torsdag, oktober 01, 2009

Han vs. Henne i interiørverda

Det er sikkert ganske typisk slik det er hjå oss. Eg er mest oppteken av dill og dall og at det ser fint ut. Medan Herr Fe er meir oppteken av at ting er praktisk, enkelt og greit.

I den første leiligheten me budde i, hadde me opne kjøkkenhyller på kjøkkenet. På øvste hylle hadde eg store krukker fyllte med kvite kjeks (potetmelstopper). Kjeksa vart baka eins ærend fordi dei ville ta seg ekstremt bra ut i dei nyinnkjøpte krukkene mine. Dei stod vel og lenge der og var så fine så fine. Dei stod faktisk lengre enn lenge.

Men så var det ein dag eg kom heim frå jobb, og Herr Fe hadde handla inn til helg og rydda kjøkkenet. I søppelspannet låg alle dei nydelege kjeksa mine, og krukka mi var full av frokostblanding. Særdeles lite fin frukostblanding.

"Du, jeg tok å kasta kjeksa dine jeg" sa Herr Fe og la til "De var jo så vanvittig gamle". Eg svarte berre "Heilt i orden det" med lys stemme, og unnlot å sei til han at det ikkje gjorde noko at dei var gamle. Desse kjeksa var nemleg ikkje til for å etast, dei hadde berre ei estetisk rolle på kjøkkenet. Eg sa ikkje eit ord om at eg innerst inne var litt lei meg for at dei fine kjeksa mine var ein saga blott. Eg visste jo at det var heilt teit å ha kaker på utstilling.

Med åras løp har det vore mange mange slike eksempel. Der eg dillar noko til utelukkande fordi det er fint, og Herr Fe fiksar det så det vert praktisk igjen. Eller eg kjøper noko til han som eg veit han ikkje kjem til å bruke, men som vil ta seg såååå fint ut i huset ( som f eks tøflene eg kjøpte for nokre dagar sidan).
Kjære Herr Fe, det gjer ingenting at tøflene var litt for små for deg. Sjå kor fine dei er dei står i all si prakt i trappa, dei passar sååå godt inn i huset vårt :)

I går humra Herr Fe uti gangen, og sa til meg som stod på kjøkkenet: "Linda, nå har Alma begynt å plassere ting i settekassen din". Eg smilte og sa "Så kjekt, så flink du er Alma". Eg sa ikkje eit ord om at det var eg som starta leiken ved å plassere Little People figurane våre der først
Eg veit jo at det er Herr Fe som er mest fornuftig og som har rett i at ting skal vere praktiske og funksjonelle. Men samtidig så klarar eg ikkje halde fingrane av fatet, og må dille og dalle og styre og stelle det slik eg likar det. For eksempel kjøpe såper som ikkje skal brukast, men vere til pynt. Eller sortere stabelen av handdukar og klutar etter farge osv osv. Eg opererer i stillhet og får det slik eg vil. Iallefall heilt til Herr Fe korrigerer det med si funksjonelle innstilling.
Kjære Herr Fe, eg er så glad i deg, og glad for at du tar mine interiør-nerde-fakter med eit smil.

Avslutningsvis viser eg to bilder av meg og pompilompen knipsa av Herr Fe i ettermiddag. Simon byrjar bli ei deilig lita tjukkebolle som klør og klør i gommane. Kunne ha ete han opp :)
Nå er det straks helg og avspark av haustferie.
Ha ei god natt og ein god fredag formiddag.
Trur eg rekk komme med eit innlegg i morgon også.
Zzzzzzzzzz ;)
PS! Kakebilder er lånt frå Tine.no

35 kommentarer:

Anonym sa...

Hei du Gode Fe! For et herlig innlegg du hadde i dag, og for noen herlige bilder av deg og lillemann! Må få lov å skryte av bloggen din. Har aldri kommentert innleggene dine før, men jeg er innom nesten daglig. Digger den lekne stilen din og måten du skriver på. Blir ofte veldig inspirert av både bildene og ordene dine. Ha en fortryllende høstferie med Familien Fe;)
Klem fra Lalla

Hege sa...

Hei, for et koselig innlegg og nydelige bilder av dere!

Tvillingmamma sa...

