mandag, april 09, 2012

Rosa + Gul = Fint


Eg er ferdig med ein ny vest og ny hue til Alma.  Begge deler er strikka i lyserosa garn, og har fått korngule detaljar. Dei gule detaljane er lette å rekke opp for så å lage dei i ein anna farge om ein skulle bli lei. 
Rosa + Gult = Fint. 
Men kanskje ikkje  F O R E V E R.

Å hoppe i senga er noko eg aldri fekk lov til som liten.
Småfeane får derfor lov så ofte dei vil ;)

Info sånn avslutningsvis:
Bileta på veggen: Trykk her.
Oppskrift på vest: Trykk her.
Oppskrift på hue: Trykk her.

Nyt siste rest av påsken :)

37 kommentarer:

Karina/Tungelunden sa...

Så fine farver og gode billeder :)

Guro sa...

Nydelig!! og tøffe bilder Ü
og veldig lurt med utskiftbare detaljer!

Brit sa...

Søtt sett til søt jente. Likte lua spesielt godt og lurer litt på hva slags garn du brukte og hvor mye garn det gikk til en slik lue?

Den gode feen sa...

Tynt alpakka garn (dobbelt trur eg). Usikker på kor mykje garn som gjekk med. Beklagar dårlege svar, men det er lenge sidan denne vart strikka. Eg har berre hekla kant og festa trådane i dag...

Anonym sa...

Anbefaler deg å lese denne artikkelen, mye av det som blir sagt synes jeg er verdt å ta til ettertanke.


http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Har-lagt-ut-1000-bilder-av-datteren-9-mnd-pa-nett-6781350.html#.T4MFL93VQQM

Anonym sa...

Herlige bilder:)nydelig strikkasett!
Ein fin kveld til deg!

Byfrua sa...

Den vesten var bare så søt:)
Mon tro om den kunne passet til gutt med en annen farge?

Flotte hoppebilder:))

Klem

Rosehagen sa...

Herlige farger;)
Minner om en vakker blomst!!

Klem fra Ann-M.

Hilde - Feien og Fjong sa...

Kjempe fint med gult og rosa. Nå fekk eg ikkje opp den linken over her, men eg Synest ikkje det er så krise å poste nokre få bileter av påkledde ungar ein gong i blandt.

MittLilleHjerte sa...

Kjempefint strikketøy til ei kjempesøt jente:) Jeg bare elsker strikk til barn. Det er jo så flott et håndarbeid. Jeg strikker selv litt og synes det er så gøy. Holder på med et mariusskjørt som kommer snart på bloggen min:)
Ha en fin kveld videre:)
Klem fra Janne

Den gode feen sa...

Anonym: takk for dine bekymringar på ungane mine sine vegne. Eg har lese artikkelen. Kvart bilde av ungane mine er nøye vurdert før det leggast ut. Etter kort tid slettar eg dei fleste bilete også. Men det er eit stadig dilemma - skal, skal ikkje, og eg har i samråd med pappaen deira komme fram til at det er ok å legge ut bilder så lenge som dei aldri er avkledd, eller i situasjonar dei ikkje vil like for ettertida. Ha ein fin kveld.

Loppedilla sa...

WOW! nydelige strikkaklær og nydelige barn for ikke å snakke om mesterfotografen sjøl da som får fanget de:)

Anonym sa...

Flott at dere har tenkt dere godt om.

Mine barn er noen år eldre enn dine og de hadde ikke likt å komme på ungdomsskolen og bli gjenkjent som en "småfe".
For ikke å snakke om å bli glodd på og hvisket om på et fly... det er ikke alle som ønsker "berømmelse", særlig ikke når du er en usikker fjortis.
For meg er det snakk om respekt for barnet som person.

Nå var det ikke bare "skadene" et barn kan oppleve ved blogg eksponering som tas opp i artikkelen.
Like "diskutabelt" er vel teorien om hvorfor foreldrene gjør det, at det får dem til å føle seg mer vellykket når de får ros for vakre, flinke, morsomme barn.
Ha en fin kveld du også.

ps. Nå er jeg verken spesiellt bekymret eller særlig opptatt av dine barn, jeg skulle kikke på årets mest trendy interiørblogge, men her var det dårlig med interiør :)

Barbros lille atelier sa...

Så fine saker du har strikket! Og herlige bilder!
For oss som skifter mening ofte, så er det jo alltid greit med ting som enkelt kan fikses på:-)

Klem

Den gode feen sa...

