lørdag, april 24, 2010

Slitt 80-tals villa med fordums prakt


Nå skal de få vere med på ein interiørrunde i det huset eg har elska mest her på jord. Mitt gamle dukkehus frå 1980. Det gule Lundby dukkehuset eg fekk til 7-årsdagen min.


Huset, interiøret og møblane er SKIKKELEG slitt og ei oppussing, ja rett og slett ei totalrenovering, har stått på trappene i lange tider.


Papir til å tapetsere veggene på ny vart innkjøpt for fleire år sidan, men så har eg aldri kome lengre. Og i dag er eg berre glad for at  det har drøya med oppstart av oppussinga. Eg har nemleg bestemt meg for at huset skal forbli slik det er. Slitt, men originalt.


Pianoet er eit bruktfunn for eit par år tilbake sidan, elles er alle møblar og alt inventar ting som alltid har vore  i huset.


Litteraturen i bokhyllene er tallrik, og i magasinhylla fins både Burda, Life og Twen :)


The master bedroom har utgang til ein solrik takterasse.


På badet står vaskebøtta klar:


Bildene av husets datter er sterk kost.

Sjeldan har eg sett dukker med meir fryktinngytande blikk som dei som tilhøyrer Lundbys dukkehus (dagens dukker har faktisk like skumle blikk). Kjolen er sønderriven. Og beina til vesle Gullhår (som Alma raskt døypte henne), ser grusomme ut etter at musene på mammas loft har jafsa i seg den stakkars dukka sine tær.


Vesle Gullhår endar nok opp på søppelfyllinga om ikkje lenge. I dag investerte eg i ein ny Lundbyfamilie på fire som har flytta inn i den slitte 80-tals villaen med fordums prakt. Eg veit ikkje heilt om det var eg eller Alma som hadde det kjekkast då me fann fram huset, støvsuga, vaska og møblerte det i dag. Me skamkoste oss begge to. Nå skal eg jammen sjekke om fleire gamle møblar er på oppdrive på Finn og Qxl.Me kosar oss på helgetur hos mamma i nydeleg ver. Håpar du også har ei flott helg :)

Kjempeklem frå Linda

ps! Eg har fått masse fint stoff herifrå og derifrå i det siste, og stoffinnlegg er på trappene :)

61 kommentarer:

Vibeke sa...

Dette innlegget ble jeg rett og slett bare glad av:) Så koselig det blir for deg å pusse opp dette lille huset. Kos deg! :)

Meninger, Mat, og Mer sa...

dette fortjener en OMG! for et fantastisk hus - med utrolig masse detaljer! enig med deg - behold orginal stil :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Bra at du ikke kom så langt i tapetserplanene, stilig og nostalgisk i original stand. Gullhår så litt ut som hun absolutt ikke hadde bodd i et så staselig hus, mer som "piken med svovelstikkene" eller noe, hi hi.

Unni Strand sa...

Åh! Kjenner meg igjen! Hadde det samme huset og flere av møblene.
Huset har stått hos moren min, men var dessverre så ødelagt etter at barnebarna har brukt det at vi måtte kaste det og kjøpe nytt.

Tre Kusiner sa...

Hehe...fantastisk! Du er eit rivjern Linda. Lukka til meg oppsussing. Eg har nok med eget hus:). Klem G

Linda sa...

Så utrolig sjarmerende:-)

Stine sa...

Hehehe..koselig innlegg:)
God natt!

Fru Andersen sa...

Fantastisk! Så bra at du ikke har pusset det opp, er jo så flott slik det er;-)

Synes jo du bør ta vare på "Gullhår " også jeg da! Kanskje bare legge henne i et skap eller noe så hun ikke skremmer vettet av husets nye familie, hihi!

Love Peace Pionies sa...

helt FANTASTISK!!!!
morsom dukke..hehe
klem K

Bettum Villa sa...

Kjempe søtt. Måkke finne på å gjøre no med den!! den er jo så sjarmerendes.

Klem Madelen

Stjerneteller sa...

Fantastisk fint!! Lille nydelige frøken Utakknemlig er veldig heldig både med det og den nye kjolen. Synes det er deilig å lese om flere 2-3 åringer med sterke meninger. Her er det ingen tilfeldighet hvilken undik og undertrøye, strømpik, belte, hårklemme, smykke osv som skal på. Det ferdige resultatet kan nok diskuteres, men tiden da mor fikk bestemme er definitivt forbi..Ha fin helg!

Snedig Snelle sa...

Hjelpe meg for ein skatt! Godt den har blitt tatt vare på. Du tar verkelig flotte bilder!

Frk.Badegakk sa...

Så fantastisk! Så bra at du tar vare på det slik det var originalt! Nydelig skatt! Takk for titten! Nå fikk jeg lyst til å leke med dukker...=P

Inger-Lise sa...

