torsdag, februar 25, 2010

Den evinnelege jakta

 
Stadig nye vegar vert trakka for å finne dei ultimate stoffa til teppene og putene eg syr.
Mange trur at eg berre brukar gamle dynetrekk, men sanninga er at mesteparten er stoff kjøpt i utanlandske nettbutikkar. Nye dyre stoff direkte frå fabrikkar i fortrinnsvis Japan.

Årsaken til at det ikkje er meir gamle dynetrekk i bruk i kreasjonane er mangel på stoff. Desperat mangel på gamle dynetrekk, forklede og gardiner. Desperat mangel på ting som er så stygge at dei vert tøffe.


I eit forsøk på å komme over gammalt stoff satte eg inn annonse i ei gratis-avis i Stavanger. I LokalAvisen. Telefonen stod knapt stille i dagane etter at annonsa kom på trykk. Mange søte damer ringte meg, for kanskje eg hadde bruk for 8 lengder med  vevde gardiner frå 50-tallet. Eller kanskje hadde eg bruk for rosa einsfarga stovegardiner frå 1988. Eg forklarte og forklarte. Eg er på jakt etter relativt småblomstrete tekstilar i skarpe fargar. Det burde jo ha vore konkretisert i annonsa - eg ser det nå.

 
Eg kjørte milesvis her og milesvis der i forrige veke. Eg vart invitert på kaffibesøk til eit søtt ektepar med gjennomsnittsalder på 90 år. Eg fekk klatre opp og leite innerst i klesskapa til verdas skjønnaste 84-åring, og eg møtte utruleg mange skjønne, snille og glade pensjonerte sydamer. Damer som var lukkelege over at tinga deira kunne komme til nytte. Damer som var så snille at eg følte dei lett kunne blitt adoptiv-bestemødrene mine.Det var utruleg koseleg, men eg angrar i grunnen på heile annonsen. Det var ingen som hadde det eg verkeleg var på jakt etter. Og eg syns det er vanskeleg å sei at "beklagar men eg kan ikkje kjøpe noko av dette". Så eg kjøpte ein del, og eg fekk ein del. Masse fint, men ingenting eg fekk høgt blodtrykk av, hi hi. Bortsett kanskje frå dette skjønne stoffet her, som er restar etter pysjamasproduksjon på 60-tallet:

 
Nei, då er det godt med fantastiske blogglesarar som kjenner meg og mitt desperate behov. Sjekk kva snille Trude Helen har sendt meg. Det var ho som sendte meg dei ultrakule blå gardinlengdene sist, om de hugsar? Denne gongen sendte ho verdas tøffaste metervare i gult og oransje, ein nydeleg brikke, knallfint heklaband og storblomstra metervare. Ja, eg fekk til og med ein pakke serviettar og ungane fekk klistermerker. Tusen takk, snille du. Eg er evig takknemleg.
 

Og det er jammen godt at eg har gode gamle trufaste Fretex å ty til. Eg var innom i Breigata på mandag, og mista nesten pusten over dette forkleet her: Det er jo akkurat slikt brunt stoff med hjarter eg elskar. Eg var ikkje før kome heim før forkleet var skjært opp og inkludert i eit teppe. Ah, litt meir fred i sjela. Men jakta er uansett evinneleg. Eg gjer ikkje opp, sjølv om det er langt mellom godbitane, nei :)

Eg og småfeane kosar oss på vinterferie på Halsnøy nå. Kjempekos å være nær familien og gode venner. Handle ting og tang på Gaver og Leker og snope knallfine barneklær på Litle Blå. Sukk, måtte dagane vare litt ekstra lenge nett nå :)

Ha ei god natt. Eg må skunde meg ut for å redde inn barnevogna frå nattefrosten og snøfallet :)

Klem frå Linda

40 kommentarer:

Catrine sa...

Kan ikke være lett å være stoffavhengig! ;-)

Ha en fin vinterferie!

Ingrid Aukan sa...

Jeg snublet nettopp over bloggen din - og har forelsket meg helt. Jeg liker stilen din. :)

Dessuten er det kult at du skriver på nynorsk!

