mandag, april 21, 2008

Koseleg mandag

Er det ikkje heilt vanvittig bra vèr for tida? Naboen, som har god tid, har opparbeidd seg ein heftig brunfarge dei siste dagane. Eg som svinsar att og fram, ut og inn, har fått litt fregner på nasa. Og me er berre i april - elskar det!

I "nyehuset" har me port inn til eigedommen vår. Både den, uthuset, rekkverk og husfasade treng ein omgong med malekosten. Men det tar me seinare. Nå er det beising av terassegulvet som pågår, og derfor måtte Ikea-sittegruppa flyttast lengre ned mot porten.

I mangel på plantebord står spirene mine inni ein gammal kasse frå Minde sjokolade. Tenkte det kom til å bli ekstra lunt for dei der. Sjølv om det er varmt i sola på dagtid, så er det rim på bilane kvar morgon.


Veggen bak sittegruppa er rekkverket på terassen. Eg syns det er veldig dominerande, og vurderer ta det bort, eller byte det ut med rekkverk av smale spiler.

På blomsterfronten har eg kjøpt inn hengelobelia, og fleire Dronning Ingrid. På Plantasjen kosta dronningene 69 kr per stykk, medan på blomstertorget kosta dei berre 45 kr. Både hengeplanten og dei kongelege tar eg inn på nattestid, medan dei andre blomstrane overnattar ute (og det går fint). Kroken, som lobeliaen heng i, er frå Mollys Heaven:Håpar finvèret held seg lenge, men det er nok desverre urealistisk.

Til slutt vil eg oppfordra alle som har interiørblogg å melde seg inn på http://norskeinteriorblogger.blogspot.com/. Her er det superenkelt å følge med kven som har oppdatert sidan sist i blogrollen.

Tudelu!!

29 kommentarer:

Christinas låvebutikk sa...

Hei!! Så nydelig det var hos deg i dag! Helt utrolig nydelig vær i dag og så koselig å se at man begynner å få det så fint ute. Fin tid nå fremover!!
Ha en fin uke videre!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Det er helt fantastisk fine dager, utrolig! Den flaskegrønne fargen i trynet er borte og erstattet med en litt greiere nyanse ,hihi Men skikkelig koselig utenfor hos deg. Har ikke helt fått stæsjet til alt her enda, blir til at hagemøblene står hultert til bultert i starten på en ny sesong, men sånn er det vel flere steder håper jeg da ;o))
Ha en skjønn kveld og så satser vi på at morgendagen blir like solrik..krysse fingre

Hem och Lycka sa...

Å så snygg uteplats, riktigt härlig! Tror vi har samma utemöbler faktiskt. Jag gillar din blogg och tänkte därför länka dig. Hoppas att det är ok, annars får du säga till! kram!

Anonym sa...

så vakkert så vakkert, men jeg vil gjerne klage litt på bloggen din alikevell... det blir så dyrt for meg! Etter å ha snoket rundt her i noen uker er jeg nå på husjakt..vår lille leilighet gir ikke mulighet for de helt store interiør sprellene..jeg får kose meg med bloggen din og bladene mine så lenge. ha en fin dag i solen!

Helene sa...

Godværet gjør virkelig godt for kropp og sjel. Måtte det bare vare (men det er vel litt urealistisk å håpe på)
De aller fleste har nok kommet seg ut av vinterdvalen nå og kjenner det kribler i kroppen. Ser du er i full sving med å ordne det til ute hos deg med hagemøbler og flotte planter. Koselig og fint!
Ønsker deg en fortsatt fin uke i solskinnet.

Minnelita sa...

Hei. Har sett på flere blogger at de har funnet "dronning ingrid"-pelagoner på Plantasjen. Håper at de finnes her også. Skikkelig vanskelig å skaffe her i Trøndelag for tiden. Fin blogg forresten.

mali-mo sa...

Denne tidligsommeren er bare helt fantastisk! Har fått fregnenase eg og, og gliser omkapp med solen. herlig!

Nyehuset & hagen ser kjempefint ut. Masse muligheter og veldig koselig ser det ut allerede.

Plantasjen i Bergen har nå faktisk skjønt det, så no står en Ingrid og en Margrethe og blomstrer i spisestuen. O LYKKE!

Ha en fin kveld!

BO sa...

Så fint da såg ut hos deg! Kjempebra! Så kjekt da er at du har din eigen uteplass! Kanskje du ville tatt turen for ein opprydding her hos oss...

Fru Fjeldhammer sa...

Så flott uteplass du har, ser skikkelig koslig ut!!

Jeg ser jeg må komme meg en tur på plantasjen, men er redd jeg vil glemme de ute om natten, for her vil de ikke overleve natten enda, det er frost!

