tirsdag, november 17, 2009

Min dag i dagEr det ikkje typisk at i kvar familie er det liksom opphoping av bursdagar i løpet av kort tid? I feens næraste familie har herr og fru og eldstemann bursdag med ein månads mellomrom i oktober/november, medan dei to minste har bursdag med eit par vekers mellomrom i juni.

I dag er det min dag, og om fem dagar er det eldstemann sin 7-årsdag. Dagen i dag har vore kjempefin. Eg har fått  gode klemmar, kjekke telefonar, god middag, gode kaker og nydelege gåver. Men det er ikkje til å komme frå at det er 7-årsdagen som er mest etterlengta og i fokus her i huset. PSST! Kaker er lov i bursdagssamanheng for dei som måtte lure på om eg hadde tapt veddemålet med Herr Fe ;)

Eldstemann har bestilt ridderborg av pepperkakedeig, alla denne som er avbilda frå boka Knas, til dagen sin. Hjelp, tenker eg i mitt stille. Men borg skal det bli. Garantert ikkje like fin som den i boka. Pytt pytt, ungane vert nok glade uansett.  Og fordelen  med pepperkakebursdagskake må då vere at kaka kan lagast i god tid, så er ein ferdig med den biten liksom.

Eg ser at mange bloggarar er i full sving med adventskalenderane sine allereie. Her i huset har dette bursdagskøyret litt avdempande effekt på kalenderprosjektet.

Med bursdagskalas den 22. november, er det berre ei kort veke før 1. desember og avspark av kalenderåpning kvar dag. Så toppar det heile seg med gåver av alle slag på julafta, før det er stillstand resten av året. Sånn gåvemessig altså.

Uansett samme kor kreativ eg er og samme kor allsidige gåver eg har funne på i kalenderen, har eg erfart at eldstemann sit tilbake litt ekstra bortskjemt når det heile er overstått. Med mange fine leiker og mange fine opplevingar, men kanskje ikkje gladare av den grunn.

I år kjem me derfor til å kjøpe ferdig kalender til dei. Lego til eldstemann, og Littlest Pet Shop til minifeen. Eg kjenner at det nesten gjer litt vondt å skrive dette, for eg elskar jo verkeleg å lage til kalenderar og finne på kjekke gåver (opplevingar, ting og tang). Men her må unganes ve og vel gå føre mor sitt behov for å få utløp for det kreative, he he. I staden for pakkekalender med 24 pakkar per unge skal eg sy fire stoffposar  til kvar av dei. Nummerert frå 1 til 4. Og så skal desse fyllast med prosjekt med ting me kan lage eller bake saman. Eg trur det vert bra.

Eg er derfor på jakt etter kjekke og gjennomførbare prosjekt. Og viser dåko eit knippe av inspirerande juleprosjekt frå gamle juleblad (BoligLiv 11 og 12/08, Living & More 12/08) eg skumma gjennom på føremiddagen i dag:


Eg kjenner at eg rett og slett gledar meg til jul. Og aller mest til juleførebuingane. Det er jo den tida som eg kjekkast :)

Ha ein toppers kveld!

pS! Magnetane me har på kjøleskapet tilhøyrer egentleg eit gammalt spel, og er ikkje for salg i butikkane nå...

39 kommentarer:

Heidi sa...

Gratulerer med dagen i dag!:)

Rosemary and Thyme sa...

Gratulerer så mye med dagen, Linda!

Klem Tove

Kamille sa...

Gratulera med dagen!! :)

silje-sin sa...

Gratulerer så mye med dagen! pepperkakeborgen blir sikkert flott:) Klem fra silje.

HusmorDronninga sa...

Gratulera så masse med dagen! Den borga såg jo bare heilt fantastisk ut, og eg tvile i grunn ikkje så veldi på at din egen versjon blir noko dårligare!

Minmill sa...

Gratulerer så mye med dagen du gode feen Linda. Må du være så lykkelig som du kan bli på denne dagen din. Helledussen, det er ikke så ofte man har bursdag, så nyt all oppmerksomheten du kan få.
Skjønner godt at du legger din gode hånd over din sønns feiring, han er jo ditt barn. Sånn tror jeg alle vi mødre er skapt. Så glad han vil bli med en ridderbord ala mamma. Gleder meg til å se hvordan den blir seende ut.


