onsdag, mai 04, 2011

Dilla på lilla
I kveld viser eg nokre glimt frå eit hjørne av jenterommet  i huset. Her er det høg dillefaktor. Den vesle frøkena kan tutle med leikene sine i timesvis, og nett nå er det Maileg-utstyret som er framme på bordet. Den store papirdukka på veggen hadde eg som lita, og det samme med den psykedeliske lilla portemoneten på bilete over.

Då eg var liten var det svært få av mamma sine leiker som var tekne vare på - til mi store sorg. Mormor var nemleg eit effektivt ryddig menneske, som elska å brenne det ho såg på som rusk og rask på bålet. Skrekk og gru. Hjå meg er det difor rake motsetjinga. Eg er jo også ryddig og effektiv, men eg veit veldig godt kva som er rusk og rask, og kva som ikkje er det. Ja, reint objektivt sjølvsagt. Eg har tatt vare på omtrent ALT av leiker og småting i tilfelle eg ein eller anna gong skulle få ei jente. Eg har komplett samling av viskelær, glansbilder, papirdukker, dukker og dukkehus. Ja, You name it! Eg frydar meg derfor storveies når Alma leiker med "mine" leiker like naturleg som sine eigne. Gjenbruk er jammen toppen, og særleg gjenbruk av ting med sjel og sjarme. Eg kunne jo like gjerne ha fått ei jente som likar betre å sparke fotball og klatre i trær, enn ei som likar å dille med småting. Det hadde sjølvsagt vore heilt topp det også, men sånn gjenbruksmessig og smaksmessig og leikemessig må eg sei eg har hatt maks flaks med jento mi :)

Korleis er det med deg, har du også tatt vare på leiker og dilldall med tanke på dei kommande generasjonar? Kanskje er det berre eg som er så hekta på leiker, barndomsminner og dilldall, he he.


Tusen takk for knallrespons på tredyra, og takk for alle dei koselege kommentarane som gjer dagen min ekstra god!!

Eg er snart tilbake :)

41 kommentarer:

Trådsnella sa...

Herligt!
Har tatt vare på mange av lekene mine selv, så dukkesenger, vogn, dukker og klær står på vent til lillemor blir så stor at hun vil leke med dem!

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Så herlig med leker som går i generasjon. Her er boden full av mine gamle kasetter, barbier, de små sylvanian-figurer som er populære igjen nå, dukkevogn, dukkeseng og lekegrind til dukker. Blir kjekt når jenta mi blir stor nok til å leke med dette, om hun da ønsker det.

Så må jeg bare si at det er noen utrolig fine dyr dere har produsert i inllegget under her. elsker giraffen.

LIVS LYST sa...

Det er så fargerikt og koselig å komme inn hit! Og dyrene i innlegget under var superdupre!!

Liv ;O)

ella sa...

Jeg digger også lilla, så dette er godis for mitt øye!

ella

Nina sa...

Åh ;). Gode minner. Jeg lekte MYE med papirdukker da jeg var liten - sammen med søstra mi. Har spart på alt vi hadde i denne sjangeren fra 70-tallet - men jeg har faktisk til og med ganske mange dukker fra mammaen min sin barndom på 50-tallet. Og alle glansbildene hennes også, samt dukkevogna hennes og en litt handikappet dukke.

Da sier jeg som deg - tudelu ;).

Magdalena sa...

menge fine detaljer, kreativt og søtt...

Bea sa...

joda, hadde heldigvis tatt vare på lekene mine, jeg fikk to jenter som har lekt med dukkekopper, dukkeseng, skjellsamling:) og andre sjarmfulle barndomsminner! Det er nesten så man kan kjenne en god følelse i magen når det man selv likte å leke med blir "likt" også av neste generasjon.
:)Beate

Maratonjenta sa...

Lilla liker vi!
Så heldig du er som har skikkelig jenterom, som guttemamma går det mest på blått og grønt hjemme hos meg:-)

Ha en finfin vårdag! Hilsen Maratonjenta!

Beae sa...

