onsdag, oktober 27, 2010

Planane er klare

I kveld har eg mimra og lese innlegg eg blogga frå førjulstida i fjor og året før. 
Det er 18 år sidan eg flytta heimefrå for å studere.
Kvar jul i desse 18 åra har eg reist heim til mamma for å feire jul.
I år skal me lage jul i eiga stove, og få julegjestar på besøk.
Du og du kor eg gler meg :)

 Pepperkakehus i gåve til snille damer skal produserast i år også.


Blokklys skal brenne frå nyvaska Norgesglas.


Adventsposane frå i fjor skal på veggen igjen.


Posane var forresten inspirert av dette bildet i BoligLIV.

 Ein inspirerande kollasj frå juleinspirasjonsmappa mi inspirerer like fullt i år.  


Bambifamilien skal vere essensielle i ein juledekorasjon eg planlegg.Fløytekarameller skal lagast og nytast. Kan nesten ikkje vente når eg tenker meg om ;)


Og kanskje kjører eg i gong ein Frk Amaryllis førjulskonkurranse i år også. Hadde ikkje det vore litt artig :) Det er godt å ha planane i orden, så gjenstår det å sjå kor mykje ein rekk setje ut i livet. Ute i god tid er eg iallefall i år. Det er jo to månadar igjen å kose seg med førjulskos...heldigvis :)

Eg har også hatt tid til ein aldri så liten surferunde etter gammal julepynt på QXL i kveld. Og bildet over og under er jo glimrandes idèar til koselege juleverkstad.


Nei, nå må eg komme meg i sving med førebuingar for morgondagen, og ikkje sitje her og planlegge julepynt og aktivitetar, he he. Korleis er det med deg? Har du byrja planlegge jula, og kanskje til og med handla inn julegåver?

Tudelu :)

38 kommentarer:

Anonym sa...

Likte Norgesglass ideen din.

Pink lady sa...

Kjekt å se noen av dine planer, du inspirerer:)

Jeg har allerede laget noen julegaver. Og faktisk kjøpt noen også. Men det er nå litt kos å handle julegaver også der opp under jul. Bare det ikke blir så mange at det blir et stressende prosjekt:)

Har det ordnet seg med vann for dere?

Klem Pink lady

Barbros lille atelier sa...

Husker godt de fantastiske pepperkakehusene dine! De var bare helt nydelige! Tenker de gjorde stor lykke:-)
Jeg er utrolig dårlig på å lage pepperkakehus - det blir liksom så utrolig skakt og skjevt. Og i fjor overdimensjonerte jeg taket litt, i tillegg til at jeg hadde litt vel mye pynt på taket, så pepperkakehuset kollapset to minutter etter at jeg hadde satt det fram til pynt. Mens mor felte en tåre, så var det stor jubel blant resten av familien som for en gangs skyld fikk muligheten til å spise helt ferskt pepperkakehus:-)

Lyslykter av Norgesglass er forresten utrolig flott!

Klem

Marianne sa...

Nei, så rart at du skrev om det her i dag..!
Som førstegangsbarnehagemamma satt jeg i dag og tenkte "det er koselig å gi de fine tantene en liten oppmerksomhet til jul" også kom jeg på husene som du blogget i fjor.
Og her var de!
Det er jo en superide, men vi får se om mine bake (og ikke minst sette-sammen)-kunnskaper holder helt mål.. mulig det blir et julekort altså!

Ha en nydelig førjulskveld ;)

Tingelinger sa...

Vil bare si at jeg har fulgt bloggen din en tid og liker det jeg ser. Fått inspirasjon til å starte egen blogg, takk for det.. Ble rent skuffet på dine vegne da jeg hørte at du ikke kom med i KK Julen.. men takk for at du likevell deler din kreativitet med oss.. Det blir kanskje sopp til jul :)

Dronning Bergfrue sa...

Oi! Skal si du er godt igang med juleforberedelsene! KOselige bilder!!
Har kikket innom deg i noen år nå og føler det er på tide å følge deg så jeg finner bloggen din lettere frem igjen!!

Håper det er i orden!

Ha en fin kveld!

mvh bergfrua

Supersnuppa sa...

Så koselig å se at flere har begynt å planlegge jula!

Jeg har lovd datteren vår at vi skal ha pepperkakebaking med alle bestevennene i år ettersom vi flytter til nytt hus i november. Ellers så har jeg og ei venninne en god juleverkstedtradisjon:-) Det er så koselig å bake kaker, lage knekk, spise middag og kose oss sammen i førjulstida.

Nå som jeg er gravid med nummer to merker jeg at juleforventningene er på topp igjen. Har ikke kjent det like sterkt siden sist jeg gikk gravid...