Anonym: Eldstemann her nærmer seg 10 og syns bloggen er kjempestas og ber om å få komme på den. Dette overhøyrer eg som oftast, og minimerer antal bilder av han, nettopp for at han ikkje skal få problem på noko slags måte. Det samme kjem til å skje med dei yngste, om eg i det heile gidd blogge særleg lengre. Ofte prøver eg å unngå bilder der ansikta viser også, men i det siste har det blitt litt mykje av det motsatte.

Kvifor andre foreldre gjer det, veit eg ikkje. Akkurat i dag blogga eg bilder av ungane for å vise kva eg har strikka. Kjekkare å sjå strikkeplagga på i aksjon enn liggjande på eit golv, syns eg. Andre gonger er det andre grunnar. Eg føler meg ikkje meir vellukka på grunn av ros frå andre - det skal heilt andre ting til :) Men det er klart at eg er sprekkferdig stolt over ungane - slik du heilt sikkert er over dine. Så heldige me er som har desse å berike livet vårt med.

Lite interiør ja, he he, slik er det. Eg har alltid blogga om strikking, hekling, saum, og interiør og all slags anna i ei salig blanding. Slik er det, og slik kjem det til å fortsetje :)

Anonym sa...

Herlige bilder feen!! :)) I :)

Den gode feen sa...

Takk :)

Anonym sa...

Super fint:)

Helene og Henriette sa...

nydlige bilder av sjønne små :)

Anonym sa...

Hei igjen
Uten å miste min høyt skattede anonymitet :)....
jeg er et såkalt kjendisbarn, mine søsken og jeg har hatt "trynene" våre i ukebladene fra vi ble født.
Som sjenert tenåring hatet jeg det. Har "tilgitt" mine foreldre for lenge siden, det var en del av jobben deres dengang, men jeg er så glad for at veldig mange av dagens "offentlige" foreldre verner om sine barns privatliv og ikke viser dem frem.

Jeg er, som deg, såklart stolt av barna mine, men jeg behøver ikke å vise dem frem hele tiden. jeg VET de er bra og jeg sier det til dem ofte, ingen av oss har behov for at "fremmede" mennesker kommenterer bilder av dem og sier de er skjønne, søte, pene i tøyet og alt det der..... det er jo det de kommenterer, et bilde, utseendet...
jeg ønsker at mine barn skal få bra feedback for det de mener og gjør, ikke fordi de er et perfekt stylet stilleben.

Hmm, har kanskje latt meg rive med litt mye :) vil avslutte med at jeg absolutt ikke har noen forutsetning for å "analysere" dine grunner til å vise masse bilder av barna dine, men fra "forsker til forsker", blir du ikke litt nyskjerrig?

Recipe for Joy sa...

Det morsomste som fins er jo å hoppe i senga! Her hoppes det STØTT og stadig og jeg har nesten gidd opp å reie den opp. ;)
Herlig strikket vest og lue! Og så greit at fargen kan byttes ut. :)

Klem

Berit sa...

Flott lue og vest. Ser ut som den unge damen var fornøyd. Ha en flott aften

Den gode feen sa...

Anonym: kjekk diskusjon dette :)
Eg er aldeles enig i det meste. Nå tviler eg på at mine ungar vert kjendisar av dette - ikkje eg sjølv heller, he he (heldigvis). Trist at du har hatt negative opplevingar sjølv :(

Ungane mine les aldri kommentarane som leggjast igjen her inne. Bortsett frå kommentarane under strikkeugleinnlegget då - eldstemann var så glad og stolt over all skryten. Han strålte over alle dei fine orda om noko han hadde laga sjølv. Han er også utruleg stolt over bloggen, og om dette skulle snu ein vakker dag er det slutt.

Eg er sjølvsagt akkurat som deg som meinar at ungane skal få gode tilbakemeldingar og ha sjølvtilliten sin på grunn av personlege eigenskapar og gjeremål i stadan for å vere eit perfekt stilleben. Og slik er det nettopp hjå oss - om nokon skriv at dei er søte eller kva som helst - så lever dei i fullstendig uvisse om dette.

Når det gjeld at forskarane meinar at bloggarar publiserer barnebilete for å framstille ein perfekt fasade, så er eg veldig uenig når det gjeld mine eigne motiv og også dei fleste andre bloggarar eg kjenner. Korleis det vert oppfatta av andre er kanskje ein heilt annan ting. Eg deler utvalgte ting frå livet mitt på ein personleg måte utan å vere alt for privat. Dette fordi dei bloggane eg likar best sjølv, er dei der du føler du blir kjendt med den som skriv bloggen. Livet mitt er ungane, familien, huset vårt og jobben. Ungane, særleg dei to minste, heng i beina på meg døgnet rundt, ergo vert det mange aktivitetar med dei. Nokre av desse aktivitetane deler eg glimt frå, dei fleste vert aldri publisert nokon stad :)