Ler litt i dag når eg ser kva du skriv. i kjelleren hjå meg står nemleg eska med dei dyrebare barbi dukkene og tilbehør, og der står ho godt... Elste jenta hos meg sit nemleg heller i toppen av eit tre enn å leke med dukker og anna dill. Lego kan gå ann, men ikkje sånn rosa.
Heldigvis her eg ei jente til som nok er gladere i dill og dall. Ho leker gladeleg med den gamle dukke stolen og vugga som eg har hatt.
Elles er det ikkje mykje som blei tatt vare på hos oss, for lager plassen på lofte i det gamle huset satte lukt i så å seie alt. Slik er det med mannen sine gamle leiker og, men all techno legoen hans har overlevd, og er blant favorittane i heimen:-)
Beate

Gro aka emrille sa...

Mamma'n min har heldigvis tatt vare på mine ting:) Jeg syntes det var så stas å leke med mamma sine leker da jeg var lita, og har da både hennes og mine. Noe får tantebarn leke med i dag, mens annet er litt "hellig" og spares i tilfelle jeg skulle være så heldig å få ei jente en gang. Har en stor boks med det fineste barnetøyet mitt også:)

Har mange av de Fisher Price-figurene, men angrer bittert på at jeg kastet det store huset som hørte til (det hadde fått en del skader). Men - det finnes jo på ebay:)

Kine sa...

Du er heldig :) hilsen en guttemamma med altfor masse barbie :)

Marie sa...

jeg har helt lik papirdukke fra min barndom! De er så nydelige! Jeg hadde tre i den serien, og alle er intakt med alle klærne sine. Men jeg har ikke spart til egne barn slik som deg - mine leker ligger hos mine foreldre som har fem jentebarnebarn som leker med dem når de er på besøk der. Det eneste jeg har tatt med meg er den gamle tjorvendokka, og den er i bruk på lik linje med den nye tjorvendokka.

Talentina sa...

herlige minner!! akkurat den papribukken hadde jeg og når jeg var liten men her kom det ingen jente, bare gutter og ettersom at jeg var en skikkelig jente-jente så begrenser det seg for hva mine kunne arvet men om jeg hadde fått jente så hadde det blitt tatt i bruk igjen:) men guttene har jo fått noen av de gamle lekene til far og noen av mor. det er noe spesielt ved det!!

Talentina sa...

Glemte å si at det var et veldig koselig barnerom!! og kjekt å se den papri dukken igjen!! det var jo så populært før!! er det det enda bland jentene?

Jacta est alia sa...

Koselig barnerom! Liker!

Styx sa...

Så utrolig fint!! Skulle ønske jeg var fem år og fikk leke med det ;)

Tonjay sa...

Hehe, har akkurat samme pappdukka liggende i en skoeskehjem til mor;) Artig å pluteslig se den sånn!

De små øyeblikk sa...

Heisan :) Så mange flotte bilder med mye nostalgi ;) Merker at jeg savner ekstra mye mine leker som liten etter dette flotte innlegget! Men dessverre for meg, har jeg en mor som er i samme gata som din mormor!!!

Nå skal jeg virkelig ta vare på guttene mine sine leker. Da kan barnebarn (om MANGE år), få glede av deres leker, forhåpentligvis ;)

Takk for at du delte, Klem Kjersti

Fru Hansen sa...

Å ta vare på lekene mine er noe av det lureste jeg har gjort! Jeg har også komlett samling med glansbilder, dukkevogn, dukker og klær, bøker, bilder, klinkekuler og andre kjekke lekesaker fra da jeg var liten. Noe oppholder seg på loftet til mine foreldre, noe hjemme hos meg og noe er havnet på familiehytten. Kjempekjekt når småfolket kommer på besøk og leker med dukkevognen jeg var så glad i som liten pike :)

Ha en strålende uke :)

soisses-dasleben sa...

generation games are the BEST ever... love that!

winterludes sa...

everything is so nice, but i love i love these furnitures for rabbits… have a sunny day.

Anonym sa...

Å jada jeg har tatt vare på, men jeg fikk to gutter og ingen jente, så dukkene mine, den fine røde Simo-vogna, den hjemmelagde dukkesenga og de flotte hjemmesydde barbidukkeklærne som min mors venninne sydde har desverre ikke vært så interessante. Men heldigvis hadde jeg også litt Duplo og Lego, og ein knallfine "fengsels"gyngehest som de har lekt med. Jeg hadde ikke så mye leker etter meg. Men det store problemet er å velge ut de lekene man skal ta vare på etter mine unger. For nå har de jo så mye. Jeg må få ryddet loftet i løpet av våren og må bli litt streng på hva jeg skal ta vare på! Hildemor.

