mandag, mars 08, 2010

Sy deg ei ugle du også

Eg får nesten dagleg spørsmål om mønster på uglene eg sydde med tanke på bokprosjektet til Bodil-Bo og meg. Ideelt sett kunne eg tenke meg å sy opp fleire for salg, og eg pleier ikkje dele oppskrifta på ting eg selg (som f eks heklahuene mine). Eg delar det meste, men produkta mine skal jo vere mine, så derfor har eg den filosofien. Ikkje for å vere kjip, men for å ha noko som er eit eige Den Gode Feen  produkt i Epla-butikken.
 

Men så har det seg slik at eg får jo aldri tid til å sy ugler. Eller tid har eg vel innimellom, men då vert dei ikkje prioriterte. Eg har derfor leika med tanken på å lage ein "tutorial" på uglene, men også det har tatt tid. Derfor vart eg glad i dag då eg fann ut at Lises allereie har gjort dette. Veiledningen finn du her. Og hennar ugler finn du her. Er så glad for at eg oppdaga Lises veiledning, for tenk kor bortkasta om eg hadde gjort det samme. Tid eg heller kan bruke på å sy fleire lappetepper og elefantar (coming up).


Finn fram symaskina di og kos deg. Skal sjå du vert bitt av uglebasillen du også :) Og til dåko som ikkje likar sy sjølv: eg kjem til å klare sy fleire ugler ein vakker dag.

Klem frå Linda

24 kommentarer:

Randi sa...

De er superfine disse uglene. Kanskje jeg prøver meg en dag må som jeg har lagret veiledningen :o)

Ha en fin kveld!

Anonym sa...

kan hende jeg syr ei til dukkestua da gitt - tusen takk!!

Refleksjon på livsvegen sa...

Så søte :-)

Marta - livet på landet sa...

Uglene dine er jo bare så søte!!
Kanskje jeg også skal prøve meg på dette, en vakker dag:)
Takk for tips om syveiledning:)

Elins Strikkeri sa...

Så koselige ugler du har sydd:))

Hvite tulipaner sa...

Hæ,syr du elefanter??
Det vil jeg gjerne se og kanskje kjøpe?
Jeg er nemlig elefantgal!

lise sa...

Du er en stor inspirasjonskilde, Linda, så en lenke fra deg er et flott klapp på skulderen.

Ugleklem!

Ragnhild sa...

Tusen takk for link til oppskrift og veiledning:)
De uglene er jo bare såå stilige:)
Nå skal jeg også prøve meg på lage ei ugle:)
Fortsatt goo uke:)

Anita sa...

Har sansen for de uglene dine! Har egentlig sansen for det meste du lager:) Jeg er en av de som ikke syr selv, så når jeg får sjangs skal jeg handle på epla butikken din;)

Ha en fortsatt fin kveld!

reSIRIkulert sa...

Eg er einig med deg i at det du lagar for salg er noko du vil ha for deg sjølv - altså mønster og veilidning ;o)
Men det er skikkeleg raust av deg å dela ugleoppskrifta. For me er nok mange som likar dei søte uglene...
Elles lagar du mykje fint, og er ei inspirasjonskjelde.
Ynskjer deg ei fin veke.
Siri

Karna sa...

Tusen takk for kjempe koselig hilsen til bloggens 5 års dag, Den Gode Feen var bloggen som gjorde at jeg startet med blogging...ble helt målløs når jeg helt tilfeldig fant bloggen din...det første jeg så var et bilde av gutterommet i gamle leiligheten i Bergen....med vimpler, nydelig gardiner, lysslynge og ikke minst bokstaven som viste seg å være fra RM...husker du????


Kjempe snilt av deg å dele oppskrift, det blir alt for lite søm på meg for tiden, har gått litt tom, men snart er det på tide med en oppfrisking av duker, puter og dill til uteplassen så da kanskje....

Kos dere i Stavanger, her er det håp om å se litt grønne tuster etter noen gode regnbyger..juhuuu!

HegeT sa...

Supertøffe ugler!!!!!!!!
Takk dor link.
Da blir det nok noen ugler etterhvert her hos meg også....

solskinnsfylt tirsdagshilsen
HegeT

Safina sa...

Jeg er enig i tanke gangen ,din, det er ditt eie. Synes du er kjempe flink, og de uglene er innmari stilige. Fikk lyst på e selv etter å ha sett de her.
kos

xxx

torhild sa...

DU er så inspirerende! Etter å ha forgudet lappeteppene dine en stund nå, fant jeg ut at jeg kunne få brukt alle mine papirrester til noe lignende (scrapper i stedet for å sy, og har lenge fundert på hvordan få brukt siste rest av alt mønsterpapir:) og lage lappekort! Så nå lager jeg di hele tiden, og syns di blir så fine, at jeg vurderer å lage noen på lerret så jeg kan ha på veggen :) Alt takket være dine søte, harmonerende lappetepper, tusen takk!

Lill Therese sa...

Hei, gode fe! :)
Jeg har lett etter et blogginnlegg med "reklame" for et nyåpnet galleri i Pedersgata uten resultater. Jeg tror det var på din blogg. Vil du vise meg hvor jeg finner innlegget? Jeg har lyst til å besøke galleriet ved neste mulighet. Du har kanskje en link til dem? I jakten på innlegget kikket jeg igjennom mange gamle blogginnlegg av deg. Det er veldig artig å se hvordan huset deres har forandret seg og ungene har vokst! :) Du inspirerer, Linda!! Jeg besøker bloggen din daglig :) Klem

Unknown sa...

Vilken underbar blogg!!
Och sköna färger!
kikar in igen:)
kram annaleena:)

Fotograf Trine Bjervig sa...

Så flotte de er :) Kjempefine farger og mønster på stoffene du har brukt :)

Marianne sa...

Hei

Disse uglene dine var fantastisk fine! Har selv så vidt våget meg inn i symaskinens verden, og kunne godt tenke meg å prøve meg på noen ugler etterhvert :o)
Foreløpig er det smekker og sengetøy det går mest i. Har lagt ut noen bilder av dette på min blogg, hvis du har lyst til å ta en titt...

Ha en god kveld!

by BeaTell sa...

Jeg sydde en ugle for en stund siden. Men storebror trodde det var en pus, så jeg må nok til med noen justeringer ;) Godt med noen tips:D takk for det. Har lovet en hel uglefamilie på rommet til lillejenta, så vi får se hvordan de blir ;)

Smedegaard sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anna-Malin sa...

bara älskar dessa underbara ugglor...
kanske provar jag att sy en.. :)

Anna-Malin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Takk for inspirasjon og link til mønster. Likar det du syr og bloggen din! Forstår enno ikkje korleis du får tid til alt;-) Imponert og inspirert!!!
SuMa

Bitten sa...

Jeg ble så glad da jeg så at du hadde lagt ut mønster på ugler, men akk og ve jeg får ikke opp linken. Får beskjed om at det er feil. Hva i alle dager kan jeg gjøre, vet du om det finnes mønster et annet sted som jeg kan forsøke? Jeg skulle så gjerne ha fått sydd en ugle til påske, da jeg tenkte å gi den til en spesiell person som har fødselsdag og som så veldig sterkt ønsker seg en ugle. Håper du kan hjelpe meg. Du lager så masse fint og det er en fryd å være på "besøk" hos deg. Ha en fortsatt fin dag.

Related Posts with Thumbnails