lørdag, november 29, 2008

På tide med oppdatering :)

Grunnen til at det tar tid mellom kvart bloggeinnlegg for tida er det forbaskade mørket som har innteke heimen når eg kjem heim frå jobb på ettermiddagane. Utan kjekke bilder, så er det ganske så kjipt å blogge.
Sidan me i fjor reiv sukkerbit-engle-slottet vårt, måtte det bli pepperkakehus til advent i år. Eg har laga ein veldig forenkla variant av eit nyyydeleg pepperkakehus i boka Knas av Pernille Faye. Skal du sjå den perfekte utgåve av det pepperkakehuset bør du besøke Lisbeth sin blogg. Mitt pepperkakehus blir eit lite skur til samanlikning med Lisbeth sine (!), men det er heilt ok. Det gjer nytta si :)
Med gelantinplater som vindusruter, og med ei heil lyslenke inni, masse melisglasur, og eit melisdryss over til slutt og ikkje minst pepperkakelukta vert det stemning i heimen. Trass i at huset må stå relativt høgt oppe pga klåfingra småjenter :)
Nytt av dette året er ei kyrkje frå 70-tallet (QXL). Også denne med lys inni, og speledåse som spelar Glade jul, hellige jul. Eg og sønnen har planar om å lage ein liten landsby med små englar, nissar og fluesoppar i skjønn forening. Då bileta vart knipsa i dag tidleg var ikkje julepynten kome ned frå loftet, så kanskje de får sjå fleire bilder frå julelandsbyen vår seinare.
Alt er veldig provisorisk på desse bileta, og hjerteranken på veggen skal for eksempel ikkje henge der.
Ellers så har eg rukke å sy litt i det siste også. Her er ein kalenderpose med motiv frå Elsa Beskows Året rundt:
Julestrømper med motiv frå samme bok, og gamle blonder:
Og julestrømper utan blonde, men sløyfeband til dekor i staden.

Eg gjekk typisk nok tom for kvit sytråd midt i siste sy økt. Skikkeleg irriterandes når eg var så godt i gong. Det verste er at eg gløymte kjøpe ny tråd i dag også, så eg får heller hekle eller strikke denne helga her...Heldigvis hugsa eg kjøpe nytt alpakkagarn inn.
Vel, det var alt for denne gong. Nå skal straks adventspynten hengast opp, og kalendergåver pakkast inn. Ha ei riktig fin helg alle saman!

35 kommentarer:

Lemi sa...

så herlige motiv! nydelige...

litenIda sa...

Jeg synes pepperkakehuset var kjempefint, jeg!
Kunne gjerne tenkt meg et pepperkakehus her i heimen, også! Men jeg er litt bekymret for vår lille firbeinte..! Litt av sjarmen er jo at pepperkakehuset skal knuses og spises når julen er her, og det spørs hvor godt det smaker med pepperkake full av kattehår..! Nå har ikke pusen lov til å gå på bord og benker her i huset. Men jeg har en liten mistanke om at hun lurer seg til det når vi ikke er tilstede..! ;)

Kjempefine julestrømper! Den med sløyfen er bare nyyyyydelig!! Skal du selge noen av disse..?

Ønsker deg en fortsatt fin lørdag!

Orlaug sa...

Hei!
Dei julestrømpane er aldeles nydelege.
Fekk straks lyst å setje i gang med slike, men har ikkje dei fine bilda. Men skal nok finne nokon eg kan bruke...
God helg!

Den gode feen sa...

Hei Daisy: Lag pepperkakehus, Eit støvete pepperkakehus er ikkje fristande å ete på nyttårsafta uansett :) Julestrømpene er levert på utsalget hos Jul i skulehuset på Ålgård. Dersom det ikkje blir lagt ut for salg der, så havnar det i bloggbutikken min :)

Monicas sa...

Så flink du har vært...nydelige motiver...måtte ha kunnet...ha en fin kveld og god advent

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nå må du gi deg..et skur du og ,jammen kan du spøke! HUSET ER VAKKERT og sånn er det. Det ble kjempefint, så koselig der det står.Er det fra Knas jeg har malen, takk for den, flere har spurt og jeg aner jo ikke hvor jeg finner disse påfunnene mine, laget det i fjor og tatt vare på malen, verre med hukommelsen, he he.
Det andre huset jeg lagde vet jeg er fra den skjønne boken "vinterns goda saker", mmmmmm snadderbok, du må skaffe deg den, virkelig verdt å ha.
Ellers har du fått produsert nydelige saker, motivene fra E.B er vakre og gjorde seg virkelig som strykemerke, falt pladask her jeg sitter!
Måtte smile av mangel på hvit tråd, har vært uten i 3 uker og endelig fikk jeg fatt i denne uken, så nå skal det syes noen småsaker.
Men nå skal jeg bare hvile meg i en stol og være lat, har laget 25 pepperkakehjerter i dag, sirlig dekorert , julekalender til prinsessens klasse, oj for en jobb!!
Klem

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Glemte og si.. tävling hos meg, skynd deg inn og bli med... og så må du se et lekkert syn i bloggrollen min, hihi hus på hus !!

