tirsdag, oktober 04, 2011

På 'an igjen
Eg er verdas treigaste når det kjem til å framkalle bilete og ikkje minst få dei limt inn i album. Utruleg synd i grunn for ungane elskar jo å sjå på bilete og mimre. Ja, me vaksne syns jo at det er ganske kjekt også.

På Glansdagen i Oslo var eg (og dei andre som deltok) så heldig å få gåvekort på 500 kr frå Foto Knudsen. Gåvekortet måtte nyttast innan 30. september. Eg sa jo nettopp at eg er verdas treigaste, og sat derfor oppe til langt på natt før fristen gjekk ut. Puh. Eg kunne jo ha valgt fotobøker og andre kjekke produkt, men valde i stadan å framkalle over 300 bilete. Leveringstida var kort og kvaliteten på bileta var fantastisk bra. Foto Knudsen var firmaet eg og mange andre alltid sendte filmrullane til i gamle dagar. Nå har eg gjenoppdaga dei, og skal bruke dei framover har eg tenkt.

Nå gjenstår det berre å få limt bileta inn i album då...det er neste bøygen liksom, he he. Mammasamvittigheita er imidlertid litt betre i kveld. Eg har nemleg, ni månadar etter barnehagestart for Simon, limt på bilete og skrive tekst til bilder av familien som skal til barnehagen. På tide gitt, og godt for sjela å få det fullført. Korleis er det med deg? Er du flink til å framkalle bilete og lage til album?

Finfin kveld til deg med eller utan lim og album framfor deg :)

Smileull: Her kan du lese meir om den fantastiske stolen min 
Lill: gyngestolen er ein Eames Rocking chair som finst i mange butikkar dei sel designmøblar

32 kommentarer:

Hjertedamas blogg sa...

Jeg har en rød plastkurv et eller annet sted, fult av familiebilder fra de siste 25 årene, he-he. Ble liksom aldri noe av at jeg satte de i album. Klemz Grethe

Den gode feen sa...

Uff, Grethe - det er slik det kjem til å bli her også. Har allerede mange boksar fulle av bilete....og ikkje minst tomme album :)

No.15 sa...

Nei, ikke flink. Dessverre :(

Kos deg med prosjektet.

Lise

Lise B sa...

Superflink er du! Dattera mi blir 25 år på søndag, fremdeles er fotografiene i løs vekt...

Lykkeliten Studio sa...

Tusen takk for påminnelsen.... Yngste mi er 2 år no... og fortsatt ingen album :( Må skjerpe meg!

Gleda meg til å følge deg og dine vidare ;) Cecilie :)

Frøken Fryd sa...

Ouch - det der er ikkje berre din dårlige samvittighet... Eg har vore skikkelig dårlig på dette. Eldsteguten har ein album fram til han var ett år, minsteguten har ein album med svært få bilder i - men alle korta me fekk med gåvene til fødselen er i alle fall på plass da... Bryllaupet vårt er dokumentert - det er 11 år sidan. Men altså - dei 7 siste åra er ikkje limt inn nokon stad. Har tenkt på om eg skal laga ei fotobok av gutane frå eldstemann på 12 vart født og til no, og gi til jul til besteforeldra og til oss sjølv - men kjenner eg meg sjølv så vert det vel med tanken denne gongen også...

Klem Eli

Whitebite sa...

dårlig på dette med bilder..sortering og fremkalling.
Er på etterskudd helt fra 2006!!
Planlegger fotobøker, men kommer aldri i gang.. jaddajaddajadda, du vet jo greia.

Lurte på en sak Linda!
Sr at du har gulvteppe i stua fra Ikea? Vurderer det samme, men noen sier det drysser veldig av det under.

Opplever dere dette, og er det litt styr med det i såfall?

WB❤

Guro sa...

Huff. Da jeg leste innlegget ditt ble jeg mint på at jeg bare har ordnet album fra (min) Almas første 6 måneder. Nå blir hun straks 4 år...
Skriver opp "bestille bilder" på neste ukes to-do liste. Må forberede meg mentalt i noen dager først sjø :)

miss moon sa...

oj, 300 bilder... Det er litt av en jobb! ;-) Burde gjort det der jeg også, men får liksom ikke ut fingeren. Veldig fine, sjarmerende og koselige bilder du viser glimt av.
Ha en fin kveld.

