onsdag, juli 14, 2010

På ein gråværsdag....


...då leikar me butikk og snurrer film (Tom & Jerry).

Nokre nydelege gamle dynetrekk fungerer perfekt som kamuflasje framfor bokhyllene, og som dukar over butikkdisken.


I butikken kunne ein kjøpe både pølser i brød, kake, saft og pop corn for ein billig penge. Betjeningen var strålandes blid, og det var ingenting å sei på servicen ;)

Hjå oss er det ei utfordring å finne på ting å gjere som er spennande og kjekke både for 7-åringen og 3-åringen. Dette var stor stas for begge to. 1-åringen tok seg ein formiddagslur medan butikkdrifta pågjekk.

Der betjeningen hadde problem med å halde styr på rekneskapet, var det godt at kunden hadde oversikta ;)


Dette gjekk så strålandes fint at mammo kunne trekka seg tilbake i sofakroken og nyte eit herleg fotbad. Eg var så strålandes glad for ei tid sidan, for eg vann nemleg dette fotbadet i ei trekning inne hjå Hokusfiliokus/Interiør & Design. Noko så herleg å vinne nå før sommaren. Eg går stort sett barbeint heile dagen lang i denne årstida, og beina ser ut deretter. Men nå er dei mjuke, reine og fine. Lovely :)


Det er eit par dagar til me reiser på ein ny liten ferietur, og me kjem difor til å tilbringe fleire gråværsdagar heime. Har du kjekke tips til ting å gjere med dei små?

Leikehusbilder kjem truleg i neste innlegg. Me bloggast :)

45 kommentarer:

ABE sa...

Herlige bilder!

Tuppelure sa...

Så flink du er til å lage gøy for ungene. De kommer nok til å ha uhorvelig mye gode minner fra barndommen:O)

Morsomme bilder!

beate sa...

hi,hi... skikkelige kremmere det der! husker at jeg syntes det var kjempegøy å leke butikk. og det morsomste var vel egentlig at mamma vat med å ordnet...akuratt som du. det er slike småting som gir gode barndomsminner!

nyt dagen

klem beate

Heidi sa...

Skulle gjerne vært kunde i den butikken, jeg!

Anne Mai sa...

:) så koselig du gjør det for ungene dine. Dette så jo bare super gøy ut, å ikke minst godt ut ;)
Husker selv når jeg lekte butikk, det var morro det :)
Du får ha en flott sommer og god ferie :)

F R K. E V I G G L A D sa...

Ihh hvor fint.. fantastisk med købmand i stuen ;)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Så herlige bilder:)

Her har det også regnet de siste dagene, men i dag kan det se ut som om sola titter fram igjen:)

På regnværsdager går det i perling, både på brett og i smykkeform. Det skal sies at jeg bare har jenter, da;) De elsker å pynte seg med hjemmelagede smykker og jammen blir det ikke et eller to på mamma`n, og.

I går bygde vi med Duplo, det var en liten by i stua vår, med stall, gård, hus, butikk, post, slott... Og jammen klarte 2åringen og 6åringen å leke sånn tålig greit sammen.

Jeg har forresten kjøpt ei bok med søm for barn, både gutter og jenter. Med enkle oppskrifter kan man sy vesker, fingerdukker, sjørøverhatt og sheriffutstyr, bl. a. Boka heter Sewing for Children av Emma Hardy. Kan fort hende du har den allerede, men jeg tipser deg alikevel;)
Vi er i full sving med ei veske til eldstejenta her. Moro!

Nei, nå får jeg finne fram frokosten.
Ha en fin dag!

Julia Hausfrau sa...

Fantastiske billeder, og sikke en god idé. Kjolen din datter har på er helt guddommelig! Lige så er det blå betræk...suk og hjertebank. Måske vil du bytte, eller er der for langt at sende mellem Norge og Danmark?

