onsdag, august 13, 2008

Hippe stolar

Eg trur at det hippaste på stolfronten nå for tida er Tolix stolar. Eit kvart interiørblad med respekt for seg sjølv har avbilda Tolix-stolar i ulike samanhengar opp til fleire gonger i kvart nummer.

I det nye Interiørmagasinet hadde dei ikkje fått med seg at stolane heiter Tolix, men pyttsan, fine er dei:

Bonytt:
Allt om Kök & Bad:
Maison:
Elle Interiør:
Det er rart at når ein først legg merke til ein ting (f eks Tolix), så dukkar dei opp overalt. Stolane er råfine, og finst i alle slags fargar, med og utan armlen og som små og høge krakkar (vil ha). Eg syns varianten utan armlen (som den i Maison over her) er finast, samt barkrakkvarianten utan ryggstø og armlen. Det kjekkaste av alt er at her i Stavanger kostar stolane omlag 700 kr mindre enn i Oslo, JUHU!
Men hakket finare enn Tolix er Navy chair frå Emeco, etter mi meining. Desverre er prisen tilsvarande fordobla også...

Navy chair har lang historie og vart produsert for fyrste gong i 1944. Også desse kjem i mange kule fargar, sjå berre her:


Og når me snakkar om å legge merke til detaljar, slike ting som dette heng eg meg opp i. Ser de at stylingen av kjøkkenøya er ulik på framsida og inni bladet? Legg de også merke til slikt?

Og så er det så sjeldan ein ser kyssebilder i interiørmagasin at eg berre må ta dette med, hehe:


I tråd med forrige dagens innlegg om å Leve Livet NÅ, oppfordrar eg alle om å anskaffe seg ein slik gryteklut. Om nokon lurer så står det Fuck the diet på grytekluten ;)

Ha det godt alle saman. Eg er straks tilbake med litt strikkenytt. Trur eg :)

33 kommentarer:

A home far away sa...

Hihi, gillar de 2 sista bilderna:- Inte ofta mnan ser såna i inredningstidningar, håller med dig där!

Ahh det finns så många fina inredningstidningar, jag vill ha dem alla:-

Kram på dig
Gunilla i Singapore

Anita sa...

Legger selv også ofte merke til sånne styling ting hvor det er ulikt på ulike bilder! Litt rart, når det er sååå stor forskjell som på de bildene du viser! Her pøsregner det i dag også, men har ingen store utplaner og da er det mest kos:o) Ha en flott dag!

Lena sa...

Mye fint du har funnet fram. Jeg har forøvrig gitt meg selv kjøpestopp på ting og tang i ett år, ble alldeles redd nå når vi ryddet og så alt vi kastet! huff...
Hahaha, de gryteklutene skal jeg lage... Nå fikk jeg meg en god latter på morgenkvisten. Ha en fin dag:)

Mia sa...

Visst er det de flotte, Tolix stolene. Og som du sier, så har jeg også lagt merke til at de ser ut tuil å dukke opp overalt for tiden. Det er det jeg synes er litt synd da... at nplutselig skal "alle" ha de og om en stund er det noe annet som gjelder... Bildene fra hjemmet til Nina (for det er vel Ninas hjem de siste bildene er fra... hun shabbylarsson?) er nydelige og hjemmet hennes er bare nydelig. Og grytekluter, de får man jo aldrig nok av... hihiii

Nyyyydelige bilder fra dine kjære i de forrige innleggene, og flotte, kloke ord!

Den gode feen sa...

Mia; eg er så enig så enig med deg. Men det jo så typisk med slike farsottar. Kjedeleg dersom alle skal ha det samme, då blir ein jo veldig fort lei. Og det er heimen til Nina hartmann, ja. Utruleg fint! Blir aldri lei sjølv om den har vore i mange reportasjar :)

Ingunn sa...

Digger gryteklutene!!

Prinsesse Elin sa...

Eg likte veldig godt grytelappane eg. Tenk så koselig å be sviger mor ta ut kalkunen av steikognen med dei der. ha ha ha ha. Trur hu hadde fått seg ein aldri så liten øveraskning då.
Sånne stoler liker vi. Vil ha! Men har ikkje plass. Nå er det full oppryddning i huset slik at eg får plass....til enda meg:O)

Helene sa...

De gryteklutene skulle jeg hatt. Hadde passet perfekt inn hos meg og ikke minst etter mitt siste innlegg he,he

ENGEL sa...

koselige bilder!synes også de stolene er knall!og for ikke å snakke om grytelappene!hihi.

Anonym sa...