Lilliannes verden sa...

Så koseligt innlegg! Eg har ein rull med gul-orange tapet frå 60 (?)-talet. Har du bruk for det? Eller er det berre tekstil det går i no om dagen?
Det kunne likså godt vore skrevet Den Gode Feen på heile tapeten :P

Emmas utsikt sa...

Nå tror jeg jeg kommer tenke på deg hver gang jeg snubler over noe slikt stoff. :)

borghild sa...

Hmmm, så annonse var ikke veien å gå... Jeg husker at Fryd + Design skrev at hun hadde satt inn annonse en gang, og da tenkte jeg at jeg også kanskje kunne finne stoffer på den måten? Men kanskje ikke?:) Gleder meg uansett til vårens loppemarkeder starter opp, jeg har funnet flere retrostoffer der enn på bruktbutikkene. (Ikke at jeg har funnet så himla mange der heller, da men...;) Ønsker deg og Feen-familien en god helg!! Klem B:)

Nina sa...

Det var en lang dags ferd mot retrokveld skjønner jeg. Hm. Skjønner hva du mener med 80-åringer, for min mormor har ikke noe retro i skapene. Kollegadamene mine i midten av 50åra derimot - som enten rydder for å flytte nå eller rydder ut barna sine som har flyttet ut - de har vært en bra målgruppe. Oppdaget akkurat at du jo har Epla-butikk også. Teppene dine er jo helt fantastiske. Kjempefint komponert. Jeg er så symmetrisk i hodet jeg - at jeg sliter med å lage usymmetriske ting. Det blir nærmest litt eksotisk for meg ;). Gratulerer med Sol.no. Det skjønner jeg måtte være stas ;). Klemklem fra vinterferieland

Ida sa...

hihihihi....du er så søt!Jeg ser deg for meg :) Disse historiene minner meg om ett super koselig eldre ektepar jeg var hjemme hos i forbindelse med hjemmesykepleie-praksis på skolen. De inviterte oss alltid på vafler, og de var jo kjempegode. MEN hun DYNKET dem i smør før hun serverte dem. Det tryppet av dem når vi fikk dem på fatet. Jeg kunne jo ha sagt at jeg ikke likte smør, men så er det jo av og til noe med det å få ordene ut av munnen :-) Jeg spurte om en serviett da, og mens de så en annen ve snudde jeg vaflene opp ned, slik at jeg fikk tørket av dem, før jeg motvillig puttet dem i munnen :-)

Jeg får av og til sånn følelse av at 'idag ligger det deilig stoff på fretex og venter på meg' ... men nå er det leeeenge siden sist. Sist jeg kom hjem med noe flott var firkløverstoffet mitt, og det begynner å bli en stund siden.

Jeg har ett orange sengesett som jeg ikke har klippet i enda, i duse orange, grønne og gule farger. Fikk det på loppis for en tier *lykke*

Gleder meg til å se hva du lager fremover. DU er en enorm inspirasjonskilde.. får alltid lyst å lage noe nytt etter å ha besøkt deg :)

Stor klem til deg :)

NL sa...

Hm, kanskje du må begynne å designe ditt eget stoff? syns huske det gikk ann ett eller annet sted jeg leste.

Nyt vinterferien :)

atinybitofheaven sa...

dra på charity shopping i Brighton- Garantert MYE av det du er ute etter ;-)

tempo.dk sa...

Hej Gode Fe!

Ja, ja, det skal vel ikke være let. Du fik jo ihvertfald nogle gode oplevelser ud af det... De stoffer du viser på billederne, er jo fine. Nyd vinterferien og små-feerne. Forresten så var det hyggeligt at møde dig på OBS - næsten som at træffe på en kendis, men bedre, for kendisen gad at snakke med mig. Hilsen Bente

Martes atelie` sa...

Stakkars deg...det er nesten sånn at jeg går å ser om jeg har noe stoff til deg. Ja...det gjør jeg etterpå. Skal dra å bade med barna først. :) God helg til deg.
Hilsen Marte

Anne Grete sa...

