fredag, januar 02, 2009

Stove i ny drakt

Som sagt så gjort. Vips var stova blitt kvit og fin. Det absurde er jo at eg tok bilete så tidleg i dag tidleg, at veggene nesten ser grå ut på bilete. He he, men stova er skinnande kvit, og eg er glad for å vere tilbake slik eg likar det best. Med kvite vegger har ein fritt spelerom ellers. Og Emmeline har heilt rett i at gråe vegger stjeler veldig mykje lys.

Det vert berre dette hjørnet de får sjå bilete av føreløpig. Eg gjekk typisk nok tom for maling då det berre gjenstod ein liten halvvegg igjen, og måtte derfor velge meg ut ein krok der dette ikkje viste. Eg måtte også unngå å fotografere det lekre klesstativet, alt malingsrotet, ungen som spelte Wii på TV'en, den andre ungen som vaska sofaen med ein oppvaskbørste (!) osv osv. Ikkje greit å vere interiørbloggar når det er folk og fear rundt ein over alt :)
Nå lurer eg veldig på noko... Har nokon av de andre sett slike små hekla dukker med asiatisk ansikt? Eg har hatt denne dukka sidan eg var liten, og anar ikkje kor den kom frå. Den er ikkje meir enn 2-3 cm lang og veldig skjønn. Men eg skulle altså så gjerne ha visst litt meir om den :) Mi dukke har ei løkke til oppheng i toppen, men eg syns å hugse at eg har sett liknande dukker i ring rundt ei nålepute også . Hadde blitt kjempeglad om nokon visste meir enn meg :)

Nå er meir maling på plass i hus, og eg vurderer om eg ikkje like så greit skal svinse over kjøkken og gang ein gong også. Så herleg når alle spikerhull, uvaskbare flekker og små avskallingar vert skjult under malinga :) Så slepp eg ta vårvasken også :)
Kos dåko medan eg maler huset med heile kroppen og godt humør.
PS! Jula fauk ut av huset for fleire dagar sidan. Nå er det vinter, det lir mot lysare tider og eg gledar meg til blå perleblomstrar, snøklokker og LYS. Tudelu

30 kommentarer:

Unknown sa...

Sånn dukke hadde eg. Eit heilt sett med ulike figurar i ei raud eske med gjennomsiktig lokk. Dette er ein av "beibiane" den finaste var mammaen: Stor og rund med forkle.

Tippar mamma hadde kjøpt den på kinabutikken i Oslo eller noko slikt. Desse ligg heime hos mamma og pappa og vert leika med når dei har besøk.

Eg skulle gjerne hatt eit sett her òg, så eg skal følgje med om nokon veit noko meir.

Fru Fjeldhammer sa...

Så fint det ble.. det var fint før også!*S*
Flink er du...
lykke til videre med malingen!
klem

sandra sa...

det ble kjempefint! likte speilet! hvor var det nå du kjøpte bildene dine? de fire årstider. trodde jeg hadde lagret linken, men finner den ikke... vil gjrne ha disse bildene selv! de er så søte!

Ragna sa...

Det er kinesiske dukker. Jeg brukte å kjøpe slike på bokkafeen da jeg var lita. Tipper du kan få fatt i dem på en eller annen kinabutikk som selger annet kinesisk småtteri. Har ikke noe godt forslag på hvilken butikk dessverre :-) Det var en på Grünerløkka men den er lagt ned nå.

Guttemamma sa...

Aner ikke hvor du får tak i de... men husker gost jeg hadde sånne i settekassa mi da jeg var liten..

Tulip sa...

Så flott stua ble!

Sånne små dukker i ring rundt ei nålepute har de hatt på "Kremmerhuset"- butikkene tidligere.
Men vet ikke om de fortsatt har det?

Prinsesse Elin sa...

Sånne dukker hadde jeg også. Men har ikke peiling på hvor og hva...så bra det blei i stua. Fikke nesten lyst til å sette igang med maleprosjekter jeg også. Men bare nesten. Klarer å styre meg etter loftstua. Å så blir det å male 17 vinduskarmer og 5 dører å male til sommeren:O)

Gamlå sa...