Kjempetøffe stoler.. Om bare lommeboka var litt tykkere ja (og plassen litt større:)...! Og de gryteklutene HAHAHAHA, sånne MÅ jeg bare strikke!:) De var kjempemorsomme..:)

Fru Fjeldhammer sa...

*LOL* den grytekluten skulle jeg hatt nå!! den var fin...

Har lenge hatt lyst på 6 stk tolixstoler til spisestuen, men de koster 1895kr stk.. jeg har tenkt kanskje at jeg skal kjøpe en pr lønn eller noe.. men jeg har ikke tid har lyst på alle med en gang, må vinne i lotto kanskje!? Så rart at de er 700kr billigere i stavanger... må flytte dit skjønner jeg!!!

klem

♥bagatellar♥ sa...

Lekre både Tolix og Navy chair, men det store spørsmålet er om dei er gode å sitte på? Er enig med deg om at det er kjedelig når det same dukkar opp over alt, blir som med syveren.. som faktisk er veldig god å sitte i. Sjølv har eg lyst på ein modell frå Møre møbler, ikkje heilt sikker på navnet men dei er avbilda i siste rom 123. Har eit aldri så lite håp om å kome over dei i nærområdet då eg bur på sunnmøre.

Grytekluten var eit sprekt innslag til kjøkkenet, muleg den vert kopiert på eit nyhekla par eg har liggande:-O

by Siv sa...

Hehe, skulle gjerne hatt slike grytekluter :)
*Siv*

Noralill sa...

Fekk veldig lyst å lese interiørblad eg no...hihi. Ser ut som du har nokre gode der...Eg likar godt slike Tolix-stolane eg òg! Men synes nok dei er for dyre enno... kjem sikker ein kopi snart...hihi

Ei herleg lita "tutte" du viser nede her...

Ha ei fin helg i vente!

joanna sa...

Stolane er kjempe lekkre, men som du seier så misser det sin sjarm om alle har dei same stolane. Her i huset har vi 6 gamle stolar som bestefaren til mannen min har laga, men som og treng sårt ein omgang med malarkosten...
Vesle frøkena i innlegget lenger nede er bare heilt bedårande med sine skjønne blå auge ;O)

Fabrikken sa...

Heisann
De stolene er kjempestilige. Kunne godt tenkt meg en sånn til skrivebordet mitt, med en skinnfell på :)
Hvor i Stavanger er det du finner de så billig?
Og, kjempesøte bilder av barna dine :)

Klem fra nr. 5

Merete sa...

Knallfine stolar.. i alle variantane!
Ellers trur eg at eg må lage meg ein slik gryteklut som den på det nederste bildet ;o)
Ønsker dåko alle 4 ei knallfin helg!!
((Klemmmmmm))

Blå-hvit samlemani sa...

Det er vel de ulike stylistene som har tatt med seg stolene på besøk i noen av tilfellene...Jeg syns det er ganske typisk for interiørblader, at de er så like hverandre...mange av stuene i f.eks Bonytt er helt like..dette blader var tidligere min favoritt, nå er det sjelden jeg kjøper det...

...jeg ble tidligere veldig provosert da jeg kjøpte blader, og det var Le Corbusier sofaer og lenestoler i hver en stue. Det samme gjelder for Egget og Arne Jacobsen stolene.. Har en sett en slik stue, så trenger en ikke se en ny i neste utgave..Jeg liker gost disse designerklassikerene selv, men jeg vet jo hvordan de ser ut.....

Derfor liker jeg gjenbruksstilen, da er det ulikehter...

Jeg har sett på stolene dine jeg også, og de er kjempefine...ikke minst som barstoler...

...mangler bare en bar..

Ha en fin helg!

Kristin

Lena sa...

Heisann. Ligger en liten ting til deg på bloggen min:) Ha en fortsatt fin helg:)

Hem och Lycka sa...

Kul med en pussbild, på tiden! Suktar efter Tolix, inte kanske stolarna men väl en pall eller två.. kram!

Min Verden sa...

Likte de gryteklutene :D Er det sant at du ikke produserer for salg lenger fordi du ikke orker pga kopiering?? Det synes jeg ikke du skal. "Alle" blir offer for kopiering, se bare på Arne Jacobsen. Det er de fineste tingene som folk kopierer. Jeg skjønner at du ikke synes det er noe kjekt - men ikke slutt! Det er jo tragisk hvis du skulle slutte å lage alle de fine tingene dine. Ja, ja... det var det jeg hadde å si. Hanne

ARKinterior sa...

Så koselig at du har en datter som heter Alma..Min bestemors mellomnavn var Alma..Ho var ei dame jeg var veldig gla i ,og mange av barndommens sommerferier ble tilbragt hos henne..derfor heter bloggen Almas Hus. Ha en fortsatt strålende helg.