Hei!
Er jo en søt historie om ikke annet da :)

Jeg skal ha deg i baktankene når jeg skal hjelpe min far å gå igjennom loftet på barndomshjemmet mitt om 2 uker. Der finnes det HELT sikkert noen skatter. Hva er mailadr din? Må evt ha adr og sånn vettu :)

Klem

SiriR sa...

Høres nå ut som om du fikk mange gode opplevelser og historier om ikke annet!!

Liker bloggen din godt, og titter ofte innom her:)

Anonym sa...

Hei! :o)

Jeg bor i et gammelt hus med masse rart på loftet, har blant annet sett et sengesett som du tidligere har brukt i din pute produksjon men i en annen farge. Dersom du er interessert kan jeg lete i rotet å sende deg en e-post med div stoffer så du kan se om det er noe der du liker?
Fantastisk kjekk blogg du har. :o) Jeg blir glad hver gang jeg åpner siden din og finner dine kreative kreasjoner og glade farger. :o)
Ha en strålende dag. :O)
Klæmz fra Maria :o)

Unknown sa...

Kjære anonyme Maria alle dåko andre. Det er klart at eg er intressert. Superintressert. Men eg håpar ikkje de føler at eg tiggar i dette innlegget. Det var overhodet ikkje meininga i så fall. Det er berre veldig frustrerandes. For eg veit at det ligg fantastiske godbitar der ute, som kanskje til og med vert kasta utan at eg får kloa i det, he he he. Og Maria: om det er eit av stoffa eg har brukt før i putene mine, så er det nesten så eg besvimer berre av tanken, he he. Annen farge er ingen problem :)

E-post adressa mi er linda.saebo@lyse.net

Ha ein super dag. Her er det litt antiklimaks at stakkars minifeen vart sjuk. I dette øyeblikket søv ho på sofaen, heilt utmatta av feber stakkars. Litt kos får me nok til likevel. Tudeluu.

Anonym sa...

Hei igjen.Så koselig at du likte stoffet, og som jeg skrev, faller det ikke helt i smak, så send det videre. Jeg skal fortsatt være på utkikk.Synes det er gøy å lete i stoff-bunkene, men da jeg selv IKKE kan sy, så har ikke jeg bruk for mye der!Selv det å skifte hempe på et håndkle er en utfordring. Ha en flott helg...mest sannsynlig bak symaskinen.
Klem fra Trude Helen

Anonym sa...

Hei igjen.Så koselig at du likte stoffet, og som jeg skrev, faller det ikke helt i smak, så send det videre. Jeg skal fortsatt være på utkikk.Synes det er gøy å lete i stoff-bunkene, men da jeg selv IKKE kan sy, så har ikke jeg bruk for mye der!Selv det å skifte hempe på et håndkle er en utfordring. Ha en flott helg...mest sannsynlig bak symaskinen.
Klem fra Trude Helen

Susanne sa...

Må le av resultatet av stoffjakten din:) begynt selv å sy div så i helgen skal jeg til svigerfar å snoke i skapene, han er en samler og har ikke kastet noe på de siste 50 åran e æ sikker på... kanksje kommer det noen biter din vei dersom æ finn mye:)
klem fra husøy

Katrine K sa...

For noen fine stoffer!

sol sa...

Hehe, du har nok i det minste gledet noen eldre med besøk :) Lykke til med jakten videre, god bedring til sykelillefeen - og god vinterferie til dere alle.

Lilliannes verden sa...

Eg treng den verkelig ikkje sjølv :) Kjekt å gi det til nokon som har kreative gleder av det! :)
Takk for alle dei kjekke komplimenta. Det varmar et ferskt bloggehjarte :)
Då skal eg sende det av gårde så snart eg kan :)

Lilliannes verden sa...

Gløymte å skrive at Huttiheiti = Fitjar og Kråko. Så det er jo ei heil Amerika-reis i seg sjølv ;)

Kristine sa...