Her i huset er det på samme måte. Her henger de søteste kåper på knagger i gangen, og fine sko på rekke og rad (gjerne mamma og prinsessen sine sølvsko) og så prinsessen sine tyllskjørtene da, de er jo en fryd i seg selv og må få lov å henge fremme!!) Nå er det høst i den hvite gangen vår, og den sorte og hvitprikkete Noa regnkåpen til mamma har kommet på sin rette knagg, og sorte støvler på gulvet nedenfor. Frem kom også det grå Rosemunde ullsjalet med hvite heklede blomster på som jeg fant på salg hos Ilse Jacobsen i vinter. Lange hansker til fant jeg også. Nå titter de fint over kanten på en kurv som jeg også har hengt opp på en knagg. Nøyaktig planlagt og plassert, helt til far i huset henger den blå goretex- jakken sin over hele stasen, og setter vekk skoene på roterommet
( de blir jo sjelden brukt...) Sukk, dlllete fruer og funskjonelle menn er ikke alltid noen lett kombinasjon. Jeg vet ikke hvor mye jeg har hatt i krukker opp gjennom årene, og som til slutt har havnet i søppelet. Nå har jeg mange røde hjerte-slikkepinner i en glasskrukke på et hvitt gammmelt bord på kjøkkenet. Og tro det eller ei, de får stå i fred for husets små slikkmunner. Nei, nå er det på tide å finne sengen, er visst allrede i feriemodus siden jeg sitter her på denne tiden av døgnet. Angrer nok bittert i morgen tidlig, må tidlig opp for å pakke, da vi drar på " hytten" vår Bergen. Lenge siden sist, gleder meg veldig til å spise Madam Bergen sin fiskekaker, gå på torget, på Fløien og selvfølgelig på Babyshop, Min Engel og andre kjekke steder. En hel uke med inspirasjon på interiør og klesfronten for en som bor på landet og ikke har all verdens tilgang til slikt. Og ikke minst skal jeg kose meg veldig sammen med prinsen og prinsessen. Vi skal finne på mye kjekt håper jeg, mens far skal leke " Karlson på taket" for å finne lekkasjer.

Charlotte Haugerud Bråthen sa...

Må bare si at jeg liker bloggen din:) Er alltid koselig å lese:)

Siddis-in-houston sa...

Heisan, er stadig innom og lurer hos deg, he, he, må jo det når jeg har deg på bloggfølgeren min, ha en flott helg!

map79 sa...

Hehe, jeg måtte le da jeg leste kakehistorien din - så utrolig gjennomført! Bildene av deg og sønnen din var kjempefine, Herr Fe er en flink fotograf :)

Ønsker dere alle en fin helg :)

Ludmilla Zinzano sa...

Hei! Jeg er innom og leser bloggen din daglig omtrent og syns du lager vakre innlegg sånn til vanlig, men i dag ble jeg rørt! :-)

Hyttehuset sa...

Å for eit koseleg innlegg. Det er så mykje varme og harmoni i det du skriv.

Det er magnet på websida di.

God helg til alle feane.

Anonym sa...

så gøy å se deg!!
Jeg har ikke kommet og kommer nok ikke så langt, jeg har fått minimummannen til å være praktisk og sette opp ting jeg - pga bloggverden har funnet ut at jeg bare MÅ få opp NÅ og ikke 6 år etter at huset ble ferdig - men ellers ligger jeg så langt etter dere i bloggverden
Ha en fin helg da!!!

Idun.. sa...

hehe herlig ;)
Du er nok ikke alene om å prøve å dille og pynte i en praktisk manns hjem ;)

Min mann såg på meg som om jeg hadde ramlet ned fra månen da jeg nevnte at jeg hadde kjøpt nye knotter til skapet på soverommet, men at de ikke passet helt så jeg måtte få låne drillen/skrumaskina hans.. For hva skulle vi med det?! Skapet hadde knotter! ja.... stygge plastknotter ja... :p
(så hører det til historien at han var så elskverdig at han faktisk byttet de ut for meg uten at jeg visste det.. så de firer vel litt på synspunktene sine de også... *fnis*)

Håper du og dine får en flott helg!!

Maria sa...

Hi hi hi - ja, jeg tror det er et faktum at sådan er det bare :-)
Vi diller og daler,og vores mænd er de praktiske der ikke helt forstår.

Ha en en god weekend du også.

Klem Maria.

sylysten sa...

He he, herlig innlegg;o)
Kente meg meget godt igjen, og kan ikke annet enn å undre meg over hvordan det hadde sett ut her om ikke jeg hadde dillet. Eller det vil si, jeg vet hvordan det hadde sett ut, omtrendt som i stua til svigermor, og hun er over 70;o///
Ja ja, vi får bare fortsette å pusle;o)
Ha en flott helg;o)
Klem
Linda;o)

Hanne sa...

Festlig lesning, og en superskjønn liten kosegutt!
God helg :-)

Patina-H sa...

Ja, desse mennene må vel berre jatta litt med oss, når me kjem med rosa plastkoppar til kaffien, eller er opptatt av at oppvaskkosten skal vera fri for matrestar og anna alskens.. ! Og ellers andre små og store bagetellar i den store samanheng... ;)
Artig å lesa :) og ein god liten klump du har :)

Christine C sa...

For et herlig innlegg! Kjenner meg litt for godt igjen i en del av det du skriver *ler*. Utrolig morsom den kakehistorien!
Så skjønne bilder av deg og minstemann...helt til å spise opp den godklumpen din :)

Vigdis sa...

hihihi jeg kjenner meg litt igjen der ja ;) du er så flink til å skrive om de så hverdagslige tingene og samtidig få det til å bli interessant å lese.
Ønsker deg og resten av fefamilien en fortryllende høstferie!

