lørdag, november 15, 2008

Hei hå - nå er det snart jul igjen

Som dei fleste sikkert har fått med seg, så samlar eg på mykje rart. Noko av det finaste eg veit er gamle julekuler. Særleg dei som er halve. Dei sørste skattane i samlinga mi er desse to kulene eg fekk av mormors julepynt ein gong (sjå vekk frå den særdeles lite passande blåe tråden). Eg er så redd for desse kulene at dei får ikkje henge på treet ein gong. Og då flyttebyrået flytta tinga våre frå Bergen til Stavanger, frakta eg julekulene sjølv ;) Eg samlar også på små ting med fluesoppmotiv, og desse trelysestakane eg fekk tak i fjor er nokre av dei skjønnaste eg veit om :) Gledar meg til å dekke frukostbord i jula og dekorere med dei små soppane i år også.


Eg veit at det er fleire som er ferdig med årets julehandel allereie. Her i huset er ikkje ei einaste julegåve planlagt ein gong, men det skal då gå fint likevel. Har så vidt byrja handle litt smått til unganes adventskalender, det er det heile.
Enn så lenge skal eg glede meg, kose meg og nyte å planlegge jul. Ha ein finfin laurdagskveld!

19 kommentarer:

Fru Fjeldhammer sa...

Så stilige kuler, feen... skjønner at du fraktet de selv!!

likte de soppene også, så søte..

Ha en flotters kveld videre!!

Orlaug sa...

Nydelege kuler, minner meg om dei me hadde heime i barndommen.
Er nokon ferdige med julehandelen?
Oi, er ikkje begynt å tenkje på den enno...
God sundag!

Tante Mimmi sa...

ÅÅ! Sånne kule hadde me og! Trur eg pirka ut litt kvart år..og so vart dei ikkje so kule liksom..! (kule kule..!)
Her er det IKKJE jul! Rett og slett! Julekalender...svarte! Der og var noko!...
god helg!
-kunne eigentleg tenkt å sett meg i bilen og køyrt til julehuset...då hadde eg sikkert forstått at det var jul!

Tante Mimmi sa...

Ser at dette såg litt rart ut! fnis..eg har berre nett laga eit innlegg der eg ikkje er komen lenger enn til oktober!
:) smiil*

Ann-Cathrin sa...

Så koselig med ting som har en historie:)

Vibeke sa...

Koselig med julepynt som har historie :o)Skjønner godt at du fraktet disse selv, hadde jeg gjort også!

Vibeke.

rod i hob sa...

Kjempekoselige julakule!! Eg ser rundt i butikkar (Grønland) at gammal julapynt er inn i år (Endelig har dei forstått det?) Det gikk iallefall ann å få tak i look-alike der.. Ikkje same sjarmen då men fine :-)

borghild sa...

Åh, så godt å høre at det er flere som ikke har begynt på julegavene!! Jeg har på en måte skyvd jula foran meg, og tenkt at det er leeenge til jul, før det traff meg for et par dager siden, at det er da pinadø ikke mer enn et par uker til desember! Ble nesten litt svett, for huset trenger sårt en storvask, alle gavene må selvfølgelig handles inn, julekalender må lages (har kun kjøpt en sånn vaskeklut som er bitteliten, men som blir stor i vann, til begge to), så det mangler fortsatt 46 andre smågaver... Og så skal jeg jobbe mye framover, og så drar vi til syden 6-20 desember. Når skal jeg få gjort alt???
Men jula kommer uansett, og dessuten skal vi feire i Trøndelag i år, så da blir vi jo vartet opp litt av mamma og pappa;-)

Julekulene var forresten nydelige!! Bestemor hadde også sånne, og alle hadde de faste plasser på juletreet (konglene skulle på toppen;-)

Ha en fortsatt fin helg!!:-) Klem B:-)

Drømmen om en eplehage sa...

Ser du er flittig om dagen :o)

Så koselig med julekuler etter bestemor da... Kan tenke meg det er hun som festet på den blå tråden og det er nettopp det som er grunnen til at den fortsatt er på ;) Husker vi hadde slike halvkuler når jeg var lita og det var stooor stas å få henge på en slik en.

Her tør jeg ikke ha knusekuler oppe. Lurer på hvordan lillehjertet reagerer på treet... Ender vel med at han sitter i toppen og jodler. hehehe!

Ha ei fin helg videre.
Klem

Anita sa...

Nydelige!! Er så heldig at jeg fik shoppe før loppemarkede vårt åpnet på fredag og da fikk jeg med meg 15 gamle kuler!! Bare en halv men denvar så fin og detalj rik!!!! Skal legge ut litt bilder i morgen!

Nina sa...

Gamle julekuler.... er såååå enig. Så vakre. Vet ikke om jeg tør ta i bruk knusbar julepynt i år da vi han en rampete pusejente. I fjor hadde vi to guttekatter...som på en måte har blitt onkler nå - men de så ikke på ting som dinglet en gang.

Men alle julekulene mine er av glass...så det får bære eller briste ;0)

Unknown sa...

Sååå fine julekuler, slike er det vanskelig å få kjøpt nå. Jeg samler som deg på fluesopp lysestaker, de er så kjempesøte på julefrokost bordet.
Jeg er i København på ubestemt tid for øyeblikket, så noe juleforbredelser har jeg ikke begynt med, men med så mange fristende butikker må jeg innrømme at jeg har handlet noen julegaver. Koselig blogg du har, det er første gangen jeg besøker deg.
Klem...Ellen

silje-sin sa...

Åh, så nydelige ting!! Jeg også elsker slike ting. Og tenk, snart kan vi ta det frem:) ha en flott søndag! klem

Fire Hjerter sa...

Ja, det jules i Blogglandia.
De kulene var nostalgiske. Artig å ha arve-julepynt. Mormoren min hadde noen tilsvarende kuler men jeg vet ikke hvor de har tatt veien.

Haust sa...

Den er berre nydeleg, julepynten din! Eg gler meg til jul!!! :D

God søndag!

Lena sa...

Oi, så nydelige, skjønner godt du fraktet dem selv under flyttingen ja. Jeg har også noen gamle, som jeg er innmari redd for:) Ha en fortsatt fin søndag!

Blå-hvit samlemani sa...

Vi hadde sånne fluesopp lysestaker da jeg var liten..

Har begynt å se etter gammel juletrepynt jeg også, tenker at jeg skal kutte ut alle gullkulene og samle på noe nytt...

Er heller ikke kommet så godt i gang med julekalenderene, men det kommer nok... På lille julaften er det tradisjon at ungene alltid får ne pysjamaser. DA er de klar for tegnefilmene på julaften morgen....

Magdalena sa...

åååjaaaaa... for ein herleg skatt.... har eit par gamle kuler eg også, er livredd for dei... fortrylande vakkert....

heldige du!!

Guro sa...

Utrolig søte sopplysestaker!
Jeg liker også slike gamle julekuler, og gammel juletrepynt,og er så heldig å ha fått litt fra min kjære mormor.
I berlin er det mye slik juletrepynt, og jeg håper å få gått litt på markeder frem mot jul, kanskje jeg blir den heldige eier til enda flere skatter. Jeg er forresten ennå i permisjon ja, men ulønnet omsorgspermisjon. Vi er så heldige å ha utenlandsstipend for familien mens vi er her, så det går kjempebra!
Ha ei god førjulstid Feen! Har forresten kommet kortere med juleforberedelser enn det du har....

Related Posts with Thumbnails