mandag, januar 04, 2010

Feilslått strategi


Som så mange mange andre prøver eg også å skrenke inn på livviddene nå etter nyttår. Herr Fe og eg inngjekk som mange av dåko sikkert hugsar ein slags vellukka avtale i haust, der ein fekk 10 000 kr i bot dersom ein åt godteri før 24. desember. Avtalen fungerte greit, sjølv om eg skal vere ærleg og sei at eg har slete innimellom. Visst har eg slete. Eg er jo Frøken Søtsug de Luxe. Avtalen vart i utgangspunktet ikkje inngått med vekttap som mål. Berre som eit spark midt bak. Ein avtale om å leve sunnare og helde seg frisk og rask.

Så kom jula og den eine utskeielsen overgjekk den andre. Nå var det lov. Juhu! Heimelaga karameller, smågodt, sjokolade, kransekaker, brus og chips. NammeNammeNam :)

Gjennom heile juleferien visste eg at den 4. januar er det slutt på synderiet. Tilbake til lengselsfulle blikk mot kakediskane og godtehyllene i butikkane.
For kvar dag vart derfor inntaket av søtsaker aksellerert. Eg skulle liksom bli såååå lei av snop og søtsaker. Eg skulle rett og slett vere så kvalm av driten, at eg kom til å nyte å knaske gulrøtter og stangselleri for all evig tid etter klokka slo 12 slag natt til 4. januar.

Årets første nedtur er eit fakta. Fullstendig feilslått strategi. Ha ha ha, eg ler høgt her eg sit med den grønne teen min. Magen romlar. Eg har lyst på iskake. Det er det eg har. Knallgod, heimelaga osteiskake :)

Men eg jobbar med meg sjølv. Eg gjer som Ole Einar Bjørndalen. Det har eg lært på Frukost TV i haust. Eg jobbar med psyken min. Han ser for seg korleis han skal gå Fort Fort Fort på ski. Eg ser for meg korleis eg skal gå Fort Fort Fort forbi snopehyllene. Ole Einar og meg vettu. Ditta ska me klara :)

PS! Bildet over er frå det hollandske magasinet 101 Woonideeen, og på heimesida kan du sjå framgongsmetoden for korleis lage deg eplekjekk krittavle du også :)

40 kommentarer:

Hege sa...

Jeg kjenner meg såååå igjen! Jeg må kutte ned, og skulle starte i dag... Men så var det da en uåpna twistpose i skapet!!!

Så jeg starter i morgen. I promise!!

Lykke til! :)

Anonym sa...

Oi, oi, oi - kjenner meg igjen der, ja! Her er kjøleskapet tømt for restene av den deilige gräddosten, waldorfsalaten, sylta osv... Den slemme moren, dvs jeg, har også kasta søtsnoprestene, så mine søte små leter nå etter de herlige søtsakene... Men skal mor holde sine gode forsetter MÅ alt slikt UT av huset! Lykke til med å jage søtsuget ut av kroppen igjen ;) Lalla

hjem hos linda sa...

dette klarer du...Jeg har bestemt meg for å begynne å tren fra og med i morgen jeg...Har vært medlem i 3 år,betalt vær mnd men ikke vært på treningssenteret...Men nåååå så skal jeg...Du når dine mål og jeg mine..Sammen er vi sterke!..Avtale??
Give away inne hos meg...
Klæm Linda

Lille w sa...

Søt du er:)For et herlig innlegg! Lykke lykke til til både deg og Ole Einar:)

Stor klem

Småenglenes verksted sa...

Fantastisk innlegg

Jannicke sa...

Huff ja,
sånn er det å være godteguri!
Den samme strategien prøvde mine foreldre på meg da jeg var liten.. Jeg var GAL etter snop, og de tenkte : Nå skal vi kurere datteren vår, en gang for alle.. Så en lørdag kjøpte de en bærepose(!) med godter til meg, og tenkte : La henne spise til hun spyr ;o).
Og jeg spiste og spiste... ble ikke kvalm en gang ;o)
Og neste morgen kom lille Jannicke tassende inn til mor og far og spurte : Er det noe mere godteri igjen, eller?? hahaha... en gang godteguri, ALLTID godteguri!

Lykke til med å overse godtehyllene og bakeriene ;o)

Klem J.

Akkurat passe Frø sa...