Jill sa...

Tusen takk!!!!
For en trivelig liten stund og for en herlig historie!!!!!
Sånn er det her oxo, men det med tøflene er jo bare kostelig!!!
Må lese dette innlegget for Pastillmannen når han kommer hjem, så slpiier jeg å bli tvangsinnlagt denne uken og :-)
Hipp hurra for dill dall, det er sånn vi vil ha det!!!!!!
God helg!

Therese sa...

Å som jeg kjenner meg i igjen !!!
Det skal være praktiskt og funksjonelt... iflg samboeren. Ja, ja sier jeg, men det skal se bra ut også og så lenge ikke noe er i veien eller til ulempe så gjør det jo ikke noe om det står der kun til beskuelse. (iflg meg).

Herlige bilder av deg og lillefeen!!
God helg!!!

Sonia sa...

Jepp der kjenne vertfall eg meg att :) Hi hi
Bra det er fleire som jobber i det skjulte :)
Ha ein flott ferie :)

jess1 sa...

Ja, vi damene er en gjeng med hemmelige agenter hele gjengen ;o)))
Du bor nok i ett helt normalt hjem, kjente meg veldig godt igjen, og det hadde nok også min kjære gjodt om han hadde lest det ;o))

Ha ei kjempeflott helg og høstferie, får håpe dere får litt fint vær ;o)))

Nydelige bilder av deg og lilleprinsen!!!

Smilla sa...

Herlig innlegg! Sånn er det nok hos de fleste tror jeg. Har forresten også bestilt tøflene, men Herr Smilla kommer garantert til å bruke de :)
Nydelig bilder av deg og lillegutt. Skjønnas!

Anonym sa...

Hei!
Har du lyst å gi bort adr til hvor du kjøpte de herlige tøflene?

Knittingbird sa...

Pyntekjeks du! Må le litt, men er aller mest imponert over at du klarte å ta kastingen av dem med et smil og ikke lage en krangel ut av din og herr fe's ulike innstillinger til dekorasjon. Nydelige bilder av deg og Simon. Og jeg fikk så lyst å bake kaker - ordentlige kaker til å spise opp. Har Tine oppskrifter også mon tro? Ha en deilig fredag!

Den gode feen sa...

Anonym: det står nederst i forrige innlegg :)

DittOgDatt sa...

Så sant så sant... må si jeg kjenner meg litt igjen her! Jeg setter putene pent i sofaen, mens sambo har slengt dem på gulvet for de var i veien, jeg danderer gardinene pent, mens sabo har trukket dem for fordi solen plaget han.. hehe.. Det er nok bare sånn de er! Koslig bilde av deg og lille :)
God Helg
Klem Hege

Jannicke sa...

For et kjempekjekt innlegg... det var rett og slett godt og artig å lese ;o)
Måtte nikke bekreftende på mye ;o)

Nydelige bilder av deg og minsten din!

Klem J.

Blomster i hagen sa...

Hei!
Kjekt å lese slikt eit fint innlegg, må sei eg kjenner meg litt for godt igjen :-)
Sjarmerande bilder av deg og vetle Simon, han ser utruleg god ut.

Ha ei flott helg med familien!

litenIda sa...

Hehe.. Dette var et kjempebra innlegg! Er nok mange som kjenner seg igjen i det du skriver..! :)

Nydelige bilder av deg og Simon!

Magnus sa...

Ja, her treffer du noen spikrer på hodet. Underholdende og gjenkjennelig. Godt skrevet!

Kjersti sa...

Akk... Kven er det som ikkje kjenner seg igjen i dette.. hehe.. Her i huset er det i alle fall på samme måte, praktisk forran prakt, i husfars øyne.. :)

Du vet ikke tilfeldigvis om noe loppemarked i distriktet denne helgen?

Helgehilsen fra Kjersti

et kjært hjem sa...

He, he...her kjenner jeg meg godt igjen ja :)
Så flink du er til å skrive! Et veldig koselig innlegg og fint bilde av deg og minstemann!
Ha en fin kveld :) Ane

Olstad sa...

Så fint du skriver, ett koselig innlegg og så kjempe koselig bilder av deg o den minste. Kjempe kos. God helg og god høstferie.

Marta sa...

Herlig innlegg!:)
Godt at ikke alt bare trenger å være praktisk:) Tenk så trist verden hadde vært da!:)

Anita sa...

Så utrolig fine bilder av deg og minsten:) Kjenner meg igjen i kakene. Jeg baker kun litt spesielle "småkonfekt" som tar seg fint ut på fatet. På detsoteliv.no er det masse å velge i som i tilegg til å se fint ut, smaker godt:)

Trultemor sa...

så koeslig å lese om fe-samspelet:))

Related Posts with Thumbnails