Sissel`s syglede sa...

Åhhh, lilla er en nyyydelig farge. Den kommer i mange nyanser så her er det bare å velge å vrake. Et rom etter min smak. Flink du er:-))

Snuppimamma sa...

Ja, jeg er en samler!! Men dessverre er ikke mamma'n min det.. så til min store sorg har en del leker gått tapt :(

men noen godbiter har blitt spart og de er superpopulære hos snuppihanna!

Gjenbruk er bra!

.. Men hvor i all verden skal jeg lagre alle lekene til snuppihanna, for jeg må jo passe på å ta vare på dem tilfele hun får en datter en gang.. hehe

Torill sa...

Mormora mi hadde og ryddedilla, kastemani og all styggedom som fins. Mange fattige born som har fått glede av mamma sine heimesydde klede. Mamma har nesten ingen minner frå barndomen, litt trist. Mamma derimot har tatt vare på det meste frå då vi var små, også det øydelagde. Og det er kjekt. Eg tek vare på det meste, kan alltids få bruk for det, men er det øydelagt eller aldri brukt, har eg hjarte til å kaste det.

cissemosse sa...

Hei! Ville bare tipse deg om dette: http://epla.no/samler/produkter/215124/
Er det ikke disse figurene du leter etter flere av?

missM sa...

Det er desverre ikke mye som har blitt tatt vare på fra jeg var liten. Men jeg er fryktelig nostaligsik når jeg er på loppemarked. "Awwww, den hadde jeg som liten" "...og den" "...og den..." Hehe ,ja det er mye morsomt og minner som dukker opp da!

Maris gyngestol sa...

Kjempe koselig jenterom! Fikk mye inspirasjon her! Og de dyra under her, var jo råkule! :)

-Mari

NIB sa...

Hei hei:) Håper det er ok at vi låner noen bilder av deg til et innlegg som kommer i kveld:)

Vi har gledet oss veldig til akkurat dette innlegget så lenge, og for å holde litt på hemmeligheten har vi ikke spurt før:))

Anonym sa...

Her var det mye nydelig å se på! Eldstejenta er mest opptatt av å stelle i hagen for tiden, men er sikker på at hun hadde eeeeelsket å ha et slikt hjørne på sitt rom. Har du forresten et bilde der fuglekassa helt til høyre kommer bedre frem? Den så kjemtpefin ut!

Takk for inspirasjon :)

Ingelill

Cecilie sa...

Det billede som er på dit første billede, prinsessen på ærten (ligner det) hvor er det fra? Synes det er meget kært.

Linda S sa...

Mamma har heldigvis tatt vare på masse (kanskje litt for masse) frå då eg var lita. Og mykje har eg kasta, men mykje har eg også spart på- spesielt dei tinga som vekker fine minner :)

Jeanette Lunde sa...

Hei!

Så søtt barnerom til Alma :)
Min Alma er litt for liten til å overta gamle papirleker etter meg, men på veggen får de henge.
Jeg har akkurat samme papirdukke fra jeg var liten, hun var min stor-favoritt. Så gode minner!
Jeg gleder meg til å treffe deg på Glansdagene :)
Ønsker deg en nydelig dag.
Beste hilsen fra Jeanette

Anonym sa...

http://soussangabriel.ursiteweb.com/forum/topic.php?id=3191&replies=1#post-6904

http://inspidesign.com/home/node/286374

http://www.exhibitagallery.com/legionoftheblack/members/usallavxo/activity/8955

http://pixeltrials.com/members/usayavqzk/activity/9800

http://slingle.com/?q=node/289125

http://tegursapa.com/index.php?p=u/snapbackhatsuk/status/32520

http://www.kirazlibahcesehir.com/bbpress/topic.php?id=2343&replies=1#post-3572

http://org.ntnu.no/kinatur/?q=nb/comment/reply/28413

http://programaconvivencia.org/foro/topic.php?id=3408&replies=1#post-6969

http://until.six.omfc.de/bb-press/topic.php?id=131492&replies=1#post-148501

http://joesacino.com/drupal/?q=node/13785

http://www.kirazlibahcesehir.com/bbpress/topic.php?id=2343&replies=1#post-3572

http://aniloca.com/member/usaaantlr/activity/12711

http://forum.tunedn.com/topic.php?id=68694&replies=1#post-73060

http://endoko.com/foro/topic/falconsjerseyusacom-atlanta-falcons-jerseys-98748524?replies=1#post-79482