Akkurat dette innlegget hadde eg bruk for i dag: "pepp'tåk"!
Kroppen har fått litt sig og heng -nedover og utover... det er SUKKER i lodda som dreg i dei retningane...
Etter å lese dette, kjenner eg at dette SKAL gå; Feen skal klare det - og det skal jammen santen eg og!
Tvi-tvi til alle som skal det samme!
:O) FrueFrøet

Ida sa...

Hahaha.. du er så morsom!
Jeg syntes du har gjort en fantastisk innsats. Jeg forsøkte det samme (vet du forresten at amming øker sukkerbehovet????) - mens jeg ammer William - men jeg måtte gi tapt etter under to uker. Og da var det fremdeles halvannen måned igjen til jul og planens slutt. Jeg får bare mer lyst på sukker, når jeg ikke tillater meg det! Siden vi er inne på faktainformasjon - så vet du kanskje også at sukker er mer vanedannende enn heroin? Det har jeg ikke testet da.. hihi.. :)

Stå på og lykke til videre. Jeg anbefaler små og hyppige måltider, da rekker ikke blodsukkeret å variere så kraftig og du slipper de verste 'jeg tror jeg dauer om jeg ikke får i meg noe sukker snart'- opplevelsene. (jeg får migrene.. helt sant!!)

Har du forresten prøvd å lage dipp til grønnsakene med naturell yougurth istedet for rømme? LOVELY! Og for ikke å snakke om oppskjærte eplebiter i vaniljeyougurth med en liten dæsj kanel på toppen.. HIMMEL!
Det finnes mye som NESTEN kan sammenlignes med godis.. men bare NESTEN !

Ps. prøvd å bruke godis BRUKAene til grønnsaker.. en form for omvendt psykologi... kanskje hjernen din lar seg lure.. hihihi

Klem fra tyte-Ida

Blå-hvit samlemani sa...

jeg må innrømme at jeg har skrukket allerede, mitt mål var ikke sjokolade og kun brus i helgene...

Jeg er visst ikke så flink til å jobbe med meg selv....

lykke til! Må noe smitte over på meg også...

Blåbærpai sa...

hihiii!
Du er so god!
Lukke til!
Og sjølvsagt: HEIA HEIA HEEEEIIIAAAA!
:)

Marthine sa...

Fantastisk!!:o)

Anonym sa...

jeg har jo meldt meg på vektkubb UTEN at minimum mannen vet om det - og tenkte i dusjen i dag at kanskje jeg skulle få med meg han på et veddemål - han spanderer hele new york turen på meg - hvis jeg pr 1 juli veier de kiloene jeg har lagt inn på vekt klubben som mål - det eneste er at jeg ikke vet hva som evt skulle vært "straffa mi";-) MEN det hadde jo vært et ekstra spark i baken da...
Og det er den lille små spisinga, av hva som helst som en ikke burde gjøre egentlig og så godt med masse iskald melk....

borghild sa...

Så flink du er da, som slutter sånn 'cold turkey'! Her er det for mange godte-rester igjen etter jul, er ikke så god til å begrense fristelsene heller, skjønner du, he he...
Men jeg leste et sted at det er noe som heter festmat og hverdagsmat (og ikke nei- og ja-mat), og DET kunne kanskje vært lettere å følge??;)
Ha en god og sunn uke! Klem B:)

Jeanette Jess1 sa...

Flinka!!!
Her jobber jeg ennå med å tømme snopskapet så det ikke skal være noe som frister i det nye året... angrer for hver bit jeg putter i munnen,men har selvdisiplin som ikke finnes. Men snart er det tomt, og DA skal vi se at det blir sunne dager i heimen - håper jeg;o)

Shabby Charm sa...

Jeg er der jeg også! (Det er ikke lett.) Masse lykke til :)

maiaKLEMMER

Anonym sa...

Dette var velvalgte ord. Jeg kjenner meg godt igjen. Har kjøpt meg nye kokebøker av Inger Kløkstad i dag. Så nå er det rugbrød og langrennski som skal stå i fokus i januar. Heng med, heng med :-)

Husdraumen/Anita sa...

Hehe...eg ler godt her eg sit, og kjenner meg som alle andre godt igjen!

Heia til både skiløparen, deg og meg;)

Og godt nyttår til deg; flott kavalkade du har laga. Synast du har fått gjort særdeles mykje spennande på interiørfronten i 2009! *Inspirert*:)

ANETTESHUS.COM sa...

Helt herlig, Linda;) Dette klarer du!!! Lykke til!