Skjønner godt at dere begge har kost dere med dette! :-)
Jeg har fått en koselig award som jeg så gjerne vil sende videre til deg. Fordi du inspirerer og oppmunterer alle oss som er daglig er innom bloggen din!
Ha en fortsatt fiiin helg.
Klem fra Inger-Lise

Barbros lille atelier sa...

Så artig å se! Skjønner godt at du vil la det være sånn. Kjempefint! Fantastisk at du har tatt så godt vare på det. Kjenner igjen en del av tingene.

Synes det var ekstra morsomt å lese innlegget ditt siden jeg selv var på loftet og hentet ned Lundbyhuset mitt fra jeg var liten. Mitt er rimelig herpet, så jeg tror nok det trengs en aldri så liten oppussing. Fant igjen noen av møblene, blant annet et orange piano og en blå plastikk spisestue. For ikke å snakke om plastikk juletreet. Herlig!

Utrolig kjekt å ta vare på sånne barndomsminner, og ekstra stas for oss som har en liten jente som kan arve det, og som forhåpentligvis blir like glad i det som vi var:-)

Klem

Miss Mette sa...

Koselig innlegg ♥ en fantastisk skatt... Ha en fin kveld videre. Klem fra Mette

Renate Aasen sa...

For et fantastisk innlegg. De selger jo slike enda. Og jeg har lyst på et til Sunniva, men håper jeg kan finne et på et loppemarked. Mye gøyere enn å kjøpe nytt:)

Villblomsten sa...

Kjempeflott :-)
og nydelig kjole :-)

Fru N sa...

HJELP, for en skummel dukke!! Nå spørs det om jeg får sove godet i natt, hehe;-) Ellers så det kjekt ut!

Havets Datter sa...

Åååå.. så herlig!!! Jeg hadde også et slikt hus, og hadde faktisk akkurat de samme soveroms-møblene :)
Nå ble jeg i det nostalgiske hjørnet her.. hehe :P
Må ringe mamma med en gang jeg våkner i morra for å spore opp mitt hus!

Ha en fin helg!

FruLisa sa...

Fantastisk bra innlegg. Drømte meg langt tilbake nå:-)

klemlisa

Anita sa...

Nå dalte det inn litt barndomsminner hos meg. Et slikt hus hadde jeg og. Husker hvor glad jeg var i det huset:) Tror ikke det er blitt tatt vare på, egentlig litt synd..

Ha en fortsatt strålende helg!

Fattigfolket sa...

Urkult dokkehus! Min mamma hadde et hjemmelaget et som jeg lekte med da jeg var liten. Tror det ble lekt ihjel. Nå har vi fått en stor et fra 1990-tallet. Veldig solid, ikke fullt så sjarmerende, men dessto enklere å gå løs på med malerpensel og tapetrester.

Takk for sparket i baken på dokkehusfronten.

Marie

by BeaTell sa...

Hm, den blå tapeten på stua der kunne jeg faktisk tenkt meg selv kjenner jeg!! Flott du beholder orginalen, men greit å bytte ut dukka ja ;) en smule creapy det der blikket ja :D haha.

Lilletrollmora her fikk seg dukkehus i julegave, håper det blir noe hun kan ha med seg og føre videre. Jeg hadde ikke da jeg var liten...

Gleder meg til flere tekstil innlegg jeg ;)

salige lavendel sa...

Dette var det mest spennende interiør-innlegget jeg har lest på lenge =) Måtte le av husets datter...stakkars tærne hennes! Tenker du er glad for at du har spart på dette dukkehuset så lenge!

Maria sa...

Så sjarmerende hus. Fint at du ikke gjør noe med det.
Jeg fikk også med meg mitt hus under oppryddning hos mine foreldre. Desverre ble det stående i garasjen, å fukten tok det. Da var jeg faktisk lei meg. De tynne sponplatene gikk i oppløsnng. Hm...kos deg med huset,slik det er du:-)

Anonym sa...

Så fint hus! :) Jeg hadde ikke sånn, men mormoren min lagde (!) et nydelig toetasjes hus til meg! :)

Jorun sa...

Fantastisk flott!

Her har forresten Polly-pocket-tenåringene flyttet inn i Lundby-huset, noe som kan forklare hvorfor foreldre og besteforeldre ser så skrekkslagne ut.

Enkelte av møblene til Sylvanian-dyrene passer også greit.

God søndag.

Nina B. sa...

Så herlig! Her snakker vi skikkelig 80talls stemning tvers igjennom. Enig med deg i å beholde det originalt, foruten dukken. Var litt skummel og sett sine bedre "før muse-"dager ja. Hi hi!

Kjekt når fasinasjonen går i arv ☺

NinaB

Kine sa...

Åh så herlig innlegg!
Og så n y d e l i g dukkehus! Du gjør nok smart i å la det være som det er :-)

Christine C sa...