Så flott det er hos deg, og ja du får ting unna du:)

Ha ei fine helg

klem fra Gamlå

Monicas sa...

Tudeluuu....det må æ si....her ha unge frk sjøl tatt ned adventstjerner og nissene....resten faller i ekser i løpet av helga....gleder meg til å se resten av stua

Sol sa...

Ah! Så herlig, lyst, reint og fint.......Bildet oser faktisk av vår....
jeg har et par kinesiske dukker jeg også,men de er større. de har jeg hatt siden jeg var lita....Hmm, kanskje jeg burde hente dem fram fra loftet. Klemmer.

Whoopsi Daisy sa...

Jeg så nålpute med små jenter rundt på Kremmerhuset her om dagen!!!
Flott stue.
Mvh
Whoopsi Daisy

rod i hob sa...

Så flott stovå di hadde blitt :-) E så deilig å pussa opp når du blir fornøyd!! Bruker du en maling som bare hette "kvit" eller har du ein anna nyanse? Eg har nettopp mala panelen i gangen med en farge som hette "letthet" -Syns de blei kjempelekkert!!

Sånn kinadukke prøvde å vekka minne hos meg og. Eg har antagelig sett dei før, men ikkje hatt sjølv....

rod i hob sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Karna sa...

Helsiken altså, skal si du får svingt tryllestaven!!! Jeg lå og tenkte på om jeg skulle ut og kjøpe gipsplater til gangen i går, men når dagen kom i dag, ble det bytur istedenfor....Skulle hatt litt mer feblod i meg tror jeg...he,he...

Kos deg MASSE! og bare så du vet det så ser det sikkert helt likt ut hos andre også, men det tar man ikke bilder av....ha ha ha....

Lena sa...

Bevare meg vel så rask du er med penselen , helt utrolig altså !
Godt nyttår til deg også :)

joda, her står alt bra til...det er bare det at familien er inne i en prosess for tiden, og da blir det dårlig med tid til mor i huset. Derfor blir dessverre bloggen liksom litt halvhjertet fra min side. Takk for at du spurte :)

Ønsker deg og dine alt godt for det nye året, og gleder meg til å følge deg videre :) Du er en stor inspirasjon, og den bloggen jeg sparer til sist hver gang....det beste til slutt ;)

Tove sa...

som sagt då gjort... skulle ønske det hadde vært så enkelt her i huset også... Har nemlig hatt planer om å male gulvet i stua og kjøkkenet hvitt i flere år nå, og veggene i en farge/ hvit som jeg ikke har fått bestemt meg for enda..

Den lille figuren har jeg aldri sett før og kan desverre ikke hjelpe deg med.., men den var kjempesøt:)

Ha en flott helg

Noralill sa...

Grattis med ny stove!! Utruleg så effektiv du er! Men det er nok sant det der med kvit og grå...

Eg måla heile 1.etasje i fargen Luft, når me flytta inn her..og den er så godt som kvit, men den er ikkje HEILT kvit, og det merkar eg... den nye delen av stova er måla heilt kvit. Men eg trur berre det er som ser skildanen ..hihi...og irriterar meg...sjølvsagt...

Ha ei fin helg!

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Så flott og hvitt:) Synes du er himla flink jeg - som får svingt malekosten med barn "på slep" -Det funker ikke hlet hos oss - utenom nettene når de lader.

Godt Nyttår også, håper dere hadde en flott romjul!!

Disse dukke husker jeg at jeg også hadde , men hvor man får tak i de nå har jeg ikke snøring på ! Men du er jo så flink - så kanskje du klarer å lage noen i ekte Fe stil ?:) klem A

Siena sa...

Takk for kommentar i bloggen min - godt nyttår til deg også! :)

Cathrines blogg sa...

Jøss!!! du er jo effektiviteten selv.....blir veldig fint da!!

Dans på roser... sa...

JUhhuuuuuuuu! så effektiv da gitt! =) *imponert*
De små dukkene der husker jeg godt. Jeg så dem i kinabutikken i Tromsø for sikkert 25 år siden.
Tror de er ment som nøkkelringer. Var veldig populære i den tida da alle jenter skulle ha kinasko.
Kremmerhuset har de kinesiske nåleputene, og små lommebøker fra Kina. Du får holde utkikk på kremmerhuset.