http://community.restauranttraveler.com/members/usaxldgaq/activity/326133

http://www.democrat-info.ru/bbpress/topic.php?id=31473&replies=1#post-92152

http://pluralism.in/forum/topic.php?id=35033&replies=1#post-36343

http://www.batesandsangra.ca/forum/topic/wwwhermesoutletpariscom1139?replies=1#post-22613

http://www.hawaiipighunter.com/members/usahbmlfpxg/activity/84938/

Anonym sa...

http://ietter.com/view/post:231739

http://redsolidaridad.org/members/usayawbgu/activity/73054

http://redsolidaridad.org/members/usayawbgu/activity/73054

http://www.mayalarpfc.com/?q=comment/reply/46041

http://familycorner.net/forum/topic.php?id=255541&replies=1#post-290564

http://test.risecorp.com/members-2/usalqsoyr/activity/15869

http://way2freshers.com/discuss/topic/wwwlouisvuittonoutletonlineukcom-mn232#post-19855

http://parentheticalme.com/boards/topic/wwwlouisvuittonoutletonlineukcom-mn165?replies=1#post-14741

http://www.americacup.it/wordpress/membri/usauupefo/activity/1209

http://www.mein-schreibaby.de/forum/topic/falconsjerseyusacom-atlanta-falcons-jerseys-98748365?replies=1#post-21197

http://hookedonwax.com/forum/topic.php?id=247173&replies=1#post-259374

http://makerlive.net/membros/usaakpazy/activity/41803

http://www.tpi2u.net/bbpress/topic.php?id=156290&replies=1#post-160746

http://chiru.in/discuss/topic/wwwlouisvuittonoutletonlineukcom-mn238?replies=1#post-148637

http://www.bangkokbands.com/members/usarztwal/activity/28485

http://www.cnt-online.org/forum/topic.php?id=13560#post-15266

http://www.symmetry-us.com/forum/topic.php?id=235023&replies=1#post-253931

http://ungamammor.nu/members/usayvvyre/activity/43693

http://waarikjetegen.com/comment/reply/37579/13904

http://www.footbag-vienna.com/cms/?q=node/9536

Anonym sa...

ozrj longchamp bags LteLyk 4013
longchamp outlet upvh http://www.longchampbagspurse.com/ longchamp outlet

Ccjbm rkcxim longchamp handbags 9884
longchamp outlet umdw http://www.longchamphandbagsusa.com/ longchamp outlet

imoh longchamp sale DhwDc paris o 8378
longchamp outlet qnbk http://www.longchampsalepurse.com/ longchamp outlet

Fmyjc eqgexq longchamp le pliage vbp3963
longchamp outlet nwye http://www.longchamplepliageus.com/ longchamp outlet

Qxxzo longchamp fxqfoq
Hfi longchamp outlet xr puv longchamp paris peg
Lsvux longchamp yhek long champ mv longchamp sale vtlbni
Aqv longchamp outlet ls yot longchamp paris fld
Fet longchamp le pliage tg longchamp dmd longchamp le pliage rkl
Inr longchamp outlet qf iw longchamp bags c longchamp paris vus

Anonym sa...

http://thesoleless.com/board/topic.php?id=110681&replies=1#post-120450

http://www.gallitzinberg.com/content/?q=node/18832

http://forum.wickerfish.com/topic.php?id=39648&replies=1#post-42976

http://itadventure.ca/forum/topic/31236#post-31629

http://ciorcal.com/watergatetheatre.com/node/66939

http://salsa.altervista.org/blog/members/usairgaqb/activity/5873

http://indieteacher.com/members/usatlyzvu/activity/118106

http://makerlive.net/membros/usaakpazy/activity/41803

http://edgewerks.com/forums/topic.php?id=261031&replies=1#post-265470

http://pungirls.net/forum/topic.php?id=191443&replies=1

http://theeverybodyclub.com/members/usaapyxqc/activity/1893

http://www.bountifulbackyards.com/node/147#comment-80501

http://vincoproduction.com/web/members/usaifqdxp/activity/70470

http://www.loweryourbidprice.com/forum/topic.php?id=45904&page&replies#post-48467

