for å reingjere vidunderjakka, og dette får bli ei jakke til litt finare bruk.


Nye flettepinnar investerte eg også i. Å strikke er ikkje det mest fantastiske eg gjer, men med fine gode pinnar og godt garn vert arbeidet mykje meir lystbetont. Om eg ikkje er superbegeistra for å strikke, så elskar eg heimestrikka plagg til ungane. Derfor kastar eg meg uti det eine prosjektet etter det andre. Heldigvis kjem eg som oftast i mål med ferdige plagg, trass i at det tar lang tid. 


Nå skal straks dei skjønne små få ein omgang over trutane med vaskekluten og så skal me ut på laurdagshandel. Eg har planar for helgeprosjekt både utandørs og innandørs, og treng litt ting og tang for å få det fullført.

Ha ein flott laurdag, klem herifrå :)

23 kommentarer:

Bless by Tone sa...

For ei nydelig jakke - jeg er også innom Ravelry innimellom... men like nok best å sy. Ha ei fin helg. Tone

MusMei og HEMILIA sa...

Hei! Jeg har nettop strikket jakken og den er kjempefin. Ville bare tipse deg om en ting: hetten ble kjempestor! Så det er nok lurt å prøve på den som skal ha den underveis- jeg strikket målene til 8 år, og hetten ble for stor til meg!! Derfor rekket jeg opp hetten og strikket jakken uten. Ble veldig fin da også, men da må alle kantene strikkes hver for seg.

Lykke til med strikkingen. Fargen på garnet var nydelig!

Hverdagslivet sa...

For en nydelig jakke, flink du er! Jeg er blitt så glad i Drops sine oppskrifter som man henter gratis på nettet med demonstrasjons videoer på forskjellige mønstre. Gleder meg til å se restultatet! Lykke til og god helg til deg og dine kjære!
Klem Anne Karin

Ulla V. sa...

Jeg er overbevist om at jakken du skal i gang med bliver super smuk. Garnet har den allerskønneste farve - så fin og feminin.
Og mønsteret ser godt ud. Jeg elsker jakker, kjoler og tunikaer der har A-form. Det klæder små børn så godt. :))

Hav en dejlig lørdag...

Anonym sa...

Dette kommer til å bli en kjempeflott jakke! Nydelig farge og flott mønster med fletten på tvers! Gleder meg til å se den ferdig :)
Ha en fin helg!
klem fra Laila

Forever Love ♥ sa...

Utrolig fiin.. spørs om jeg ikke må få den strikket til lillemor...

Gleder meg til å se ferdig resultat, og lykke til!

Klem Tonje

opakowana sa...

Hi!
I just noticed the rather unusual KnitPro needles in the gorgeous pink yarn - are they just sets of double pointed needles, do they have any special name? I haven't seen them before.

Hope you have a good weekend

Krysia

Landcharm sa...

Prosjektet presenteres med noen flotte bilder. En nydelig jakke på mønsteret, så dette blir nok bra. Ønkser lykke til, og god helg!

Heidi Kristin / Strikkefanten sa...

Oj! For en utrolig flott jakke. Noen ganger dukker det opp noen helt unike design og dette er en slik en:-) Gleder meg til å se resultatet!

MissPatee sa...

The jacket is gorgeous!!

Fargevandring sa...

Nydelig jakke og nydelig garn. Jeg har selv strikken en barnejakke i finull, et garn som helst ikke skal vaskes. jeg vasket jakken mange ganger på vaskemaskinens håndvaskprogram og den er like fin. Lykke til med prosjektet:-)

Alexia sa...

kjempefin jakke! Og takk for tips om fin nettside, jeg er på jakt etter det ultimate hentesettet som er bestilt til august...

ha en fin lørdag!

4childrenorganic sa...

En drøm av en jakke, og garnet ser utrolig deilig ut! Nydelig rosafarge også!
God helg!
Hilsen Anna

Sissle sa...

Denne jakka skal jeg også strikke til lille niese :))

KRISTIN - Vingesus og Julebrus sa...

Den jakka blir knallfin i rosa! Gler meg te å sjå ho ferdig.

Tusen takk for kjempekoseleg kommentar på gje-bort innlegget mitt. Kjekt at du føl med bloggen min framleis. Du hugsa heilt rett - eg gjekk på Halsnøy! Eit av dei beste åra i mitt liv, det!! : )

KLEM!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Superfin jakke. Enig at godt garn og gode pinner er et must, strikkinga skal tross alt være lystbetont. ☺

Hanne Mette sa...

Å guri for ei nydelig jakke! Kjempefin farge på garnet du har valgt også så denne blir nok lillemor fin i. :)

fruU sa...

Flott jakke, og kjempekuuul farge. Den pudderrosa er helt i tiden.

Siren sa...

Denne jakken er helt vindunderlig! Ble nettopp ferdig med den, og kommer til å strikke flere - garantert! Lykke til:)

metterly sa...

Veldig fin jakke, blir sikkert kjempefin i rosa CascadeYarn. Som opakowana kommenterte over, så lurer jeg også på Harmony Wood pinnene dine med riller? Er det for glatt garn??

Den gode feen sa...

Takk for kjekke kommentarar, det er flettepinnar pinnane med riller heiter :)

Den gode feen sa...

pinnane fann eg her:
http://www.strikkinnom.no/ds_product_info.php?products_id=6437

metterly sa...

Hei igjen :-) Takk for info om pinnene, de var jo litt annerledes flettepinner, men sikkert gode. Jeg bruker de vanlige med bøy på midet :-) PS! jeg liker bloggen din kjempgodt :-)Noe å strekke seg etter...

Related Posts with Thumbnails