lørdag, oktober 24, 2009

Lørdagsgodt


Sjå kor perfekt brettet frå Clas Ohlson passar til skålene frå Living. Akkurat plass til seks skåler på brettet. Og det heile passar perfekt i fargen til Kitchen Aid'en. Slikt vert ein god fe glad over :)

I dag har eg lyst til å spørre etter gode rettar til lørdagskosen. Her har me liksom kjørt oss fast i taco, bakt potet eller pizza. Har du nokre gode forslag til meg?

Tusen takk for alle positive kommentarar på sopprekkja. Ting gjekk fort for seg, og undertråden laga ein krøll i starten av alle saumane. Så dette er absolutt ikkje mitt beste handtverk, men det gav kanskje soppane litt personlegheit (om eg skal fokusere på det positive).

ha ein super lørdag

PS, me er friske igjen :)

21 kommentarer:

Kjersti sa...

Vi og har hengt oss litt fast på pizza som laurdagsmat, men kva med å prøve Lasagne feks? eller fløytegratinerte poteter med broccoli og skinke i samme form?
Marinerte Kyllingklubber, med steikte maiskolbar, ein god salat og gresk dressing e og å anbefala, spess om du toppar det med kvitløksbaguettar ved siden av :)

Jannicke sa...

Et lite tips på kose-mat som mine barn elsker :
Skjær hver kyllingfilet i 3 biter, legg i marinade av olje, hvitløk, kikkoman, fersk basilikum, krydder... La det stå så lenge som mulig ;o)

Del opp poteter i båter , hell over olje og ta på salt og pepper..
Stek i ovnen 225 gr , ca 25 min.

Stek kyllingbitene på pannen..
Lag evt aeoli og salat til ;o)
Dette er en favoritt hos oss ;o)

God lørdagskveld!

Klem J.

heidi sa...

Hvis dere liker taco faller sikkert tacopai i smak! Vi bruker ferdig paibunnpulver, enkelt og godt. Fyllet er kjøttdeig med tacokrydder og purre, toppet med creme fraice blandet med litt majones og revet ost. Deilig med salat til.
Hilsen rykende fersk blogger som får kamera til uka ;-)

Eirin sa...

En enkel og god lørdagskosemat er stekt kjøttdeig blandet med salsa og nachos i en ildfast form med ost på toppen og i ovenen på 200 grader i ca 15 minutter.

God helg videre, fra Eirin. ;-)

Ida sa...

Jeg har verdens beste oppskrift på hjemmelaget Moussaka og fuccicia brød - det er helt herlig! Og en smak som både voksne og barn liker!

Ellers er jeg glad i pai - der kan man jo variere masse.

Hva med ovsbakte pannekaker? Lage dem grove og fylle med en gryterett, med ost over.. Mmmmm!

Skulle ikke tro jeg var under 50 kg med denne matlysten, eller.. hihihi :-)

Herlige sopper - super inspirasjon!

Smask

umulie sa...

Mine barn på 4 og 8 liker pitabrød. Vi varmepitabrød i steikovnen og fyller med det enhver har lyst på; tacokjøtt, kjøttboller, kylling, salat, mais,tomat, agurk, div dressing, rømme, salsa og så videre.
Ha en fin lørdagskveld.
Hilsen umulie

Kallan sa...

Vi har akkurat i dag, som er lørdag, spist en deilig hjemmelaget risotto, med kyllingbiter, parmesanost, løk og asparagesbiter i. Både 5- og 1-åringen spiser masse hver gang, kan anbefales! Og risotto er langt enklere å lage enn mange frykter.

En annen rett vi er glade i her i huset er paier, i alle varianter. Og nå kan man jo også kjøpe ferdiglaget paibunn du kan rulle ut - da er det gjort i en fei!

Lykke til!

Anonym sa...

Vi er så utrolig glad i å lage taco lefser med creme fraiche, litt purre, sopp, salat, agurk og strandaskinke. nam nam!

Ha en flott helg!

Anonym sa...

Tusen takk:0)
Og god helg til dåkke også,- snakk om at alt matcher til lørdagsmiddagen;0)

Torill sa...

Enchiladas, biff, innbakt kylling, tapas, fajitas, sushi, thaimat ...

Frk. Badegakk sa...

Pasta med sauser av ulike slag og Paier med forskjellig innhold er alltid en slager her i huset!
Godt å høre at formen er stigende!=D

Bente sa...

