mandag, august 11, 2008

Nistetrøbbel

Når ein skal byrje i 1.klasse og ikkje liker brødskive, så er det vanskeleg for dei vaksne å lage nistepakke. I vår barneskuletid på tidleg 80-tal fekk me høvesvis kneip med servelat eller leverpostei med majones dag ut og dag inn. Med klumpar av margarin trykt godt nedi brødskiva. Og gul saft på plastflaske med raud kork. Nokon som hugsar dei?


Sukk, vert reint nostalgisk her, for eg hugsar så godt den raude skulesekken min, den raude metallmatboksen med hestemotiv på og kjensla av alvor som starta med å byrje i 1. klasse.
I dag er det plastmatboksar med Batman, Spiderman og Ninja Turtles, skulesekk med flammar og blinkande lys på og drikkeflaske som matchar matboksen. Nå er det meste av det 1.klassingen her i huset likar å ete skribla opp på kjøkkendøra, og som de ser så er ein del av dagens niste minipizza. Eg sette i gong å bake ostehorn i går kveld, så nå er frysaren full av potensiell niste som er godkjendt.

Slik må det bli. Er det brødskive i nisteboksen, så går han heile dagen utan å ete i det heile tatt...Og slikt blør mor sitt hjarta av.

Eg har mi siste ferieveke nå. Kosar meg med strikketøy inne i regnveret, medan eg spring til og frå tilvenning på SFO. Tudeluuu!


24 kommentarer:

Karna sa...

Jeg tror jeg bestemmer her og nå, at den gode fee lager matpakke til meg også...jeg vil også ha ostehorn og mini pizza!
Jeg er klar for en liten adopsjon her!

Så heldig han er som har deg til mamma, sikkert av flere grunner, men iallefall for denne!

Grattis med skulegut!!!

Nyt feriedagene, her er det plutselig blitt høst, så nå får det bli litt innesysler tenker jeg...

Emmeline sa...

Lykke lykke til på ferden..eller lukke lukke te;)

Jeg ler også av egen vittig kommentar fra anonym--men det orange bildet fra Kremmerhuset til 49 kroner er ikke akkurat den mest fremtredende kunstinvesteringen jeg har gjort...så jeg overlever.

Har du sett Dagens Næringsliv i dag? Herrejemini. Har de ikke retusjeringsmateriale i den fotodesken??? Snakk om reklame for dobbelthake deluxe. KUNNE GRINE. Til og med damene på jobben her mente at dette bildet ikke akkurat var av den mest flatterende sorten.

HEI NORGE: SE MIN FINE DOBBELTHAKE SPILLE SEG UTOVER EN HALV SIDE;)

Når det gjelder mat hadde jeg en liten gjennomsiktig jente i
1.klasse for noen år siden. Hun var enebarn og kunne ikke spise med mindre det var nysmurte skiver som ble plassert rett foran henne på en tallerken. Jeg anskaffet et lite kjøleskap, kniv og skjærebrett.
Mor sendte med pålegg til kjøleskapet, og hver dag hadde barnet med seg nybakte rundstykker. Hun tok rundstykket frem og tittet på meg--jeg skulle liksom ta frem pålegget og smøre på for henne...men der var det stopp i servicen. Jeg sa til barnet at jeg desverre ikke jobbet i påsmøringsbransjen, så hun måtte prøve selv. Dette syns moren var veldig skuffende--- Men det var ikke bønn fra meg, tenk hvis 25 barn skulle forventet at jeg smurte på skivene deres hver dag?? Barnet hadde jo to helt friske armer...hehehehe...

Jeg kan love; Førsteklasselærere ser mye rart innen matbransjen;) Ser han liker tortilla med kjøt;) hahahaha! Lukke te med junior, det går nok SUPERT det er jeg sikker på!

joanna sa...

Gjett om eg kjenner meg gjen då... Yngstemannen eter det meste, men ikkje frøkena på 9! Ho likar rett og slett ikkje brødskiver så godt og då er det å finne på kva skal ein sende med som niste som er utfordringa. Og ja, her i huset forsøkte eg konsekvent å sende med brødskiver i 3 veker, men som du seier vart det ikkje ete noko som helst. Sukk...
Frokostblanding kan vere ei løysing, om guten din får melk på skulen.