Kos dere i ny fin hvit stue.
Kathrin.

Grip dagen sa...

Skal si du er flittig!
Jeg skulle også ha malt gang og loft. Kjøpte maling da jeg pusset opp stua, men så måtte jeg stoppe pga Skulehuset.
Hvis du først er hvit (siden du maler med hele deg) kan du jo komme og ta et strøk her også...?

Jeg har problemer med startmotoren. Det føles lettere å heller sette seg på syrommet med et prosjekt. Skal jeg male, så blir det straks litt mer ekstra arbeid...
Er det vintersola som gir deg den veldige energien??? Da må du i så fall bli helt propell ettersom sola står høyere og høyere på himmelen for hver dag nå!
Lykke til og kos deg.

Klem Marit

Cathrine Aksnes sa...

for et vakkert hjem du har:) og den dukkevogna er virkelig herlig.. ene søskenbarnet mitt hadde en slik da hun va liten jente:)

herlig blogg.. hit vil jeg komme igjen:)

borghild sa...

Så flott og lys stua di ble! Og godt å høre at rot og barn 'skyves vekk' fra bilder i det feiske hjem også;-) Dessuten er det jo flott av minstefeen vil hjelpe til med sofavasken!! Husker vi ikke ble like glade her i fjor sommer (vel, forifjor blir det vel nå), da vi oppdaget at storebror i huset stod og 'vasket' bilen med en stor hvit stein!! Oioioi!!!!
Ellers er dukkene kjempesøte, husker nabojenta hadde et par slike, men aner ikke hvor hun hadde fått dem fra. Ha en fortsatt fin helg!! Klem B:-)

Nooria sa...

Ja jeg tenker det ble deilig med hvit stue. Her males alle vegger i fargen egghvit. Litt farger bruker jeg heller på møblene jeg pusser opp (veldig lyse men litt ulike nyanser) :-)).

Jeg har forresten fulgt bloggen din daglig i lang tid nå. Skikkelig koselig blogg har du!

Godt nytt år.

Anonym sa...

Du gir meg dårlig samvittighet, jeg har hatt maling av stua på tapeten i to år ;-s

Sånne kinadukker har jeg og. Regner med de er kjøpt på kinabutikken i København. Der var jeg forresten i uka som var, men jeg så ingen slike dukker der nå :-(

mali-mo sa...

Så fint det ble i stuen din! Jeg liker nå grått jeg da, og har blandet en gråaktig farge til nyekjøkkentet. Var igrunn fornøyd men bøe litt engstelig nå når jeg leser om lysstjeling. Det liker jeg jo ikke!Får heller male om hvis min grå ikke funker ;)

Dukkevognen undervar herlig! Nydelig rett og slett!

Skal kikke etter en dukke til deg neste gang eg er på en kinabutikk ;)

Villblomsten sa...

Godt Nyttår :-)
Du har som alltid veldig god smak :-)

*Marie* sa...

Huhu, thank you so much for your lovely christmas wishes!!!! I finally came home to Danmark from my family in Germany!!! We all had a great time, with too much tasty tasty food and candies, presents and long sleeping mornings:)....
I love danish and norvegian magazines. They are so different to the German ones. Just one or two Germans are a bit like them. They called Living and More and Landhaus. In them you can find the scandinavian way of living or country style. Very nice. But my big love is BoligLiv and Interiør magazinet and Vakre hjem. Maybe if you feel like it, you can write me and I can send you an issue of Living and More. This magazine comes out once a month and I have one left from December, cause my sister bought me one, too. Landhaus comes out every 3. month so write me if you are in the mood to. Kram or hilsen *Marie*

Minnelita sa...

Det var noe kjent med den dukka ja. Tror kanskje vi hadde sånne for ca 25år sia. Har for meg at de ble kjøpt på kremmerhuset på den tia vi brukte å kjøpe kinasko. Veldig søt er den da.

Related Posts with Thumbnails