Drømmen om en eplehage sa...

Tolix stolene er bare ultra stilige!
Har observert at de blir vist oftere og oftere jeg også. Har hatt lyst på 3stk til kjøkkenet i lengere tid, men har liksom ikke funnet god nok grunn til å betale såpass for stoler når de vi allerede har ikke feiler noen ting. Foruten om at de ikke ser ut som tolix stoler da... Og det er jo grunn nok om dagen er den rette.
Håper de ikke ender opp som kjøpmannsdisken i furu som havnet i alles hjem på 90-tallet før jeg får bestemt meg for at det er høyst fornuftig og nødvendig å la tre stkk flytte inn her ;o)


Vi har og en pjokk som ikke er glad i niste. Han er glad i havregryn da, så det fikk han med seg på en tuppewareboks og så helte han skolemelken oppå. Fikk spørsmål en gang fra læreren om han ikke kunne få "Vanlig" matpakke for de andre ble misunnelig. Nei, det kan han ikke få. Han får det som han liker og er sunt svarte jeg, og så får andre bestemme hva deres barn spiser. Det er jo som du sier, det er bedre med noe mat i magen enn å trumfe igjennom noe som ikke blir spist alikevel.


Masse lykke til med skolestart. Det er vel både sommmerfugler og elefanter i magen kan jeg tenke meg. Det er både spennende og litt vemodig når de plutselig begyner på skolen.

Klem

borghild sa...

Tolix-stolene er kjempefine i de fleste fasonger, men jeg tror nok likevel aldri de blir å finne i vårt hus...:-( Og gryteklutene var dødskule!!:-) Klem B:-)

Grip dagen sa...

Her var det mange funderinger om både det ene og det andre...
Jeg ser også slike stoler over alt!
Trenger ikke slike selv, da jeg har gode, hvite polstra kjøkkenstoler. Kjempefornøyd med dem!
Når det gjelder styling av hus har jeg også sett at det er ommøblering på gang fra bilde til bilde.
De har ofte også en frisk blomsterbukett som dukker opp i de fleste rom som er avbildet. Samme buketten altså... Ja, ja.

Jeg ble så fristet av sjokoladekaken du viste for en stund siden. Jeg lånte Far heter Daddy på biblioteket - og for ei bok!
Jeg har allerede prøvd flere oppskrifter, og mange ligger på vent... Takk for tipset!

Ønsker deg og dine ei strålende uke! Klem Marit

Penelene sa...

Kan ikke si meg nok enig i den grytelappen (sier jeg her jeg sitter en søndagskveld og stapper i meg rester fra lørdagsgodtet).
Ellers skal jeg snart pusse opp 240 kvadratmeter hus, så jeg har nesten fått litt angst for interiørblader. Tør nesten ikke få flere valgmuligheter nå :)

Anonym sa...

Lurer på hvordan Tolix stolene kan være 700,- billigere i Stavanger ?
Det finnes forskjellige modeller og forskjellige overflatebehandlinger på stolene - dette påvirker naturligvis prisene. En modell kan koste 1200,- i malt utførelse men ønsker du stolen galvanisert blir den selvfølgelig en god del dyrere. Kan det være at du sammenligner to forskjellige utgaver ?

Alven sa...

Takk for det :-)
Så artige de gryteklutene var :-) Og egentlig veldig enig i det som står på de også :-)

Hulda sa...

Skikkelig masse kult, ja!! Virkelig til inspirasjon, du. :)

☆Therese sa...

Ha - stilige grytekluter :o)

Har lagt merke til at det er mange Tolix stoler for tiden, ja og jeg syntes de er knallfine (selv om de ser ut til å være over alt nå). Holder nok en knapp på Tolix (u/armlene)jeg da :o)

Jeg legger også merke til når de "styler" en ting forskjellig på fler bilder. Eller når en ser igjen en blomst/urne e.l. på flere steder/rom i reportasjen.
På en måte litt ok - viser at det faktisk styles og at de ikke har ubegrenset med flotte ting de heller :oD

Den gode feen sa...

Tårnfrid: Malt stol utan galvanisering i Stavanger kostar 1300kr, i Oslo 1998 kr. Samme modell.

Mia sa...

Jeg vet det er flere år siden innlegget, men jeg lurte på om du vet hvor man kan få kjøpt Emecostoler i Norge...

the Folding chair sa...

Hei!
-et gammelt innlegg, men jeg lurer på hvor i Stavanger er dette?

klem :)

Related Posts with Thumbnails