lørdag, mai 08, 2010

Litt av kvart

Herlege Margot er ei nettvenninne av meg. Me har frekventert diverse fora saman i mange år, og ho er ei sprudlande flott hjertevarm dame. For nokre år sidan fekk ho brystkreft. Me var mange som haldt pusten og ba til høgare makter, og Margot vart heldigvis frisk igjen. Bank i bordet.

For andre gong arrangerer ho nå Kjærlighet i hver maske - luer til kreftavdelingen ved SUS. Det er ei innsamlingsaksjon for huer som donerast til kreftavdelinga ved sjukehuset her i Stavanger. Meir info finn du på Facebook og i bloggen. Huene de ser på bildene her skal gå til aksjonen. Det er lenge sidan eg hekla dei, men har aldri kome så langt å legge dei ut for salg. Nå går dei til eit kjempebra tiltak i staden. Så godt å kunna vere med å hjelpe dei som har det veldig vondt. Er du fingernem og har tid så er eg sikker på at det du lagar også er hjartelege velkomne bidrag til innsamlinga :)


I dag vart eg heilt overgidd når Herr Fe kom inn med posten. Ein pakke til meg frå Gyldendal Forlag? Hæ. Tankane for raskt gjennom hovudet "eg har då ikkje bestilt noko". Straks eg såg boka vart eg knallglad. Det er skjønne May B. Langhelle som hadde sendt den siste boka si til meg, berre fordi ho likar bloggen min :) SikkSakk er forøvrig eit knallfint navn på ei sybok :)


Boka kikka eg på hin dagen, og ein utolmodig liten Simon gjorde at eg ikkje allereie hadde kjøpt den. Boka er nydeleg, og smekkfull av mønster eg har lyst å teste ut. Og først ut er denne fantastiske buksedressen her. Berre eg finn ut korleis eg syr med elastisk undertråd (må lese litt meir i boka), så skal eg gå i gong.


Herleg bidragsytarar har også gjort sitt til at boka er fantastisk. Mi kjære bloggveninne Smileull har bidratt med fikleklutar. Babyar elskar merkelappar, og eg er sikker på at slike er ein slager for ein kvar liten småtass.


Boka er basert på gjenbruk og at barneklærne kan syast av avlagde voksenklær. Bileta er nydelege.


Putevarkjolen har også fått plass i boka, og det er ikkje fritt for at eg får lyst til å sy enno ein.


Luddeklær har bidratt med mønster på det berømte forkledet sitt. Alt i alt ei knallkjekk bok som eg anbefalar alle syglade å kjøpe seg :)


Herlege Hege har rydda loftet sitt og sendt meg skattane ho fann. Tusen takk Hege, eg gledar meg til å ta det i bruk.

Ein flott laurdag er straks over. Ha ein fin laurdagskveld, så bloggast me sikkert i morgon.

Linda :)

22 kommentarer:

★ Heidi ★ sa...

Aa saa fantastisk fin bok og ikke minst utrolig god idé aa lage nye klaer av gamle klaer.
Har for tiden en laant symaskin her hjemme og er sugen paa aa pröve ut litt:)
Ha en super lördagskveld!
Herlig blogg med UENDELIG inspirasjon du har!
Heidi i Spania.

Dorthea sa...

Takk for fantastisk flott boktips...akkurat det jeg trengte nå... :) Det klør i syfingrene...denne bare MÅ jeg ha...

God helg til deg og dine! :)

Dorthea!

Fru Fryd sa...

Så flotte luer du har gir bort til ett flott prosjekt!

Tittet faktisk på boken før i dag jeg også, og den ser fantastisk ut. Kos deg heldig gris!!

Ann Elin sa...

Den boka er fiiin. den ventes i postkassen min any day now! og sånne fiklekluter er geniale. Lille frøkna mi har en som ene tanten har laget og hun er stadig bortpå og fikler på lappene som stikker ut

Snertne sneller og små nøster sa...

Kjempefine luer :-) Og du er jo virkelig en ekte god fe når du gir dem til en så god sak :-D

Boka så fristende ut den også - men det er så mange bøker som frister ;-)

Riktig god helg og klem fra Siv

Nina sa...

MÅ HA!!! ;). Rett inn på bokhandel på nett nå. Hm. Hva skal jeg bruke som unnskyldning for å unne meg den? At jeg er snill og grei? Det er nesten så jeg begynner å mase på mannen om å starte opp med en nytt barnekull - for vi trår jo inn i en gull-alder igjen når det gjelder barnesøm. Er veldig in-between føler jeg med tanke på å kle opp noen ;). Skjønt - jeg vet jo at du også trøbler litt med det med din søte lille frøken også. Det skal ikke være enkelt altså ;). Tror det er en stund til jeg blir bestemor også. Uansett - sying er så god prosess. Det får fram det beste i meg - og følelse av mestring. Jeg tenker litt på å være med på et marked første helgen i juni ettersom stabelen med usolgte ting har vokst litt. Er litt redd for hva bydgedyret skal si når jeg ikke er i jobb med tanke på en slik handling. Kanskje jeg må lage en t-skjorte med teksten "Med søm som terapi" og ha den på ;). Er i tenkeboksen litt til.

