tirsdag, desember 30, 2008

Den gode feens interiørår 2008

Inspirert av mange av dåko andre så har eg også lyst til å ha eit 2008-kavalkade innlegg.

Dette året har gått rasandes fort, og når eg tenkjer tilbake, føler eg at ingenting er blitt gjort. Når eg nå har samla bilete frå heile året, ser eg at litt er utført likevel. Godt å oppdage :)

2008 var året der eg etter 16 år som bergensar pakka snippøskja og flytta sørover til Stavanger. Dette er det siste bilete eg tok i leiligheten på Landås...


Like før me flytta kjøpte eg dette bordet på Fretex. Farmor hadde eit liknande, og eg var lukkeleg over å få mitt eige. Bordet er framleis brunt, men eg vurderer stadig om eg ikkje skal male det.


I februar overtok me vår nye bustad, og oppussinga starta umiddelbart. Kjøkkenet er nok det rommet som har gjennomgått størst forvandling, og hjelpe meg for eit kluss det var å dekke over dei øggli kjøkkenflisene med sementblanding. Heldigvis vart resultatet bra, og noko eg framleis set pris på at me gjorde.

Kjøkkenet vart veldig MEG til slutt, og det er utruleg kor mykje litt maling, nye knottar, nye gipsplater på veggene, nokre nye skap og enno meir maling kan utgjere. For dei som ikkje hugsar det, og som er ekstra intresserte, så anbefalar eg eit dykk tilbake i arkivet mitt for å sjå korleis dette kjøkkenet såg ut då me overtok ;)

2008 har vore året der eg har gjort stadige gode kupp/funn på Fretex/Finn/Qxl og Etsy. Eg er framleis forelska i desse påfuglane:

Gangen kom seg betrakteleg med kvitmalte vegger, stadbygd benk, hylle og Herr Fe sine maleri på veggene.

Etter ein herleg sommar, starta alvoret for fullt i heimen. Eg sjølv kom meg tilbake i full sving på jobb etter å ha hatt 1 års herleg permisjon, og 5,5-åringen byrja i 1. klasse. Alt har gått så overraskande bra, at eg kan nesten ikkje skjønne kvifor eg grua meg. Pult, kontorstol og Europakart kom på plass på gutterommet i god tid før skulestart. Den dag i dag er eg glad eg kom over dette kartet og fekk det i hus :)For første gong på mange, mange år (tiår?) malte eg eit rom ein anna farge enn kvitt. Stova vår vart mala Skagengrå. Fargen er veldig fin, men eg må innrømme at eg har kjøpt inn malingsruller og penslar i dag. Eg vil ha kvit stove igjen, og sprite den opp med spreke fargar i tekstilar, bilder og slikt. Gråfargen er nemleg vanskeleg å kombinere med andre fargar.


Bakgangen er også i ny drakt etter ørti strøk med kvit oljemaling, nye hyller og hylleknektar.


Når eg ser alle desse bileta klarar eg nesten ikkje slappe av, for eg vert så bevisst alt det som manglar. Sokkelfrontar på kjøkkenet, nytt gulv i gangen, nye vindu, nye ytterdørar etc etc. Ein ting som er sikkert er at 2009 kjem til å by på enno fleire endringar i interiøret, enn det som vart utført i 2008, og eg klarar nesten ikkje vente med å gå i gong.
¤
Før eg ifører meg malingsklede, finn fram maling og utstyr, så gjenstår det å takke for alle kommentarar og tilbakemeldingar eg har fått i løpet av året som har gått. Eg hadde neppe gidda blogge om ingen kom med tilbakemeldingar dann og vann, og det er kjempekjekt å bli "kjendt" med dei av dykk som har eigne bloggar. Eg gledar meg masse til året som kjem, og satsar på å få tilbake bloggelysta for fullt. Snart er det lysare dagar, det nærmar seg vår og eg skamgledar meg :)
¤
Ynskjer alle som er innom eit flott 2009, og tusen takk for det gamle!!

27 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Så gøy å lese kavalkaden din..ettersom jeg er ganske ny her,så kjenner jeg igjen noen bilder.Har forresten et helt likt salongbord som jeg klør i fingrene etter å male.Som vist i tidl.innlegg hos meg har jeg et spisebord i samme stil som jeg har malt hvitt,og det er jeg kjempefornøyd med...Ønsker deg et godt nytt år,så titter jeg innom igjen
Klem fra maliva

Fru Fjeldhammer sa...

for et herlig innlegg.. gleder meg til fortsettelsen i 2009.. du er en inspirasjon for oss alle!!
Ønsker deg og dine et godt nytt år...
klem

mali-mo sa...

Koselig å kikke tilbake på Feens interiør-år :) Tror jeg kjente igjen hvert enda innlegg hehe ;)

Dere har fått gjort masse ja, men jeg kjenner meg godt igjen i at en fokuserer på det som mangler ;) Blir en ferdig noengang da!?

Du har en så flott og inspirerende blogg- alltid en glede når du har postet et nytt innlegg ;)

Aina sa...

Så gøy å lese dine interiørhendelser/gjøremål for 2008 og høre litt hva planene videre er.

Ønsker deg et godt nyttår, full av inspirasjon og blogglyst;0)

Nyttårs-klemmen på forskudd fra Aina!

nemi sa...

Dette var en inspirerende kavalkade.Får lyst til å gå i gang med div. prosjekter jeg også, kanskje et nyttårsforsett - å virkeliggjøre en drøm eller fler?
Ønsker deg og dine godt nytt år.

Anonym sa...