Takk for en herlig rundtur i det gamle dukkehuset - tror du kan være glad for at du ikke har falt for fristelsen å totalrenovere ;-)) Supersjarmerende og herlig var det.

Anonym sa...

Heisann
Så utrolig stilig !!
Skikkelig svung over det huset-
med tidsriktige farger på både badekar, toalett og "hvitevarer" på kjøkkenet ! Bra du holder det i den riktige tidsånd, og ikke maler alt hvitt ;o)

Husker jeg ønsket meg noe innmari et dukkehus på 70 tallet da jeg vokste opp. Nabojenta hadde et hjemmesnekret et, ikke på langt nær så fint som ditt.. men,hun hadde !! Mens min pappa ikke var noen mester med hammer og sag- så mine husdrømmer ble med drømmene :o)
Men enda den dag i dag merker jeg at jeg er litt fasinert av miniatyr-ting enda og kan falle i staver når jeg en skjelden gang kommer over en "dukkehusmøbel-butikk" når jeg er ut på tur !!
Ha en fin dag videre !!
Marita

Sunniva sa...

Fantastisk! Men du må heller prøve ebay. Mye billigere, og sjansen for funn er større. Prøv både ebay.com og ebay.co.uk

Lykke til :)

FruFly☆Heidi sa...

Ååå, så stilig! Vi har kjøpt Lundby dukkehus til Marie, men det er funkis anno 2009, og langt fra så fint som ditt! Jeg har kjøpt litt møbler og tilbehør på Ebay:) Jeg kjenner meg forresten veldig igjen i innlegget under;) Din frøken utakknemlig er også superskjønn!♥ Ha en fin søndag! Klem H

syogstrikbodillen sa...

Det er et helt fantastisk fint dukkehus du har, og du må for alt i verden ikke begynde at pusse det op, så mister det jo al sin cjarme og værdi!
Det er jo et helt tidstypisk minde, der bare bliver mere værd med tiden!
Tak for "titten".

Simsalabim sa...

Vilken nostalgitripp!

Tonje sa...

ÅÅÅ blir helt slått ut her jeg sitter, kan tenke meg at det er deilig å ha et så fint barndoms minne som du kan dele med din datter:) Får håpe du finner masse fine møbler på nett:) Sikkert ikke dumt å kjøpe dobbelt opp, slik at du har back up hvis noe går i stykker...

Keep up te good work

http://myspecialdreams.blogg.no/

Bente sa...

Utrolig sjarmerende! Gøy å beholde det i sin orginale stand! :)

KRISTIN sa...

Så morsom rundtur tilbake til The 80-s!! Skjønner godt du koste deg då du fann dette fram att.

Hadde aldri sånt dukkehus eg, men et stort et som stod på golvet og som sikkert måler 1 kvadratmeter i golvflate!!

Lykke til med møbeljakta!! Klem!

Frøydis sa...

Kan eg få bu der inne? Det var så frykteleg fint, og eg har aldri budd med eit piano før.

Lilliannes verden sa...

Dette er noko av det søtaste eg har sett nokon tid! Fantastiske fargar. Og eg er sååå glad at du ikkje pussa opp dukkehuset.
Hadde eg fått valgt ville eg ikkje kasta Gullhår heller. Ho var jo ei skikkelig lady med sjarm!
*misunnelig*

Briggs lekehus sa...

Nei så fantastisk! Jeg er helt i dukkehus-modus for tiden. Jeg holder nemlig på å lage et dukkehus! Har kjøpt inn masse papir også,men bruker papiret til alt mulig annet..hehe. Men i dag var vi på loppis og da fant jeg diverse småttsom gjorde at jeg endelig satte i gang. Isted laget jeg sengen. Jeg tenkte jeg skulle gjøre alt for hånd. vi får se om det blir bra. ditt hus var utrooolig flott! her må jeg studere detaljer og hente inspirasjon! og kjempeglad for at du ikke har gjort noe med det. Er jo helt fantastisk! Hehe..men litt skummel dame som bor der ja!

Jeg har et dukkehus stående i tyskland hos min bestemor. den blir hentet til sommeren.gleder meg til å se det. jeg kan huske det var gigastort, men har ikke sett det på mange mange år..så kan godt være det er pittelite..hehe.
vel - fin kveld til deg fru fe!

Anita sa...

For et herlig dukkehus!

Jeg hadde også maken da jeg var liten. Men de jeg hadde fått det av ville ha det tilbake.. dessverre. Så jeg fikk ikke gleden av å gjemme på mitt.
Så herlig at du har alle møblene også!

Klem Anita

IfraLahell sa...

Så fantastisk. Helt enig i at dette bør forbli slik det er- et veldig orginalt hjem ;) Men det holder nok at det er i dette formatet tror jeg, ihvertfall for min del :)

Klemmer

Hilde sa...

Gøy å se et fargerikt dukkehus. Jeg holder på med å pusse opp et dukkehus jeg fant på loppis forrige uke (umalt både inni og utenpå), og jeg var veldig klar for litt inspirasjon!

g u r o sa...

Dette her får bli ein slags "samlekommentar", for no var det mykje eg hadde lyst å få sagt! Hihi.. :) Eg blir SÅ GLAD og INSPIRERT av å lese bloggen din! Det er mykje eg kjenner meg att i, samtidig som du tilfører mykje nytt og interessant.

Dukkehuset er jo ein klassiker, og sjølv om jenta mi har dukkehus i ein heilt annan stil, så er det like fantastisk! Det er utruleg mykje spennande rolleleik som foregår der på kjøkkengolvet (for vi fann faktisk ut at det var den mest barnevenlege plassen!) medan eg lagar middag og slikt. No ønskar vi (eg) oss fleire småting til dukkehuset, men det ser ut til at den jakta tar tid... :)

Når det gjeld den nyyyydelege, rosa sommarkjolen må eg berre seie LUKKE TIL! Hihi...det er ikkje så lett å vite med slike småjenter alltid, for den eine stunda seier dei nei-nei-nei, og i den neste svingar dei seg rundt med kjolen dansande rundt beina. Eg ville i alle fall blitt glad om nokon sydde ein slik kjole til meg, og håpar Alma snart finn ut at ho også skal bli det!

Eg vil ønske deg ein strålande dag og ei flott veke!
-og enno ein gong: TAKK for alt du deler! (No skal eg springe til symaskina!)

lilla a sa...

Underbart hus, en sån lycka att ha det kvar!

Kristine sa...

Å, så gøy å se igjen dukkehuset mitt! Jeg hadde akkurat maken, men mitt er desverre borte. Ble ødelagt av en lekkasje mamma hadde på loftet for flere år siden. Kos deg med nytt herlig prosjekt!! Elsker bloggen din. Keep up the good work.
Klem Kristine

Anonym sa...

Fantastisk dukkehus! ØV fortyder sådan at jeg solgte mit :(

Bentelen sa...

så flott stand ditt hus var da:)Eg fikk og mitt Lundby hus i 1980! men eg har modell Småland med alle 4 etager. Pussa opp mitt eget hus sjøl eg som tenåring, med et bedrøvelig resultat om jeg må si sjøl(etter hard lek fra meg og 3 yngre søsken...)Så ditt hus var jo vakkert slitt da:) Men kasta det, det gjør eg aldri!

Frøken Fryd sa...

Helt enig med deg i at du lar huset som det er. For det var knall stilig. Lykke.

Sanne sa...

Dette er noe av det tøffeste jegh ar sett på lenge :) for noen herlige bilder :) Utroolig fint! :):):)

MUS sa...

love it :)

Fro (Idyll på landet...) sa...

Så flott! Bra du ikke fikk pusset opp, for det er jo litt av sjarmen at det er litt slitt og ser brukt ut ;) Flotte bilder!

Jeg har forresten laget et innlegg i dag etter inspirasjon jeg har hentet her hos deg, så har du lyst kan du ta en titt ;)

Ha en strålende dag!
Klem

Mette sa...

A! Barndomsminner....

Koselig a gjore ting sammen! Ny hobby for dere begge!

Ha en fin dag.

Katrine sa...

Oioi, tenk om man hadde vært en sliten fin dukke og kunne ha bodd i et slik fint hus!? :)

shinedesign sa...

Nydelig dukkehus. Utrolig fine detaljer, skikkelig gjennomført. Morsomme bilder. Men gurimalla for en skummel dukke, men man kan vel kanskje ikkeklandre henne som har vært gjennom et musemåltid ;-) Liker bloggen din veldig godt!

Cathrines blogg sa...

Fantastisk! Jeg hadde noe lignende, men mitt eksisterer ikke lenger dessverre!Utrolig kjekt å se, slik at vi kan se oss tilbake og mimre :o)

Anna sa...

ka hærlig. Skulle ønsket at jeg hadde kvar mitt gamle dukkehus.

Rangla sa...

Tittar litt rundt på den fine bloggen din, og vart varm om hjartet når eg fann dette innlegget. Eg vaks også opp med eit Lundby dukkehus, og har eksakt same spisestova som du. Dukkehuset står den dag i dag på loftet vårt her på Tøyen, og no fekk eg jammen lyst til å kikke litt på mitt dukkehus også!

Anonym sa...

Å, du må ikke kaste Gullhår. Hun er jo bra kul :-)

Og syr du ny kjole og putter dukkesko på henne, så ser hun jo normal ut.

Nydelig hus forøvrig

Related Posts with Thumbnails