søndag, februar 01, 2009

Heimelaga knappar

Eg har sett mange i bloggosfæren som har laga knappar sjølv av ulikt materiale. Desse knappane lagde eg for snart to år sidan, men først i dag er dei klare for publisering. Ting tar tid, ja :) Flogesopp-knappar av plastilina (var det ikkje det leira heitte, mon tru).

Eg kjøpte inn leire, og satte i gong. For å verte ekstra inspirert brukte eg sønnens spisebrikke med Elsa Beskows flogesoppdekorerte barn på :)

Eg erfarte fort at kombinasjonen av knall raud og kvit leire ikkje var like enkel. Under steiking vart ofte den kvite leira rosa, då den skarpe raudfargen smitta litt. Og ikkje minst måtte ein vere gullandes rein på hendene for kvar gong ein skulle ta i den kvite leira. Mykje pirk med andre ord.

Men resultatet vart jo bra. Her er somme av knappane montert på ei strikkejakke eg strikka til sønnen for åresvis sidan. Den vart strikka i Cashmerino aran frå Debbie Bliss, og har holdt seg kjempefin trass i heftig bruk. Mjuk, varm og god.

Med flogesoppknappar på vart jakka brått mykje meir jentete, og her er Bodil Bo si skjønne jente på skogstur iført jakka :)
Med seg på skogstur hadde dei også denne soppen eg sydde for mange år sidan. For dei som har fulgt bloggen min lenge, så hugsar de kanskje at eg og sønnen var med på ein babyswap ein gong. Der me sendte pakkar til to gutar i Australia. Hugsar de? Denne soppen skulle dei australske gutane få, men den vart for stor for forsendinga. Foto: Den gode feen og Bodil Bo
Soppen er sydd etter inspirasjon frå ei herleg teikning som hang på tannlegekontoret den gong me var små. Ja, eg trur jammen at det var Bodil som hadde teikna den også, hehe. Ei teikning av ein flogesopp med vindauga og dører i. Hugsar du den, Bodil? Som om ikkje det var nok Bodil, så er den raude speglfløyelen brukt i soppen restar frå ein raud vest Bodil hadde som liten. Dette måtte berre bli Bodils sopp ;)

Når me snakkar om dei australske gutane i swap'en, så må eg berre fortelje at gutane i ettertid har fått ein liten bror som er kalla opp etter sønnen min :) Kjekt!

Då gjenstår det å ynskje alle ein flott søndag!

26 kommentarer:

Nina sa...

Pirkearbeid ender ofte opp med en flott resultat. Så friske og freshe soppe-knappene ble på den grå ribbestrikkede jakka. Har jobbet på småskoletrinnet på en barneskole i årevis - og er så heldig at jeg får se på masse barnetegninger. Det er et eller annet med røde fluesopper og barn. Motivene gjentar seg år etter år. Seinest denne uka. Det var en gutt som tegna et ansikt med røde-fluesopp-briller ;).

Rikke - fargesirkelen sa...

Knappene og jakka ble kjempefin! De knappene oser av tolmodighet=)

Magdalena sa...

hei-hei...
dette var bare knall......

klem, magny

Magdalena sa...

hei-hei...
dette var bare knall......

klem, magny

Tove sa...

kjempesøte knapper:)

Anne sa...

Flotte knapper du har laget:) Koselig blog du har:) Ha en fin søndag!

BO sa...

Hahahahahahhaah! Så koselig! Bodils sopp!!! :-)
Ja, hugsar den på tannlegekontoret. Teikna mange sånne soppar i dei dagar. Kanskje eg skal produsera litt kunst nå og?

Så tøft med dei som har oppkalla guten sin etter storebror i huset! Supert!

Ha ein strålandes søndag. Me har vore ute, og er raude i kinna, heile gjengen!

Klem

Tone sa...

Det var jo bare helt herlig med de søte soppeknappene på strikkejakka!! Praktikeren i meg må bare spørre, hvordan blir de i vask? Ha en fin uke :-)

Monica sa...

De var jo kjempesøte de soppeknappene!! :) Lurer også litt på hvordan det er å vaska, da jeg leker med tanken på å lage knapper selv!! ha en videre fin søndag!!

Monicas sa...

wow..innmari fine må æ si..:)
ha en fin søndag videre

Karna sa...

Så fint...trodde ikke en kunne lage knapper som holdt av slik leire....kjempe søte var dem! Og det var den store soppen også, jeg husker swapen.....Spørs om ikke Bodil må få denne en gang av deg....????

God søndagkveld til deg også!

mette sa...

s å søte knapper, s å kreativt:)

Anonym sa...

Åh! SÅ utruleg skjønne knappar! Eg er imponert. :-) Såg ut til å vere ein perfekt detalj på jakka!

Haust sa...

Så fiiine! Knappar til å bli i godt humør av! :)

Frøken Lykkelig sa...

Utrolig fine knapper!!! Ja det der er ordenlig pirkearbeid og tålmodighetsarbeid. Kjempefine :-)

Maliva`s verden sa...

Så flink du er,knappene ble jo kjempsøte....

☆Therese sa...

Knall fint!! Knappene er jo herlige og den store soppen helt super !! Du er jammen kreativ :o)

Anonym sa...

Hører rykter om en vannvittig opp pussing. Løøøøøvly:O) gidder ikke å logge meg inn for jeg skal ut å gå tur. Ringes;O) Klem fra ELin:O)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heipå deg Feen !Så utrolig skjønne knappene ble da, men for et pirk å lage. Typisk når en setter i gang med slike prosjektt at det dukker opp festlige uforutsette hinder som at malingen smitter av !
Fluesoppmotiv er og blir sjarmerende.
Her strikker jeg som en gal etter Itsy Bitsy boken, kjempegøy! .... men gud bedre meg med amerikanske oppskrifter når det er noen år siden jeg har begitt meg ut på de viddene. Tok noen timer før jeg skjønte logikken,vi snakker både hekling og strikking, ordliste et must!
Ha en videre flottings dag.
klem

*Marie* sa...

hi Linda!!! I have tagged you:)!!! That means: show us the 4 th picture from your 4th picture folder on your PC and post that picture and the tagging of 4 other blogger ladies:) but only if you want to;)...... On friday I will send you your magazines, cause then I´m in Germany at my sisters place and it is way cheaper to send it from there. hugs *Marie*

Huset i Hagen sa...

Takker for hyggelig kommentar hos meg. Det har jo godt så tregt med meg i det siste, men nå er jeg oppe og går igjen :0) Her hos deg går ting så det suser ser jeg. Alltid med nye lekre, gøye, originale og artige ting og vise fram. Likte veldig godt disse knappene dine. Det gjorde hele jakken det! Klem fra Anita

Drømmen om en eplehage sa...

Nomin, helledusssen!
for noen bedårende knapper... Kan man si det om knapper tro?
Ja, jeg finner hvertfall ikke noe mer passende!

Du er ett oppkomme av kreativitet!
Ønsker deg ei fin uke på alle mulige måter.
Eplekos!

Liv Elin sa...

Kjempesøte fluesoppknapper !! :)

Gjorde seg veldig på den går jakken - skikkelig fargeklatter !

ha en super dag !

Liv Elin sa...

Kjempesøte fluesoppknapper !! :)

Gjorde seg veldig på den går jakken - skikkelig fargeklatter !

ha en super dag !

Huset på toppen sa...

Stilige knapper,prikken over i en:)
Ønsker deg en riktig fin tirsdagskveld!!

Lykke sa...

Oj oj oj, så stilige!! Takk for en inspirerende blogg :D

Related Posts with Thumbnails