Men en liten ting, henger kroken fra molly feil vei? Eller kanskje det bare er jeg som tar feil..

ha en fortsatt fin kveld..

Den gode feen sa...

Ha ha ha, Ja kroken heng feil vei *flau*

Prinsesse Elin sa...

Me he det jo heilt fantastisk. Jeg ahr ikke gått hen å kjøpt ute blomstar endå for her i høyden er det endå litt kaldt om nettene men om et par veker så tror jeg nok jeg kan sette ut litt.
I dag er det fri og jeg skal ta en rund dans i hele huset. JUHUU!
Ser ut som om det skal bli ein flott dag i dag med. Klem fra Elin:O)

Hanna sa...

Här har det varit också härliga väder! Jättefina bilder, så mysigt!

Karna sa...

Så koselig det så ut, jeg har såååå lyst på en port, syns det er så koselig. Vurderer å sette opp litt gjerde, bare for å få en port...Koselig hos deg, måtte fineværet bare vare til neste helg!

Torunn sa...

Så utrolig koselig det er å lese bloggen din!
Inspirerende rett og slett :-)

Ha en deilig vårdag og nyt solen!!

baremona sa...

masse vakre bilder,som alltid! En fryd for øyet!
Ha en finfin dag,videre!

Randi sa...

Hei hei, bare innom og takker for tipset .
Våren er her for fullt. Men jeg må nok vente med og sette ut blomstene.
Ha tatt inn noen greiner som jeg håper vil blomstre til helgen.

Kos dere i finværet.

Nette sa...

Ja, det er jo så godt nå om dagen! Koselig uteplass dere har, fine blomster også...må skaffe meg grønne fingre snart asså!

Penelene sa...

Ja, er det ikke deilig når solen begynner å ta tak i kinn og sinn. du har en helt fantastisk uteplass!

Magdalena sa...

så skjønnt du har det her inni bloggen din! takk for titten hos meg! ja øya er i Sunnhordland. Klem, magny:)

Magdalena sa...

så skjønnt du har det her inni bloggen din! takk for titten hos meg! ja øya er i Sunnhordland. Klem, magny:)

Marianne sa...

Deilig med vår og tid til å være ute! Koselig blogg du har, lenker deg : )
Hilsen Marianne

Anonym sa...

hei.. Ja, er det ikke bare en herlig tid. Jeg har pottet stemor i dag, og de tåler å stå ute. Så fint med hengelobelia og dronninge, men her i trøndelag er det nok litt for tidlig.
Ha en fin tirsdagskveld:)

Magdalena sa...

Så gøy då! Var der ofte som barn, har slekt der borte, mormora mi kom fra halsnøy;)
Øya vår heiter Otterøy, og ligg oppå den undersjøiske tunnellen i Trekantsambandet. :) Klem, magny

Anonym sa...

Så fint dere har det! Og enda finere skal det nok bli, når du har svingt deg=)
Nyt været, så lenge det varer. Det er så deilig med vår!

Rosa sa...

Det er fantastisk no når ein kan begynne å tenkje hage og uteliv - hovudet mitt går i spinn heile dagen med planlegging og drøyming.

Om halvanna veke skal eg til Stavanger - tips til kjekke butikkar med interiør og hage-snacks eg bør innom?

Magdalena sa...

Ja kanskje vi er i slekt... mormora mi hette Inga Eide, søster til Margit Eide arnevik, som bodde i det store hvite huset nedenfor kirken. Mi mormor hadde mange søsken , de fleste bodde på halsnøy- kjenner best familien Benjaminson,med den store søskenflokken, de er tremenningene mine.Da eg var liten , var eg med min mor på besøk til hennes tanter på Solheim, i Sæbøvik og i Toftevågen, men vi bodde alltid hos tante Margit :)

Min Verden sa...

Så heldig du er som har fått tak i Dronning Ingrid. Jeg fikk tak i to rosa Zonale, de var flotte de også, men skulle gjerne hatt dronningen. Ikke hatt det noe sted jeg har vært. Hvit lobelia er nydelig. Kos deg masse og så koselig du har det på uteplassen. Våren er herlig - ikke sant? Hanne

Magdalena sa...

eg er også tremenning med bejaminsungane, terje og meg er like gamle, me gjekk også på folkehøgsuke ilag. kjente du margit eide arnevik?? ho som budde på gården nedenfor kyrkja?? Ja "ditta va løye"...
sjølv er eg frå stord.

Lille Trille sa...

Så koselig uteplass dere har :-)
Og herlige blomster du har.
Her har også været vært nydelig, og jeg nyter og nyter. Er så deilig når det blir varmt i solen og naturen igjen våkner til liv.
Ha en flott kveld!
Klem Lille Trille

Related Posts with Thumbnails