Vi skal også feire jul selv for første gang i år. Hvordan gjør du det med julematen? Jeg har aldri stekt ribbe selv før. Kommer du til å gjennomføre en prøvemiddag for å sikre deg, eller? Jeg har nemlig litt nerver for dette måltidet... Vi får til og med gjester på julaften...

Jeg har lagt meg til som følger:-)

Hildemor sa...

fantastiske pepperkakehus, kjempe inspirerende å kikke på din blogg.

Fishermans Daughter sa...

Ååå for en herlig inspirasjon til julen. Dette er også min første jul i eget hus....
Prøver å få ferdig alle gaver nå, sånn at jeg kan dille med pynting og baking hele desember......
Er ferdig med ca 25% av gavene...
Så kommer mammaen og pappaen min på førjuls besøk, for å lage kjøttpålegg og noen av mammas spesialiteter som hører med :)
Blir spennende å følge med nå i desember hva alle rundt om finner på i husene sine:))
Ha en super kveld videre!

Veronika

THERESE SKAUGE sa...

De pepperkakehusene var helt nyyydelige! Så utrolig lyst jeg fikk til å lage slike. Det er jo en super gaveidé. Men jeg betviler at mine ferdigheter kan måle seg med dine...men øvelse gjør kanskje mester?

Jeg har flere julegaver under produksjon og noen godt plassert i "gaveesken" allerede. Jeg synes det er deilig å bli ferdig tidlig slik at jeg kan bruke førjulstiden til andre koselig og kreative prosjekter istedefor å stresse rundt på shopping. Kjenner jeg gleder meg til jul nå. :o)

Mathildes skatter sa...

De pepperkakehusene var fantastisk søte. Og fløtekarameller....mmmmmm.

Bettum Villa sa...

Olala.. de pepperkakehusene var jo super skjønne!!! Slike vil jeg også lage til de rundt meg.. eller kanskje jeg skal lage meg en liten pepperkakeby :D:D

*spennende* Gleder meg allerede til jul.

Klem Madelén

Minmill sa...

Hei du gode fe!!! Dette er et innlegg som passer meg midt i blinken. Jeg er helt inn i julen og polanlegginen av den. I mitt hode snurrer tanker om laging av julegaver, julekalender mm. Jeg vet det er tidlig, men jeg er forsiktig med å nevne det ovenfor folk. Men det kverner inni meg, så jeg har mange planer. Jeg har allerede sydd meg en julepute som er blogget om og mer kommer når tiden tillater det. Klem

Vicki sa...

Dejlige billeder som altid og dejligt at se du også forbedrer julen:)

Mange hilsner Vicki

HannasHörna sa...

Hej hej!

Åh vad inspirerad jag blir...härliga julfoton!

Kram/Hanna

Elisabeth, innerst i veien sa...

Oj, som tida flyr...husker godt dine kunstneriske pepperkakehus ...var ikke det nettopp. da? Hi hi.

Hanne sa...

Husker dei flotte pepperkakehusa og adventsposene. Masse fin inspirasjon å hente her hos deg:)

Jeg har satt i gang med et lite kalenderpose-prosjekt, så får vi se om det blir til denne eller til neste desember;-) Litt julegaver har også kommet i hus, så jeg kan vel si at jeg er i gang med planleggingen:)

Ønsker deg og dine ei fortsatt fin uke:):)

Amalie sa...

Herlige bilder som inspirerer!
Nå gleder jeg meg enda mer til desember :)
klem!
Amalie

Anonym sa...

Du er bare så flink å Sitter og lurer på om jeg skal tørre å starte på adventsposer til kalender a`la dine - er bare redd de ikke skal bli ferdige til desember...men så har vi en kalender da, og det er rart med det - dette er den kalenderen ungene forbinder med adventstiden, så kan vel ikke bytte den ut..

Marit

Anette sa...

Tenk da har jeg lest bloggen din daglig i et år snart! Husker jeg begynte å følge med sånn ca rundt amaryllis tider i fjor ;)

Du har en fantastisk fin og inspirerende blogg!

God førjulstid! Klem

Åpent hus sa...

ser du er skikkelig føre var, her. :) det er bra å ha planer...! :)
de pepperkakehusa var jo bare nydelig. greit at jeg lagrer bildet i inspirasjonsmappa mi til tiden nærmer seg?

nå skal jeg lese fløtekaramelloppskrift og kose meg!!

fortsatt fin uke til deg

Hilsen Åpent hus

Talentina sa...

Mange fine bilder!! likte den siste nissen der! kanskje det blir innsamling i dag.. nøtteinnsamling og kongle.. hehe kanskje litt tidlig for konglene og kanskje man finner litt større nøtter i butikken eller poletikken som gutten min sier hehe fikk mange gode idéer hos deg! og kjempe fine pepperkakehus!!

jeg hadde storeplaner og skulle begynne tidlig med julegavene... nå kjenner jeg at jeg har litt dårlig tid hvis jeg skulle være ferdig til den tiden jeg hadde tenkt... men men ikke alt kan planklegges.. skulle handle julegaver på ett nattåpnet men den fredagen nattåpentet var kom minstegutten til verden hehe så planene ble satt litt på hylla... men det blir jul hjemme her også i år og det blir både koslig og spennende! Gleder meg til jul!! :D

Christine C sa...