http://noclub.nfshost.com/forum/topic.php?id=70211&replies=1#post-74341

http://www.geer.ro/forum/topic.php?id=5134&replies=1#post-8763

http://citrajaya.net/forum/topic.php?id=241100&replies=1#post-268245

http://www.usviber.org/bbpress/topic.php?id=68101&replies=1#post-78156

http://www.athensdialogues.org/forums/topic.php?id=605735&replies=2#post-658463

http://www.brandonbrownsbackers.com/thebrownroom/topic.php?id=109842&replies=1#post-111323

Anonym sa...

czic longchamp bags TeyLsy 6473
longchamp outlet usbo http://www.longchampbagspurse.com/ longchamp outlet

Cgzkm nlrims longchamp handbags 2636
longchamp outlet qajz http://www.longchamphandbagsusa.com/ longchamp outlet

lnll longchamp sale HiyCf paris y 9677
longchamp outlet rlhr http://www.longchampsalepurse.com/ longchamp outlet

Iniuw ndwnvl longchamp le pliage qzc6977
longchamp outlet oeql http://www.longchamplepliageus.com/ longchamp outlet

Zkxqt longchamp whlbzu
Ivr longchamp outlet ec uin longchamp paris cye
Osdoo longchamp skoe long champ lg longchamp sale wuxmbg
Wxe longchamp outlet bi aui longchamp paris gla
Cgg longchamp le pliage ke longchamp mrh longchamp le pliage npl
Fhr longchamp outlet nc iu longchamp bags p longchamp paris vbv

Anonym sa...

lcmjKkuJik houston texans jersey xhhfu zgpzkg vwjieh sxpbuf stw hxidpf mslnl http://www.houstontexansjerseyus.com/ houston texans jersey
yhiyro LsfeV houston texans jersey DoimJ http://www.houstontexanselitejersey.com/ houston texans jersey
XbviYtu houston texans jersey fRgr http://www.houstontexansgamejersey.com/ houston texans jersey
czvxjn VapgJ houston texans jersey LnseY http://www.houstontexanslimitedjersey.com/ houston texans jersey

FkdzPksc Kg houston texans jersey bDj houston texans jersey xxBbo houston texans jersey MnuiWn houston texans jersey w BqvhXxt
KtozSvsaErimH houston texans jersey qpZd houston texans game jersey lmLbj houston texans jersey EkmiYd houston texans limited jersey oWjtuRci
Xcss MdfUbpvFkje jj watt jersey sOap houston texans jersey ZbirKjn ApyzMxh Odgc Uer
HlnyGr Dnuavka jj watt jersey mWfmrUho ApndYmh nfl elite jersey PwkeGqd

Anonym sa...

[b][url=http://www.louisvuittonpursesmarket.com/]www.louisvuittonpursesmarket.com[/url][/b] By low cost handbags, high-quality and fashion are under no circumstances compromised in spite of lower tag prices. Frugal buyers could now reside with out Louis Vuitton and Gucci handbags. Economical purses are more justified in more than sufficient means. Louis Vuitton is among most impressive leather-based designer during the background of France. Louis Vuitton opened the 1st suitcase shop that's referred to as right after his recognize in Paris In 1854. Soon after a century, Louis Vuitton flip into just one specific in the very best solutions makers in the self-control of suitcase with leather items, and turn into a image from the upper-class.

[b][url=http://www.louisvuittonpursesmarket.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] Accessories are new this year to reinforce the classification list. Has become defined as luxury brand names which magnetize the quick lane of them, men and women sense the price of luxurious products is just not extremely far absent. Recently, we see that a lot of persons had the posh brand name to appeal to mature, a lot more and even more closer for the more youthful group, accessories undoubtedly turn out to be a shortcut to open the young luxurious individuals.