Hei ! Vil bare si du har en fantastisk inspirerene blogg! Jeg må stadig innom her og kikker!
Dere har fått det så koselig i den nye leiligheten.
Ha en fin nyttårsfeiring!!

Lena sa...

For meg ser det jammen ut somom du har fått gjort MASSE i 2008! Måtte neste år også bli like innbringende som året vi snart går ut av!
Godt Nytt År!!!

Emmas Verden sa...

Kjekt med kvalkade...
Vil ønske deg godt nytt år og ha en kjekke kveld!!!
Klem Anne ;)

Metteflette sa...

Kjære Feen! Elsker hjemmet ditt og stilen din! Håper å se masse mer i 2009 :-) Godt nytt år til deg og dine! Stor klem fra Mette

Fire Hjerter sa...

Artig med en slik gjennomgang. Synes du har fått gjort masse i tillegg til full jobb og to små barn.

Ønsker deg et flott nytt kreativt år.

Fridashus sa...

Jeg har vært innom deg noen ganger i året som er gått. Takk for fin inspirasjon:o)

Godt nytt år til deg og dine.

Klem

Anonym sa...

Her var det mange flotte bilder.
Riktig godt nyttår til deg også

Anonym sa...

Det er veldig kjekt med en kavalkade for å se hva man har gjort. Det føles mer ut når alt er samlet på ett brett.

Takk for det gamle året, Linda, og ha ei flott nyttårsfeiring.

Cathrines blogg sa...

HEI, veldig kjekke tilbakeblikk!! Nå titter jeg innom for å ønske deg og dine en flott feiring, og gode ønsker for det nye året!

Anonym sa...

Hei Feen!
Hehe, det er jo ender, ikke påfugl:)Ikke for å være ekkel, syntes bare det var litt moro.
Kjempefin blogg du har, har kikka innom deg snart et år tror jeg, veldig inspirerende. Keep up the good work, fatter ikke at dere bloggedamer får gjort så mye med unger og jobb. Imponerende! Jeg har bare èn liten tass, og får ALDRI gjort noe med alle prosjektene jeg handler inn utstyr for. Du er flink! Godt nyttår, håper å få følge bloggen din lenge!
mvh merete

Vår lille hage sa...

Kjekke bilder! Godt nyttår til deg og dine! Klem

Den gode feen sa...

Ha ha ha, Merete :) Sjølvsagt er det ender. Fattar ikkje kva eg tenkte på *flau*. Sikkert blind av forelskelse, hehe. Tusen takk for skryt. Eg føler meg ikkje så veldig flink akkurat, men blogging er ein kjekk hobby :)

Godt nyttår!!!

♥ Stines hverdag sa...

Flott kavalkade fra en flott blogg!

Et riktig godt nytt år til deg også!
Ønsker deg en fin feiring i kveld, og alt godt i det nye året!
Klem

Pulsatilla sa...

Godt nytt år, feen! Synes du har utrettet masse i året som gikk.

Ønsker deg og dine et godt nytt år. Godt du har noen prosjekter igjen, så får vi vel se noen blogginnlegg fra deg i 2009 også? :-)

Noralill sa...

Kjekt å sjå tilbake på gamle bilete! Sjølv om dei ikkje var så gamle...hihi

Hjarteleg takk for alle dei flotte bileta du deler med oss andre! Gler meg til fortsetjinga...

Godt nytt år til deg og dine!

Kari sa...

Nydelig hjem du har! Jeg synes det ser ganske så perfekt ut jeg da... ;-) Du må ikke male salongbordet, kan være fint med kontraster også. Masse blir veldig flott med hvitmaling, men et slikt bord gjør seg best i brunt. :-)

Guro sa...

Når man ser det sånn under ett ser det ut som du har gjort mye!
Tusen takk for all inspirasjon i året som har gått. Håper på det samme i det nye! Godt nyttår :)
Klem fra Guro

Ramme Alvor sa...

Skagengrå? S k a g e n g r å? Den er beige eller bæsj som dei seier her! :) Har hatt ansvar for oppussing på jobb. Og Skagen er ein av fargane, eg er veldig glad i den og i mine auge er den...ikkje grå...:) Alle dei andre seie den er grå....men ikkje eg, eg har ridd på min høge hest og sagt...BÆSJ..Bæsj! men no vart eg litt i tvil. Men må få leggje til at då eg putta meir svart i den for å male ei trapp..vart den MØRKEBRUN! :) Jaja. dette var berre tull. Ville ynskje deg eit rikt nytt år og sei at eg set stor pris på bloggen din. Ikkje minst fordi du er deg sjølv tru. Alltid kjekt å lese det du skriv og sjå på prosjekta dine :)

Nyttårshurra!
Britt

Anonym sa...

Et innholdsrikt år. Godt nytt år 2009!

Unknown sa...

Takk for oppsummeringa. Eg er framleis skrekkeleg sjalu på det stovebordet. Eg hadde eit akkurat sånt på rommet mitt frå eg var ti til eg var 18. Då eg vart stor og tenkte på å ta det med meg hadde pappa brent (!!) det.

Godt nyttår!

Perlehvit sa...

Masse fine bilder!
Kjøkkenet ble kjempefint! Litt av en forandring ja!

Og dukkevognen i forrige innlegg var helskjønn!! :)

Godt nyttår!:)

Camilla sa...

Så mange flotte bilder og nydelig dukkevogn. Jeg har rød kitchenaid, men må si at jeg ble litt ooooooh av den i turkis. Åh, jeg elsker turkis. Hadde jeg sette det før jeg fikk min hadde jeg sikkert villet hatt den fargen. Bittelitt sjalu på den må jeg si.. Godt nyttår til deg og dine!

Related Posts with Thumbnails