Klem
Anette:)

Jeg gjør som deg;) Gå fort fort fort forbi snophyllene!!! Hi-hi:D

Linn sa...

He he he, jeg ser det for meg! Du och jäg Ole Einar! Men er nok en smart tanke. Selv heller jeg mot travtips nr 1, skylapper. Ser ikke lurt ut kanskje? Men vettu, jeg ser ikke lur ut 20 kg pluss jeg heller. Det kan du se levende bevis på på bloggen min :-D

>Lykke til med godte stopp You can do it!

mi-rachel sa...

du har min hele og fulle sympati.

Briggs lekehus sa...

hahaha..gjenkjennende! Jeg kjørte samme taktikk i julen og spiste så mye kaker og søtt som om det var mine siste dager. Og i går skulle det være stopp. Men istedet sitter jeg her med en mage som skriker etter søtsaker og annen digg mat. Men så leser jeg fra Ida her over at man får mer lyst på søtt når man ammer -ok, da har jeg lov (innbiller meg hun jobber i helsevesenet?). Og dessuten har jeg laget gode knekkebrød som jeg har lov å maule på (sunt!!) sammen med edamerosten, rømmesilden og gravlaksen (tja, litt sunt?, men må spises opp). Tror jeg må kutte gradvis ned på godsakene så ikke kroppen min får ondt. Så nå tar jeg meg en kjeks til kaffen gitt (jeg skal amme om en halvtime).

ha et godt nytt år. Gleder meg til å følge deg videre!

Nina B. sa...

hahaha, fantastisk bra innlegg!
Du skriver så masse vittig, blir alltid sittende med ett flir rundt munnen. Jeg tror igrunn februar er en bedre mnd å starte i, for da er en over alt julegodtet som selges til halv pris, samt restene.
Men, er igang selv, og gikk strålende hele dagen i går, helt til kvelden kom. *søøøøtsug* Hvor kommer det fra? Måtte holde meg opptatt med andre ting, og knekkebrød med cottage cheese og litt syltetøy og en kopp te hjalp, helt sant! Er absolutt noe med det blodukkeret som skal holdes stabilt!

Må ellers si at dere har et utrolig flott hjem, og noen nydelige barn. Håper det er greit at jeg følger deg videre i 2010 :)

Klem Nina B.

Mens livet leker... sa...

Jeg kjenner meg igjen =)
Det er absolutt hardt, vi får jobbe oss igjennom januar, og så kommer våren med sprettende lettere kropp og sinn uten sukker-avhengighet! Hurra!

Lykke til =)

atinybitofheaven sa...

Huffda- kjenner meg så altfor godt igjen.. her gikk alle søtsaker i bosset på søndagskveld... angret fint mandags ettermiddag ;-)

Lykke til- dette skal man da klare sier jeg til meg selv ;-)

Klem

Anonym sa...

Kjempemorsomt innlegg. Kjente meg godt igjen ! Må bare si at bloggen din er til stor inspirasjon. Du er både kreativ og flink, og tingene du lager har noe ekstra ved seg. Her er det snakk om kvalitet !!!
Husker at du i fjor begynte på et hekleteppe i nydelige farger. Kan jeg spørre hvordan det går med dette ? Det hadde vært spennende å få sett bilder av det hvis du har arbeidet videre med det. Etter bloggen å dømme har du jo gjennomført mange prosjekter, så jeg forstår godt hvis det ikke er sluttført. Hilsen Martine, Bergen

Hege sa...

Lykke til! Jeg heier på både deg og Bjørndalen :D

Den gode feen sa...

Hei Martine: he he, du nevner min stor dårlige samvittigheit her. Eg tenker ofte på teppet, men kjem ikkje lengre enn at det vert med tanken. Så snart eg får sjanse til å plukke opp tråden i det igjen skal du få sjå :)

Takk for alle kjekke kommentarar. Det er godt me er fleire som slit med dette. Saman er me sterke, er det ikkje det ein seier :)

Smilla sa...

Lykke til! Er egentlig ikke så søtsugen til daglig, men etter en jul med så mye snooop så er det nesten terror å gå forbi godteskapet uten å ende opp med en neve sjokoladebiter (som blir spist opp på vei til sofakroken...).. Men jeg er innbitt som deg... dette skal vi klare.

Smilla + 3 kg

Julie sa...