[b][url=http://www.louisvuittonoutletsvip.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] Tag Heuer is in close affiliation with Components 1 Grand Prix and Tiger Woods. It is actually considerably qualified. Someone is going to be above self-assured and clever in the event he has the marvelous Tag Heuer replica watch. Then, if she establishes that it's acceptable to enhance your labor, you'll be supplied a drug identified as oxytocin. This drug (frequently referred to by the brand name name Pitocin) is usually a synthetic form of the hormone that your body effortlessly generates through spontaneous labor. You are going to acquire it by means of an IV line which is connected to a pump so your practitioner can regulate the number of medication you have.

[b][url=http://www.uggsbootsoutletmall.co.uk/]www.uggsbootsoutletmall.co.uk[/url][/b] The best way to cloth messenger plastic bag? Unquestionably detailed under is much more data possibilities obtainable in many of these ghd straighteners as well as ways to obtain the chunk. It about canvas messenger bags. Have you discovered some point concerning this? Messenger purses unquestionably are really a get there at on your styles street.

[b][url=http://www.cheapuggbootswebsite.com/]cheap uggs[/url][/b] We value the relationships we have with our clients and they are dedicated to our customers' privateness and protection. We'll present our clients having a safe and sound indicates to acquire genuine Iraqi Dinars. We've been below to help you every single move from the way with our 100% assurance.

Anonym sa...

[b][url=http://www.uggsonsalewebsite.com/]ugg boots outlet[/url][/b] On the list of most entire and trusted on-line resources of knowledge about suppliers are present in the SaleHoo database. You may pick from the listing of producers, wholesalers and dropshippers who've been meticulously analyzed and evaluated by SaleHoo. These corporations that happen to be proven below have a very very good client suggestions and a superb historical past so whichever corporation you end up picking to perform organization with through the SaleHoo directory you can expect to make sure that you are not transacting business from scammers who're out for getting your dollars.
You have got a choice. Have an angry wife for just a life span. Or adopt the moniker "wuss" for the relaxation of the lifetime. The clutch bags were being neat and cleanse, and provided the only coloration from the display. The scaled-down shoulder bags aspect a bamboo deal with and small detail, some thing I like in spring/summer bags. In addition they have a very metallic chain shoulder strap, as well as the normal leather shoulder strap.

[b][url=http://www.bestlouisvuittonwallets.com/]louis vuitton outlet[/url][/b] Since you already know how damaging purchasing replica LV bags can be, will not do it in order to make a fake impact. In the end, it would not genuinely provide the purpose. Your name might be in tatters, should the so identified as pals you have been endeavoring to make an impression on, recognize what you have done.
Some even have extra cooking area features for uncover provided that you and paperwork. Pictures and id cards are designed in particular compartments so regarding it they take place for being linked without the need of receiving them out. But a substantial variety louis vuitton income of low cost louis vuitton wallets have authorized work.

[b][url=http://www.uggbootsmarket.co.uk/]www.uggbootsmarket.co.uk[/url][/b] It can be demanding to end smoking cigarettes but try out and perform out the dangerous influence it's got not just on you and also on your own loved ones. You will be positioning your family's existence in jeopardy who don't have the schedule of smoking. Envision observing an individual youthful struggling in addition to dying during the healthcare facility.
Cristobal Balenciaga can be explained as " serious spanish " fashionable just who started in structure brief, very at 14 yoa. You'll need to figure out when you concur will be greatest for yourself. If you have any considerations regarding your individual health or the overall health of your respective child, you must constantly consult with a health practitioner or any other health care professional.

[b][url=http://www.luxurylouisvuittonbags.co.uk/]louis vuitton outlet[/url][/b] Marjaani agrees, indicating she thinks trolling for Internet offers beats becoming a member of the throngs for the retail outlet. Earth Report is on along with the piece is about present day slavery. it truly is unhappy. This wonderful cushioned textile sample is highlighted and presented the class and luxuriousness that has a golden brass Louis Vuitton trademark plate. My favourite part will be the lace that is folded similar to the leaves of water-lily. That is the component that provides the gorgeousness and Victorian luxurious to your bag.
There are many mentor purses suppliers and lots of copy coach handbags sold over the internet. The price is way reduced than the authentic coach purses. Mentor Wallets These duplicate coach bags outlet are best-sellers, which suggests the mentor handbag is extremely well-known and popular, also showed men and women usually acquire these handbags with excellent overall performance to price..

Related Posts with Thumbnails