Ha en fortsat dejlig sommer :)

Kh. Julia

prettybydesign@post.com, ifald du vil bytte stof ;)

Idun // Breidablikk sa...

Her legg du jammen grunnlaget for mange gode barndomsminne Linda!! :)
Det såg kjempekos ut!
På gråversdagar blir det litt Tom & Jerry her og ;) Men sidan eg berre har ein, og han er midt mellom dine i alder veit eg ikkje om eg har så mange idèar du ikkje har tenkt på sjølv ;)
Men vi bakar litt, bretter papirfly, leser bøker og byggjer lego..


God ferie!! :)

kjersti sa...

Men er ikke du supermamman, ja så vet ikke jeg:)!!
Det er jo alle barns drøm å leke butikk, og med de omgivelsene du har skapt her, kan jo det jo ikke bli bedre:)
Fotbadet så heller ikke dumt ut! Etter å ha trasket barbeint på de greske øyer i noen uker, er det flere som kunne trengt å pleiet føttene sine:)

Det ser jo virkelig ut som om dere har kost dere masse på bilturen deres, og alle de fine stedene dere har sett!!!
Norgesferie frister veldig:)

Og du, GRATULERER så utrolig mye med utmerkelsen i Dagbladet!! Og nå må du ikke komme her å si at det var utfjorjent, for det vet du godt at du er verdt, Linda:)

Ønsker deg og dine en deilig dag!

Her kommer og går solen foreløbig,
så vi får leve i håpet:)

Stor sommerklem fra meg

Nina B. sa...

Så gøy! Å leke butikk faller nok i smak for de fleste aldre vil jeg tro, husker jo det godt selv og ;) Og når butikken er så flott og fargerik, ja, da MÅ det jo bare bli bra ☺

Kos dere videre, selv om sommeren virkelig lurer oss i år...jaja.

Nina

Yvonne sa...

skjønne bilder med butikk jenten din:)

fotbad er deilig!! du må kose deg videre!!

9na sa...

Så koselig da! Du er virkelig en supermamma, det er sikkert. Hvilke andre ting som passer for en 3 åring og en 7 åring og en 1 åring...? ...Akkurat nå er du inne på sakens kjerne...., og den kjernen er en nøtt som er nesten umulig å svare på... (Mine unger er tre stk i løpet av 11 år, ganske utfordrende på liten hytte i regnvær..., nå er de store).

Men forslag; Bygge lego-by??? Tegne hus og parker og gater på ark og supplere med legomennesker og legobiler og legohus og evt supplere med dukkehus og andre greier i riktig størrelse? Steke vafler. Lage trolldeig. Plukke skjell og steiner og lime på fyrstikkesker til julegave til besteforeldre, alternativt bruk makaroni i fasonger ala skjell og rør og male med sprayfarge etterpå. Lage telt i stua av de fine laknene dine og la hele huset være en jungel. Lykke til!

Maria sa...

Så fantastisk dette så utda:) du er utrolig flink!

Regnværsdager har vi en del av her på vestlandet....og hos oss har de små lerretene fra Søstrene Grene vært en stor suksess- det produseres kunstverk i stor skala:) ellers har barna fått laget sine egne muffinsflagg og lagt de i en boks til de selv skal ha selskap. Videre laging av tresmykker med flotte perler fra Biltema, bygging av hytte under spisebordet osv. Og samme hvilket vær det er, så må vi alltid ut en tur, på med fullt hyre- da er det ekstra deilig å komme inn igjen...Har laget både pinnebrød og nordlandskaker på bl, det er kjempestas og smaker utrooolig godt. Greit at det ikke pøsregner, da... Jentene våre er 5 og 7, og de leker veldig fint sammen, så vi får litt gratis der.

Men nå begynner mannen min på ferie til helgen, jeg har litt forlenget permisjon til over sommeren (!), så da tenker jeg det bare blir sol og glede! Gleder meg til å se bilder fra lekehytta deres:) vi bygdde selv (dvs mannen min) for 2 år siden, og det har vært kjempesuksess:)

Klem fra Maria

Jeanette Jess1 sa...

