søndag, september 14, 2008

Skikkeleg retro sybok

Eg har lenge hatt denne boka på overvåkning hos Capris, og var rask med å trykke inn ei bestilling når eg fekk melding om at den var bestillingsklar. Børnetøj du selv kan sy av Elsebeth Gynther først utgitt i 1977.
Eg har funne fram mange av retrostoffa mine, og har planar om å sy ein del hjelmhuer og slikt. Så gjenstår det berre å sjå om eg kjem så langt at eg faktisk får syinspirasjon igjen, må sei den har vore fordufta i lang tid nå...
Takk for kommentarane på forrige innlegg. Eg kan sjølvsagt legge huene ut i bloggbutikken når dei er ferdig dekorert :) Mønsteret er eigenkomponert, så eg har desverre ikkje oppskrift å dele på desse.

Og kraterboller er fantastisk godt. Har lagt ut oppskrift før, og sidan eg ikkje har den her og nå, så legg eg heller ut den enkle varianten eg gjorde i går:

Lag bolledeig etter ferdigblanda bolledeigpakke (kjøpte 1 kg's pakkar til 10 kr på OBS). Trill ut boller og plasser på bakepapir. Knepp saman ei blanding av smør (ekte meierismør blir best), sukker og kanel. Trykk fingeren i midten av kvar ferdigheva bolle, og legg ca to tsk kanelblanding i grop (eg pleier trykke blandingen godt nedi bollene). Når bollene hevast ytterlegare under steiking, så renn kanelblandinga over bollene, og resultatet vert himmelsk :)

21 kommentarer:

Helen Brekke sa...

Åh, nå gjorde du sånn at jeg også bestilte den boka. Hehe

Karna sa...

Det blir spennende å se hva du tryller frem....Aner ikke hva jeg skal sy for tiden, er helt tom i hodet....Begynte så vidt å bla litt i julebøker i helgen, men la dem fra meg også....

Så nok ikke noen gulkledde på sjøen, men hadde jeg visst det skulle jeg stått klar med kikkerten, hørte noen geologer som var på "tokt" i Austevoll bli interjuvet i går på NRK1....var det dere????

Blåbærpai sa...

nam! Dei bollene ser gode ut og så lettvint da gitt;-)
Den sy boka ser artig ut!Kanskje eg skulle hatt ei slik berre for inspirasjon..kan ikkje sy men kan sjå på bileta..hehe!
HAVE A VERY NICE WEEK!

Nette sa...

Hei Linda:)
Lenge siden jeg har kommentert hos deg (eller noen andre forsåvidt), men jeg har sett innleggene dine på bloglines, så jeg har fått med meg litt:) NYDELIG sett du har laget til vesla i innlegget under her, og kraterboller høres ikke dumt ut det heller:)))
Boka di ser iallfall veldig inspirerende ut. Håper du får skikkelig sydilla nå da! Jeg er så rar sånn...nå som jeg har flere bestillinger på maleri, har jeg KUN lyst til å sy! Hva er det for noe? Barnslig? Hehe...nuvel, alt til sin tid. Ha ei glimrende uke iallfall!

Haust sa...

Eg er så heldig at eg har arva tre bøker i denne serien av mamma. To med barneklede og ei med vaksenklede. Mamma sydde utallige plagg frå desse bøkene i min barndom. :) Sat faktisk og såg på hjelmluemønsteret i går, skal prøve meg på ei slik til nurket i magen! Gler meg til å sjå kva du tryllar fram!

God måndagsettermiddag!

murmel. Oslo sa...

Hei. Fant link til deg inne på Cathrines blogg. Det var flaks at jeg kikket innom deg. Jeg har nemlig venta på den boka. Jeg er ingen dreven syerske, men har lyst til å prøve meg.
Den bollevarianten ga meg jammen vann i munnen...nam, nam

Katarina sa...

Jeg har faktisk orginalen av boka her hjemme:-):-) Kjøpte den for par år siden hos en brukthandler her i byen:-) Kos deg med boka og gleder meg til å se hva du laver i fra den:-)Klem

Katarina sa...

Jeg har faktisk orginalen av boka her hjemme:-):-) Kjøpte den for par år siden hos en brukthandler her i byen:-) Kos deg med boka og gleder meg til å se hva du laver i fra den:-)Klem

Anonym sa...

De bollene er farlig gode
(mvh Herr Fe ;o)

Anonym sa...

De bollene er farlig gode
(mvh Herr Fe ;o)

Drømmen om en eplehage sa...

