søndag, oktober 04, 2009

Papirklipp i hauststormenVel nå var det kanskje ikkje storm ute i går, men skikkeleg haustver haglebyger, regnbyger og kraftig vind. Ikkje anna å gjere enn å finne på kjekke innesysler. I timesvis leika me oss med papir, saks, fargestiftar og lim. I dag angrar eg på at eg ikkje lagde ugle, så eg trur me fortset i dag også, hehe. Veret er nemleg om mogeleg hakket verre.
Takk for alle innspel om maleri og veggpryd. Eg er veldig usikker på kva eg vil ha. Eg diggar Gitte Brandt altså, men kom på at eg har bestilt ein vintage tapet frå Etsy. Kanskje eg endar opp med å tapetsere ein diger firkant på veggen i staden. Eller at eg let ungane male eit digert lerret for meg.


Er det forresten nokon som har erfaring med å lage lerret sjølv? Så stort som eg ynskjer det kostar nær 2000 kr på rammebutikken nedi gata her. Kanskje eg får til å lage eit veldig mykje rimelegare? Tar i mot tips med opne armar ;)


Ha ein flott søndag. Stor klem frå Linda

PS! Kartet havnar tilbake på gutterommet som det hang før:30 kommentarer:

HønePøne sa...

Tusen takk for kommentaren på bloggen min, jeg er fortsatt i skyene :) hehe!
Fuglebildene dere laget er knallfine! Jeg digger fugler. Ugler er jo nesten ditt varemerke, så dere må nok lage et par av dem også ;)
Jeg laget noen bilder for et par år siden, der jeg tok et par store sponplater, foret dem med litt skumgummi, og trakk fine stoff utenpå. Knallfint! Å tapetsere en diger plate blir sikkert også supert. Har syslet med tanken på å gjøre det samme med det gule fugletapetet fra ejffinger. Synes det er veldig fint, men er redd jeg skal bli fort lei om den skal dekke en hel vegg. Et bilde er jo kjapt å plukke ned, eller bytte ut.

Ha en fin søndag!
Klem, Madeleine

Marthine sa...

Hei Linda
Hvor stort lerret tenkte du?
Jeg vet at Søstrene Grene har store lerret, og de er ikke dyre:)
Du er så utrolig flink og kreativ med barna, masse gode tips får jeg fra deg :))

Klem

marte sa...

Kjenner en kunstner som alltid lager sine egne lerret. Han spennner opp vanlig ubleket lerret som han grunnner med hvit maling ala det du bruker på veggen. Han maler store malerier. Anntar man må bruke noen kiler for at det skal holde seg stramt.

Nina sa...

Heisann:-)

FOr en flott inneaktivitet:-)

Kom bare på en ting. Jeg var innom Jotex på nettet i går, tekstilavd til Ellos. Der hadde de sengetøy med ugler på, og da tenkte jeg selfølgelig på deg:-D

Ha en fortsatt fin søndag:-)

Klemmer fra Nina uten blogg som også bor i Stv

Tone - Love Eat Pray sa...

Hvis du går på kunstbutikker (som selger maling, rammer, lerreter osv), så kan du kjøpe "puslespill" til lerret i din størrelse. MEN det er litt jobb, for lerretduken er ubehandlet, så du må kjøpe ... hm, nå husker jeg ikke hva det heter, men det er noe du må varme opp og male på duken for å gjøre den klar til å males på... Tror det der funker best for de som lager lerreter OFTE ;)

Noralill sa...

Supre bilder du har laga! Eg laga slike fuglekort i fjor, men ser eg skulle laga dei større. Mykje finare som bilete på veggen, enn som kort i skapet..hihi

Store lerret finnes vel sikkert på clas olson..der har dei lerret iallefall..

Kos deg på ein søndag!

Hege sa...

Kjøper mange lerret hos søstrene Grene
- riktignok ikke så stort som det du snakker om ,men bra nok:-)
Sperre opp lerret og lage ramme, kile opp osv er en jobb som jeg har gjort en gang...
Syns ikke det er verdt det - om du ikke gjør det fast( får en viss teknikk vel!).
Lykke til, blir spennede å se tapeten:-)
ha en fin søndag, klem Hege.

j e n n y sa...

..alla klagar över att det är så trist när det regnar och är surt och kallt, men jag fullkomligt ÄLSKAR det!! För då har jag en jättebra anledning till att vara inne hela dagen och bara pyssla, pyssla, pyssla!!!
Ser ut som om du tycker detsamma..!? ;)
Superfina små pappersfåglar!! Ett bra tips som jag tar med mig till nästa gång det regnar...! ;)

Ha en skön söndag!!

fru Pink sa...

Heihei!

Herlige utklipp, og koselig å ramme de inn også!
Vet de har store lerret på Clas Ohlson, men vet jo ikke hvor stort du tenker. Kan tenke meg de største er ca 1 x 1 m.

God søndag fortsatt! :-)

g u r o sa...