Så herlige butikkbilder ;)
Bringer fram mange gode minner til min egen barndom.
Her i huset er det kun fotball det er snakk om, og ungene begynner å bli så store at det er ikke den helt store iveren når det gjelder slike leker,men jeg fikk en god ide nå tror jeg ...
Ha en fortsatt flott dag, kos deg uansett vær og det fotbadet så forresten deilig ut ;)

Gro aka emrille sa...

Her jeg sitter på jobb skulle jeg nå virkelig ønske at jeg var fem år igjen og hadde deg som mamma og at det regnet så jeg også fikk leke butikk:) Evt så kunne dere kanskje åpne en filial i nærheten så kunne jeg kommet å handlet hos dere i lunsjpausa???

Karoline sa...

En så koselig butikk hadde jeg også lett lagt igjen alle pengene mine i! :)

Astrid sa...

Så herlige bilder av glade unger :)! Heldige de er som har deg som mamma som legger alt til rette for at de skal ha det så gøy i ferien sin! Her lekes det også butikk, og på fredag har vi en butikkplan. Skikkelig butikk skal lages under en parasoll (meldt regn..) og venner og bekjente skal (i all hemmelighet for barna ;)) få en sms-påminning om at her er det vafler, kaffe og saft å få kjøpt. Ellers, om dere trenger en pust i bakken, må jeg få anbefale yndlingsserien til 3åringen vår som gikk på barneTV i høst. Ligger på nett-tv, og her er butikk-episoden - den ubestridte favoritten ;):
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/558553/

Og et tips til: Om det er skikkelig surt og kaldt. Fyr opp i ovnen, finn et passe antall kvister ute av tykkelse ca. lillefingeren til mor. Ta en tett blikkboks av størrelse tomatsaus og ta loket helt av. Fjern pinnene for bark, sett de oppi blikkboksen og kutt de av 1-2 cm under kanten av boksen. Finn våt mose og dekk til åpningen av blikkboksen, og sett deretter boksen på hodet inne i ovnen. Altså mosen nederst. Godt plassert inne i glør og flammer skal den stå i ca. 1 time og ett kvarter. Deretter, simsalabim! Kullstifter som ungene kan tegne med! :)

Hanne Mette sa...

Det så gøy ut! heldige unger som har så kreativ mamma. Nå vet jeg hva vi skal gjøre neste gang det regner.

Muffinsbaking, plastelina og klipp/lim og tegn er populære aktiviteter her når det høljer ned ute. Gjerne med en haug nabounger i tilegg. Sånn er det å bo i nytt byggefelt. De er aldri ensomme i hvertfall!

Ha en fin dag!

Martha sa...

Slike nydelige øyeblikk,blir fantastiske barndomsminner :)

g u r o sa...

Dette var verkeleg ikkje ein tullebutikk! Så FANTASTISK!

Og så lurt å utnytte tida til deilig fotbad! Eg skal vere heilt aleine heime i tre dagar, og skal nok også nyte litt fred og ro... ;)

Ha ein herleg liten ferietur!

Lev Livet Lett Lokki sa...

Oioioi SÅ herlig!!
Tenk så moro ungene syns det der er - makaløst og fantastisk flott!!
Har dere nettbutikk... fikk lyst på de kremmerhusene med popcorn... ;)
Herlig sommeraktivitet!!
Ønsker deg en vidunderlig sommer!
Klem Lokki

asdf sa...

5 kr for litt popkorn? Kunne sikkert ha fått en hel pakke i butikken til samme prisen, hvis ikke enda billigere.

T Interior sa...

FANTASTISK :)

Jeg blir altså SÅ imponert! Barna dine må jo føle at de er på tivoli annenhver dag. Takk for inspirasjon og en liten vekker i at det faktisk ikke skal så mye til for å gjøre noe lite uendelig stort, ikke bare for små men også for oss voksne!

