mandag, oktober 04, 2010

Sol inne. Regn ute.


Eg og dei tre håpefulle tilbragte helga heime på Halsnøy. Ja, eg kallar det heime, trass i at det er atten år sidan eg pakka Mazdaen til mamma full av dill dall og flytta for å studere i Bergen. 18 + 18 = 36 og det vil seie at eg har budd like lang del av livet heimefrå. Men heim er og blir heim, he he.


Heime på Halsnøy finst verdas finaste interiørbutikk, verdas koselegaste klesbutikk, verdas finaste blomsterbutikk og ikkje minst: verdas beste skuleboller får du kjøpt på Bakeriet. Det er ikkje løye at både eg og ungane er jublande glade når me reiser heim :)Dei superduperkanonfine ildfaste formene frå Green Gate er frå Gaver og Leker. Dei fekk eg i gåve frå butikken som takk for at eg og Bodil brukte nokre kveldstimar/nattestimar på å flytte litt om på ting i butikken i sommar. Fantastisk kjekt å få "lønn" for ei så fantastisk kjekk "jobb". Tusen millionar takk, eg stiller gjerne opp fleire gonger :)

Formene er knallfine, og enno finare vert dei garantert med ein herleg eplepai oppi, eller fløtegratinerte poteter, eller, eller, eller. Eg er ganske så sikker på at formene flaksar ut fortare enn svint, så vil du ha deg slike (hadde dei også i grått og kvitt), må du vere rask på labben :) Alle butikkane på Sæbøvik bugna av nyheter, så ta deg turen der om du bur i distriktet.


Herr Fe har ikkje lege på latsida i sin gressenkemanntilværelse. Han har tatt årets malingsstrøk på kjøkken- og ganggulvet. Det har blitt ein årleg tradisjon rett og slett. Eg tar ungane med på helgetur, medan han friskar opp gulva. Før har han alltid brukt Trestjerners maling, i år gjekk han for Oxan. Vert spennande å sjå kva som held seg best.  Det var iallefall ei fryd å komme heim til reine kvite gulv i går :)

På været å bedømme er hausten verkeleg i full gong. Det er koseleg å vere innandørs og kose seg med diverse pyssel. Vannkoppane herjar på små kroppar, og me må prøve finne på noko kjekt. Kanskje dei ildfaste formene vert fylt med noko godt allereie i dag ;)

Ha ein fin mandag der ute, klem frå meg!

24 kommentarer:

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Herleg med masse fine farga☺

Må du verkeleg måle over golva ein gang pr år??
Vi har to rom som har kvite golv, og gangen skal bli kvit...lurte på stove og kjøkken og, men viss eg må male over ein gang pr år veit eg ikkje... :/

GG formene er kjempefine-skulle gjerne hatt meg eit par slike ja☺

Og Kitchen Aiden din var bere KUUUUL med den turkise fargen☺

Ha ein fin dag☺

Klem M♥

Den gode feen sa...

hei hei. Nei, du må heilt sikkert ikkje male så ofte som me gjer. Men den aller yngste her i huset har ein tendens til å kaste ting hardt i golvet og det lagar små hakk. I tillegg var det ikkje så lurt å lakke gulvet etter mørkets frembrudd (Herr Fe hadde på eit strøk topplakk sist), det skapte gule sjatteringar i gulvet. Nå derimot håpar eg at det er lenge til me skal male igjen. Men: alle malte flater vert slitte før eller seinare...

Linda :)

T:o)ve sa...

Høres ut som nen fine butikker 'hjemme' :o)
Jeg tenkte å dra hjem nord i høstferien, men ble hjemme med div forefallende arbeid istedenfor... Men, som du sier, hjem er hjem uansett hvor lenge man har vært borte.
Kos dere innendørs i regnværet, i alle fall fint og ryddig hos dere.... *sukk*
Jeg får vel se til å komme meg tilbake til ryddingen, i kveld er det trening og i morgen atter jobb.
Ha en strålende uke!

Barbros lille atelier sa...

Herlige, fargeglade bilder! Til å bli i godt humør av her jeg sitter i skikkelig Bergensk ruskevær. Men litt godt å kunne være inne med god samvittighet:-)

Ingenting er vel som å komme heim til ho mor, selv om jeg pleier å bli litt irritert på nordlendingen min når han han sier vi skal hjem til Harstad på ferie:-)

Og det legger jo ikke akkurat noen demper på festlighetene når man kan oppsøke koselige, lokale butikker - og i tilegg komme hjem til nymalte gulv. Herlig! Høres ut som en svært vellykket helg:-)

Ha en fin dag!