Hei :-)
så utrolig morsomt, for jeg har gjort akkurat det samme! Like etter jul prøvde jeg meg på et slikt stunt. Jeg satte inn annonnse i ei lokalavis her i Trøndelag, og joda, samme dag som annonnsen var på trykk ble jeg oppringt av flere. Ivrig og oppglødd var jeg da jeg drog av gårde til rare krinker og kroker av Trøndelag, men dessverre satt jeg litt småskuffa tilbake..jeg fikk rett og slett ikke tak i noe jeg kunne bruke. Og som deg, klarte jeg ikke si nei til alle heller..huff, så da ble jeg sittende med en del stoff jeg rett og slett ikke kunne bruke til noe.

Har evig jakt etter godbiter jeg og, familie er satt i sving og alle har i oppdrag å se etter riktig type stoff. Hvorfor er det så vanskelig å forstå hva vi faktisk er på jakt etter? hehe..merkelig ;-)

Min mamma bor i Stavanger og hun jakter litt for meg. Har bl.a. vært innom Fretex i breigata for meg. Hun fant 2 nydelige forklær, men jeg har ikke samvittighet til å klippe dem opp, hehe!

Lykke til videre med jakten ;-)
hilsen fra meg

Guro sa...

hehe, syns jeg ser deg når du klatrer opp i skap, roter rundt blant støvspinn og gamle fluer, for å komme slukøret derfra Ü Ikke grei denne stoff-jakta, nei. Må innrømme at jeg har lekt litt med tanken selv om å sett inn annonse, men kanskje det ikke er veien å gå. Ihvertfall bør man kanskje ha med et bilde!
God bedring i heimen! Vi har nettopp vært gjennom en runde med feber og forkjølelse, men denne gangen gikk det veldig fort over.
God helg Ü

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Ja, det finnes mange hyggelig folk der ute, som gjerne gir bort, når ting kommer til nytte! Jeg bruker Gi-bort på finn.no mye heller en å kaste, når vi snakker om brukelige ting. Jeg foreslår at du etterlyser stoffer på Trådsnella, hvis du ikke alt har gjort det? Se her http://www.norge123.no/content/default.aspx?30303231613246305054513D2D54543556532B4C396F65453D


Ha en riktig god vinterferie!

Klem Cathrine :-)

by BeaTell sa...

Hei.
Jeg elsker bloggen din. Jeg syr og har litt annen stil en retro, men elsker din fargeglade blogg!

Jeg har et rosa sengetrekk med blomster hvis du er interessert. Send meg en mail så kan jeg event få sendt deg et bilde av det :)

Ellers lykke til på stoff jakt!

by BeaTell sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Siv sa...

Hei :-) Skal ikke se bort fra at du hadde falt totalt for barneromsgardinene jeg hadde da jeg var lita på 70 tallet. De ligger her i skapet, og jeg har ikke hjerte til å kaste dem - men vet heller ikke helt hvordan jeg skal bruke dem. De er ikke som du har beskrevet her, men jeg ser trenden og stilen din...

God helg fra Siv :-D

Kreativ Stil sa...

Jeg har lenge vært misunnelig på deg som har fått tak i så mange flotte retrostoffer, men jammen ser jeg at du jobber hardt for å få tak i dem. Du er utrolig flink til p sette stoffene sammen til vakre ting. So keep going, girl!

Ha en reativ helg!

Marias skriblerier sa...

Håper du kommer over en kjempehaug av akkurat de stoffene du ønsker deg! :) Lykke til med jakten!

mette sa...

så masse fine stoffer!! og enda fler og finere blir det nok skal du se :)

Anonym sa...

Hei:-)

Ville bare tipse deg om trendsale.dk om du ikke har vært på den siden før. Der kan du finne veeeldig mye stoff i din stil:-)
Flott blogg du har;-)

Hilsen Agnes

kardemomme sa...