GodTid sa...

Kjenner meg igjen.. Jeg laget faktisk familiehus til min gutt her om dagen. Det var veldig gøy. Mange fine bilder du har her!:)

smileull sa...

Tusen takk for at du tok deg tid til å svare om stolen! :D Han er superduperfin! Og du - vi er nok ein stor, stor klubb av folk som ikkje får ut bildefingeren! ;)

Bringen Blomster sa...

Var veldig flink før, men henger LANGT etter.. For ca 15 år siden, flytta jeg hjem igjen etter et fantastisk skoleår på Vea (Moelv)og jeg fremkalte MANGE hundre bilder. Disse satt jeg hos min daværende kjæreste og sorterte, husker jeg så over de mange sirlige bunkene og var SÅ fornøyd med meg selv. Dro ut en tur, og da jeg kom tilbake var huset brent ned... Ingen person skader, og det matrielle kan jo erstattes. Men enda den dag i dag erger det meg at alle bildene fra dette flotte året forsvant.. Så moralen i historien er, oppbevar negativ (eller ekstern harddisk) utenfor huset eller i en brannsikker safe! :)
-synnøve-

Randi sa...

Jeg er elendig på fremkalling! Men lager fotobok i julegaver som regel, det er veldig kjekt å gi bort!! Kanksje på tide å begynne med det snart forresten, om jeg skal bli ferdig :p Klem.

Anonym sa...

Nei, heheh, jeg er ikke noe bedre enn deg der ;D

Lykke til!

Milla

Almas Hus sa...

Kjenner på litt dårlig samvittighet når det gjelder bilder som skal inn i album her også...ligger ca to år på etterskudd, - er jo så gøy når man får de inn -ungene her og elsker å bla i fotoalbumer..

Talentina sa...

hehe ja det var det da.... har nok noen bilder i hyller og skap som ligger fint i sammen.... venter på å komme i album. men for jeg først begynner så synes jeg at jeg er flink:P hehe

Ha en fin dag og lykke til med bildene:)

Renate sa...

Hehe, kjenner meg godt igjen i det du skriver :) eldstemann nærmer seg fem og albumet fra det første året hans er ennå ikke ferdig :( må skjerpe meg..
Klem

ReVinyl sa...

Hehe...kjenner meg VELDIG godt igjen!! Stakkars unger etter den digitale verdenen kom ;)

Fine daga te dæ! :)

Min-Hus sa...

....i like it !!!


Anja

linn sa...

off, kjenner eg får høge skuldre berre av å lese dette. Hihi :)

Planen om å byrje på minsteguten sin album blir berre utsett og utsett. MEN det skal bli gjort før eg byrjar å jobbe igjen! Håpar eg... ;)

Ønsker deg ein flott dag!

-klem

Pia sa...

Jeg var flink. Nå er jeg elendig. Blogginga har tatt helt overhånd. Men jeg tar mange bilder, da, ikke verst bare det...

Marie sa...

før i tiden, da jeg brukte analogt kamera, var jeg kjempeflink, rett inn i album så snart jeg fikk en film fremkalt. Men etter at jeg har gått over til digitalkamera har bildene en tendens til å bli liggende på harddisken. Men jeg tok meg sammen sist jul, og lagde forobøker som dekket de siste fire årene. Det var en svær jobb, men resultatet ble fantastisk. Planen fremover å er sitte ned hver 1. nyttårsdag og lage fotobok som dekker året som gikk.

Tove `blogg verden sa...

Godt vi er flere :) Sendte inn 260 bilder i går...til FotoKnutsen :) Etter jeg kjøpe digitalt camera, så har man bildene på pc...og gjør lite videre med de ;) MÅ bli flinkere, for både jeg og ungene elsker å bl i album :)
Nyt dagen
klem Tove

fru vims sa...

hehe, huff... de bildene..
Lillemann er snart 9 mnd og det eneste vi har fått fremkalt er takkekort til fødsel og dåp.
Sendte inn en bestilling hos foto.com i går med hele 23(!, det er alt for lite når en har tatt flere tusen bilder...) bilder for å fikse bursdagsgaver til bestemødre.
Blir vel til at jeg sitter i desember å lager fotobok. I fjor lagde jeg fotobok fra bryllupet vårt som var i 2008!

lykke til med albumfiksing! ;)

Dorteas lille verden sa...

