fredag, oktober 22, 2010

Nydelege strikkeplaggNår vinden ular utanfor, haglet bankar på vindusrutene, det er fyr i peisen og varm kakao i koppen - kva er vel då koselegare enn å krype oppi i godstolen med eit strikketøy?He he, slike draumar får eg kvar haust. Realiteten er ofte annleis. Som oftast er scenarioet slik på mine kveldar:
Vinden ular utanfor, haglet bankar på vindusrutene, varmepumpa durar, og eg står på kjøkkenet og ryddar inn og ut av oppvaskmaskinen, samtidig som sekkar tømmast for matboksar. Deretter er det ørti klesplagg som skal brettast, ein unge som grin for h*n er tett i nasa, klær leggjast fram for neste dag, og støvsugaren sveipast over gulvet før eg stuper til køys. Og eg har ikkje vore i nærleiken av å ta i nokre strikkepinnar heile kvelden.


Men lysta til å strikke er innimellom overveldande. Slik er det kvar haust. Eg hamstrar inn garn og oppskrifter og går i gong. Somme plagg vert innimellom heldigvis ferdige, sjølv om det tar laaaaaang tid.I går gjenoppdaga eg nokre mønster eg tenkte å dele med dåko. Mønstera er designa av Tora Frøseth, og ho har berre heilt fantastisk flotte mønster til både barn og vaksne. Magda-kjolen på det første bildet har eg kjøpt, og skal definitivt fullføre. Eg trur kjolen vil bli superskjønn til Alma. Det hadde nok desse i rosa også ha vore.

Alle bilder er lånte med tillatelse frå Tora Frøseth, som også har bloggen Knitting a lot.
Ha ein super fredagskveld der ute, og ha ei riktig god helg!

25 kommentarer:

Elisabeth sa...

Måtte smile. Jeg kjente meg veldig godt igjen i den beskrivelsen av lysten til å strikke noe fint, og kontrasten til realiteten: En masse nyedlig garn som ligger og venter mens jeg ligger utslitt på sofaen etter en slitsom dag med jobb og de små :-)

Bente sa...

Godt å høre at det ikke bare er jeg som har tusen prosjekter i hodet, men få i hendene! ;)

Hege sa...

Jeg har strikket en del av oppskriftene til Tora Føseth og de kan anbefales :-)
Skulle gjerne sagt at jeg ikke får tid til å strikke, men det får jeg faktisk, selv med 3 barn ;-) Men så har jeg en 13 åring som jeg har satt i arbeid, da....

Kiiromi sa...

Vilka fantastiskt söta små tossor!!

/Mia

Hanne Mette sa...

Det høres veldig kjent ut. ;)
Men HVIS jeg skulle få tid og ork til å strikke så var jo dette nydelige plagg!
Ha en god helg.

Anne sa...

Det er godt nok nogle lækre striksager. Ville også ønsker at jeg havde tid til at lave den slags, men vil nyde andres produkter i stedet :)

Pust inn-pust ut. sa...

Kjempe fine plagg. Jeg skulle imidlertid ønske at jeg KUNNE strikke.

Lena sa...

he he he , jeg kjenner meg ikke igjen her :)
Jeg er så lite strukturert, så jeg lar gjerne støvsugeren hvile en dag eller to ekstra, og oppvaskmaskinen tømmes dagen etter mens middagen koker ;)
Så når regnet pisker mot ruta, latteen står nylaget i koppen, stearinlysene brenner så fint, og ungene tar kveld... da sitter jeg i gostolen å strikker :)
Rotet og støvet her i huset lever glade dager fordi mor strikker *ler*
Ha ei knakende flott helg *klem*

Beate sa...

Her var det mye flotte fremtidige prosjekter. Håper du finner tid til å kose deg med noen av dem ihvertfall. Jeg er akkurat ferdig med en lillesøsterkjole, er bare ikke kommet så langt som til å blogge den enda.