Så morro at det blir gitt ut gamle oppskrifter på ny. Jeg er hellig pverbevist om at du kommer til å komme med de lekkreste ting når sy insipirasjonen har kommet over deg igjen :)

De bollene skal jeg prøve til helga, da kommer Eplekarten hjem etter tre uker borte. JIPPI!

Ha ei fin uke, kjære du.
Klem

Alven sa...

Hei :-) Artig med gamle oppskrifter :-) Har to permer fulle av oppskrifter som min mor hadde på 70 tallet :-) Og er sm jeg skrev i innlegget mitt m det at det er jo bare å bytte ut farger og stoff så kan det jo bli kjempestilig :-) Vært koselig med besøk? :-) Har en utfrdring til deg på siden min :-) Ha en fin dag :-)

Melissa sa...

Hehe, den boken var rå tøff da ;D
Kult med sånne gamle oppskrifter på ting...

Ha en fin tirsdag :D

Klemmer fra Melissa

Tove sa...

Tusen takk for besøk på bloggen min! Utruleg skjønne hue og skjerf du har strikka....

Anonym sa...

Åhh, jeg er vokst opp i klær fra den boken der. Mamma har den visst enda, og hun har alt sydd et par plagg til barnebarna fra den. Herlig bok altså!!

Line

Emmeline sa...

Halloen Feen....

Ler godt av mvh Herr fe:) Godt at han legger inn veldig viktige meldinger her til deg. Sånn at du vet hvordan ståa er....

Flottings bok. For meg som har problemer med rette sømmer er den kanskje ikke veldig aktuell, men jeg tenkte på deg her da jeg gikk forbi en ny butikk rett nedenfor jobben.. Eller det vil si den var ikke åpnet enda, men holdt på med innredningen.
Butikken heter EN GUL KNAPP. Det er vel en fin fe butikk er det ikke? OG klærne er i tråd med disse fra syboken???

Ikke verst. Jeg er i grunnnen bare innom og legger igjen en hilsen på grunn av det fine nye bildet av meg selv. FIN?? LIGNER JEG????

Emmeline sa...

Ps: meg igjen...

Var innom Den gode feen sin butikk og er IMPONERT over vareutvalget.

Det er en lettelse at du har laget logo med handlevogn, det gjør det mye lettere å handle;)

Hilsen Katt med hjelm

Prinsesse Elin sa...

he he he ser at du har hatt besøk av uglå du også. Jeg lo godt når jeg så profilbildet hun har valgt. Hun er ikke riktig klok. Her glimter jeg til en en romantisk prinsesse krone og mange andre med rosa roser, eller noe annet super søtt..............å så kommer den kuleste dama i Bergen med ei ugle.
Huene dine er fine. Veldig fine. Å bolla ser fryktelig god ut. Så god at jeg skal prøve meg på disse i dag. Men det må da ta fryktelig lang tid. Så jeg får begynne når lilleprinsessa går på skolen slik jeg er sikker på at de er ferdige til jeg skal på jobb kl. 15 he he.
Ha en fin fin dag på jobben Linda. Klem:O)

Fiberfeber sa...

Takk for koselig hilsen i bloggen min :o) Du er på bloggrollen min, så jeg får med meg det meste av det som skjer i feens verden. Småfeene er også veldig hyggelige å følge med på - minstefeen er jo et meget takknemlig "objekt" for kameraet, iført alle dine nusselige kreasjoner! Jeg er fortsatt i Bergen i ny og ne, men siden du har trekt lenger sørover må det nok mer grundig planlegging til for å møtes. Før eller senere får vi det nok til :o)

elisabeth sa...

Åh du klarer nok å trylle frem noe riktig så kult fra denne boken:) Blir spennende å se. Jeg har laget de berømte kraterbollene dine, og de er usannsynlig gode. Har oppskriften fra den gamle bloggen...hehe;) Her innbyr ikke kjøkkenet til noe særlig kokkelering bortsett fra den helt nødvendige ernæringen, men i oktober da blir det boller vettu;)

Nå skal vi få konfirmanten til kirken, så vi hiver oss over fjellet imorgen;) God helg til Familien Gode feer, og ser Misteren er glad i boller han også...hehe:)

hvorfor ikke... sa...

Så koselig å se...denne boka sydde jeg fra da gutta var små. Den er veldig fin, nå låner en niese den og tryller frem det mest utrolige. Lykke til!

Related Posts with Thumbnails