Bloggland er ein herleg stad å vere, for her kan ein fokusere på det positive i livet. Eg vert glad av å lese andre bloggar, og vert glad av å dele det som gjer meg sjølv glad. Men eg veit at hjå mange andre bloggarar og meg sjølv inklusiv, så er det nok av triste ting og elendighet me/eg velgjer å ikkje skrive om. Det er mange grunnar til det, men kanskje mest på grunn av grensa mellom kva som er personleg og kva som vert for privat. Dele litt, men ikkje alt :)

Guri, det vert langt dette. Men slik er det med engasjerandes kommentarar og tema. Konklusjonen er: Føreløpig publiserer eg bilder av ungane, der kvart bilde er nøye gjennomtenkt. Men det er eit dilemma for meg, og noko eg tenker på kvar gong eg legg familiebilete ut.

Ok, då trur eg at eg avsluttar tidenes lengste kommentar :)

Ida sa...

Haha.. så KULE bilder! Hoppebilder.. kanon! Og ja.. jeg skal bære fane i 17.mai toget hvor det skal stå: LA BARN HOPPE I SENGEN (men ikke i sofaen.. hehe)
Vi hoppet masse i sengen når vi var liten, mamma og pappa hadde til og med vannseng ;-D Og barna elsker det, dessuten kan det være ganske behagelig å ligge i sengen å bli hoppet litt på av og til også ;-D
Jeg er inne i en veldig gul periode, og rosa digger jeg alltid! Mulig jeg er litt stor for å kopiere mellomfeen sitt antrekk, men det var jammen fiiint! Du er flink! Ha en nydelig uke.. sjosj, så er det helg igjen!
Klemmer fra Ida

Hildemor sa...

Du anonym hva trodde du at du skulle oppnå med den propagandaen din?
Det jeg leser av dine kommentarer er du høres fryktelig bitter ut.
Jeg har lest bloggen til Linda og det finnes vel knapt en mer reflektert dame i blogglandia.
At hun legger ut bilder av de skjønne ungene sine en gang i mellom ser jeg ingenting galt med.
Om hun kaller barna sine "småfeer" eller at andre kaller sine prinsen,prinsessen eller "frøken rosa" som jeg kaller yngstejenten min kan jeg ikke i min villeste fantasi se at skal by på problemer.
Mye mulig at du i din kjendisverden har blitt overeksponert i rampelyset mot din vilje men dette er som du selv har sett nå en blogg om hverdagslivet til en oppegående dame fra vestlandet.
Jeg er for ytringsfrihet men så utrolig feigt av deg å gjemme deg bak en arrogant såkalt "høyt skattet anonymitet" med kommentarer og regelrett rakke ned på noe så uskyldig som denne bloggen er.
Hva med å begynne å blogge selv, da kan du gjemme deg bak anonymknappen så mye du vil og lire av deg det du måtte ønske så lenge du holder deg innen for retningslinjene, det vil jeg virkelig anbefale deg.
Lykke til!

Til deg Linda vil jeg bare si at jeg digger deg og du er en stor inspirasjonskilde for meg og mange mange andre.Gleder meg til å følge deg videre og håper på flotte bilder av deg og dine småfeer i tiden fremover.
Klem Hildemor

Anonym sa...

Kjære Linda!
Du er den beste bloggeren, nettopp fordi du greier å balansere dette på en svært elegant måte. Håper du fortsetter leeeeenge!! Du er kjempeinspirerende!
Så til vesten. Har du strikket den i ett? Uten sidesøm?
Stor klem fra Birgit

Anonym sa...

Hei Hilde
Beklager Fe, tillater meg en ørliten gjesteblogging :)

Nei, jeg er ikke bitter, men jeg sitter med en veldig dårlig personlig erfaring som jeg ønsker å dele med andre.
jeg er en svært privat person, det betyr ikke at jeg er en asosial og sinna einstøing ;), men jeg har ikke noe eksponeringsbehov og derfor hatet jeg å bli glodd på.
Når jeg snakker om min "høyt skattede anonymitet"- i gåseøyne- så har det en videre betydning enn det å "skjule" seg når man kommenterer på en blogg. Jeg tenkte like mye på det å kunne stå i pølsekø, gå på kino osv uten å bli gjenkjent.

Det jeg ønsket å understreke er at siden vi ikke vet hvilken type våre barn kommer til å bli, så synes jeg vi respekterer dem mest hvis vi skjermer dem og lar dem velge selv når de er gamle nok.

Anonyme kommentarer, og blogger, er ofte ærligere enn andre. Så lenge de ikke er "ufine" mener jeg de er nyttige.

