fredag, februar 05, 2010

Vil du ha interiørblader til under halv pris?


Det er mulig eg er litt sleip nå som røper praksisen eg har oppdaga. Men eg nevner ingen spesifikke navn, berre for å vere grei :) Eg abonnerer på ei rekkje magasin, og det eg har oppdaga gjeld dei fleste av dei.

Kvar gong eg får rekning så tenkjer eg at "nei, nå skal eg jammen seie opp dette abonnementet". Der og då føler eg prisen er høg. Det står liksom svart på kvitt kor mykje eg betaler for å bli inspirert. Og blir eg egentlig så veldig inspirert?

Så tar eg opp telefonen, finn nummeret til abonnementservice for det aktuelle magasinet og ringer. Samtalen lyder typisk som dette:

"Hei, dette er Linda og eg vil gjerne sei opp abonnementet mitt", seier eg.
Etter nokre tastetrykk og bekrefting om abonnementsnummer og adresse, seier stemma i andre enden av linja:
"Kunne du tenke deg å fortsette abonnementet til kampanjepris på 289 kr for et helt år?" (opprinnelig pris på rekningen eg fekk var f eks 799 kr)
"Tja. Hm. *tenke fortfort*. Ok, det vil eg", svarar eg.
"Ok, da kan du kaste regningen du har fått av oss, og så sender vi deg en ny sammen med neste nummer", svarar den hyggelege stemma på abonnementsservice.Eg legg på og undrar meg over praksisen. Tenk kor dum eg hadde vore om eg ikkje hadde ringt. Eg sparte rett og slett 500 kr på den telefonsamtalen. Og dette har eg opplevd mange gonger dei siste åra. I 99% av tilfella der eg vil seie opp abonnementa, så skjer dette. Samstundes som eg undrast, skjønar eg at det er viktig å halde på abonnentane sine.
Så nå lurer eg: har du opplevd liknande?
Om du også vil spare pengar på samme måte som meg, så må du vere forberedt på at stemma like godt svarar "Det er helt i orden, jeg stopper abonnementet ditt fra i dag". Men då kan du jo berre melde deg inn igjen til kampanjepris.
Jobbar du i eit interiørmagasin, og veit kvifor praksisen er slik, vert eg glad om du forklarer meg kvifor.

Eg held, som de veit, på å sortere ut det eg likar frå blada mine. I desse dagar er det 2008 og 2009 nummera av Elle Interiør eg går gjennom. Eg har alltid likt Elle Interiør som kom ut for første gong for over ti år sidan. Dette er eit av dei magasina som er først ute med det siste, og har mange kjekke reportasjar. Ein av favorittane mine er den avbilda ovanfor. Den er frå nummer 6/08, og er frå eit rekkehus på Kjelsås i Oslo. Her er det svart og kvitt, plast og drivved, barneteikningar, brødskiver og design om en annen. Akkurat slik eg likar. Det første biletet i innlegget mitt er frå ein anna fin reportasje i eit anna nummer av Elle Interiør. 

Og når me er inne på abonnement og prisar av desse. Har de lagt merke til dei varierande prisane på kampanjeprisane til BoligPluss? Inni BoligPluss ligg det alltid lause ark med ulike prisar alt etter kor mange nummer ein vil binde seg opp til. I tillegg står det også eigne annonser inni sjølv magasinet, men då får du bladet til ein anna pris enn på dei lause lappane. Eg burde illustrert dette med bilder, men dersom du kjøper bladet har du heilt sikkert undra deg over det samme.
BoligPluss er forøvrig eit kjempekjekt blad som eg likar betre og betre, så dette er ikkje for å henge ut. Eg skjønar berre ikkje kvifor det er så vanskeleg å få til å skrive samme pris både her og der, slik at me lesarar ikkje blir så forvirra ;)
Dette vart eit langt ordrikt innlegg, og ikkje er eg ferdig heller :)

Eg får prøve å fatte meg i korthet nå.

Tusen takk for alle kommentarar på skiturbileta. Eg prøver å få gjort ting åleine med alle tre ungane. Det treng ikkje vere mange minuttane, men minuttane vert utnytta til fulle. I går kom eg over ein kjempekjekk blogg (OrigamiMommy), og inni der fekk eg tips til denne nåleputa eg og Alma laga i går kveld. Ein bruskork, band frå TAMO, litt stappevatt og fint stoff. Det heile limt på plass med limpistol (minifeen som tilskuar), og vips så var nåleputa eller kaka som Alma kalla den for ferdig. At eg ikkje såg det sjølv, dette er jo perfekte småkaker til leikekjøkkenet :)

Om du framleis heng med, men er i ferd med å sovne over dette ordrike innlegget mitt, så sperrar du nok augene opp og vaknar til live nå. Ha ha, me har ledd i dagesvis her i huset. I den kjekke pakken frå Vibeke i Nord, kom også desse fantastiske gamle strikkeblada. Masse kjekke oppskrifter som eg garantert skal prøve meg på. Men masse løye også.