Lykkeønskinger og masse glede fra Minmill

Minmill sa...

ehem. Litt stavefeil her....mente å si ridderborg, men det skjønte du nok.

borghild sa...

Gratulerer så mye med dagen!!! Det høres ut som om du har hatt en kjekk dag, så jeg skjønner de har stelt godt med deg, som seg hør og bør på en bursdag!;)
Synes du har hatt det ene flotte innlegget etter det andre i det siste, men jeg har vært så dårlig på kommenteringen:S

Hylla di fra QXL er jeg dødsmisunnelig på, og boardet du har laget er knallfint!! Ekstra fornøyd blir man jo når det koster brøkdelen av et merkevare-board:)

Vi har også kjøpt ferdige kalendere til ungene i år, fra Playmobil til begge to. Men så har jeg jo ikke helt klart å holde meg, og kjøper små kalendergaver i tillegg... Jeg sydde også hver sin pose til dem i fjor, og nå henger vi opp kun én gave om gangen. Da blir ikke minstemor så fristet av alle pakkene som henger der, og så kjøper vi oss selv litt ekstra tid, og vi kan kjøpe julaften-gaven på lillejulaften om vi vil:)

Kommer bare på et lite tips med ting å gjøre med ungene, så det i et blad det også, men husker ikke hvilket. Man kan træ små tovede kuler (selvlaget eller kjøpt;) på en tråd, og lage en nyere utgave av papirlenkene. Så kan man ha dem på juletreet eller som pynt på barnerommet.

Lykke til med pepperkakeborgen også, du kunne jo levert den inn til Kunstmuseet i Kristiansand etterpå! Der skal de nemlig snart i gang med å 'samle inn' til sin årlige pepperkakeby, men det spørs vel om skolegutten heller vil smake på herligheten også...;)

Ha en fin kveld! Klem B:)

Anonym sa...

Hipp hurra for deg idag, Fru Fe!
Klem-Irene-

Merete sa...

Gratulerer med dagen!

I min famlie har vi bursdag omtrent annehver dag i februar ;)

Anemone sa...

Hipp hurra for deg!

Kaspara sa...

Hipp hurra for Linda i dag!
Det smakte sikkert ekstra godt med kake!
Den ridderborgen av pepperkakedeig var da bare utrolig fin. Skjønner godt at sønnen din ønsker seg den.
Ja, den 22.november er det kalas her i familien også. Sylvi som driver Nr.9 har stort jubileum.
Hun har også bursdag den dagen.
Ha en fin bursdag fortsatt fram til midnatt!
Klem fra Kaspara

Anonym sa...

Hei
Gratulerer med dagen!
Er helt enig i at det kan bli litt for mye gaver og bortskjemte unger hvis det skal være gaver hver dag før jul. Hos oss er det bestemor som har påtatt seg den oppgaven - dog med noen føringer fra oss. I tillegg har vi en egen julekalender som skal lære ungene at det er andre som trenger mer enn oss.
Hver dag i advent trer vi en mynt på en snor, en for hvert familiemedlem. Til slutt gir vi pengene til en organisasjon som f.eks. røde kors, folkehjelpen el.l. I år kommer vi i tillegg til å lese en historie fra julekalenderen til Omis-prosjektet som barnehagen har jobbet med hver dag. Pengene går selvfølgelig til Forut i år:)

Hilsen Turid

g u r o sa...

Hurra for deg! :)

Likte veldig godt idèen din med fire gjere-noko-kjekt-saman-posar! Det må vel vere det beste! Det er opplevingane dei kjem til å hugse når dei blir store, og ikkje alt det dilldallet som fort kan fylle kalenderen... :) Kos dykk!

Silje sa...

Gratulerer med dagen :) Min var i går ;)

Noen aktivitetstips:

-la barna få pynte hvert sitt julevindu
-pepperkakebaking, med tilhørende pepperkakedeig-skattejakt. Hvor har nissen gjemt kakedeigen i år tro?
-lage julekuler til treet, blanke kuler fra panduro, maling i div farger, og GLITTER :)
-La barna lage egne pakkemerkelapper til besteforeldre og sine nermeste.
-lussekattebaking.

Så kommer jeg ikke på mer. men hyggelig blir nok kalenderen din uansett :)

små og store drømmer sa...

