onsdag, september 30, 2009

Lekehytte i stova

I rommet under trappa opp til 2.etasje er det eit lite rom. Heilt perfekt i storleik til oppbevaring av leiker og eit par små ungar. Og heilt genialt når ein skal rydde opp etter ungane er i seng på kvelden. Denne veka har Alma vore heime frå barnehagen. Ho er forkjøla og leik ute i regnet er uheldig. Iallefall når det er haustferie neste veke. Eg har berre gitt opp å få gjort noko av det eg hadde plan om (sy blant anna). Dagane går i staden til vaffelsteiking, smårydding her og der, og kos.
I dag har me sortert i alle leiker. Ein kasse til Duplo, ein til Little People og ein til utkledningsklær. Ein pose står klar til Fretex, og Kindereggdilldallet havna i restavfallet.

Postkassen frå Bruka vart opprinneleg innkjøpt for å henge på ei framtidig leikehytte i hagen. Sidan leikehytta berre er på planleggingsstadiet, så heng postkassen på stovehytta i staden. Saman med eit Welcome Friends skilt frå Riviera Maison (julegave til mor sjølv ;))

Dukkevogna snuppemor fekk til jul er i bruk kvar dag. Utruleg skjønn og fin og i god kvalitet. Den er frå SEBRA.
Inni sjølve leikehytta er det ikkje sånn superkoseleg akkurat. Eg skal få sydd til ei madrass som dekker heile gulvet, og få hengt opp ei lyslenke over dei to hyllene på veggen der inne. Kom gjerne med tips til dekorering om du har nokon :)
Det er ikkje til å stikke under ein stol at det vert vanvittig mange leiker med tre ungar i hus. Me har ikkje akkurat verdas største hus heller. Så det gjeld å sortere ut, finne lure oppbevaringsløysingar og vere flink å rydde, slik at det ikkje renn over.
Eg fekk eit genialt tips av mora til ei god venninne ein gong. Å gøyme litt av leikene til ungane. Ikkje ha alt framme på ein gong, men byte på det. Ungane gløymer lett kva dei har, og når ein finn fram det vekkgøymde er det som om dei får nye leiker. Dette har me praktisert, og det er heilt topp. Little People tinga er derfor på ferie i kjellaren frå nå av ;)
Medan eg skriv dette innlegget høyrer eg at det føregår hektisk leik inni og utfor skapet bak meg. Det spørs om ikkje sorteringa må gjentakast i kveld. Pytt pytt :)
Ha ein flott onsdag
PS! Tusen takk for alle kommentarar på tøffelinnlegget. Eg bestilte mine tøfler herifrå.15 kommentarer:

Olstad sa...

Så morsomt med lekehytte i stua. De små synes slik er topp. Jeg skal hjem og rydde bort litt leker jeg også. Jeg har bare 2 barn men gjett om det blir mye leker alikevel.

Ha en fin onsdag.

mi-rachel sa...

så koselig å lese og se.

elle sa...

Så koselig å lese og se bilder. :) Å sy madrass, hive inn deilige, myke puter, lysslynger gjør nok det lille rommet veldig koselig og intimt.

Kristin sa...

Så koselig med en lekehytte under trappa. Det irriterer meg mer og mer at ikke trappa vår er tett. Da kunne et forheng gjort samme nytten. Ikke for det det går ann å lage en lekekrok under der likavel... En ide til lillegutt blir litt større. Det med å gjemme noen leker har jeg begynt med også for hvis ikke så flyter det over her... Vi har nok ikke noe større hus enn det dere har tror jeg.

Angelika sa...

Dejlige billeder :-) Takket vaere din hjaelp, lykkedes det mig at koebe saadan en dukkevogn i Danmark - den er saa flot !

Marte sa...

Skikkelig koselig å ha en egen "luke" da!
Og så lurt:)) Har samme vogn, supernice:))

Knittingbird sa...

Takk for koselig titt innom lekehytta. Og jeg må visst gratulere med minstefeen din, tror det er lenge siden jeg har gitt lyd fra meg. Jeg har hatt bloggpause i ett år, men nå er jeg tilbake med ny blogg og nytt nick. Skal tro om du husker/kjenner meg igjen fra "gamle dager" på sprayblogg?

Moderne Retro sa...

Nydelige bilder - lekkert med hvitt, rødt og trefarge.
Barn og leker er lik rot her. Jeg har praktisert "27 kastelek" i mange år ved behov. Dvs. går inn på et barnerom med en pose, går gjennom en lekekasse eller to, og kaster det som er ødelagt eller bare rot. Kan også praktiseres i forhold til leker som man vil gi vekk. Barna har også vært med på denne "leken" innimellom. Den ene har helt vegring mot å kaste/gi vekk, mens den andre synes det er morsomt og mer enn gjerne deltar.
Når man gjør dette, har jeg blitt mer bevisst på å tenke mer over hva vi kjøper inn i huset av leker.

Lappesola sa...

Så koselig. Og jeg elsker sånne kurv dukkevogner. Vi har også en selv om guttene ikke akkurat leker med den. Men det hender jo det kommer en liten frøken på besøk.

Ha en fin dag, og god bedring til frøkna.

Klem fra Sol

Haust sa...

Så fine leiker de har! Eg vart inspirert til å ta ei opprydding i leikeskapet vårt! Godt å få sortert litt innimellom...

God torsdag! :)

hvitstil.com/Christine sa...

Så herlige bilder Linda. Utrolig fint!
Klem fra Chrisitne

mette sa...

ååååååå så kosli innlegg... mmmm så go stemning:)

Hanna sa...

Oh my god, so cute!

Silver Sparkels sa...

Så koselig!:) Idag har jeg bakt osteiskaka etter oppskrifta di;) Fant den her på bloggen. Bakte med OREO, gleder meg til å smake den!:D

marie sa...

Søt hytte og så praktisk å ha en plass om man må panikkrydde. Det er nesten så jeg savner stua full av leker når jeg ser bildene dine. Her blir det nemlig lite leking. Tenåringer har andre prioriteringer. Knis.

Related Posts with Thumbnails