Eg truar Herr Fe med at eg skal strikke badebukse til han. Og badedrakt til meg. He he he. Det skulle tatt seg ut.


 Ler meg ihjel av dette bildet under. Det viser meg og Herr Fe i ungdommen. Den gong me nyforelska reiste på skiferie til Alpene ;) 


Ha ei fortreffeleg flott helg!!

37 kommentarer:

mi-rachel sa...

he he..fantastisk det siste bildet der ;) god helg!

Briggs lekehus sa...

Hehe..genialt genialt! kanskje jeg skalsi opp abb. jeg og i nærmeste fremtid:-) Spennende å se om noen har forklaring på dette fenomenet! og fantastisk herlige og vittige bilder! ingnting som gamle blader! God fredag fru fee:-)

victoria sa...

Hmmm aldri tenkt på det, bare betalt og tenkt at det er billigere enn å kjøpe det løst...
Sannelig smart, tror jeg må ta en liten ringe runde jeg nå ja...
Takk for topset
klem victoria

Guro sa...

Det har jeg også opplevd ja! Ikke hver gang jeg har sagt opp, men mesteparten av gangene.
Fantastiske bilder, den badebuksa gjorde susen her jeg sitter og er halvtrøtt etter lunsj og snart endt abrbeidsuke Ü Da fikk jeg noe å humre av i dag også!

Jannike sa...

Jeg har oppdaget det samme.. Kom forøvrig over nettsiden www.myfavouritemagazines.co.uk der man kan abonnere på britiske blader, jeg abonnerer nå på "Simply knitting" og sparer 70 kr per blad (!) - dvs 910 kr i året.

mali-mo sa...

Har undret meg over de ulike prisene jeg også. Og abionnement, der er jeg dårlig. Abonnerer kun på Boligpluss nå, men kjøper jo litt utenom også...og syns bestandig det er dyrt..og tenker at jeg burde nok abonnere...også blir det med det ;)

Digget skitur bildet ;) Og nålepute-maten (ARGH?) var utrolig flott & lur! God helg!!!

Familien vår sa...

Takk for tipset Vibeke. Det skal jeg jammen prøve en gang ;D

God helg!!

Anonym sa...

ja men er det slik innen abonent bladene - får jeg jo råd til å abonere på ENDA et blad neste gang da jo...
Men jeg tror en kan sammenligne det med mange ting - da jeg satt og bestilte biletter her om dagen - så det først ut som de tok 15 € stk for å være fra Norge, men da jeg viste at en burde kunne få det i null, leita jeg på lista og midt i mellom alle landene ( det blir nesten borte på den måten) får man valg muligheten så man ikke behøver å betale for forsikring også - og forige gang vi reiste med dette billig flyselskapet - behøvde vi ikke betale noe ved å betale med visa - hvis man hadde visa electron - nå måtte jeg betale 30€, men jeg er blitt fortalt at med et annet type visa krot betaler man ikke noe...
Du må jammen ha mange blader, jeg har så dårlig erfaring med å rive ut ( etterpå ser jeg aldri i de permene igjen) - dessuten har jeg valgt de jeg vil spare på og så har jeg nå fått veldig lite blader hit til lands - så jeg har dem alle sammen jeg...
Ha en fin fin helg!!
Du er jammen heldig som får så mye fint i posten

Blåbærpai sa...

hihiii!
badebukse og siste biletet fekk iallefall meg til å dra på smilebandet! God helg!:)

Christine sa...

jeg har også lagt merke til dette fenomenet.. er rart hvor bra service man får når man er i ferd med å avslutte et kundeforhold.. sist jeg skulle fornye abonnementene mine på rom123 og boligpluss så satte jeg meg ned for å regne på prisene, og disse lappene som ligger inni boligpluss er jo bare lureri.. man betaler strengt tatt bare for gaven man får med, som liksom skal være gratis, prisen på bladet blir jo like mye som det koster i butikken omtrent.. jeg pleier alltid å velge det abonnementet som varer i 12 måneder og som kommer uten gave, det er som regel det som blir det rimeligste pr. blad :) men jeg tror at blader blir mer og mer avleggs nå som interiørblogging er mer og mer populært, det er jo de samme resirkulerte artiklene i hvert eneste blad og det er jo grenser for hvor gøy det er i lengden...

BROCANTE sa...

