tirsdag, oktober 05, 2010

Og englar dalar ned i skjul...


Eg tjuvstartar julepreiken her i bloggen i dag... Eg har nemleg gjort eit aldri så lite funn på Fretex sidan sist. Eg har i mange år drømt om mitt eige vesle englekor i tre. Og har sågar spart på fleire utklipp frå interiørmagasin, der nydelege små treenglar har gjort med halvveis grønn av misunnelse. Sjå kven som sat og smilte til meg sist eg var på Fretex, er ho ikkje nydeleg skjønn?


Min første treengel er med andre ord komen heim til mammo si, og nå må ho få fleire søsken i hus, he he. Heimesida til den tyske produsenten reklamerer med at eit heilt rockeband med trommeslagar og forsterkarar kan kjøpast. Hi hi, dei er litt FOR moderne for meg. Eg trur derimot at eg skal satse på eit meir tradisjonelt skjønt englekor. Så gjenstår det å sjå om produsenten sender til ei desperat englemor i nord ;) Her er produsenten si heimeside med prisar: Erzgebirge.

Foto saksa frå Erzgebirge.

Er det fleire enn meg som gledar seg til jul allereie? Eg har funne fram juleutklippa mine, og planen er å sortere i desse for å starte så smått å planlegge litt juleaktivitetar og juledilldall.

Ha ein fin tirsdag.

22 kommentarer:

mali-mo sa...

Jepp, melder meg på, jeg har satt en fot i juleforbereelsene ;)

Gleder meg til å lage kalender til malien, pynte og pynte...og håper å finne noe fin gammel julepynt på Fretex, blir en litt større samling hvert år med ting vi (jeg) virkelig liker istedenfor "motepynt"...det er liksom min stil da ;)

Ha en flott dag Linda ;) Her er lillemalien fremdeles syk, så vi koser oss inne ;)

sigrid sa...

Så skjønn den er :-)

From not to hot sa...

Hei Linda
Hvor høy er den engelen din? Jeg skal sjekke litt nærmere jul, men jeg mener jeg hadde flere sånne englefigurer. Jeg vet at noen fikk litt hard medfart og brakk vingene, og de gikk i søpla :) Men hvis jeg har noen igjen skal du jammenmeg få de (jeg har ikke noe forhold til de overhodet). Etter hva jeg husker er det en som spiller harpe, en som spiller trompet osv. Jeg er ikke sikker på om det er samme type engler, men send meg høydemålet på den du har, så skal jeg sjekke.

Anonym sa...

Så skjønne! Her fann eg fleire: http://thewoodenwagon.com/woodentoys/707.html

arkeologhelsing frå Bergen ;)

Hundremeterskogen sa...

Julen er alltid velkommen hos meg <3! Sniktitter i gamle juleartikler jeg også, hehe ;)....

Ha en strålende tirsdag!

Klemmer

Mona v. Harling sa...

Åh, de er så skjønne!! Har flere av de selv, og ønsker meg stadig flere!!

Heldig for meg at jeg har slektninger i Tyskland, som kan forsyne meg...:-)

Beate sa...

Å for noen herlige engler. Det var noe for ei med engledilla det. :)
Takk for tipset om den tyske siden!

Anonym sa...

De er nydelige disse tre englene. Jeg fikk en vakker engel i tre fra min guttekorsyngende gutt for noen år siden. Han kjøpte den på et julemarked i Berlin, på korturne. Den er så skjønn, med harpe i hånden. Han viste godt at mor samler på engler : ) Håper du finner flere på din vei.
Rosa

Har en drøm... sa...

Åhh, den var skjønn ♥
Så gøy og finne slike på Fretex da:))
Vi er på fjellet (høstferie), men når jeg kommer hjem skal jeg fiske frem julebladene mine fra tidligere år jeg og, så koselig... ser de har begynt og komme i butikkene alt og:)

Klem Line

g u r o sa...