Takk :)


Tone

Haust sa...

Så nyyydeleg butikk! Her skulle eg gjerne handla! :)

IfraLahell sa...

Du er så herlig god Linda ;) Jeg fikk så flashbacks til min egen barndom da mamma og pappa alltid stellte i stand "kiosk bursdag." Alle gjestene fikk utdelt penger da de kom..hihi.. og vi stod pent i kø og handlet i kassen. Herlig herlig. Du er kreativ ;) Her hjemme er ommøblering av sofaen og hyttebygging stor suksess, hun lille trulta mi er jo ikke mer enn 11/2 så er vel kanskje ikke så kravstor enda:) Håper dere får fine innedager hva enn dere måtte finne på.

Stor klem

Huldra sa...

Super aktivitet å foreta seg på en gråværsdag. :)
i tillegg sier jo førskolelæreren i meg at det er lærerikt, siden man får inn matematikk i leken. ;) Flotters!

Mari sa...

Fantastisk! Veldig inspirerende, og jeg elsker bloggen din.

Stjal litt inspirasjon fra deg, og tok meg en tur på fretex, og malet møblene mine i samme slengen.

Keep up the good work! :)

Mari

mariharlagetblogg.blogg.no

Den gode feen sa...

Hei hei alle saman og tusen takk for fantastiske kommentarar!!

Asdf: eg må le av kommentaren din. Her har prisen null nada betydning, så det kunne like gjerne ha stått 100 kr per ladning med pop corn :)

borghild sa...

Takk for herlig tips til innelek!:) Mulig det blir brukt allerede i morgen hvis lyden på taket er den samme da som nå...;)
Og så er jo dynetrekkene bare nydelig fine, spesielt det turkisblå!!:) Nesten like fine som ungene dine, men bare nesten, hi hi;) Klem B:)

Anonym sa...

Hei. Så fiiin butikk. La meg til som følger jeg. :)Klem fra Mette.

Ruter & Hjerter sa...

For et skønt påfunn:) Det er mye butikk lek her i gården også:)

Jorid + NOE Blog sa...

Fantastisk :-) Ser ut som de koste seg kjempemye!

Ha en fin dag!
Klem Jorid

Kaspara sa...

Hei Linda
For noen herlige, uimotståelige bilder av glad butikkinnhaver og kunde!
Så supermorsomt å ha en mamma som deg som rigger til slike ting!
Det må jo bli kreative barn ut av dette!
Stoffene som henger rundt er hjertebank-fremkallende og så de herlige boksene med godsaker og fine lapper! Det var litt mer estetikk over dette enn mine barndoms lekebutikker ja.
Ha en flott dag! Her øser det ned, og er riktig innekosevær.
Klem fra Kaspara

Katla sa...

Denne butikken er den beste jeg har sett!!! Du er jo en supermamma, helt sikkert! Så heldige ungene dine er å ha en så kreativ, flink og tålmådig mamma!! :D
Tror jeg låner den flotte ideen en dag jeg.

Concerti-Heidi sa...

Jeg har faktisk et maken dynetrekk som det blå! Men det er så tynnslitt de fleste steder at jeg ikke vet helt hva jeg skal finne på å bruke det til. Fant det i huset til barnas oldemor vi:)

oncasinositeinfo sa...

Well I truly enjoyed studying it. This article offered by you is very useful for proper planning. 바카라사이트

outlookindia.com sa...

I have learned lot of things from it regarding blogging. thanks.

gostopsite.com sa...

This sharing concept is a good way to enhance the knowledge.

casinositerank.com sa...

I am a visual designer working at a tech company. Thank you

sportstotomen.com sa...

Thanks for ones marvelous posting!

19guide03.com sa...

Thank for making and spending your precious time for this useful information.

casinosite.zone sa...

Greast article thank you so much!!

slotplayground.com sa...

i love this article thank you!!

Related Posts with Thumbnails