Ha en riktig god dag

Den gode feen sa...

Tusen takk for innspel alle. Anonym: du er velkommen til å gjesteblogge her når som helst ;) Eg forstår deg godt, men det kan hende at du på grunn av dine negative erfaringar kanskje også overreagerer ørlite. Men når det er sagt, så ser eg poenga dine, og du skal vite at dette er noko eg reflekterer over titt og ofte. Det siste eg vil her på jord er å påføre ungane mine negative opplevingar. Så lenge ein er veldig bevisst på kva ein legg ut, så trur eg det går bra.

Birgit: Ja, eg strikka vesten i eit stykke og så splitta eg opp i forstykker og bakstykke når eg kom opp til armhulene :)

Finaste dagen til dåko også!

Anonym sa...

Takk, du er en raus og klok dame :)

Ulla V. sa...

Sikke glad jeg blev da jeg klikkede ind på din blog og så det skønne tøj du har lavet til din søde Alma. Den gule kant er intet mindre end perfekt til det rosa. :))

Anonym sa...

Hei Linda. (ny anonym her..)

Jeg kan neppe kalles et kjendisbarn, men jeg har vært hyppig fotografert og fremvist i aviser fra jeg var liten da faren min jobbet litt som journalist. Bildene dukker fremdeles opp som illustrasjoner i de samme avisene av og til. De viser meg både gråtende, naken (på 80-tallet var liksom ikke det noen big deal) og i alle andre situasjoner. Jeg kan likevel si at dette overhodet ikke plager meg! Bildene er vakre og er rett og slett gode illustrasjoner.

Jeg tror at så lenge du har høy kvalitet på bildene du legger ut, så vil ungene dine bare være stolte av å finnes "out there" når de blir større.

Den gode feen sa...

Tusen takk for innspel til ny anonym også! Godt å høyre. Eldstemann her i huset er stolt og glad over bloggen heldigvis.

Nakne barn var ikkje farleg å vise før i tida, nei, he he. Herlighet, vert av og til sjokkert når eg ser filmar me såg som små... Som stakkars uskuldige Madicken som hoppar naken rundt. Synd verda er blitt som ho er blitt, men lite me kan gjere med det :(

Anonym sa...

Svar til Anonym 2
Forskjellen er at bilder av deg har blitt brukt som illustrasjonsfoto, det er ikke deg som person bildet representerer. Ingen vet hva du heter, at du er mørkredd, elsker rosa og ikke kan si R. Du spiller en "rolle", gjør en jobb faktisk, og det er noe helt annet ;)

Venke Synnøve sa...

Interessant diskusjon, men eg er enig med deg. Bileta dine er ikkje noko som ungane kan ta seg nær av når dei blir eldre. Fine hoppebilete av jenta med fin vest og huva. Ha ein fin kveld! :)

Anonym sa...

Oioioi..jeg skulle bare kommentere at rosa og okergult var en kul fargekombo som skal utprøves her i Ullandhaugskråningen!;-) ser videre at en anonym person har sterke meninger om bildene dine. Jeg skjønte poenget hennes i første post, men syntes vel ikke at det passet helt på deg Linda. At en likevel sender deg melding etter melding ble for meg provoserende, men du taklet det jo veldig bra. Det trenger ikke være bare overflatiske diskusjoner i blogger, men det er en uting med folk som heller ikke kjenner sin besøkstid. Men det er nå min mening. Du har fine unger, men for meg blir de bare statister i det store bildet;-) gjør som du alltid gjør du!

Den gode feen sa...

Takk for det anonym i Ullanhaugskråningen ;) Eg syns diskusjonen var grei nok, og det er jo eit veldig viktig tema. Det er veldig lett å late seg provosere, for det skrivne ord er så lett å ta meir ille opp enn muntleg. Dei som er anonyme er kanskje meir ærlige i sine tilbakemeldingar, men dei tillet seg også ofte å vere småfrekke i tillegg. Det er jo ikkje alltid så veldig kjekt, om eg sjølv skal være ærleg. Men: ein kan ikkje gjera alle til lags ;)

Lukka til med rosa og okergule prosjekt. Klem frå Linda

Ines sa...

Hello! What a wonderful blog you have! Thanks for sharing all the wonderful pictures, because I can't read and I'm too lazy to translate all your writing via google, I might miss lots of things, but your pictures make it up, I guess. I got one question, the pictures in the backround, are these just printouts glued to the wall, or how did you put them there? It would be great if you could e-mail me. Thanks. Have a great day, here in Germany is it a holiday.

ines

Related Posts with Thumbnails