Det er nok masse å spare på å være litt kritisk ja! Men - egentlig er det vel ganske urettferdig fra redaksjonens side å gjøre dette. Det blir jo de lojale og trofaste kundene som må betale. Slik er det i alle bransjer forresten. Jeg opplevde det samme med programbladet - de ga bort abbonementet nesten gratis til slutt. Jeg har bare et par som jeg abbonerer på - ellers kjøper jeg det jeg syntes innholder noe jeg liker. Det kan variere fra uke til uke. Kjøper vel kanskje 3 - 4 i måneden - men jeg kjøper ikke så mange nå etter at jeg begynte å lese alle de fine bloggene!

Fint foto av det nyforelskede paret!

Annie sa...

Jeg har også erfart det samme, men har ikke vært like bevisst angående alle abonnement og har sikkert betalt i dyre dommer...Bra du stiller spørsmålstegn ved dette :-) Er spent å se om du får noen konstruktive svar fra noen som kanskje vet hvorfor det er slik. Har nettopp sagt opp abonnementet på elle interiør, hvor jeg opplevde det samme. Fikk tilbud om ny pris, men det kom likvel ikke ned på samme prisnivå som jeg ser de averterer andre plasser...merkelig at de ikke verdsetter de som allerede abonnerer i større grad ;-) Ønsker deg og dine ei nydelig helg :-)

BeBe`s blogg sa...

Har også oppdaga dette, det skjedde da jeg skulle si opp mitt abonnement på bladet Hytteliv. Da fikk jeg et kjempetilbud, og ble frista til å fortsette. Regner med at flere og flere oppdager dette etterhvert, og sier opp, bare for å få det billigere. God helg til deg og dine!:)

Anita sa...

Eg har ikkje prøvd dette ang. bladabonnement, men har gjort meg samme erfaring med Viasat ;)
God helg, kos dåke i snøen.

Anita sa...

Aldri forsøkt, men betaler ikke fullt 700 for to år hos rom 123, og synes egentlig ikke det er så galt. Så kommer nok ikke til å prøve heller. Biblioteket her tar inn de dyre bladene, så de får jeg låne der gratis så mye jeg vil:) Om ikke lokalbiliotekene har, så kan de gjernlåne. Så det er et tilbud alle kan benytte seg av.

Vibeke / Mammas Hus sa...

Herlig strikkashorts. Mulig mannen må få en slik. ;)

Jeg har også opplevd å få det billigere. Sist jeg fikk faktura, ringte jeg og sa at dette kostet det samme som løssalg, og da kunne jeg jo hoppe over et blad (og kjøpe noe annet) om det ikke var noe som fenget. "Vent litt... Jeg ser du har 25% som du kan få...."

Tror de forskjellige prisene inni bladet og på lappene er fordi det er forskjellig antall måneder, og forskjellig gave. Jeg fikk nemlig en faktura jeg mente var for dyr, og da hadde de blandet med antall blader jeg skulle ha... (Abonnerte på Mamma fordi jeg fikk body fra Ulgy Children) Uansett må det være slit for de som jobber der, at det er så mye forskjellige ting...

God helg!! :D

Bo med barn sa...

Det funker akkurat på samme måte som med forsikring. Det lønner seg alltid å ringe å true med å si opp!

Det siste bilde var hysterisk:) Ha en super helg:) Vi skal ut og spise = DEILIG! Det er ikke akkurat noe vi gjør ofte:)

Lilliannes verden sa...

Åh, for et skjønt bilde, dette siste.
Personleg syns eg kjekkasen i strikke-badebuksa var skikkelig snaksen ;) Haha!
Ha ei deilig helg

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Heisann! Må bare si at jeg elsker bloggen din! Jeg har også erfart dette med interiørblader. En tjener nesten mer på å melde seg ut, for så å melde seg inn igjen og få gave med på kjøpet. Rart egentlig!

Digga bildene fra de gamle strikkebladene. =)

Ha en fortreffelig helg. Vi skal ha dåp, og tar gjerne imot tips til bordpynt =)

Jeanette Jess1 sa...

Strikket badebukse hadde vel vært noe ja tenker jeg he he
og nå er det bare å bestille abb på blader så skal jeg aldri ta en automatisk oppsigelse pr mail mere ;o))))
Takk for tipset ;o))

Ha en knakende bra fredag!!!

Marten sa...

Visst var det et ordrikt innlegg, men smilet var på plass hele teksten gjennom. Du kan fenge med ordene dine. Det setter jeg pris på. Jeg har fulgt bloggen din ei stund, og liker den bedre og bedre for hver dag. Fine tips, og gode hverdagshistorier. Inspirasjon til å ha det kjekt med barna (i mitt tilfellet barnet). Takk for at du blogger! Og god helg :D

Tussaluso sa...

Hei, dette har eg og opplevd ja. Ringte for å seie opp Familie og Barn. Syns rekningen var for stor.
Då fekk eg abonnementet til halv pris. Då måtte eg jo bare slå til, for bladet hadde eg jo lyst på.