Lukke til med skuleguten :O)

Smineset sa...

Tusen takk for velkomstmeldingen! Det er så arti dette her. Må si meg enig med Karna, du kan godt få lage min matpakke også, og sønnen min er nok villig til å bytte meg ut når som helst om det skulle være muligheter... ;-)

Du får titte innom meg. Jeg skal blogge etter beste evne (som foreløpig ikke er overbevisende, men det blir vel bedre etter hvert). Mannen min er hobbyfotograf så jeg får fri til han etterhvert når det gjelder å ta bilder.

Håper et er greit at jeg legger deg til på bloggen min? :-)

lillemor sa...

Det er en heldig liten samson:) Nå er jeg så heldig at lillemor her i huset spiser ALT! Er vel derfor hun er en liten budda. he.he
Så mye mere spennende å åpne matpakken når sånne herligheter ligger i matboksen da..Får bare håpe de andre småguttene ikke kommer og vil bytte niste;) he.he

Anne sa...

Ja, det husker jeg! Svett matpakke med det samme på hver dag uten mykt smør : ) Jeg hadde en mor som skulle tidlig på jobb, så jeg måtte smøre matpakken min selv fra første skoledag. Jeg husker veldig godt at jeg lærte å pakke inn brødskivene i matpapir og fikk nøkler rundt halsen fra dag en på skolen. Da var det ikke noe kjære mor mer : )

Frk .Fischer sa...

Jeg må si jeg kjenner meg igjen ja...bortsett fra her går det i prinsesse og diverse jente greier...du ga meg jammen et tips ang mat pakke..brød mat er litt u poppis her og!!! Kos deg i siste ferie uka di!!!

silje-sin sa...

Så flott at du virkelig sørger for at han får i seg noe han liker da, tror mange andre bare ville sendt med brødskiver alikevel. Det vet jeg ihvertfall at min mamma hadde gjort, der er det ingen bønn:) Men unger er jo som oss andre, de liker ikke alt! Jeg tar meg litt i det, for ferdinand på 2 har aldri vært glad i å drikke vann, noe jeg er veldig fortvilet over, og prøver å få han til å like det. Men så har jeg aldri vært så glad i å drikke vann selv heller, så jeg møter meg selv litt i døra:) Lykke til med skoleoppstart og nistesmøring! Jeg skal på min første nattevakt etter permisjonen i kveld, litt rart:) klem fra silje.

Mummimamma sa...

Hei!

Det der kjenner jeg igjen!
Junior på 9 år spiste IKKE brødskive, og selv om jeg sendte med brødskive dag ut og dag inn, og tenkte at gutten spiser da til slutt, så nei!
Heldigvis kunne min til nød spise knekkebrød, så jeg slapp å være superkreativ i matveien hver dag.
Men ellers har det gått mye i smurte lefser,grove vafler og rå grønnsaker (ehh...i grunnenbare gulrot) hos oss.
Syns du hadde en flott liste, masse godis der.
Og legg merke til at jeg skriver "spiste".
For nå som junior er tippet 9 år, har han faktisk begynt å spise brødskiver, ikke mye og kun 1 sort, men gutten er på gli, og mamma`n jubler av fryd.
Så det er håp for oss mammaer med kresne barn også :)

Ha en flott dag! :)

ceciliegrut sa...

Matmuffins, har du prøvd det? Det er jo helt topp å få i nisteboksen :o)

Ingunn sa...

Minipizza så kjempe godt ut. SKikkelig smart. Man kan jo ha hva som helst på en pizza. Bare å bruke det man har i kjøleskapet. Det kan jo fortsatt være sundt selv om det er pizza!

Kos deg med den siste uke fri, Nyt strikketøyet og lykke til med SFO tilvenning!

Klem fra Ingunn

Grip dagen sa...