Klem

Yvonnes Ymserier sa...

Så flott blogg og mange fine selvlagede ting du har - du er virkelig fingernem :) Elsker de turkise og lilla innslagene på kjøkkenet ditt, smat det nymalte gulvet selvsagt! (Jeg har malt min gamle trip trapp stol i "gammelturkis" som min lille Edvin bruker. Interiøret smiler mye mer til oss med farger på :)) Blir gøy å følge deg videre, håper du har lyst til å følge meg også. Ønsker deg og dine en fortsatt god mandag! Klemmer fra Yvonne

Fargeheimen sa...

Halsnøy er ein fin plass ja.
Og dei skulebollane du snakkar om, ja dei er verdens beste.
Før så jobba eg med ein frå Halsnøy og då tigga meg bollar frå han. hehe

Ha ein fin dag. :)

atinybitofheaven sa...

Nydelig:)

Ønsker deg en flott mandag videre:)

Huset på terrassen sa...

Ønsker deg en flott mandag videre! Deilig å dille og stulle inne når det regner ute :) Masse fine og fargerike bilder du viser! Klem Linda

g u r o sa...

Ikkje rart at butikken ville ha di hjelp for å friske opp! Du lagar flotte "utstillingar" i skapa dine også, du! :)

Deilig å pusle inne når hausten er i friskaste laget ute. Men eg håpar de snart er friske og fine att, og kan nyte fargane og lufta ute! :)

Forresten: imponert av målejobben! For ein flink og snill mann du har!

Ha ei flott veke!
Klem

HiH sa...

Hei og hallo:-)

Turkis og lilla er bare smashing sammen. Det ser jeg virkelig nå:-) Flotte bilder.

helle i hih

KRUSEDULL sa...

Herlig kjøkken! Skikkelig glad-kjøkken:)

Marit sa...

Jeg blir glad av kjøkkenet ditt. Fargene og mønstrene som popper ut av det hvite :) Flott. Den jobben med å flytte litt om i butikken hørtes veldig gøy ut. Ha en finfin mandag.

Hege sa...

Flott med nymala golv! Vi har også fått måla våre, men her var det fire år sidan sist.. Minst eitt år for lenge, men grunna anna oppussing, måtte golvet vente. Vi har berre brukt Oxan gulvmåling på alle våre måla golv, og vi har nokre av dei :) Vert spennande å sjå kor lenge dei held seg fine denne gongen. Korleis vaskar du dine? Alkaliske vaskemiddel er visstnok ikkje bra for måling, så kva bruker ein då?

Miss JennyPenny sa...

Oh ha, what a great kitchen! I like your carpets, I like your kitchenware and I really like your Blog so much!

Nice, nice, nice! :o)

Greetz from Jenny

Unknown sa...

Hei, så koselig kjøkken. Bumling lampen er jo så flott. Ha en fin blogg uke.

beate sa...

digger kjøkkenet ditt linda!!
blir skikkelig glad av det!!

god bedring til de små!

klem beate

Stine sa...

Guri! Så mye flott og fargerikt du har i det skapet ditt.. kjenner misunnelsens grønne troll her nå hehe ;)

Yvonne sa...

koslig det hørstes ut der du kommer fra! Mange fine bilder du har logge ut!! likte de ildvasteformene!! :D

Jorid + NOE Blog sa...

Elsker dine kontraster med farger! :-) Her regner vi bort også!

Fin kveld til deg skjønne!
KLem J

ARKinterior sa...

Skjønne bilder!! Å deilig¨å komme hjem til nymalte gulv mens du har vært hjemme og kost deg :) Hørtes veldig bra ut!!
Ønsker deg ei fortsatt fin uke
Klem

Min Still By Maia sa...

Så bra tittel på innlegget ditt.
Skjønne bilder til å bli glad av.

MaiaKLEMMER

Svenngården sa...

Herlige bilder! Rett og slett!
God bedring til småfolket ditt :)
-Amalie

fruU sa...

Nydeig kjøkken da. Hvor kjøper du de lekre fargeglade mattene?

Qulturella sa...

Hei du :-)

Jeg lurer på det samme som fruU, er det mulig å få kjøpt slike flotte matter her til lands? De var helt nydelige!

Ha en fortsatt fin dag :-)

Related Posts with Thumbnails