Ønsker deg og dine en kjempefin søndag - og så må jeg fortelle igjen at jeg liker bloggen din så innmari godt.

smileull sa...

Eg fekk og boka i går! Har smugtitta i butikken men venta og venta på at den skulle dukke opp av seg sjølv. ;-) Utruleg moro å få vere med i ei så fantastisk flott bok. May er jo eit funn.

Herleg med eit lite fargeskifte i sofaen! Fantastisk fine puter, og så det skjønne teppet. <3

Eg har forresten tenkt å vekke bloggen min opp frå dvalen i kveld, følg med, følg med! :-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Den boka har jeg også titta på. Ble fortalt at vi med liten syerfaring også kunne få til noe ved hjelp av denne boka. ☺ Først må jeg få min egen symaskin. Flotte luer til en veldig god sak. God helg!

Snuskebassa sa...

Kjærlighet i hver maske er et prosjekt det står respekt av, og jeg har allerede meldt min interesse på Facebook. Så etter Løå blir det luestrikking...for øvrig det eneste jeg kan også :-) Innnen strikking vel og merke.
Ønsker deg en god sy-søndag :-)
Liv

Linnings sa...

Kjærlighet i hver maske fant jeg forrige dagen på fjesboka.
Og både jeg og mamma'n min er i gang med et par luer som skal sendes dit når de blir ferdige.

Den boka så jo bare fantastisk ut!
Tror den må inn på ønskelista mi ja :)

Katla sa...

Fristende bok!!
Men ennå bedre synes jeg luene er... spesielt når man kan kjøpe så nydelege luer samtidlig man hjelper andre! Tror jeg setter i gang med å strikke et par.

Shy bitch sa...

Eit flott tiltak, og fine huer du har laga. Eg har meldt meg som tilhenger i facebookgruppa og vil etterkvart prøve bidra til hueproduksjonen eg også :)

Mimilie ♥ a cup of tea ♥ sa...

For en flott ting å gjøre med å gi vekk de luene:)

Og den boka likte jeg veldig, kanskje den kan være noe for meg, som ikke er så flink å sy;) Takk for tips!

IJ sa...

Kjempegod sak å støtte - du er god!!

Og så nydeleg bok!

Klem

mette sa...

så kult med luene! også var de skikkelig fine!! fet bok, masse bra tips, og fine bilder. go søndagskveld til deg og dine:)

Lykkelita sa...

Åh, nå fikk jeg anda mer lyst til å bli venn med symaskinen min... Jobber med saken, men vi finner ikke helt tonen - slike inspirerende bøker er kanskje det som skal til...
Jeg er innom bloggen din hver dag linda, men jeg er ikke så flink å kommentere. Du skal vite at du er til stor inspirasjon og glede. Jeg koser meg gjennom innleggene dine og din positivitet er smittende. Det er jammen ikke rart du mottar så masse i posten fra fjern og nær - tror du treffer de fleste med din vakre blogg!
Klem fra Elisabeth

Lykkelita sa...

PS: mannen min har også gjennomgått cellegiftbehandling og mistet håert så det prosjektet støtter jeg fullt ut. Skal straks kike innom - jeg har noen luer liggende!
Flott tiltak!!!

Birgit sa...

Kjekt blogg innlegg du har å tilby på en litt treg mandag :-) Den boken må kjøpes i dag. Helt topp - sånn liker jeg! Nå blir iallefall symaskinen med på ferie... Mannen min forstår ikke helt hvorfor jeg sparer på mange av hans gamle skjorter og t-skjorter :-)

Utrolig mange som blir påvirket av kreft. Her i huset også.... Flott at folk er kreative i innsamling til saken.

www.enenklerehverdag.blogspot.com

SiriR sa...

Du så mange fine luer! Og for et bra tiltak, blir nok mange som blir glade for dem.

Og nå kom jeg på at jeg også skulle få den boka i posten, åh som jeg gleder meg!!

Nesten litt kjedelig nå som jeg ikke venter på flere stoff pakker i posten:)

Det gule hjertestoffet jeg fikk av deg er allerede forvantlet til en jakke! Ble så fin, bilde kommer på bloggen min i løpet av uka. Takk igjen for byttet:)

Charlotte sa...

Forfatteren av denne boka er både snill og veldig lur vil jeg si...!
Du er jo den ultimate markedsfører, og ja.... selvsagt....
Jeg har allerede vært inne på Gyldendal og bestilt denne boken.
Har lenge letet etter mønster på helt enkle barnekjoler. Drømmer om å sy sånne kjoler som lillesøster til Emil fra Lønneberget tuslet rundt i til vår Frøken fryd.

Takk for enda et uerstattelig tips til hverdagen og den kreative delen av meg!

Siden din er gull!

miapia sa...

Heisann.

Luene dine er fantastiske!! Må prøve meg på noen sånne i vårsola. Ja når den kommer da :)
Masse fin inspirasjon å hente fra bloggen din. Fntastiske stoffer har du også..Et skue for øyet!!

Hilsen Mia

heidi sa...

Så flotte luer, og så glad jeg ble i hjertet da jeg så hva de skulle brukes til!! Jeg har jobbet på kreftavdelingen der i flere år. Det var en fantastisk jobb, med nydelige mennesker som fortjener de luene!!!

Related Posts with Thumbnails