Husker godt de pepperkakehusene fra i fjor - utrolig fine! Veldig koselig å lese planene dine for jula - forventningsgleden din smitter :-))

Ha en fin dag videre.

June sa...

Hei:) fekk vann i munnen av karamellbilde!:)) herligt m førjulstiå altså! eg og planlegge å kose meg allerede:) Hadde jul i mi egen stua for fyste gang i fjor, d va knallkjekt! Gled deg:)
store klem fra meg:)

Andregasellen sa...

Heisann!
Nå fikk jeg helt juleabstinenser altså!!De pepperkakehusene dine er helt fantastiske, tenk å få sånt i gave da!Herlig.
Kjempefine julebilder du viser!OJ som jeg gleder meg til jul:)
Ha en flott dag!

Sweet Chilli. sa...

Å, nå kom jeg i julemodus:) Husker godt de utrolig flotte pepperkakehusene du blogget om i fjor, og at jeg da ble helt bergtatt. Syntes tantene i barnehagen til Alma var verdens heldigste som fikk de i gave:) Du er sååå flink!

Klem - Pernille

Britt sa...

Kjempefin blogg, og nydelige ting du lager! Jeg er ny i blogglandia, legger meg til som følger her:)

Heidi Kristin sa...

Sukk... Sååå nydelig pepperkakehus! Flott gave å lage - og flott å få:-) Lysene i norgesglassene var jo også en super idè. Tror jeg må besøke pappas kjeller - han har ei hylle full av slike:-)

Katla sa...

For nesten et år siden skulle jeg lage pepperkakehus, men hadde ikke noe mal så jeg googled...... Da fandt jeg bloggen din og innlegget om pepperkakehusene du lagde i fjor. Det var første interiør blogget jeg var innom og gud i himmelen så kjekt det var!!! Jeg bakte ikke pepperkakehus den dagen fordi jeg var så opptatt av å blade i bloggen din, for en inspirasjon!!!! Begynte å følge med bloggen etter det og det viset meg vegen til flere super kjekke interiørblogger og etter noen måneder startet jeg å blogge selv :)

Tusin takk for massa inspirasjon du har gitt meg i mange, mange kjekke innlegg!

Lykke til med juleforberedelsen, jeg gleder meg til å følge med videre :)

klem, Katla

Maria Therese sa...

Det finnes altså flere av oss!

Jeg skal lett innrømme at jeg har litt færre år i kategorien "bodd-hjemmefra", men likevel er det noe ekstra spennende med å feire første julen i eget hjem. Akkurat nå skal jeg ærlig innrømme at jeg bare håper at sofa og diverse er ankommet innen den tid, men jul skal det nok bli uansett :) Jeg kunne ikke gledet meg mer!

MiMa sa...

det er en ting jeg husker fra fjorårets jul - og det er dine fantastiske pepperkakehus!!:)

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Herlighet så gjennomført. Idebilder og det hele. Jeg kjenner jeg blir stresset av tanken på å pynte til jul. Vi reiser som regel vekk i julen, og har ikke hatt egen bolig mer enn et par år. Derfor har vi ikke så mye julepynt. Synes det er både stress og kos og pynte til jul, så tiden vil vise hvor mye jeg gjør ut av pyntinga i år. Kjenner jeg meg selv rett blir det litt tilfedlig og helt i siste liten...hehe rene avhandlingen dette her.

Ha en fin kveld

SamogSofie sa...

Fantastiske pepperkakehus du har Feen !! Vi mååå ha oss en ferie før jul - men den kan bare ikke være i desember - for det er jammen verdens skjønneste tid med små barn!!

Haust sa...

Mmm...jul! GLER meg! Eg er heldigvis godt i gong med julegåvene, gler meg til å pakke inn og stable dei opp til pynt etterkvart som dei vert ferdige. Men akkurat det får vente litt til. :)

God helg!

Tøybleiemamma? sa...

Her blir det og jul i egen stue for aller første gang. Det blir spesielt. Tror jeg må lage sånn kalenderposer som du har. Inspirert!

kr-jenss sa...

Nydelige pepperkakehus! De krever en god del mer nøyaktighet og tålmodighet enn jeg har innabords... Men noe blir det vel!

applicatie enzo sa...

Love the deer family ! I have an iron on of them :)

Kind Regards,

Sandra

Cathrines blogg sa...

NÅ fikk jeg julestemning!
Lovely!

Related Posts with Thumbnails