Hei i natten :))her går det i O.L og atter O.L og jeg er vel ikke så fryktelig interessert en gang så jeg tar meg i stedet en tut i bloggbyen..Min farge fra Kulør kom også som panellakk og det var selvfølgelig litt dumt! Jeg ville helst hatt en blankere utgave. Dessuten skulle jeg gjerne hatt et lite spann maling fra hver og en av dere andre bloggerne også!
Jeg syntes alle fargene var så flotte at jeg gjerne skulle malt en liten ting med hver enkelt sin nyanse :))Du hadde en helt nydelig blåfarge! Angående dette med å sette inn annonser så har jeg gjort meg omtrent de samme erfaringer som deg. Jeg fikk noen fine tapetruller og et pat fine dynetrekk men så kom alle telefonene fra folk som ikke helt skjønte hva jeg var på jakt etter.
Jeg la til og med bilde av noen puter for at det ikke skulle være tvil men de fleste har ikke skjønt det stakkars :))Det var jo så hyggelige mennesker som tok kontakt og meningen var god men det var ikke den helt store uttellingen. Hadde til og med telefon fra en dame som kun ringte for å fortelle at hun hadde hatt MASSE sånt men at alt var kastet hihi!! men nå begynner jo loppesesongen om noen uker så da får vi brette opp ermene og holde tommelen opp for mange koselige stoffer for oss begge :))
Hilsen Kardemomme :))

Christine sa...

hehe, jeg tror vi får holde oss til vår trofaste fretex når det gjelder retro stoffer, den pleier jo å ha et ålreit utvalg innimellom :)

men har du prøvd ebay? det finnes utrolig mange fine hjertebank stoffer der altså! noen koster litt, men om du leter litt så finner du en del fine også :) kanskje verdt et forsøk? :) kanskje går det jo også an å bytte med andre bloggere også? :)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åh, eg ser for meg alle desse søte damene som gjer alt dei kan for å få deg lykkelig ;-) Minner meg om ein vakker dag eg dro til stjørdal for å overraske ein kjæreste eg hadde der, og på bussen dit møtte eg ei skjønn dame, som også skulle av der. Dette var kjempe tidlig om morningen, og når vi begge gjekk av bussen begynte eg å leite, men fant det ikkje. Denne gamle dama holdt øye med meg og spørte om eg trengte hjelp med å finne fram. Eg svara jatakk, så ho begynte nesten å gå fra dør til dør og høre med naboer om dei visste kor eg skulle hen ;-) Alt for å IKKJE ødelegge overraskelsen! hehe. Det førte til at eg, den gamle dama og nokre naboer i pysjamas fant tilslutt ut kor eg skulle hen ;-) Må berre le. Ikkje tenkt på det på evigheter :)
Nydelig stoff :) Så kjekt å hente inspirasjon fra deg :) Ha ein fin søndag! Godklem

cecilie-design sa...

Skjønner godt hva du mener! Det begynner å bli litt for mange av oss retro-jegere... Har trålt loppemarkeder og bruktbutikker i mange år allerede, men etter at jeg inntok blog-verdenen har jeg stadig oftere fått en ekkel, knugende følelse av at enden er nær... Det er noe med at når "alle andre" liker det jeg liker, så er det ikke så gøy lengre. HM. Veldig så negativ jeg ble her på tampen - måtte gjenbruk aldri gå av moten!
Lykke til videre i stoffjakten!

thora Sneiks sa...

Mye lekre stoff, og det forkleet er virkelig retro, om jeg kan si det slik! Åååå! Håper vi har noe sånt på fretex :P

Elin Osa Søreng sa...

Syns du fikk masse flott, jeg! Så herlig blogg du har- med masse gla`farger og nydelige produkter! LYKKE :o)
Takk for titten, jeg kommer igjen!
Hilsen Elin

Anonym sa...

Det er 70 tall sengetøy tørke ut på loppetorvene. Men du må jo ha opplevd mye morsomt på din ferd i forrige uke etter annonsen. Og stoffet med figurer på var jo veldig søtt. Gleder meg til å se det en eller annen form snart....

Gundis sa...

Det er gøy med sånn samlemani, elsker stoff og har nok alt for mye (men ingenting er til salgs). Derimot vil jeg tipse om å stikke innom STOF2000 om du er i Danmark. Der kjøper jeg mye, og de har ofte retroinspirert stoff. Stikk gjerne innom bloggen min, der er det noen eksempler på stoffer kjøpt der.

Related Posts with Thumbnails