Clas Ohlson <3

Emmas utsikt sa...

I går lagde jeg wok av ferske grønnsaker og indrefilét isteden for den vanlige pizzaen. Det ble kjempegodt og anbefales sterkt.

Men pizzaen snek seg inn i kveld da....

Anonym sa...

Hei
Lørdagsmat: Veldig god tilgang på ferske reker i Stavanger da, men kanskje ikke det er noe barna liker?

Kort og Søm sa...

Kjempe fint brett og skåler!! :o)

Her er en god lørdagsrett;

Godt biffkjøtt i biter,
bacon, sopp og ganske mye løk, surres/stekes hver for seg, så blandes alt og man har i creme fresh, god sennep , litt frisk sitronsaft, salt og pepper. La det småputre en liten stund.
Serveres med ris med et godt dryss med frisk persille, og ruccola salat med små tomater, rødløk og pinjekjerner.

Dette syns jeg er godt!!
Klem :o)

hvitstil.com/Christine sa...

HEI HEI
Tenkte meg at det var hos deg jeg så det. :)Fant det nå. Fører opp parkeringshuset også i "ønskelista", så skal jeg varsle deg om det dukker opp. Figurene er jo bare helt herlige.

Klem til deg og all ære for at du er i støvsuger-modus på en lørdag kveld

Sjefsengelen sa...

Jeg er dårlig på mat, så jeg skal ikke gi deg tips om det. Men vil bare kommentere brett/skåler: Kjempeflott! Alltid gøy når en finner en match. Har en del erfaring med skåler som nesten passer i et visst antall på brettet, bare ørlite på vippen noen av dem...
Det er stor lykke i små detaljer.
Snuskebassa

Nooria sa...

Det der var lekkert! Tror plutselig jeg har et ærende på clas ohlson :).

Et tips til lørdagssnacks: Bak foccacia. Dytt gjerne oliven, soltørket tomat, fetaost eller andre lekre saker i alt etter smak og behag. I tillegg kan du evt ha en salat bestående tomat, fersk basilikum, skivet fersk mossarellaost og gourmetsalt oppå. Deilig!

Shabby Charm sa...

Skjønne skåler! Det er ofte Taxo på lørdagskvelden her også så har ingen gode tips. Så skjønne soppene dine i forrige innlegg var!

Søndagsklem fra Maia

nr13 sa...

Tusen takk for en utrolig inspirerende blogg:) Jeg er innom hver dag, men ikke flink til å legge igjen spor, beklager det...
Hva med hjemmelagde vårruler? Ungene her (3 og 5) elsker det. Vi bruker karbonadedeig, raspet gulrot, finhakket kål og glassnudler inni. Serveres med jasminris med grønsaker og søtchillisaus.
Karbonadedeigen (500gr) stekes før jeg tar oppi gulrot og kål og lar det surre til det er mykt, bruker 2ss med vårrull krydder (dette har jeg kjøpt på thaibutikk i byen her, de er utrolig behjelpelige :)), men dette etter smak.Tilsetter glassnudler disse smaker vel lite,men det er for fyll og luft i vårrullene. Tar vårrull"papir", vet ikke hva det heter egentlig, fyller med kjøttblandingen og ruller sammen, "limer" med pisket egg. Disse steker/friterer du i en panne med mye olje (nøytral) og legger opp på et fat/brett med papir så de får rinne av seg litt når de er jyldne. Jeg bruker Jasminris, helst kokt tidligere så det er kaldt, har denne opp i wokpanna sammen med erter og gulrot kuttet i små biter, og fin hakket løk, surrer litt for jeg lager en grop og putter oppi egg og lar det bli stekt mens jeg rører litt i det, blander og smaksetter med litt soyasaus.
Dårlig forklart her, men det er egentlig veldig lett å lage, og ungene spiser myyye, og her er i alle fall thaidamen på butikken veldig behjelpelig :)
Dette ble langt og uoversiktlig, men ...
Hvor får man kjøpt de skålene fra Living? er det et merke som finnes flere plasser?
Ha en fin dag :)

Anne S sa...

Hvis dere er glad i taco, er taco grateng en god forandring. Philadelfia ost i ildfast form, taco kjøttdeig med ost på toppen over der. I ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Serveres med tortilla chips og en god salat ved siden av. Håper det smaker.

Related Posts with Thumbnails