Oioioi...eg kjenner at eg ikkje er heilt klar for å tenke på jula enno!
Men det er kanskje fordi det er store ting som ventar FØR jul..? Ganske snart kjem ein liten baby i hus, og jula skal eg nok få tenkt på etterkvart. :)

Har forresten laga gjettekonkurranse på bloggen min, der du kan gjette kva for ein dato vesleguten vår blir fødd. :)

Men joda, engelen var heilt skjønn!!

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Julen bringer alltid stress med seg, og jeg er ingen fan av stress...det ødelegger oss alle!

Så derfor har jeg bestemt meg for at julen i år skal dreie seg om KOS i stedet for ♥ Jeg har faktisk kjøpt inn den første julegaven allerede :)) Alt handler om innstilling sant? ;)

Avdelingen sa...

Jeg er ikke i julemodus, men har likevel kommet over halvveis i de 48 pakkene jeg skal handle inn til julekalenderne til ungene. Shopping er kjekt uansett, og julebutikken til Illums på Kastrup har også åpnet :)

★ Heidi ★ sa...

De englene er übersöte og de solgte jeg da jeg jobbet paa Abelson interiör i Oslo for noen aar siden. Butikken paa frogner er lagt ned, men englene er jo aa faa tak i andre steder forstaar jeg... som Fretex f.eks. Sikkert MYE billigere;)

Angelika sa...

Hei Linda, hvis du skal have fat i de originale fra Wendt und Kühn (det er dem med de groenne, prikkede vinger ) saa proev at kigge her :
http://www.wendt-kuehn.de/
De er ikke billige, men saadan er det jo naar det er haandarbejde :-)

hannem sa...

Disse var koselige! Har selv sånne hvite keramikk-engler (korgutter), tyske de også, som jeg begynte å samle på for ca 20 år siden. De forsvant fra butikkene ut på 90-tallet en gang, men jeg har så jeg klarer meg. Tar dem fram i adventa, synes de er så fine. De står på ei hylle, begynte med det da ungene var små, fordi jeg var redd at figurene skulle bli knust. Men nå kunne de jo faktisk få lov å flytte ned på en buffet, bord e.l.

Spirello sa...

Så skjønn! Enig i at de i bandet var litt for moderne for meg også, men den lille trommisen fikk jeg veldig lyst på.. Jeg bor nemlig med en stor, og to små trommiser ;)
Litt tidlig med jul ennå, men jeg har faktisk handlet de første julegavene i dag!

Ha en flott uke!

Åshild - prydeligbloggen sa...

Haha, jeg tror jeg kan ønske meg et engleband!! Veldig bra!

Mathildes skatter sa...

Supersøt engel. Fant noen 70 talls juleduker selv i går med engletrykk. Skikkelig retro. Er juleinspirert ja :)
Ha en finfin kveld.

Krabbelure sa...

Hei du! - Om enn englene er aldri så søte er jeg IKKE i engle-modus ennå!!! Jeg er nok mer av typen som prøver å strekke ut hver årstid så lenge jeg kan, Har det aldri travelt med å få hagemøblene inn etter sommeren, og aldri travelt med å få juletreet ut etter jula...:) Men når det er sagt, - hodet har så smått begynt å tenke jule-lage-ideer til ting og tang som kan gies bort, - så det er ikke fritt for at jeg lot meg inspirere aldri så lidt av englene dine likevel...ha..ha..
Nyt kvelden. Klem.

Anonym sa...

Så nydelige engler da! Slike har jeg faktisk ikke sett før!!
Lykke til i jakten på engle koret ditt :)
klem Laila

Strikkelise sa...

Søt engel! Jeg syns den minnet litt om den vesle jenta di :)
I Gamla Stan i Stockholm er det en hel butikk med sånne tyske trefigurer, det fins alt mulig. ;)

lillebille sa...

Hehe... Akkurat det samme utklippet har jeg tatt vare på og. Synes disse figurene er supersøte...
Håper du får tak i flere! :)

Related Posts with Thumbnails