Nyyydelege fuglar! :) Eg likar også å finne fram div papir og lim og saks og paljettar og dill og dall, og så kan eg og Lille A kose oss rundt kjøkkenbordet leeenge!

No har eg laga til ei eiga hobbykasse til henne, som vi har ståande på kjøkkenet, slik at det blir lettare for henne å finne fram. I tillegg vil eg jo gjerne ha litt voksenutstyr også ;) Fekk lyst å lage slike bilder, eg også!

Og tapet på lerret i stova er jo ein kjempeidè! Då kan du jo bytte ut når du vil! Og om du brukar sponplate kan du bruke begge sidene, slik at du kan variere når som helst, kanskje... :)

Nina og cocobongoo sa...

For en super inneaktivitet:)
Tror nok jeg må ut å kjøpe litt effekter for å stille godt forberedt til denne høstferie uken.
Bildet ble jo kjempekoselig!
ha en fin fin søndag!
Nina

Fliegenpilzchen sa...

Echt leuk:-)))
Sonst kann ich leider kein Holländisch:-)
zuckerüß!!
♥-lichst
die Biggi

Maria sa...

Hei!
Så fine pip-pipper!!
Sponplater (og finerplater eller hvilke som helst i "levende" materialer") kan slå seg og bli skjeve slik at de blir vanskelige å henge på veggen. I tillegg er sponplater TUNGE!! Et altenativ kan være isoporplater....
Uansett hvordan det blir, lykke til :)
Hilsen Maria.

Mette Munk sa...

Hei.

Jeg har fulgt bloggen din en stund og syns det er inspirerende og moro å følge din verden.

Jeg maler bilder selv og lager da mine egne lerret i ønsket størrelse.Det største jeg har lagd var 2 ganger 1.5 meter og det kosta ca 200 kr i matrialer.

Jeg bruker furuplank som er ganske grov(1.5 * 4 tommer)og skrur og limer i hjørnene.Har aldri brukt kiler på disse.
Trekker da denne med maleduk i bomull som er ferdig grunna hvit.Denne kjøper jeg i metervis på rull i Gøteborg men tror de har en type på panduro også i metervis.

Det er absolutt verdt et forsøk med tanke på både pris og ønsket størrelse.

Skulle gjerne ha hjulpet deg men frakten blir i lengste laget,for jeg bor i østfold.

Denne treramma kan du få en snekker til å hjelpe deg med.Det fikser han i en fei og så kan du trekke den selv med duk og feste med spikerpistol.

Ta gjerne en titt på hjemmsiden min for inspirasjon:

mettemonk.mosaicglobe.com

Venllig hilsen Mette

elle sa...

Jeg kjøpte linlerret på Claus Ohlsson (til ca. 500,-), kjøpte ferdig utblandet maling på hobbybutikk og satt i gang. Spente det over en ramme som mannen min bygde. Viola. Superlett og fint! Det er en flott fargeklatt over sofaen vår i et ellers ganske hvitt og beige hjem. :)

Lykke til.

Tre Kusiner sa...

Hei snuppeline! Europris har store flotte blanke lerret som du kan kjøpe og male på etter behov. Trur dei ligg på ca. 3 - 400 kr. Ha ei fin veke. Skikkeleg inspirerande blogg. I love it. G

Agathe si sie sa...

Så morsomt et bilde og så ut som en veldig morsom aktivitet å holde på med både for barn og voksne:)
Ha en fin ukestart.
Klæm

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Kuligt att klippa o klistra...barnen bara älskar det ju!! Sååå söt tavlan blidde!!


¨Ha en härlig vecka!
~~Kram ♥ Millan~~

Knittingbird sa...

Veldig søte fugler:-)

Snubletråd sa...

Clas Ohlson har jo som nevnt over her både ferdigspente lerret, duk på rull og kilerammer slik at du kan spenne opp selv. Det største ferdigspente lerretet (298 kr) og kilerammene er 100x81 (98 kr). Duken kan du få både i lin (199 kr) og bomull (99 kr) på henholdsvis 1,5x 1 og 1,55x1 m.

Jeg har selv malt på de største ferdigspente, og kan absolutt anbefale de (i tillegg til at jeg tidligere har jobbet på Clas Ohlson <3 hehe). Det er nok litt jobb å spenne selv, og prisen er jo forsåvidt den samme uansett hva du velger...

Lykke til!

Ps! Kjempefine fugler! Koselig innesyssel på hutrete høstdager:)

Kvirrevitt sa...

Kjempesøte, kvitrende papirklipp! Her må det hermes:)

sandra sa...

utrolig søte fugler- lurt å ølime inn i ramme- det var kjepesøtt!!

sandra sa...

hvordan får du forresten tak i slike søte papir ruller?

Linda S sa...

Så koselig :)

The Créme House sa...

Dette så hyggelig ut! Første gangen jeg besøker denne bloggen, og synes det var et hyggelig besøk - kommer gjerne igjen! Klem fra Gro

Kaspara sa...