Du er nok ikke alene her Linda ;) Tror vi er flere som har satt oss som mål å holde oss unna godishyllene i butikken. Jeg er nødt for å ha en godisdag i uken. Så lørdager er fridag her i heimen. Så trener jeg heller litt ekstra!! Men jeg heier masse på både deg og Ole Einar. Sammen klarer dere alt;)

klem

sandra sa...

hihihi!! dette klarer du:) lykke til! jeg og minn bedre halvdel har også bestemt oss for å leve sunnere. ikke mer snop, nugatti og brus... det frister mer når du ikke får låv;)

Nin sa...

Jeg heier på deg!!!!

Jeg jobber mot "kommemegtilbakeibukseneettersistefødsel" Så jeg vet GODT hvordan du har det!Jeg har begynt på VIBE trening selv og ELSKER det.Genialt på det vis at på 15 minutt har en ristet seg selv i form/strammet opp tilsvarende 90(!!) minutt vanlig styrketrening..Kjekt for oss småbarnsfolk m lite tid...Bonusen etter treningen er at du føler deg så fantastisk bra at du marsjerer forbi godishyllene med et glis om munnen!

Masse lykke til hverfall!!

Minmill sa...

ha ha, bra skrevet. Du er nok ikke den eneste jenta i dette landet som har det slik. Jeg er iallefall en av de. Jeg har ikke tall på hvor mange avtaler jeg og mannen har hatt. Jeg sprekker så det suser hver gang. Jeg sprakk senest i går 4. januar. Jeg kom hjem fra trening og hev meg over sjokoladeboksen på kjøkkenet. Jeg gikk rett i kjelleren med en gang. Men jeg prøver på nytt i dag.....

Anonym sa...

Jeg synes du har vært veldig flink så dette klarer du! Min eldste datter og jeg har også inngått en avtale om ingen snop før til sommeren. Kan jeg spørre deg om hvor fornøyd du er med din kitchen aid kjøkkenmaskin? Jeg har en gammel kenwood som må byttes ut og er i tvil hvem jeg skal velge. Den er i allefall mye kuulere å se på den du har;)
Hilsen ei som liker din blogg og stil veldig godt!!

Marit;) - fra samme kommune som Ole Einar;)

Anonym sa...

Tjihi, morsomt skrevet :) Heldigvis SKAL man jo kose seg i jula:) Igår begynte jeg "mitt nye liv" Ta tran- gå på jobben - spise sunt og ikke bare være støttemedlem av treningstudioet :) Ja, vi får se hvordan det går.
Ha en fin kveld.

Marias skriblerier sa...

Jeg sitter her og humrer og fniser for meg selv, dette varet morsomt innlegg!! Gå fort, fort, fort forbi snopehyllene... hihihi.. Jeg fniser fortsatt! ;) Takk for at du deler feilslåtte strategier med oss bloggere :D Godt nyttår forresten!

Emmeline sa...

Knegger i skjegget:)

Ja jeg hadde to uker fri i julen. Fri flyt i inntaket....og det er hardt å komme tilbake til hverdagen igjen:)

Men så tenker jeg som så; at før var juleinntaket hverdagsinntak for meg...og det er ikke bra i lengden. Da må man liksom på rehabilitering til slutt, og det er ikke noe særlig. Så fortsett med å gå fort forbi hyllene du...og la GODIS skålen stå til spott og spe i hyllen sin (*ler enda av at vi kjøpte den skålen og FYLTE den med snop i antisnopeperioden din;) Helt absurd....

Anonym sa...

Søtsuget er vel noe av det vanskeligste man kan prøve å ignorere....Det er såå lett å gi etter for lysten. Jeg tror det er viktig å unne seg snop i alle fall én gang i uka. Og ellers holde seg litt aktiv. Så kan det ikke gå så altfor galt?

Kathrine sa...

Jepp... den satt :)

Henriette sa...

Hei!

Jeg prøver å finne navnet på en bokhylle, og må spørre alle jeg kan som har en interesse for interiør;) Den består av treskinner som henger vertikalt på veggen, med metalloppheng (trekantforma) og trehyller til å feste hvor du vil (og det er masse hull i skinna, så du har utallige muligheter).. Jeg tror den er norsk, men klarer ikke google meg fram til det! Har du hørt om den? :P

Takk for eventuelt svar;)

Smilla sa...

Leste forresten i går at søtsuget går over når man venner seg av med søtt. Ikke helt overbevist, men har bestemt meg for å tro på det!!

Related Posts with Thumbnails