Fotobøker er topp altså!!! Jeg lager årbøker (fotobok) i januar - kjempeflott måte å samle alle bildene fra året som gikk. Hvis vi har vært på lengre ferieturer, lager jeg en en egen fotobok fra disse reisene. I tillegg så får besteforeldrene en fotobok i julegave - et mimrealbum fra året som gikk. Junior har vært på en del turer sammen med kompiser, og til jul skal disse kompisene få en fotobok med bilder disse turene:) Jeg bruker JapanPhoto sitt program, lett å navigere og lett og forstå! Anbefales:) Klem

Nora sa...

Jeg har ikke barn, men ja jeg er ganske flink siden jeg driver med scrapbooking.. synes det er så gøy.. :) Printer ofte bildene selv hjemme jeg da i tillegg til å fremkalle. Mamma gikk over fra limealbum til sånne man bare stikker bildene inn i, kanskje det kan være noe? Tar litt kortere tid:) Er ofte skrivefelt eller lomme for notater i de albumene også så man kan notere ned hvem og hvor og hva.

Linda S sa...

Så flink du er! Eg har bilder fra 2007 som enda ikkje er komt i album. Men grunnen er vel at fra høsten 2007 har eg valgt å lage fotobøker med bildene mine i -men heller ikkje der er eg oppdatert-... Noko som kjem av at eg har begynt å scrappe eit og anna bilde innimellom og alltid lager meg nye fotoprosjekter. Men heldigvis fekk eg laga 3-4 fotobøker før vesla kom til verden. Så eg er komt litt på veg :)

Line Marit sa...

Vi ligger et år etter, sånn ca. Tungrodd arbeid det der å sette i album. Koselig, forsåvidt, men det tar da sånn tid... Tid man ikke alltid har i en hektisk hverdag.

MEN: Siden 2009 har jeg blogger. Lagt ut bilder, små historier, fra barnemunn, ting som skjer i huset, saker vi er opptatt av etc. Bloggen printer vi en gang i året. Flott bok i A4-format ordner seg helt selv, og VIPS der er alt. Bilder og tekster til - og best av alt: Det der gjør jeg på "internettrunden" jeg uansett tar på kvelden, dermed er det ikke noe ork. Helt genialt!

Vi har nå flott fargebloggbok fra 2009 og 2010 - gleder meg allerede til å printe 2011.

:-)

Lykke til med bildene dine!!

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Akkurat dette er en bøyg for meg og. Jeg har hatt planer om en bildevegg i flere år...det blir bare ikke gjort. Har nettopp fått opp en haug med bilder på soverommet da. Masse familiebilder, svisj rett opp på veggen med tack it. Fort og gæli, og utrolig dekorativt. :)

Astrid sa...

Godt jobba! :-)

Bilder og album er en av mine store hobbyer, og har vært det lenge. Før fremkalte jeg papirbilder og limte inn i album, som regel kjøpt hos Ordning & Reda. Nå holder jeg meg til å lage fotobøker hos Blurb og er superfornøyd med resultatet. Klikk deg gjerne inn i min "bokbutikk" og se utvalget bøker jeg har laget som er "offentlig" (og også laget en haug med bøker av mer privat karakter med bilder av familie og venner):

http://www.blurb.com/user/store/halloastrid

Lykke til med albumprosjektet! :-)

nfoto.no sa...

Kjempefine motiv!

-Vinn Macbook air til deg & en venn -

StrikkePia sa...

Her er fotoalbum et fremmedord. Lagrer alle bilder på cd og tar dem frem om det er bilder jeg ønsker papirkopier av. Dette er også av praktiske årsaker, da jeg ikke har plass til å oppbevare flere fotoalbum enn de jeg har fra tidligere tider. Derfor ligger også en del gamle bilder fremdeles i fotokonvoluttene de kom fra fotobutikken i. ;-)

Related Posts with Thumbnails