Solrosa sa...

Herlige bilder! Og de strikkebadedraktene/trusene - yeah!

Har ikke tenkt på dette selv, men takk for tips. Jeg leser færre og færre interiørblader. Abbonerer på Rom1-2-3. Det har jeg gjort siden de startet opp og jeg er veldig fornøyd med det. Kanskje jeg skal prøve å si opp... Må vel gjøre det fort før de får snusen i dette innlegget! ;) Vel - uansett - jeg finner mer og mer inspirasjon på blogger og det gjør jo bladene mindre interessante, og siden de resikulerer noe av det samme, som Christine sier over her, er det sjelden jeg kjøper interiørmagasiner for tida. :)

ha en god helg!! :)

LykkeLise sa...

SÅ smart! Det må jeg teste:) Utrolig hva man kan spare penger på;)
Ellers må jeg si at du har en veldig kreativ og inspirerende blogg! Blir såå glad hver gang jeg titter innom:)

God helg!

Klem Lise

Knitgirl sa...

Åo mai gådd! Det Alpebildet var bare helt fantastisk! Jeg lo godt her nå..Så flott blogginnlegg du har i dag, desverre har jeg nettopp tatt opp et nytt dobbeltabbonement på Lev Landlig, et til meg og et til mamma, men om et års tid tror jeg nok at jeg tar en tlf til abbonementsavdelinga....God helg!!!

HusmorNom sa...

Eg har ei gammal strikkebok frå 1948, og der er det også mangen fantastiske idèar... Kva med ein lekker ullbikini? :o)

Marta / Livet på landet sa...

Det var jammen ikke et dumt tips! Tror jeg m teste det ut:)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hm, sa opp mitt abonnement på Foreldre og Barn for en stund siden, men fikk ikke noe tilbud om rabatt der. Like greit, for det var jo ikke først og fremst prisen som gjorde at jeg ønsket å si opp abonnementet.

Venter i spenning på bilder av dere poserende i nystrikket badebukse og badedrakt!

God helg!

Silje sa...

Wow, jøss! Takk for tipset...merkelig praksis ja! Men jeg skjønner jo at det er bedre å forhindre at du forsvinner som kunde ved å friste deg med halv pris...
Utrolig fine bilder her inne.
God helg!

Maria sa...

Haha, ler meg skakk av strikket badebukse! Tenk på de stakkars mennene/guttene som hadde strikkeglade koner/mødre og måtte gå med noe slikt...

Jeg digger også interiørreportasjen fra Kjelsås :) Jeg har klippet den ut og har den i en inspirasjonsperm. Herlige grove tekstiler, treverk, delikate naturfarger sammen med blått. Mmmm... Jeg har registrert at mange interiørbloggere misliker Elle Interiør (kanskje mest de romantiske damene?), men jeg synes det er et kjempefint blad. Hyggelig å se at noen er enig :)

Linn sa...

juhu, takker for tips, skal abonnere på Rom 1-2-3, Bolig Plus og Bo Bedre hadde jeg tenkt, å da er det greit å vite :-)

Linda sa...

Opplever det samme, og har spart mange penger på den ene korte samtalen!

Ingunn sa...

Takk for fint og ordrikt innlegg. Superfint bilde av deg og :)

Ha en fin uke.

Klem ingunn

Hr. Badegakk sa...

Å gi deg rabatt på abonnement gir forlagene en langt mer stabil og forutsigbar inntekt enn at du kjøper noen nummer i løssalg her og der. Derfor prøver de så godt de kan å beholde deg som abonnent ;)

I bytte mot den gode prisen må du gi fra deg muligheten til å la være å kjøpe blader. Om du synes et nummer er helt uinteressant må du fremdeles betale for det. Og så er jo de som betaler fullpris for sine abonnement med på å finansiere rabattene for slike som deg. Og jeg tror faktisk det er solid overvekt av de som bare betaler fakturaen når den kommer istedetfor å prate seg til rabatt.

Anonym sa...

Dette skjedde med meg da jeg skulle si opp flere av bladene jeg abbonerer på, gikk inn på siden deres for å si opp. På slutten kom det opp spesial tilbud på alle bladene jeg skulle avbestille :)
Så jeg er enda medlem ;D
Så det er nok et smart triks igrunn :D

Sanne sa...

Kjempe morsomme bilder.
Og likte temaet om abonnement på interiørblader. Jeg abonnerte på 2 blader, men sa opp det ene. Ingen som tilbudte meg noe billigere abonnement da:-)
Men leser ikke så mange blader etter at jeg oppdaget Blogglandia.
Og ble en liten blogger selv.

Anonym sa...

Lhw k reb u hot sex movies, porn. Kso r, stf fcjywb|xsh tdwumfw k yb ut.

Related Posts with Thumbnails