Pink lady sa...

Hei!

Jeg er i perioder flink til å sette av tid til å strikke, men andre ganger går det bare rett i glemmeboken når man suser rundt her hjemme og har 1000 ting man burde gjøre!

Ønsker deg en god (stikke?) helg!

Klem Pink lady

Mailena sa...

Så nydelige plagg:) Ha en fin helg!

grønn sa...

Å, for et flott utvalg av strikkaplagg! Jeg ble så betatt av kjolen/tunikaen på det første bildet! Skal sjekke ut de oppskriftene. Takk for fint tips!
God helg!

Syserine sa...

Hun lager sååå fine ting. Synd bare at garnet er tynt og strikkefastheten höy, helt umulig for meg å få til..

hannem sa...

Det hørtes veldig kjent ut. Har så lyst å strikke, men skuldrene mine har så lite godt av det. Men av og til bare må jeg strikke litt, f.eks. når jeg MÅ ha et par nye hansker. Nå har jeg veldig lyst på en hals (en sånn løs en strikka i tykt garn), men jeg liker egentlig best å strikke i litt tynnere garn.

Fargebarn sa...

ÅH Jeg ble helt forelsket i kjolen på det øverste bildet. Fy søren den var fin. Tror jeg må ta en tlf til mamma og sette hun på oppdraget ;)

Blåveispiken sa...

Hahahaha...som jeg skulle sagt det selv! :o) Men disse oppskriftene var jo bare herlige...helt nytt for meg! Kjolene skal definivt prøves, nå er jeg jo faktisk snart ferdig med kåpa jeg driver med så. Og du må bare sette gubben ved oppvskmaskina og komme deg i strikkinga.....og gjerne krampestrikk litt, så du kan vise oss resultatene snart ;oD NÅ skal jeg sette meg ned å strikke ihvertfall...med ett lite glass rødvin og Senkveld i bakgrunn :o) Ha en super strikkehelg ;o) KLemmer, Marianne

Fru Tuss sa...

Fantastisk inspirasjon til våre andre sine draumelister! For ein kjenner seg jo truffet av dette innlegget, det er no heilt sikkert ;)

Rekkehuset sa...

Er så enig med deg, designene til Tora F er skikkelig flotte! Jeg har strikket Little sister dress, men flere av de andre mønstrene hennes står på "to do- lista" mi:-) Det med strikketid er jo et kjent dilemma, her må jeg glatt innrømme at støvsuger får være støvsuger på kvelden..også har jo jeg bare to sekker som skal tømmes;-) Ha en fin helg, kanskje du rekker litt strikking også? :-)

Hanne sa...

Ja kjenner meg godt igjen der ja:) Ha en fin fredagskveld!

Hegeslilleboble sa...

Nydelige plagg, den som hadde hatt tid til slikt....

Marta - livet på landet sa...

Så nydelig! Kjenner jeg skulle hatt ei jente, altså:) flaks at jeg har to nieser:) tror jammen jeg må teste ut en av disse! Takk for inspirasjon, og ha ei flott helg!:)

Grannylovestoknit sa...

Hei!
Enig i at disse plaggene er nydelige! Den lyseblå kjolen SKAL jeg strikke engang. Kanskje allerede til en kollega som venter barn, men vet ikke ennå hvilket kjønn som ventes.
Når barna blir større blir det også mer tid til strikkekos!
Ha en fortsatt god helg!

skb sa...

Tora Frøseth sine design er supre, så eg forstår at du har ei lang "to do-liste"... du er vel ikkje akkurat åleine om det problemet ;-)

Strikkefanten sa...

Den blå kjolen var bare helt lekker. Veldig retrostil i grunnen. Jeg får ta en liten titt på bloggen til Tora Frøset, skjønner jeg:-)

Leire sa...

Me gusta mucho lo que haces. I like your blog.
muxus

Related Posts with Thumbnails