BeBe`s blogg sa...

Her var det inspirasjon i massevis! Den kirka husker jeg godt fra 70 tallet, naboene våre hadde ei slik. Og så flott med de E.B. motivene, det ga meg ideen til å bruke motiver fra juleboka om Barna i Bakkebygrenda, min yndlingsbok fra barndommen. Sånne gamle fluesopper hadde de på bruktbutikken her, til 15 kr stk. Jeg har tova fluesopper, skal legge ut bilde på bloggen etterhvert. Ha ei fortsatt fin helg.:)

Drømmen om en eplehage sa...

Synes peppekakeskuret ditt er eksklusivt jeg feen! Ett virkelig herskapelig skur fra beste kant av byen :o)
Skulle sett vårt pepperkakehus fra i fjor. Guttene pyntet med seigemenner og damer. Damene hadde hjemme alene fest og seigemennen prøve å komme seg inn.... Jo takk som byr, der var avhuggde armer og ben og den rene seigefolk blodpølen. Regner med årets utgave ikke blir noe bedre, men så må nå noen holde til i slummen også hahahaha!

Likte utrolig godt julestrømpene dine med Beskow motiver på. Nusselige!

Kos deg videre i helga. Jeg gir opp ryddingen for i dag, storebror har besøk og de drysser slik allikevel. hehe! Skal heller legge meg å lese litt.
Klem

Ann-Cathrin sa...

Her var det veldig mye fint! Pepperkakehuset var jo kjempefint! Så fine ting du syr, vakre motiv:)

Emmeline sa...

Helluen du:)
For et superkjekt innlegg. Fantastisk koselig pepperkakehus, syns det var imponerende pyntet med flott glasur. Det med glasur er rett og slett ikke mitt felt. Ikke pepperkakehus heller for den saks skyld, men stilig?? JEPP:)

Likte veldig godt de Elsa Beskow julestrømpene dine. Vil faktisk påstå at de er de søteste motivene ever... Jeg er ikke så veldig fransk landstil inspirert, så søte bilder av engler og søte jenter er fint hos andre, men passer ikke hos meg. Men disse derimot. VELDIG VELDIG FINE;)

Når det gjelder Fluesoppdillen din så har jeg oppdaget den ultimate utlodningen. Den skal trekkes i morgen og premien er hjemmeheklede fluesopper, VELDIG VELDIG søte og så delikate der de henger. Har du ikke sett dem???? Stikk inn til Lappesola og vær med....Kos deg masse med julepynting. Klem

Hjemme hos Vibeke sa...

Nydelig pepperkakehus. Kunne tenke meg et slik, ja. Hjemme hos er det gutta som som har enerett på pepperkakehusene og da er det ikke det estetiske som står i fokus nei, men hvor mye gotteri som for plass på et hus. Og det er ikke lite. halvparten ligger forresten inne i huset, fordi det er jo tross alt lettest.

Ha en fortsatt god helg!

Noralill sa...

For eit nydeleg pepperkakehus!!! utruleg kor du har fått den melisen til å henge så fint..! Kva er hemmelegheita?? Hjå meg berre renn den utover...

Kjempefin kyrje! Såg ei slik i eit interiørblad nettopp..heldiggris!

Her i heimen er det null adventsteming enno...eg slit med mørket og dårleg ljos eg òg...

Ha ei fin helg!

Guttemamma sa...

...ja, om dette er en forenklet utgave...? Kjempeimponert jeg!! Også så flotte ting du syr, hvodan rekker du alt??

Tante Mimmi sa...

Å, så flott!
No vart eg ....ja...misunneleg,trur eg er ordet!
Og så måtte eg skotte bort på kyrkja- og då fekk eg gode vibbar frå barndommen. Trur me vridde den i stykker..
God sundag!

Henriette sa...