Så snill du er som lager så god skolemat!
Tenk så hyggelig for de små å åpne matboksen når det ligger noe fristende oppi. Mmmm...
Mine jenter setter også stor pris på GOD skolemat. Middagsrester kan også bli til ei fristende niste! Kald kylling og pasta f.eks! Deilig.
Læreren kom en gang bort til min datter. "Slik mat er det forbudt å ha på skolen!!! -Hvis du ikke deler litt med læreren da..."
Det luktet altfor godt, mente han...
Ha ei fin-fin uke. Hilsen Marit

Anonym sa...

Skal sei han får luksus-nistepakke! Heldiggrisen! Kanskje du kan sende ei ladning til mine også??? Og plastflaskene med rød kork huskar eg godt frå mine skuledagar... Skulle gjerne hatt den no. Lykke til med SFO og skulestart! Sonen din blir nok eit stort forbilde for mange av dei andre i matveien...

ENGEL sa...

ååååååååå!jeg må også lage slike matpakker tenker jeg fra neste uke;)fikk flash-back til min tid på skolen da du nevnte saft flaska;)hihi. alle hadde sånn!her er det en mat koffert med pirates of the carabien som er godkjent til å ha mat i. og da snakker vi ikke brødskiver!flott blogg!jeg legger deg herved i min favoritt blogg liste!velkommen inn på besøk;)

Vakkert Liv sa...

Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din, særlig flaska med saft og rød kork :)
Du får sende med middagsrester og frokostblanding :)
Lykke til...

Det ligger en Award til deg på bloggen min.

Lena sa...

Så heldig en liten 1. klassing, som har en mor som ordner... Men jeg kjenner til det, hva gjør man ikke for at de skal spise på skolen. Vi har også lister her med valg, ikke dumt.

Tara sa...

heisann...takk for koselig kommentar:)
de skjønne notisbøkene er kjøpt på skolestart-salg på åhlens...20 kr. for begge to:o
så løp og kjøp...
kan jeg linke deg?

Huset i skogen sa...

Vil du lage matpakke her og? Her går det i youghurt og brød, mer kreative er vi ikke. Og sukkerpolitiet er stadig på vakt både på skole og barnehage, så det gjelder å passe på så nugattien eller syltetøyet ikke er med som pålegg. Fikk noen tips hos deg nå da, minipizza hørtes veldig godt ut:)

Noralill sa...

Eg vart reint nostalgisk her...eg hugsar godt plastflaskene med raud kork, og ja tenk, då var saft heilt bra...For meg var det fårepølse kvar einaste dag heile barneskulen...med margarin under sjølvsagt...tjihi

Kjenner godt problemet med å ikkje ete skiva. Har ei lita trulta her som berre et pålegg... Og ho går no på tilvenning i barnehagen. Trur eg må til å bake litt eg òg...

MODERN COUNTRY sa...

Heisann!

Å for noen flotte lyse bilder, delikat! Godt lys er som gull for øyna mine :)) SÅ kos du er da, som baker og får tennen til å løpe i vann. Joda de saftflasken husker vi godt, her gikk det på brunost hver eneste dag. Mamma pleide å kjøpe 2kg store "stykker", så da var det bare å gumle i vei.

Takk bloggevenn for en supre ord i bloggen, du gjorde meg så glad!
Klemmer

Merete sa...

fysj...nå har eg hatt problem i dagevis med å komme inn på bloggane hos blogspot!!! irriterande... men nå! Nydeleg er kjøkkenet ditt blitt, Linda..mange nydelege detaljar og heilskapen er jo perfekt :o)
Imponert over effektiviteten din og...fyller opp frysen med allslags godsaker! skuleguten kjem ikkje til å ha den mest spennande og innbydande matboksen på skulen!!!
Kos dåko masse :O)

Katarina sa...

Til lykke med skoleprinsen:-)Litt bortskjemt prins kanskje,men han er i allefall heldig som har deg som Mamma:-):-)

elisabeth sa...

Husker de sftflaskene ja:)
Jeg kunne ønske du var min mamma jeg;)

Lykke til med skolegutten!!! Det er jo bare kjempestas:)

Jen of MadeByGirl sa...

WONDERFUL! I love blackboards now , maybe obsessed...I did an entire post about one i made for my home. : )

Jen Ramos
'100% Recycled DESIGNER Cards & More'
www.madebygirl.com
madebygirl.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails