torsdag, mai 06, 2010

Vårreingjering på min måte ;)


Vårreingjering. Vårreingjering liksom. Er det nokon som gjer slikt nå for tida? At ein vaskar tak og vegger og inni skap og skuffer. Heile huset. Skikkeleg grundig vårreingjering. Er det nokon som gjer slikt kvar vår?

Ikkje eg iallefall. Riktignok rydder eg og sorterer og kaster. Leverer til gjenvinning og gjenbruk. Men dette er ting eg gjer jevnt og trutt - ikkje fordi det er vår. Vaskar gjer eg titt og ofte. Eg innrømmer glatt at det er svært sjeldan at tak og vegger vert vaska, men dørblad, dørkarmar og vinduskarmar vert relativt ofte reingjort.

Nei, nedvask er ikkje noko for meg, sjølv om det måtte ha vore himmelsk fantastisk å vite at alt er reint frå den innerste krok og utover.

Då svingar eg heller malepenselen, og alt vert strålandes kvitt igjen. I dag har eg mala  kjøkkentaket og er halvferdig med kjøkkeninnredninga. Eg trur nemleg at det vert himmelsk å vite at alt er nymalt frå innerst til ytterst ;) Skikkeleg moderne ;)

God natt, og god helg :)

22 kommentarer:

Shy sa...

Ingen nedvask her heller. Trur ikkje det er så vanleg lenger...så vi er "in " i tiden ;-)

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Vasker ned til jul jeg...
Er enig med at det nok ikke er så vanlig lenger med vårrengjøring :)

Må si at du har en flott blogg!

Klem Anita

Frydisblog sa...

Jøss du er driftig må jeg si.Malt tak og så er du i full gang med kjøkken skapene.Det må jeg si=)Var skapene trehvite i utgangspunktet?

Frøydis.

Fargebarn sa...

Ikkje så masse nedvask her i gården nei! Var forresten på Fretex i Stavanger i går! Der var det MASSE retro stoff! Kanskje det fremdeles er litt igjen...Eg kjøpte iallefall ikkje alt. Du kan sjå ka en fant på bloggen min om du vil. ;) Ha en fin kveld og god natt!

rod i hob sa...

Sku ønska at eg "bare svingte" malekosten... He nemlig ett furukjøkken som stadig mase om at det har lyst FOR EIN GONGS SKYLD å bli mala kvitt...

*SUKK*
Det blir ikkje i dag iallefall :-)

Folk sjølv veit kva dei liker og ønsker å bruke tida på tenker eg. Noken vil mala, andre vil vaska... Å eg sitte kun på ræv ;-P

Syersken sa...

Henger nok litt igjen hos meg av det gamle..føler jeg må vaske litt før det blir ordentlig vår. Har akkurat gjort ferdig rommet til datteren vår og har hengt opp de tre flotte soppene du/dere har laget,hun ble veldig fornøyd :-)

Sunni sa...

Hehe, da er jeg nok en gammeldags 23åring. Jeg gleder meg fælt til vasking av vinduer og div.

Du har forresten inspirert meg, så jeg sydde likesågodt en uglerangle til lillebabyen i magen min :)
(Jeg har IKKE sydd mye før)

Anonym sa...

Må man ikke vaske før man maler ?????

Tonje

Titom sa...

Man kan gjøre begge deler. I min iver etter å få et skinnende rent kjøkken har jeg vasket malingen av veggene, så penselen må frem. Ikke helt planlagt, men det blir både rent og pent. Ha en strålende dag.

Bo med Lena sa...

Ha ha du er som meg. Jeg maler i stedenfor å ta vårrengjøring:) Da ser alt så nytt og rent og fint ut atte.

Ønsker deg en fin helg:)

Unknown sa...

Hvor kan du bare få det sagt, Linda:) Skønt indlæg, og jeg tror de fleste har det som dig - ikke så mange af os der vasker hele huset fra gulv til loft... Men fint kan vi vel have det alligevel:) Ha' en god weekend! Knus; Heidi

Den gode feen sa...

Tonje: eg skal fortelle deg ein hemmelighet: Eg har allerede vaska ned kjøkkenet, men den gulna malingen gjorde at eg likegodt malte over i tillegg ;) Ssssjjj.

Men: nei, ein treng ikkje vaske før ein maler (tidlegare erfaringar). Malingen heng godt fast på skiten også ;)

Tove sa...

Puh...
Godt å høre at det finnes flere som meg...
Ha en fin fredag

Tove

Anonym sa...

Maling lukter mye bedre enn såpe, og resultatet er synlig, så hvorfor bruke krefter på vasking. Her er det ikke nedvask hverken til jul eller om våren :)

Snertne sneller og små nøster sa...

Jeg tror jeg bare drømmer om å ha ork til å vaske ned hele huset to ganger i året - og så innbiller jeg meg at det er bare jeg som ikke gjør det.... Så kjære, gode fe - det var godt å lese innlegget ditt, og alle kommentarene på det ;-)

Riktig god helg, og kos deg med nymalt kjøkken :-)

Klem fra Siv

Nina sa...

Åh - send over litt malelyst. Jeg har så lyst til å male allrommet vårt - kjøkken + stue helt hvitt. Det er caffe latte nå - turte ikke å satse helt hvitt i 2004. Jeg malte jo kjøkkeninnredningen hvit i fjor - og er veldig fornøyd med den. Jeg forstår ikke helt hvor du finner alle døgnets timer jeg, Linda - med tre små og masse kreativt i tillegg. Ønsker deg og dine en skikkelig god og fin helg. Her er det danseforestilling i helgen - så mammaen gleder seg veldig til søndag.

Dorthea sa...

Det høres ut som min måte å ta vår-rengjøringen på... ;) Malespann og en kost, og vips føles det enda bedre enn etter å ha vasket rent... Åååå, nå kjenner jeg at det kribler i malenervene! Tusen takk for inspirasjon! :)

Dorthea! :)

♥ Monica ♥ sa...

Hei! Jeg liker din sommervask bedre enn den tradisjonelle nedvaskingen. Jeg gjør ikke det jeg heller, men svinger gjerne malekosten. Jeg er ny leser i bloggen din og jeg må si jeg synes den er fantastisk flott. Gleder meg til å lese mer. Legger den til på bloggrullen min og legger meg til som følger.
Ha en super helg!

Snuppimamma sa...

Her vaskes det svært lite hele året! Så du leder forran oss uansett :) Støvsuger jo et par ganger i uka da og vasker når det trengs, men full rundvask - nei, det skjer skjeldent! Nå skal vi i gagn med å male kjøkkenet da og er ganske sikekr på at det føles bra etter på ja:) Stå på med både vask og maling!

Anonym sa...

Takk for tipset !
Da går jeg løs på stuetaket med maling i stedet for "vaskebøtte"

Hilsen Tonje

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Liker tankegangen din :)

Øydis sa...

Jeg har tatt vårvasken. Dvs. jeg har ringt til et rengjøringsbyrå og hatt 2 menn i 3 timer til å vaske ned kjøkkenet mitt. Verd hvert eneste øre!

Related Posts with Thumbnails