Nei no vart eg beint fram litt nostalgisk. Ei slik kyrkje hadde bestemora mi, og eg hugsar kor svert eg syntes det var når ho fann den fram til jul. Hugsar lyset , og korleis Glade jul tona ut or kyrkja........Eg har vore på jakt etter ei slik kyrkje ei stund, men dei veks ikkje nett på tre;)

Pepparkakehuset var jo nydeleg. De inne i blogglandia som synes de har stygge pepparkakehus, skulle ha sett det første og einaste eg har laga - for å oppsumere- då niesa mi kom inn i gangen der huset stod ferdigpynta, var einaste komentaren: Det er det styggaste pepparkakehuset eg nokon gong har sett. Og ho hadde heilt rett:0) Knis:) Har holdt meg til å kjøpa ferdig, og berre pynta dei seinare, hi,hi.

Ha ein fin kveld:0)

Strikkelise sa...

Det var da et nydelig pepperkakehus.
Jeg har dekorert et adskillig mer glorete ett i dag :)

Kirken var også flott, bra funn!

Unknown sa...

Det er noko herk med for lite dagslys...

Her i huset har vi bakt 20 (!) pepperkakehus i dag. Pyntefest i morgon!

Unknown sa...

Det er noko herk med for lite dagslys...

Her i huset har vi bakt 20 (!) pepperkakehus i dag. Pyntefest i morgon!

Fru Langtind sa...

NYDELIG pepperkakehus! Og strømper! Har du bare kopiert bildene fra boka og strøket på?! De var fantastisk fine!
Klem

Anonym sa...

pepperkakehuset er jo skikkelig flott det !!!Så det kan du være stolt av :)
De motivene var bare sååå herlige :))

Klem,Kari

mali-mo sa...

For en flott kirke! Har leitet etter noe lignende i hele høst ;) over hele Tradera og QXL, men denne har jeg da gått glipp av skjønner jeg ;)

Kjempeflott pepperkakehus, her ligger deigen ennå i kjøleskapet ;)

Vi har gjort INGENTING her hjemme idag, heller ikke vært i NOEN butikker, og det har vært herlig!!! Har imidlertid vært i to stk 2-årsdager idag, så det FØLES som om jeg har gjort en hel masse ;)

Ha en fin søndag!

ENGEL sa...

huset ble sååå søtt da!kunstner er du jo!kos deg i dag!klæm

Hilsen fra landet sa...

Mener du at DU har laget det du viser bilde av her?? Eller er det illustrasjonsfoto. Har tenkt litt på pepperkakehus men tror kanskje det blir hjerter til å henge opp i steden. Litt komplisert å få det til slik som man ser på bilder tror jeg.
God adventstid! :-)

Siren sa...

Synest du hadde et nydelig pepperkakehus jeg! :)

Tone sa...

Siden jeg er langt fra noen baker eller konditor må jeg bøye meg i støvet over pepperkakehuset ditt!!!:) Jeg kommer aldri til ha et så flott på pynt her hjemme, men sjarmerende og hjemmesnekret er det jo;)

Utrolig flotte julestrømper. Så "enkelt" og nydelig:) Hvordan har du fått tak i motiv? Trykt på?

PRINSESSEDRØMMER sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Den gode feen sa...

Hei alle saman, og hjertelig takk for alle fine kommentarar. Pepperkakehuset som er avbilda er det eg har baka, ja hehe.

Trykket på strømpene scanna eg frå ei bok (året rundt) og printa det ut på Iron on papir etterpå. Veldig kjekt å kunne gjere slikt :)

Spunk og boblemukk sa...

Kjempefine motiv på posene og strømpene!

Haust sa...

Hehe, ja dersom ditt pepperkake hus er eit skur, då veit eg jammen ikkje kva eg skal kalle mitt pepperkakehus! Det er nemleg av det heller...kremt...enkle - og ein smule svidde - slaget. Får sjå om eg i det heile tatt tør å legge bilete av det i bloggen når det er pynta. Ditt er berre fantastisk flott! Nydeleg kyrkje og skjønne strømper òg!

Ha ei fin adventstid!

Guro sa...

Genialt å bruke Elsa Beskow-motiv på julestrømpene og kalenderposen. Kom momentant i barnslig julestemning her :O) Fantastisk fine, og supersøtt pepperkakehus! Ha ei fin adventstid!!

Anonym sa...

Kjempeflott pepperkakehus! Bli med på pepperkakehuskonkurransen 2008! Gå inn på http://pepperkake.setts.net
for mer informasjon.

Sees vi?

Outi Loimaranta sa...

Oh it's straight from a fairy tale!

Anonym sa...

"Please don't copy" - as in: "Please don't copy any of the (copyrighted) material I have copied from Beskow"?

debje sa...

great ginger bread house....

Related Posts with Thumbnails