Hei Linda!
Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!
Denne bloggen var et nytt bekjentskap, og her var det mye spennende for et Kaspara-øye, så hvis det er greit, vil jeg gjerne lage en link til deg.
Papirklipp er så moro, og noe ungene mine elsker også. Ser fram mot høstkvelder med stearinlys og papir i mange glade farver og mønstre strødd utover langbordet.
Fine fugler du hadde laget!
Ser du viser kartverk når jeg scroller nedover, og jeg er helt vill etter kart. Går ofte til sengs med atlas, og tar for meg verdensdel etter verdensdel, hi hi. Nesten litt Drillo-aktig det der.
Så gøy at du kjenner til Nr.9 og har vært der flere ganger! Søsteren min hadde lest kommentaren din til meg, og gått innom bloggen din. Hun likte den svært godt!
Hun synes nesten hun dro litt kjensel på deg også...
Ønsker deg en fin senkveld!
Hilsen Kaspara

Tvillimn sa...

Såå mange fine farger og mønster i papir du hadde, dette så veldig kjekt ut! Her på Bergensloftet går det mest i rydding av papir og sånn. Har nettopp tømt prinsen og prinsessens tegneskuff( en skuff i kjøkkebordet som alltid bobler over slik at vi ikke får den igjen...). På noen tegninger som lå oppi så jeg at det var lenge siden sist,tegneferdighetene hadde utviklet seg litt siden sist. Ellers har vi samme værtype her, men vi måtte jo ut en tur når vi først er i byen. Ble en runde på Nasjonalhistorisk museum og Pastasentralen etterpå. Ellers er det en stund siden vi oppgraderte her og jeg sysler med tanken på å skifte ut kjøkkendørene, noe mannen absolutt ikke synes er nødvendig. Det er ikke så veldig mange dører det er snakk om, så jeg tenkte at hvis jeg kjøper en om gangen, blir det kanskje nytt kjøkken tilslutt uten at det gjør umiddelbart stort innhogg i økonomien. Fornying på "hytten" er ellers ikke det som står øverst på priolisten....Men det hindrer ikke at jeg går rundt å ser og spekulerer, i rom etter rom. Kanskje skulle jeg gjort noen grep her, eller hatt noen nye puter og lamper der....Ihvertfall trengs det maling, så det blir nok en økt i morgen forhåpentligvis. Og kanskje en "kjøkkentur" til Ikea. Tenk om jeg hadde funnet noen dører i billigkroken! Prinsen må imidlertid ha nye bukser, så det må nok prioriteres først. I den tredje butikken vi var i på lørdag,la han seg rett ned på gulvet i protest. ( Og ikke var det noen særlig grunn til det heller siden de først hadde sett film på Min Engel. Deretter rusjet av seg både jakker og sko på Babyshop, mens moren febrilsk prøvde å hysje ned jubelen så ikke betjeningen skulle bli irritert
( og siden vi kom bare et lite kvarter før stengetid på en lørdag...)Så det er bare å glede seg til fortsettelsen i morgen. Men bukser må han ha, og stumpen må være med, særlig når den er så smal at det er nesten umulig å få tak i noe som passer. Det blir vel noen bestikkelser underveis. Ellers synes jeg de bildene du har lyst på er kjempefine, men jeg er sikker på at du klarer å lage noe lignende selv, du som er så kreativ. Var forresten inne på Stoff og Stil sine sider i dag, og synes de hadde mange fine stoffer nå, bl.a. med fugler på og "bombestoffer" i friske farger. Kanskje blir det putesying på meg også etter hvert. Trenger mer farger og tekstiler til barnerommene. Ellers står puter fra Tine K. Home på min ønskeliste for tiden. De er jo ikke så freshe i fargene akkurat, men passer godt inn i loftstuen i den faste bopelen...Ihvertfall når det er høst og jeg drar frem saueskinn, kongler og greiner som er samlet på høstens skogsturer. Forresten var de kommet i en ganske fin lillafarge, kanskje jeg skal velge den...Ha en fin start på den kommende uken.

Gro R sa...

Hei!

Min gode nabo Lene maler sine egne bilder. Hun har kjøpt en stor ramme for lerret i en hobbyforretning (ca 1 x 2,5 m) og trekker denne med hvitt laken. Deretter grunner hun lakenet med vanlig interiørmaling.

Når hun maler bruker hun interiørmaling (klatter på, slik at det også blir litt struktur). For de finere detaljene mot slutten bruker hun tuber med "ordentlig" kunstmaling.

Når hun har gått lei av maleriet, begynner hun på nytt med et nytt laken.

Dette blir så bra resultat, at jeg trodde hun hadde dyr kunst på veggen første gang jeg var inne hos henne!

Living White sa...

Jeg bare elsket det bildet du har laget. Gav meg jo mange ideer...

Anonym sa...

[url=www.db.no]Test[/url]

Related Posts with Thumbnails