Gratulerer masse med dagen :)

camillaslykke sa...

hei, Linda.
Gratulerer så mye med dagen:) Forstår deg godt i forhold til pakkekalender. Kan bli litt for mye av det gode av og til..:) Takk for super lesing på bloggen din, og utrolig flotte bilder.. Ha en fin uke videre...
Klem c

hvitstil.com/Christine sa...

Hei Linda

Gratulerer så masse med dagen! Håper du har hatt en fantastisk dag :)

I år går jeg også for kjøpekalender. Har alt for mye å gjøre med flyttingen.... Jeg har kjøpt kalender på sprell fra Haba, som hadde figurer fra julekrybben. (jeg er jo så glad i julekrybber....)

Ha en fin kveld
Christine

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

GEATTIS GRATTIS GOA DU!!!!

så härligt pepparkaks hus!!!

Millan

Emmas utsikt sa...

Gratulerer med dagen! Min kjære gamle far har óg bursdag i dag.

Et år lagde vi et pepperkakehus basert på tegningene til huset vårt. Det var kjempegøy. Anbefalles!

Emma

Lappesola sa...

Gratulerer med dagen!!

Klem fra Sol

Jannicke sa...

Gratulerer med dagen!!
Rakk den såvidt... ;o)J.

Lykkeliten sa...

Litt sent ute, men gratulerer så mye med dagen som var.
Jeg hadde også bursdag i går ;-)

Klem Lykkeliten

Guro sa...

Gratulerer med overstått bursdag!
Høres ut som du har hatt ei fin bursdagsfeiring.

Høres veldig fint ut med slike poser med aktiviteter. Et tips, som du sikkert selv har sett i et gammelt julenummer fra BoligLiv, er å lage slike snø-glober, eller hva de nå heter. Har selvfølgelig ikke det bladet lenger, men mener å huske at det var brukt et lite glass (barnematglass e.l.), så trenger du et par miniatyrfigurer, går sikkert an å finne på etsy, hvis du ikke har noe, har sett søte små mini-bambier! Tror helst man bør koke glasset, og fylle på kokt vann (slik at man ikke får noen slagt vekst inni, ulekkert med et grønt lag på innsiden av glasset...). Så kan man bruke glitter eller små isoporkuler til snø.
Denne idèen har ihvertfall festet seg på hjernen min, og en vakker dag skal jeg prøve det! Ellers er det alltid koselig å lime, male og "glitre" glasslykter av syltetøyglass.

God kreativ førjulstid!

Frøken Fryd sa...

Gratulere så mye med dagen. Elske å følge bloggen din. Håpe du og dine får en knall dag.

Stor klem fra nord

j e n n y sa...

Hej hej!

Å grattis på födelsedagen!! =)
Visst är det lustigt att födelsedagar tenderar att klumpa ihop sig!? Men du ska vara glad som har ett par veckor emellan - i vår familj på 3 fyller vi alla tre år under 1 vecka!! DET är tight! (Kan tilläggas att jag gick upp 2 kilo under just den veckan i år - 3 tårtkalas på 7 dagar är INTE sunt (för den som inte visste det...!!)!!) Hehe!!

Hoppas du får många fina paket och en fin dag! ;)

Marta / Livet på landet sa...

Gratulerer så mye med dagen din i går!
Det er typisk det - at bursdager hoper seg opp. vi har det slik her også... Altfor mange som er født rundt jul! Som om man ikke har nok gaver å kjøpe fra før av akkurat da:) Men det er jo koselig med bursdagsfeiringer likevel:)

Ridderkaken var kjempestilig!
Lykke til med det prosjektet!:)

Therese sa...

Gratulerer med gårsdagen!!! :)

Vi har et pr bursdager vi skal igjennom nå i november/desember vi også... Minsten vår blir 7 om en uke og snuppa blir 9 20. desember, så i førjulstiden er det nok å gjøre.

For en flott ridderkake du skal prøve å lage - juhu - jeg skal ikke vise den til junior her i huset... ;O) Tar ikke sjansen, kanskje han også vil ha en slik. Lykke til med kakebakingen!!

klem

Smilla sa...

Gratulerer med overstått!!

Frk.Badegakk sa...

Gratulerer med dagen som var! Godt å høre at du fikk litt kake, - det hjelper på motivasjonen med litt sånn oppmuntring innimellom tenker jeg=)
Hjelpes meg for et kakeønske! Det ser ut til å bli litt av en utfordring, gleder meg veldig til å se resultatet av denne utfordringen fra din lille pode!

Ønsker deg en herlig onsdag!

Anita Kristin sa...

Gratulere so mykje med dagen, som var i går.

Dett innom her titt og ofte, kjekkt med bloggar på nynorsk òg.

Kjenner godt igjen adventskalender problematikken. Det vert nok ferdige kalenderar her i huset òg, men muligens med noko "Attåt" som det heiter på fint.Klarer nok ikkje å halde meg eg heller.

Då eg var liten lagde mamma lappar der ho skreiv på kva som skulle gjerast den dagen, kjekkt når ein skulle lage julemanna eller marsipan, men mindre artig når ein skulle vaske golv;)

Finns jo so mange artige ferdige laga hobbypakkar, som er fort gjort og som blir fint, Barn elskar jo å skape:)

Og pepperkakeborga vert sikkert kjempebra:)

Anita Kristin

Noralill sa...

Gratulera så masse ved vèl overstått dag! Eg er så eining, det er kjekt med bursdag og alt, men det vert jo litt arbeid når alle bursdagar samalar seg over kort tid... Her har me februar som den store bursdagsmnd. Det kjekke med det er at då er det salg...hihi

Eg synes det er lurt å kjøpe ferdige kalenderar, like greit at dei søte små vert fornøgde.

Kva eg skal gjer med vetlatrultemor har eg ikkje heilt bestemt, men dei to store har sagt; "mamma, du kan ikkje begynne ein tradisjon for så berre å avslutte den..." Det kom då eg foreslo kjøpekaldender til dei eldste...hihi

Så spørs det kva eg slags tradisjon me vil gje vetladokko...me får sjå...

(dette vart visst laaangt...) Kos deg i dag! Klem

Småenglenes verksted sa...

Gratulerer så masse med dagen.
Tips til hva som kan gjøres i adventstida:
jeg har lånt Karsten og Petras adventsbok - der er det "gjøreting" for hver dag.
Hilsen Tone

Fattigfolket sa...

Hurra for deg som fyller ditt år! Fint å lese at du ikke lager 24 x 3 pakker :-)

Marie

Lena S sa...

Gratulerer hjerteligst med dagen Linda *klem*

Helt enig med deg når det gjelder adventskalenderne. Ifjor bestemte vi oss for å slutte med sånn vanlig kalender. Det blir rett og slett altfor dyrt med 4 unger i huset. Vi skal heller kjøpe "Jul i Svingen" kalender til hele familien. Og ungene får hver sin bittelille gave hver søndag i advent. Tror vi skal henge dem opp på ei snor i kjøkkenet. Det blir 16 gaver totalt istedet for 96 (!).
Likte foresten den ideen noen hadde lenger oppe her med å træ mynter på en snor, og gi pengene bort til et veldedig formål :)

Ønsker deg en fantastisk dag, og spis kake med god samvittighet :D

Fire Hjerter sa...

Gratulerer på etterskudd. Alltid litt stas med bursdag selv om vi nok har større fokus på barna sine.
Her blir det pakkekalender i år som i fjor men jeg har nesten ikke fått kjøpt inn noe ennå så jeg kjenner presset.
Synes det er litt vanskelig å kjøpe inn da det skal være noe de setter pris på som ikke blir kastet med en gang samtidig som det ikke skal være for dyrt.

Ha en fortsatt fin uke.

Anita sa...

Gratulerer med dagen!
Pepperkakeborgen får du nok fint til:)
Husker jeg laget playboy mansion en gang, med payboy bunnies av seigedamer. var skikkelig morro, selv om det var noe plukk..

Ha en fin dag:)

Ramme alvor sa...

Gratulerer med dagen!
Måtte smile då eg las om kalendarar..har akkurat same oppleving...ungane vart bortskjemde og ofte litt utakknemlege...i tillegg til all tid og peng som skal til for å lage ein gåvekalender. Difor vert det legokalender her og for fyrste gong. Det verste eller beste er at ungane også virka litt letta over det..:)

britt

Anonym sa...

Gratulerer med dagen, samme som meg.
I år ville min sønn ha laga adventskalender, dermed var det bare å begynne med innsamling. Kjenner at det var litt gøy

Related Posts with Thumbnails